HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Egyesíti mobiltelefonos erőit a Fujitsu és a Toshiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Egyesíti mobiltelefonos erőit a Fujitsu és a Toshiba Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 17. 13:20

Igaznak bizonyultak azok az értesülések, amelyek szerint a Toshiba és a Fujitsu egyesítik mobiltelefonos üzletágukat, hogy versenyképesebben léphessenek fel a piacon. A döntést az elmúlt években hirtelen beszűkülő japán piac nyomása magyarázza, de az egyesülés egyben felkészülés is a globális belépőre.
http://www.hwsw.hu/hirek/44767/fujitsu-toshiba-mobiltelefon-okostelefon-japan-piac.html

#2 Felhasználó inaktív   Pepitox 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 17. 13:20

13.2 megapixeles... :-)

#3 Felhasználó inaktív   vna 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 17. 13:58

Nekem egyik márka termékei sem nyerték el a bizalmamat, sem a számítástechnika, sem a szórakoztatóelektronika területén.
Rengeteg olcsóbb árkategóriájú terméket gyártanak, de ezek általában nem az elvárt módon működnek vagy idő előtt tönkremennek.

#4 Felhasználó inaktív   floatr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 17. 14:39

Már szinte várom a FuShiBa márkájú telefonokat :D

#5 Felhasználó inaktív   Makula 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 17. 16:10

@vna: Akkor neked elmentek otthonról. Ha ez a véleményed akkor nem találkoztál Igazi Fujitsu és Toshiba termékekkel.
Ha nem tudod mi a különbség az EX Fujitsu Siemens és a Fujitsu közt az a te bajod.
Egyik sem az olcsó kategóriában jó, bár nem hiszem, hogy ott létezik olyan, max ár-érték arányos.
A toshiba a szórakoztató elektronikában pedig igen igen jónak számít ha kitudod fizetni...

#6 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 17. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: vna - Dátum: 2010. 06. 17. 14:58

Nekem egyik márka termékei sem nyerték el a bizalmamat, sem a számítástechnika, sem a szórakoztatóelektronika területén.

Rengeteg olcsóbb árkategóriájú terméket gyártanak, de ezek általában nem az elvárt módon működnek vagy idő előtt tönkremennek.

Toshiba? Egyik legfullosabb cucc. Projektor, TV, klíma, satöbbi? Mi volt vele a baj? Igazi Fujitsu HDD világ faszát túléli, épületvezérlés,Siemensből a jó, kérdfés ez pontosan melyik vállalat lesz és merre. Melyikkel volt rossz tapasztalatod?
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#7 Felhasználó inaktív   vna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 17. 18:51

Akkor néhány példa: Fujitsu, de méginkább Toshiba 2,5" laptop HDD 1-2 hét után adták fel néhány kivétellel, projektor kevesebb, mint egy év alatt elfüstölt, Fujitsu-Siemens alaplap csak úgy indul elsőre, ha az egyik PCI slot-ban van egy hálókártya, különben csak minden ötödikre (összes többi alkatrész cserélve volt már), Toshiba dvd-olvasókból több is tönkrement. Az egyiket miután kiszereltem kinyitottam és megmozgattam a tálcáját, hogy belelássak, majd minden egyéb nélkül lefelé fordítottam, hogy lássam a csatlakozósort, ekkor kihullott a meghajtó nagyrésze a belsejéből (gari ugrott, senki se hitte el, hogy nem robbant benne lemez, vagy nem dugdostam bele pl. csavarhúzót).

Természetesen én is nap mint nap látok olyan üzleticélú terméket, amely nagyon régóta jól megy, de itt telefonokról volt szó, amik nem hasonlíthatóak sokszázezer forintos, méretben és megoldásokban abszolút eltérő dolgokhoz. Ezért írtam fentebb a két kategóriát amelyek között (nagyjából) elhelyezkedik a mobiltelefon.

Siemens szerintem is más világ, nem kevés nagy ötletük volt már és megbízhatónak bizonyultak az évtizedek során.

#8 Felhasználó inaktív   -bho- 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 17. 19:40

Azért raj h vizben is lehet használni azt a FuLL HD kamerát. Szerintetek mennyit fog kóstálni???

#9 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 00:06

@-bho-: ezt már árulják az NTT Docomo-nál, valahol itt van: http://www.nttdocomo.com/features/newseries/index.html

Toshiba telefonok: http://mb.softbank.jp/en/products/toshiba/

#10 Felhasználó inaktív   Makula 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 08:24

@vna: Értem és mind ez az ismerősöd szomszédjának a haverjánál mi?

#11 Felhasználó inaktív   Makula 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 08:39

Semmilyen körülmények között sem nevezném egy kategóriának a mozgó alkatrészekkel teli eszközöket a mobiltelefonokkal.
Ami a Fujitsu-Siemens alaplapokat illeti néhány SFF kivételével alig van amit nem az MSI gyártott vagy valamelyik kisebb cég, konkrét példa az Esprimo 5600 MT és SFF az egyik MSI a másik Fujitsu.
Valódi Fujitsu termékek néhány lifebook és szerver kivételével alig jutottak Magyarországra...
Az FSC mobiljait is külős gyártotta.

#12 Felhasználó inaktív   Makula 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 08:47

Ja ami kimaradt :).
A Fujitsu Siemens kudarca a Siemens drága és röghöz (Augsburg) kötött gyártási rendszere miatt következett be.
Ha a többi gyártó 50USD ből szerel csomagol ész szállít egy notebookot akkor az FSC nem teheti meg hogy 70EUR áron teszi ugyanezt vagy csak azon az áron, hogy spórol a Hardware-en...
Szerintem a Siemens nem igazán dicsérhető semmiért, befecskendező rendszerek? villamosok? gyorsvasút? forgalom irányító rendszerek? -gondolom nem jártál még Thaiföldön...
Ha nem lett volna az élmúltévekben a rengeteg korrupciós ügyletük már bezárhattak volna.

#13 Felhasználó inaktív   vna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 13:54

1., Egy eset kivételével mind saját tapasztalat.

2., Ezt előbb megvették külföldön, telepítették a céges dolgokat, majd ide gyorspostázták.

3., Siemens adatgyűjtő és adatközlő rendszerekre épülő épületfelügyeleti rendszerek kiválóan működnek, de a lényeg, hogy sok elterjedt alkatrészt ők találtak ki és fejlesztettek és ezen a téren nem olyanok, mint pl. a Pioneer vagy a Sony, hogy szinte minden alkatrészt másoktól vesznek át aztán meg büszkék rá, hogy össze tudtak rakni egy PCB-t.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó