HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: DDR NAND flash chipekkel gyorsulnak az SSD-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: DDR NAND flash chipekkel gyorsulnak az SSD-k Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 18. 16:41

Villámgyors elérésű NAND flash chipekre épülő SSD-t mutatott be a Samsung Electronics. Az új NAND flash felület egyelőre csak egy 512 gigabájtos meghajtóban érhető el, és látványosan korlátozza a 3 gigabites SATA interfész.
http://www.hwsw.hu/hirek/44772/samsung-nand-flash-memoria-ddr-onfi-intel-micron-ssd.html

#2 Felhasználó inaktív   pusrob 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 18. 16:41

Bakker, ezek az új háttértárak már olyan adatátviteli sebességgel rendelkeznek, mint a régi Pentium 1 és 2-es gépek RAM-jai. Hova fejlődünk...

#3 Felhasználó inaktív   barii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 17:45

a mobilom meg gyorsabb, mint azok a gépek :) ilyen ez :)

#4 Felhasználó inaktív   deaks 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 18. 18:06

évek óta hájpoljuk az ssd-t de még mindig nagyon drága inkább az árra gyúrhatnának rá :)

#5 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 20:30

@deaks: na meg az írási-olvasás ciklusok növelésére, hiába rekord sebességű, ha sokkal drágább, és sokkal rövidebb az élettartama, mint egy mai átlag HDD-nek :(

#6 Felhasználó inaktív   oppenheimer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 19. 09:42

@Zpalee: mért kb mennyi az élettartamuk?

#7 Felhasználó inaktív   philcsy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 19. 10:06

szerk:
"Minden jel szerint a Samsung Electronics fog a világon elsőként fog forgalomba" Valamelyik fog felesleges.

#8 Felhasználó inaktív   philcsy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 19. 10:19

Ha lassú neki a SATA, miért nem csináltak PCI-e kártyás változatot?

#9 Felhasználó inaktív   FoAMDFun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 19. 10:44

Létezik olyan, nem biztos, hogy a Samsung műhelyéből, de van. Tud vagy másfél gigát olvasni.

#10 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 09:49

@philcsy: Mert igy olcso:)
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#11 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 11:24

@pusrob: Ez egy ilyen játék :) számtalan példát lehetne hozni. Pl. a mostani gépeknek az FSB órajele is magasabb már, mint a régi Pentium I-II procik órajele, vagy a mostani gépekben már több RAM van, mint amekkora HDD volt azokban a gépekben (nekem a AMD K5-ös gépemben egy 2,1GB-os HDD volt, a mai gépemben meg csak RAM-ból 4GB van.)

Amúgy szép-szép. De amíg ilyen árakon nyomják, addig nem is nagyon fog elterjedni, mert nem sok hülye szaladgál az utcákon, aki egy SSD-ért kiadd 300e Ft körüli összeget (még cégeknél sem). Azt nem értem, miért eröltetik ezt az irányt, mikor a soho piac - ami nagy felvevő lenne - inkább igényelne, kisebb mérető, relatív gyors, megbízható és olcsó SSD-ket. Ehhez képest a gyártók mindig előjönnek valamivel ami kapacitásban lehetőleg nagyobb, mint az elődök, még gyorsabb, ki tudja milyen megbízhatóságú és baromi drága cuccokkal.
TárhelyPlaza - nagyméretű webtárhelyek egészen 32GB tárhelyméretig

System halted! Macska reboot!

#12 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 21. 11:28

@ganxsta: ez a lefölözéses taktika. előbb azoknak adják el, akik megfizetik, mert szükségük van rá, és aztán jönnek az egyre olcsóbb és olcsóbb változatok.

#13 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 11:43

Üzenet megtekintéseIdézet: ganxsta - Dátum: 2010. 06. 21. 12:24

mert nem sok hülye szaladgál az utcákon, aki egy SSD-ért kiadd 300e Ft körüli összeget (még cégeknél sem). Azt nem értem, miért eröltetik ezt az irányt, mikor a soho piac - ami nagy felvevő lenne - inkább igényelne, kisebb mérető, relatív gyors, megbízható és olcsó SSD-ket.
szerintem itt az ideje, hogy utananezz, hogy mi is van ma a piacon, mert szerintem el vagy maradva nehany evvel! ;-)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#14 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 11:50

jó, oké. De a lefölözéses szakasz nem tart évekig., mint ahogy az SSD-nél évek óta relatív magasan vannak az árak, és nem nagyon változnak.

#15 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 11:54

@ganxsta: Vegyel 512 gigabajt RAM-ot, aztan utana beszeljuk meg mi a draga:D
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#16 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 11:55

@bogdan: tisztában vagyok vele, hogy 20+áfa környékén is kapni SSD-t. Mondjuk a többsége olyan is... Teszteltünk egy párat, némelyiket egy SAS diszk is simán levert teljesítményben. Végül Intel X25-S (Asszem ez az SLC-s, ha mégsem, akkor tévedtem : ), ami meg még most sem a 20e Ft-os kategória. )A 300e Ft meg konkrléan erre az SSD-re meg volt említve a cikkben :)

"árazásuk egyelőre nem ismert, de a kiskereskedelmi ár valószínűleg meghaladja majd a 300 ezer forintot." Erre írtam, hogy nem sok hülye szaladgál az utcán, aki ennyi pénzt ad SSD-ért, még akkor sem, ha 512GB-os.

#17 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 12:05

a cikk HATAROZOTTAN vallalati SSD-krol szolt, mikor fogjatok mar fel? ergo sok "hulye" szaladgal az utcakon, aki vesz ilyet: termeszetesen vallalati felhasznalasra. de miert kene barkinek otthonra ilyet venni? az IFA egy eros auto, megsem jo csaladi hasznalatra. szintugy egy markolo vagy egy uthenger. nem kene akkor a csaladi autok arait megnezned, ha mar ezekrol beszelsz?

ne 20e-es vacakot nezz, hanem olyat, amit definialtal: megbizhato, nem nagy, gyors. mondjuk egy Kingston 40-64G-as megfelel? de veheted az Intel megfelelo value drive-jat is! (a kingston sokszor azt matricazza at.)

no, mennyibe is kerul?

Szerkesztette: bogdan 2010. 06. 21. 12:07 -kor

a forum ma:

#18 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 14:09

Látom, nem ment át... Én nem azt mondtam, hogy ezt kell venni otthonra, hanem azt, hogy mennyiséget tekintve az olcsóbb soho SSD-nek nagyobb felvevőpiaca lenne, tehát az elterjedésen sokat lendítene, ha ebbe a szegmensbe célzott SSD-t gyártanának.
Ehelyett folyamatosan jönnek ki azokkal a cuccokkal, amik egyre drágábbak és a cégeket célozzák. Ahova a drága SSD-kből kevesebbet fognak tudni eladni, mint a soho szegmensben.

#19 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 14:15

Üzenet megtekintéseIdézet: ganxsta - Dátum: 2010. 06. 21. 15:09

hanem azt, hogy mennyiséget tekintve az olcsóbb soho SSD-nek nagyobb felvevőpiaca lenne, tehát az elterjedésen sokat lendítene, ha ebbe a szegmensbe célzott SSD-t gyártanának.
de hat pont erre hivtam fel a figyelmed, hogy nezz utana, hogy miket gyartanak es mennyiert ebben a szegmensben. meg is kerdeztem, hogy az altalad megfelelonek tekintett ssd mennyibe is kerul most. de nem valaszoltal..

Idézet

Ehelyett folyamatosan jönnek ki azokkal a cuccokkal, amik egyre drágábbak és a cégeket célozzák.
mint ahogy egyre masra jonnek ki a markolok, teherautok, uthengerek. nem egeszen ertem, ez miert zavar Teged. nem Te vagy a celkozonseg, ez vilagos. talan Neked, mint celkozonseg nem kinalnak egyre masra jobbnal jobb megoldasokat ugyanezek a cegek?
a forum ma:

#20 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 15:30

Fogalmam sincs, hogy ennyiért vette a cég az Intel SSD-ket, mert nem kötik az orrunkra. Nem zavar, hogy sorban gyártanak kamiont, teharautót, útherngert. De a munkagépes hasonlatodnál maradva adott esetben a teherautó-gyártók ne rinyáljanak, hogy nem terjednek a teherautók, miközben a caterpillar csak 797B-t gyárt, abból kínál 100 félét, pedig csak elég korlátozott körben használhatók. közben kishaszonból meg olyat gyártanak, relatív drága a korábbi generációs kishaszonjárművekhez képest és kisebb a szállítókapacitásuk is egyedüli előnye, hogy gyorsabban lehet vele haladni.
Míg mondjuk 797B-ból eladnak egyet egységnyi idő alatt, addig kishaszonból el tudnának adni 10-et. Ha egységnyi idő alatt 10 teherautót adnak el, akkor gyorsabban terjednének a teherautók, mintha néha eladnának 1-1 nagy dögöt, baromi drágán. Még így sem világos, hogy mit akarok mondani?

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó