HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Hamar lenyomja az iPhone-t az Android - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Hamar lenyomja az iPhone-t az Android

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 15. 13:37

Az iPhone rajongók először mély megnyugvással és elégedettséggel nézhették a Quantcast online forgalom statiszikákat készítő cég legújabb jelentését a mobil operációs rendszerek piacáról. Ez alapján az iPhone OS közel 60 százalékkal vezet, de a számok mögé nézve kiderül, hogy az Android erősebb, mint bárki hitte volna.
http://www.hwsw.hu/hirek/44754/apple-iphone-google-android-okostelefon-piac-quantcast.html

#2 Felhasználó inaktív   Primary 

• Tót Béla
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 15. 13:37

majd meglátjuk
P5Q-Q9550-4×2GB-N260GTX-WD750-Samu1.5-PSU.650TX-LG.W2252V-Samsung.940MW
BLOGGGG
Music Time Machine

#3 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 13:41

@Primary: mit kell ezen meglátni? iPhonenak keféltek.

#4 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 13:46

Hat azert kivancsi leszek.. Mondjuk reszemrol aztan teljesen mindegy, hany szazalek hasznalja a vilagon, en biztosan maradok az iphone-nal, az androidot meg meghagyom a tobbieknek. Mondjuk az elmult par evben rengeteg "itt az iphone killer" meg hasonlo hatasvadasz cikk szuletett mindenfele, aztan megiscsak kiderult, hogy hasznalhatosagban sehol nincsenek. Ez is csak egy ujabb hatasvadasz cikk, ami osszehasonlit egy olyan OS-t, amit 3 eszkoz futtat (iphone, ipad, meg itouch) egy olyannal, amit rengeteg. Szerintem ertelmetlen igy a hasonlitas.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#5 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 13:56

pont nem hatásvadász. ezek tények, számok. a gyártók csinálnának iphone os-re is eszközt, ha steve hagyná.

btw az utóbbi hetekben pár iphone tulaj azért nagyot pislogott, mikor a kezükbe adtam a desirét. nem akarom összetörni a lelked, de a "használhatóságban sehol sincsenek" mondatod már a múlté. így volt évekig. de már nem. pont az imént mondtam, hogy a verseny csak jó lesz mindenkinek, még az iphone-osoknak is, mert az apple kénytelen lesz lépést tartani és nem engedheti meg majd magának h egy új eszközt azzal adjon el, hogy van benne mms meg copypaste.
chill,
aDoayen

#6 Felhasználó inaktív   floatr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 13:59

@Dojcsák Dániel: Egy ifonos kolléga szintén meresztgeti a szemét, ráadásul "csak" egy szoftverfrissítésen átesett spicára. Akkor ezek szerint nem egyedi az eset.

#7 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 14:04

kezdenek rájönni, hogy létezik jó multitask teljesítményromlás nélkül, meg arra, hogy nem csak ikonokat lehet tenni a home screenre. meg arra, hogy a smooth slide létezhet apple-ön kívül máshol is.

a kedvenc tesztem iphone 3gs vallású emberekkel, hogy (wifi-s helyen az igazságosság kedvéért) a böngészőben egyszerre indítunk egy index.hu-t és megnézzük mi történik. a desire amikor kész van teljesen az oldallal, képekkel, villogó flash bannerekkel és indaplayerrel együtt, az iphone 3gs kb akkor ér a progress bar 2/3-aházo és kezdenek megjelenni az első elemek és az első kék legók.

utána a kivégzés az szokott lenni, hogy elindítom az indavideót és kirakom fullscreenbe :)

chill,
aDoayen

#8 Felhasználó inaktív   airmax 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 15. 14:07

Úgy gondolom, hogy a nemrégiben még vergődő /nagy multú/ motorola-nak nagyon jót tett, hogy beállt az android mögé. Az usa-ban biztos, hogy nagy szerepe van az android térnyerésében.
Én magam is androidos, vagyok, és még, ha bejön is amit a cikk ír, akkor sem fogom úgy érezni, hogy győztem volna valakik felett. Szivesen használnám a iPhone-t is de mit tegyek, ha árban nem számomra pozicionálták. Maradt az android, aki nekem töredék áron nyújt szinte azonos funkcionalitást.
És talán pár év múlva egy élvonalbeli géppel /mint amilyen most a htc desire/ már tényleg akár be is lehet előzni az apple tábort.
Sőt én pl nagyon várom a tábla pc-k közül mikor látok androidost. Az komoly kihívás lesz az apple-nek is a microsoft-nak is.

#9 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 14:44

De értsétek meg, hogy mindez csak azért van, mert a szifonosok arra vártak, hogy jöjjön a szifon4, és most ez akkorát durran, hogy sehol nem lesz az android. Mindenki szifon4-et vesz majd. Kettőt (rózsaszín i-bumperrel, hogy a törhetetlen üveg ne sérüljön). Az androidnak pedig annyi, kampec. Bár nem volt rá szükség, most már a szifon is multitaskos, csak még jobban, mert ugye ez apple energiatakarékos multitask. Flash meg szerencsére nincs. És retinadisplay rulez!

;)
-ZsOlTi-

#10 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 15. 14:45

ez total egyertelmu, az applet az mentette volna csak meg ha az uj ipohone-t 300 dollarer osztogatta volna, de igy hogy 600 folott , az eselytelenek nyugalmaval szallhatnak szembe az androiddal

The iPad Scene:
http://majic12.blog.hu

#11 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 15. 14:46

@zZsOlTi: hany eves vagy 12? :), mi durrant az iphone 4-el, max a tokod :D

The iPad Scene:

#12 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 14:48

@vers: nem, tegnap múltam 13.
-ZsOlTi-

#13 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 14:55

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2010. 06. 15. 15:44

De értsétek meg, hogy mindez csak azért van, mert a szifonosok arra vártak, hogy jöjjön a szifon4, és most ez akkorát durran, hogy sehol nem lesz az android. Mindenki szifon4-et vesz majd.

Szerintem ez marhaság, az iPhone 3G, majd 3GS megjelenése körül már ugyanezek elhangzottak, csak épp az aktuális modell neve volt az iPhone 4 helyén. Aztán majd jön az iPhone 5, iPhone 2011, iPhone One, mittudomén, aztán megint lehet csámcsogni, hogy igggen, erre várt mindenki. Viszont van egy jókora szegmense a mobilpiacnak (például a nagyvállalati szféra), ahol az iPhone úgymond nem a hazai pályán versenyez, retina meg A4 ide vagy oda, és abban a szegmensben az Android éppen a változatos készülékkínálatával nyerheti vissza az előnyét.

(Értelmeztem a szmájlit, nyugi. :-) )

#14 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 15. 14:56

@zZsOlTi: na akkor majdnem jol tippeltem :)
szerintem az apple is erzi a veszelyt, mert mar fuggetlenul is aruljak a storeban, eddig meg nem
de ez nem lesz eleg egy htc evo-val szembe, ami gyakorlatice szenne alazza

The iPad Scene:

#15 Felhasználó inaktív   Samott 

• proletar correctus
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2010. 06. 15. 15:48

@vers: nem, tegnap múltam 13.

Boldog szulinapot! :-) vers, te meg ne szorakozz olyannal aki 4 evesen regisztralt. :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | film-kép-rejtvény | Minecraft

#16 Felhasználó inaktív   LouiS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 15:07

@vers: az USÁ-ban vetélytárs lehet az EVO. Európai változatról meg nincs hír. További kérdés: az Iphone4 miniSIM-mel üzemel, ezek szerint az új userek/váltók hasíthatni fogják a meglévő SIM-jüket, hogy beleférjen? Spec. szerintem ez a miniSIM is egy szemét húzás volt az Apple-től (noha tudom, hogy lehet mindenféle készletet kapni, ami visszaállítja az eredeti méretű kártyát).

.

#17 Felhasználó inaktív   Manngo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 06. 15. 15:09

En egy Hero-ba fektettem be tavaly kb $600. Kollegam Nexus One-t vett (kb $600 dokkoloval). Egy masik Desire-t vett (szinten $600). Senkit nem ismerek aki iPhone-t vett volna az utobbi 8-9 honapban 900 dollarert.
Ar-ertek aranyban mindenkepp az Android a nyero. Ismerve az Apple hozzallasat az iPhone4 megint az 1000 dollar feletti kategoriaban fog bejonni a piacra es kevesebbet fog tudni mint a legmenobb Androidos vetelytars 700-ert.

#18 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 15:11

Üzenet megtekintéseIdézet: LouiS - Dátum: 2010. 06. 15. 16:07

További kérdés: az Iphone4 miniSIM-mel üzemel

Érdemes lenne megkérdezni, hogy a szolgáltató cseréli-e a SIM kártyát miniSIM-re, ha kéred.

#19 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 06. 15. 16:03

Boldog szulinapot! :-) vers, te meg ne szorakozz olyannal aki 4 evesen regisztralt. :)

Ott a pont :D És természetesen a fenti hozzászólás nem volt komoly, csak próbáltam kifigurázni a szokásos applefanboy hozzászólásokat, amik az ilyen androidos hírekre szoktak érkezni.
-ZsOlTi-

#20 Felhasználó inaktív   Mac OS Leopard 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 06. 15. 15:37

Erdekes dolgok ezek az adatok!DE!!!Addig amig az Apple elso kezbol dobja piacra a sajat fejlesztesu dolgait addig a tobbiek masok altal csupan masolatokat es csekely tudasu kutyuket barkacsolnak!Lehet jo a droid lehet birja is!DE olyant mint az Apple barmelyik keszuleke semelyik sem kepes eloallitani!Ha ereznenek magukban annyit a konkurens cegek es szolgalltatok akkor lenyelnek a bekat es nem lenyomosat jatszananak hanem a sajat dolgaikat onalloan fejlesztenek tovabb h aki meg hu hozzajuk az se tancoljon mashova!

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó