Re: Magyarország már megcsinálta a saját Google TV-jét
Elküldve: 2010. 06. 10. 13:36
http://www.hwsw.hu/hirek/44724/htpc-hybridbox-dvb-t-streaming-teve-homesys.html
Elküldve: 2010. 06. 10. 13:36
Elküldve: 2010. 06. 10. 13:44
de te magad is megadhatsz neki saját videofeed linket.
Elküldve: 2010. 06. 10. 14:00
Elküldve: 2010. 06. 10. 14:04
Idézet
Miert nem olvassatok at mielott kikerul? Nem tudom mennyire lehet eletkepes egy ilyen szolgaltatas sajat backend nelkul... illetve elmeletileg letezik meg minden internet szolgaltatasnal fair use policy amiben maghatarozott forgalom nem csak torrentezessel, hanem az ilyen kutyukkel is elerheto.
Samott
Elküldve: 2010. 06. 10. 14:11
a szolgáltató adja a csövet, a többi nem rá tartozik!
Elküldve: 2010. 06. 10. 14:16
Idézet: mutsu - Dátum: 2010. 06. 10. 15:11
a szolgáltató adja a csövet, a többi nem rá tartozik!
Ha a szolgaltato az internet mellett kabeltevet/IPTV-t is arul, akkor mindent meg fog tenni ennek az eszkoznek az ellehetetlenitesenek erdekeben. Nem mondom hogy ez helyes eljaras, de sajnos igy lesz. Ha a torrentet tudjak korlatozni ezt is lehet... eleg csak 3 mbitet adni neki ha amugy 4 kellene... maris szaggatni fog, varhatsz amig bufferel. Backend alatt azt ertem, hogy nem az rtlmost szervereit nyuzzuk, hanem sajat szerverpark digitalizal valosidoben, szorgos munkatarsak indexelnek es a nezo onnet nezi vissza a termest.
Samott
Elküldve: 2010. 06. 10. 14:27
Ha jól értem hogy működik és jól láttam kipróbálás közbe, akkor gyakorlatilag amit itt megtudsz nézni tuner nélkül azt a neten a pc-den is gond nélkül megtudod tekinteni. Adatforgalom t-online-nál nem tudok róla hogy véresen komolyan vennék . Upc 500 GB -nál se szólt (múlt havi összes forgalmam.) A tunerrel pedig a (ha jól értem de ebben nem vagyok biztos majd kijavítotok) föld felszínen sugárzott ingyenes adást foghatod. A műsor újság ami ehhez kapcsolódik és Netes pár MB forgalmat generál nem fog senki reklamálni érte.
Ebbe egyetértünk de mivel eddig is a nézettség volta célja a TV-adóknak így mint ahogy youtubeon a nézettség számlálható itt is tudják nézni hogy mennyien nézik épp a közzétett tartalmat és máris megéri nekik üzemeltetni és fejleszteni a "backendet".
Elküldve: 2010. 06. 10. 14:40
Samott
Elküldve: 2010. 06. 10. 14:53
ha ezt tiltaná a szolgáltató, akkor nem lehetne nézni semmit sem a neten amikor internetezel.
a DVB-t meg ott van a levegőben, és a hybridbox-al lehet fogni az FTA (free to air - ingyenes) meg előfizetői kártyával a többi csomagot is.
sztem a tv szolgáltatók TV csatorna szétosztási tevékenysége meg fog szűnni, rövid időn belül. egyszerűen nincs szükség rájuk, mert NEM tv csatornát akarok nézni, hanem műsort. európában ez hosszabb folyamat lesz, de ez lesz a vége.
ez valami olyasmi, mint a zeneszám vásárlása. Nem egy taljes CD-t akarok, csak egy számot.
Elküldve: 2010. 06. 10. 15:02
Idézet: mutsu - Dátum: 2010. 06. 10. 15:53
ha ezt tiltaná a szolgáltató, akkor nem lehetne nézni semmit sem a neten amikor internetezel.
Nagyon naiv vagy es meg keveset lattal az emberi aljassagbol. Ez pont annyira fogja oket zavarni mint a torrentezes, es pont ugy fogjak korlatozni kenyuk-kedvuk szerint mint azt. Figyelik a portokat, figyelik a forgalmat, nem komoly feladat az ilyesmi korlatozasa... es ha ez az eszkoz serti az uzleti erdekeiket, nos akkor korlatozni is fogjak. Sajnos, mert bar kezdetleges, de alapvetoen jo otlet. lehet hogy ebbe az iranyba fog elindulni a televiziozas, de nem fogjak feladni harc nelkul a beveteli forrasaikat.
Samott
Elküldve: 2010. 06. 10. 15:10
Elküldve: 2010. 06. 10. 15:16
@mutsu:
Én is így gondolom. Megveszed a csatornát a csatornának lesz egy választéka és ebből azt nézel amit akarsz. Azthiszem most HBO-videotékája ilyen az UPC-nél.
Elküldve: 2010. 06. 10. 15:30
van mód arra is, hogy többletbevételhez jussanak a tv csatornák, azokkal a tartalmakkal is, amikkel eddig semmit sem kerestek. + elérik azt a célközönséget egy ilyen kütyüvel (softverrel) akiket már nem érnek el, mert nemes egyszerűséggel nem néz lináris tévét, "csak" netezik. a tv csatok is nagy gondban vannak. a reklámbevételük folyamatosan csökken, miközben a neté folyamatosan nő. számszerűen persze a tv reklám vezet, de arányaiban a net reklám fejlődése sokkal nagyobb. nem beszélve arról, hogy tele van a tököm a 10 percenkénti 12 perces reklámokkal (lásd viasat). amiből 4 perc intimbetét, meg hüvelygomba. a homesysben olyan reklámok lehetnének......interaktívak, kapcsolódnának a szokásaimhoz, stb. lásd a wired magazin az ipadon. iszonyú jó.
a modellel ami az egész HybridBox/HomeSys platform mögött van, szerintem nagyon sok mindent lehetne csinálni. nem mondok amerikai példákat ( cikkben csak a hulu van ott) de kis kereséssel meg lehet találni őket. és azok is fényévekre vannak még, attól amit ez már most tud.
mindent ingyenessé lehetne tenni, a perszonalizált reklámokkal. persze csak felhasználó oldalról, a rendszer kitermelné a jogdíjakat, de nem úgy, hogy én fizessek. ez működik, működhet, lásd hulu.
Elküldve: 2010. 06. 10. 15:32
Idézet: Anaxis - Dátum: 2010. 06. 10. 16:16
Te most nekem magyarazod a mindigtv-t? Nezd mar meg, ki inditotta itt a DVB-T topicot 6 evvel ezelott...
Ytse: nem hiszem hogy igazad van, mutsu jol irja, a tevezes idovel vissza fog szorulni, de a szolgaltatok nem fogjak ingyen adni masnak a vegpontot. Ilyesmi lesz mint ez, de a upc mediaboxot fogjak kiokositani (persze nem a mostani vackokat, hanem hasonlokat mint ez) es nem mas ceg dobozait beengedni.
Samott
Elküldve: 2010. 06. 10. 15:37
Idézet: mutsu - Dátum: 2010. 06. 10. 16:30
Oh, dehogynem, minden vegpont lekovetheto, levadaszhato. Csak elhatarozas kerdese. Szemet dolog, de ez van. Mondom, nezd meg mit csinaltak a torrent korul. Ez nem az en asztalom, de biztos lesz olyan halozatos itt elobb-utobb aki elmagyarazza hogyan is csinaljak.
Samott
Elküldve: 2010. 06. 10. 15:42
Elküldve: 2010. 06. 10. 15:48
Idézet: Ytse - Dátum: 2010. 06. 10. 16:42
A sajat tehetetlensege, de elobb utobb ez lesz, es en inkabb az "ehhez hasonlora" tennem a penzem. Nem fognak masokat beengedni a sajat piacukra. Pedig milyen szep is lenne, ha csak savszelt kellene vasarolni es azon szolgaltathatna barki. Mastol kapnad az alap infrastrukturat (internet hozzaferest) es mastol a tartalmat (mediatart, online streamet - foldrajzi korlatok nelkul!).
Samott
Elküldve: 2010. 06. 10. 17:07
@Bodnár Ádám:
Szerintem semmi sem gátolja sőt igaziból náluk szinte adott minden tényleg csak egy ilyen box hiányzik.Szerintem Upc-nek a Videotárja hasonlóan alakul nem különbözik annyival ettől a koncepciótól. Kivétel az ára és piackutatási lehetőség benne.(teletex ottis van. Talán összvisz a böngésző hiányzik belőle.)
"Mastol kapnad az alap infrastrukturat (internet hozzaferest) es mastol a tartalmat (mediatart, online streamet - foldrajzi korlatok nelkul!)."
Jó elképzelés de per pillanat ez szerintem képtelenség egy bizonyos minőség biztosítása mellet.(szerethetnél te japán tv-t nézni ahova van egy 200 ms egy kérdés válasz esélyed nem lesz.)
Elküldve: 2010. 06. 10. 17:17
egy upc box soha nem fog ennyit tudni.

Súgó