HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: A HP trónjára tör az Acer - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: A HP trónjára tör az Acer Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 21. 11:38

A világ legnagyobb notebookszállítójává fog válni idén, állítja magabiztosan az Acer. A mutatványhoz a tajvani vállalatnak a HP-t kell megelőznie, ami a cég igazgatótanácsának elnöke szerint sikerülni fog. Európában az Acer valószínűleg a teljes PC-piacra vetítve megelőzi majd a HP-t.
http://www.hwsw.hu/hirek/44778/acer-notebook-pc-piac-hp-gartner.html

#2 Felhasználó inaktív   IllegalFreq 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 21. 11:38

Jó minőségű gépeik vannak, legalábbis ami az otthoni felhasználást illeti. Nem panaszkodom, bivaly memória, így eredeti vista zökkenőmentesen, rengeteg kényelmi funkció (empowering cuccok), designos, otthonra más nem is kell :) A céges érát nem tudom...ott nem nagyon láttam még acer-t, legalábbis cégen belül. Inkább fujitsu-kat vettem észre.

#3 Felhasználó inaktív   webdev 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 21. 15:47

@IllegalFreq: A minőség relatív. A HP-hoz képest nagyon is alacsony. Nekem HP notim van , és semmi pénzért nem cserélném Acerre. Ismerősömnek Acer van, és annyit izzadt vele, hogy az szörnyű.
Nem hiszem hogy az Acer be tudná hozni a HP háztól-házig garanciáját.
Amellett ha szétnézünk a piacon az Acer ott van mindenütt a legalacsonyabb árkategóriában, ami persze nem feltétlenül jelenti a leggagyibbat , de ez esetben sajnos pontosan az, aminek látszik: olcsó húsnak híg a leve.

#4 Felhasználó inaktív   pusrob 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 21. 18:43

Amit nem vesztek észre az az, hogy nem csak a márka számít, hanem a típus is. Minden laptop márkának vannak sz@r típusai, amit semmi pénzért nem vennék meg (igen, dell-nek is van ilyen és HP-nak is, meg az összesnek). Pl. láttam már elég sok pár év alatt tönkrement dell-t is (alaplap hiba), de láttam már sok év óta működőt is. Acer-ből is van olyan ami sok évig elmegy hiba nélkül (nekem is egy ilyen van) és van olyan is amit meg sem vennék.

Ergo azt kijelenteni, hogy ennek a márkának lúzer gépei vannak, amannak meg frankó gépei, az naívság. Minegyiknek van mindenféle. Igazából a márkának csak a dizájn és a szupport kérdéskörében van relevanciája mindaddig, amíg az összes gyártó ugyanabból a hardver halmazból rakja össze a gépeit (Intel, AMD, ARM, Texas Instruments, Realtek, nVidia, stb...).

#5 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 18:52

@pusrob: "összes gyártó ugyanabból a hardver halmazból rakja össze a gépeit "

Viszont az koran sem mind1, hogy gyartas kozben ki mennyit tesztel, es milyen meresi adatok mellett engedi tovabb a soron:)
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#6 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 18:53

Ja, es az acer szar. Meg a HP is:D Kiveve a nyomtatokat. Es a szervereket.... es a....
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#7 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 22:08

Üzenet megtekintéseIdézet: pusrob - Dátum: 2010. 06. 21. 19:43

Igazából a márkának csak a dizájn és a szupport kérdéskörében van relevanciája mindaddig, amíg az összes gyártó ugyanabból a hardver halmazból rakja össze a gépeit (Intel, AMD, ARM, Texas Instruments, Realtek, nVidia, stb...).

És a burkolat, a csatlakozók, a hűtés kialakítása az smafu?
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#8 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 23:35

Üzenet megtekintéseIdézet: pusrob - Dátum: 2010. 06. 21. 19:43

Igazából a márkának csak a dizájn és a szupport kérdéskörében van relevanciája mindaddig, amíg az összes gyártó ugyanabból a hardver halmazból rakja össze a gépeit (Intel, AMD, ARM, Texas Instruments, Realtek, nVidia, stb...).

Ere szoktam azt mondani, hogy ha én fogok darabokban egy Mercedes autót, kasznit, motort, mindent, oszt összetervezném/raknám, akkor jó eséllyel nem lenne piacképes. Mert hiába Merci motor, meg minden, tervezés, kivitelezés, minőségbiztosítás, satöbbi, az sokat nyom a latba. Szerintem egy Merci motorból meg kaszniból Te sem bírnál jó cumót feléleszteni. Vagy igen?
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#9 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 23:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Leni - Dátum: 2010. 06. 21. 19:53

Ja, es az acer szar. Meg a HP is:D Kiveve a nyomtatokat. Es a szervereket.... es a....

2 külön kategória. Acer szervert nem is mernék venni, azt sem tudom hol kell, meg milyen support jár hozzá. HPból meg nyomtatótól irtózunk.

#10 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 23:39

Üzenet megtekintéseIdézet: webdev - Dátum: 2010. 06. 21. 16:47

@IllegalFreq: A minőség relatív. A HP-hoz képest nagyon is alacsony. Nekem HP notim van , és semmi pénzért nem cserélném Acerre. Ismerősömnek Acer van, és annyit izzadt vele, hogy az szörnyű.
Nem hiszem hogy az Acer be tudná hozni a HP háztól-házig garanciáját.

Mert éppen szerencséd volt. Használj ipari méretben Dell/IBM/Toshiba vonalat, aztán megtudod.

#11 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 07:22

Vicces amikor mezei juzerek egyből egy mintavételezés alapján vonnak le messzemenő következtetéseket... :)

#12 Felhasználó inaktív   k_chris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 13:05

jesus... acer és a minőség.... az ugyanolyan meredeken esik lefele mint a gyártási költségeik, csodát ők sem tudnak tenni!!!

#13 Felhasználó inaktív   k_chris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 13:05

inkább vettem egy kvázi thinkpad SL410es lenovot mint bármilyen Acer-t....

#14 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 14:48

Üzenet megtekintéseIdézet: k_chris - Dátum: 2010. 06. 22. 14:05

inkább vettem egy kvázi thinkpad SL410es lenovot mint bármilyen Acer-t....

Hömm. Pedig uganolan vacak. Tökmindegy, mi van ráírva.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#15 Felhasználó inaktív   k_chris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 15:11

@didyman: nekem jobban bejött mint az a pár acer amit itt vettek évek alatt a cégnél, szeretem a hagyományos dizájnt... melegedéssel sincs semmi gond hiába a nagy meleg (most épp nem :S ) és ágyon használat.

#16 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: k_chris - Dátum: 2010. 06. 22. 16:11

@didyman: nekem jobban bejött mint az a pár acer amit itt vettek évek alatt a cégnél, szeretem a hagyományos dizájnt...

Mi inkább a tartósságával és a műszaki érveivel voltunk elfoglalva.

#17 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 17:07

Amúgy mondja már meg nekem valaki, hogy mely notebook az, ami tartós és megbízható. Volt nekem már lesajnált Toshibám (satellite pro 300), ami hét éve megy hiba nélkül (egy pohár narancslevet is kibírt idő közben :)), volt abszolút felsőkategóriás hp-m (nw8440), amiben két év alatt készer kellett alaplapot cserélni, és volt lenovo csúcs subnotim (x301) minden földi jóval, ami meg ugyan tényleg kurvajó, de annyi pénzért lehet is jó. Szóval?

#18 Felhasználó inaktív   pusrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 20:19

Bocs Jahno és didyman, de nem fejeztem ki magam teljesen érthetően. A dizájn-ba és mindent beleértettem, külsőt és belsőt egyaránt, a kaszni anyagának megválasztását is. Szal minden-t amit első ránézésre lát az ember (meg azt is, amit csak második ránézésre :) ). Szal még mindig helytálló amit mondtam, habár Leni #4 hozzászólásában van igazság.

Atko-val viszont messzemenően egyetértek. Mint mondtam én is, vannak hibás és jó szériák minden márkánál, tehát az, hogy valaki látott pár tönkrement Acer-t nem jelenti azt, hogy nincs olyan ami sok-sok évig bírja. De ez bármely márkára elmondható.
Ezért jó olyan szériából választani, ami piacon van már egy ideje, mert kiderül hogy hibás-e a széria vagy sem. Dell-ből sem vennék semmit amíg meg nem győződtem arról hogy jó szériával van-e dolgom, hiába Dell és hiába van rá sok gari.

Szal ezek után aki még mindig olyan kijelentést tesz, hogy "A Dell a király, a HP meg fos", vagy valami hasonló ökörséget, annak csak azt tudom mondani, hogy írja be ezt a gugliba: "MÁRKA notebook problems", ahol a MÁRKA helyére valamelyik gyártó nevét kell beírni.
Csak azé ha valaki mégsem tenné meg, kirakok néhány találati számot:

dell notebook problems: 3 890 000
acer notebook problems: 634 000
hp notebook problems: 1 610 000
toshiba notebook problems: 719 000
lenovo notebook problems: 486 000

És ezek után föltennék 2 kérdést: Milyen is ezen notebook márkák eladási aránya? Ehhez képest milyen a guglis találatok aránya?

Nem mondom, hogy ezek a számok már mindent meg is magyaráznak, de azért mégis egy indikátor jellegű dolognak tekintem. Ezen felül ezen számok újfent óva intenek attól, hogy olyan balgaságokat mondjanak itt egyesek, mint amit föntebb már megemlítettem.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó