HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Már véd a kifagyó pluginek ellen a Firefox - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Már véd a kifagyó pluginek ellen a Firefox Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 23. 10:27

Megérkezett a Mozilla Firefox 3.5.10-es és 3.6.4-es verziója, amelyek több kritikus sebezhetőség javítását is tartalmazzák. Utóbbi verzió egy olyan új technológiával is bővült, amely leválasztja a plugineket a böngészőről, hogy ne veszélyeztessék annak stabilitását.
http://www.hwsw.hu/hirek/44790/mozilla-firefox-3-6-4-3-5-10-bongeszo-adobe-flash-plugin.html

#2 Felhasználó inaktív   avman 

• retired
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 06. 23. 10:27

nekem nem a plugin szokott kifagyni. vagy miután bezárom ott marad futó processként, és taskból kell kilőni... vagy... vagy...
inkább a ramzabálással kéne foglalkozni, meg az ígért gyorsuláson gyúrni végre.

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#3 Felhasználó inaktív   carstephun 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 23. 11:49

nekem MAC alatt, semmi gondom nincs az FF-el, nagyon minimalisan lassabb a tobbi bongeszonel, a RAM tekinteteben, mindegyik bongeszon van boven mit csinalni (y)

#4 Felhasználó inaktív   kekiah 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 23. 12:15

Na vegre... ezt este ki is probalom, remelem javul valamit a helyzet mert a task manager-es leloves mar unalmas nekem is...
Apropo valami megoldast nem tudtok a flash-es reklamok blokkolasara ?- beagyazott reklamokra gondolok -

#5 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 23. 12:21

@kekiah: mint például?

#6 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: kekiah - Dátum: 2010. 06. 23. 13:15

Na vegre... ezt este ki is probalom, remelem javul valamit a helyzet mert a task manager-es leloves mar unalmas nekem is...

Apropo valami megoldast nem tudtok a flash-es reklamok blokkolasara ?- beagyazott reklamokra gondolok -

reklám ellen: Adblock+, lista alapnak easylist és hufilter, illetve ami zavar azt kézzel hozzáadod
flash-re pedig flashblock, ahol kell a flash (menük, youtube) arra rákattintasz, másra meg nem.
Dell Latitude D630, M-Audio Transit, Panasonic SA-XR55, AKG K530, Mordaunt Short Avant 904, HP ProLiant MicroServer N36L, Samsung Galaxy S, TP-Link TL-WR1043ND, Ipod Shuffle 2nd gen., Panasonic TX-P42S30E
volt: Asus O!Play HDP-R1, Panasonic TH-37PV7P, Linksys WRT54GL

'Geri': "a sony konzoljain csak az nem talál már ránézésre legalább 4-5 fogást jogilag, aki igencsak amatőr az informatikában."

#7 Felhasználó inaktív   kekiah 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 23. 12:32

@xclusiv:
Koszi, valami ilyesmire gondoltam, akkor eljatszadozok ezzel. Par napja kiprobaltam egy flash blokkolot, de az kinyirt mindent, menuket, gombokat, Firefox-ot.. kiveve a reklamokat, azok gyonyoruen pompaztak, villogtak es futottak :)

#8 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 13:19

Mostanság a Chorme adblockját is jól összeszedték, már nem csak elrejti a tartalmat. :)
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#9 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 16:06

A tobb magos CPU-k tovabbra sincsnek tamogatva.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#10 Felhasználó inaktív   martonx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 20:17

@avman: Semmivel nem használ több ramot a Firefox, mint bármelyik másik böngésző. Sőt.

A gyorsuláson valóban lenne mit csiszolni, bár érzésem szerint a benchmarkokban mért értékek, és a gyakorlat között koránt sincs akkora eltérés a böngészők sebességei között (kivéve IE8, mert az tényleg érezhetően lassabb a többieknél)

#11 Felhasználó inaktív   szenty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 00:59

@twollah: nem is igérték a 3.6.x verzióta. Olvass csak utána.

http://en.wikipedia.org/wiki/Firefox#Future_features
Bután születtél, megértem. Hogy az is maradtál, nem érdem.

#12 Felhasználó inaktív   szenty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 01:02

Ha nem pakolja az ember rogyásig add-onokkal, akkor elég gyors a FF. Én is véletlenül vettem észre, hogy lelassult. Disabledbe raktam az összes plugint, és tényleg csak az általam használtakat engedélyeztem. Gyors lett a tűzrókám újra. Az Adblock Plus addon esetén a saját lista létrehozását javaslom, az ember által sűrűn látogatott oldalakra. Az Ajnász-féle lista például meg is jegyzi, hogy nem igazán sebesség-optimalizált.
Bután születtél, megértem. Hogy az is maradtál, nem érdem.

#13 Felhasználó inaktív   Makula 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 06:47

Nekem korábban nem volt gondom a flash tartalmakkal, de az új firefox 3.6.4 folyton megfekteti semmi nem működik sem win7 sem vista ulti alatt.
A vista alatt már csak csökkentett módban fut a firefox ott nem dobja elmagát a flash hanem viszi magával a firefoxot ennyit az új hipe-ról :).
Valahogy szar az egész....

#14 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 07:19

Hát nem tudom, nekem sosem volt különösebb bajom a Firefox stabilitásával szerencsére. Mondjuk félévente egyszer ha kifagyott, kb ez az arány. Remélem ezzel az új featurrel csak jobb lesz a helyzet.
A Firefox 4 pedig, ahogy ismerjük a Mozilla eddigi gyakorlatát, nem idén év végén jön ki, hanem reálisan inkább jövő év tavasza, eddig mindig csúsztak pár hónapot, most miért lenne másképp. :)
.:my deviantart:.
AMD Phenom II X4 945 | Gigabyte GA-MA790XT-UD4P | 2x2 GB OCZ Platinum 1600@1333 Mhz | Powercolor HD5850 | Dell Ultrasharp 2007 WFP | SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Enermax Liberty 500W | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2&3: Seagate Barracuda 300 Gb | OS: Windows 7 Professional 64 bit, Windows XP Professional SP3

#15 Felhasználó inaktív   gpek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 08:36

Stabilitással nincs gond, Csak alsó hangon eszik meg 200 mega ramot.

Érdekesség még az indulás. Nálam marha csiga XP-n és 7-en is viszont ha indítás után egyből IE-t is indítok akkor gyorsabb a betöltődés. Na ezt tapasztalta valaki?

Régen volt hogy a Temp könyvtár tartalmát figyelte és abból generált valami random azonosítót vagy mi a szöszt. De ez már nem így van nem?
GPEK WEBDESIGN & SITEBUILD
2004 www.gpek.hu | gpek@vipmail.hu

#16 Felhasználó inaktív   Makula 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 09:11

Azt hiszem a flash, vga driver gondok miatt száll el folyton, mind a 2 gép integrált Ati radeon 3200 VGA- val rendelkezik szerintem a driver is közös megpróbálok majd frissíteni.
A notebookom nem csinálja.

#17 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Guten Tag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 09:25

Elküldve: 2009. 11. 27. 11:44

Idézet

Új jellegzetesség mutatkozik be a Mozilla Firefox 3.6-ban a harmadik beta kiadástól kezdve. A fejlesztők lezárják a 3rd party-k elől annak a lehetőségét, hogy a böngésző funkcióit, szolgáltatásait úgy bővítsék ki, hogy egyszerűen kódot dobnak közvetlenül a Firefox "components" könyvtárába, ahol is a Firefox saját kódjának jelentős része található. Ezt Johnathan "human shield" Nightingale, a Mozilla biztonsági vezetője jelentette be.

Számos hátránya van a böngésző szolgáltatásai ily módon történő kibővítésének. Például az ilyen telepítések láthatatlanok a felhasználó számára. A felhasználók nem tudják kezelni ezen komponenseket az add-on manager-en keresztül, illetve nem tudják letiltani azokat, ha problémák adódnak. Ezen kívül a vakon bedobott komponensek nem hordoznak verzió információkat, s ez egy esetleges böngészőverzió frissítés után problémákhoz - lassulás, összeomlás stb. - vezethetnek.

A Firefox 3.6 bezárja ezt a lehetőséget. A 3rd party alkalmazások ezentúl is kibővíthetik add-on-ok és plug-in-ek segítségével a Firefox funkcióit, szolgáltatásait, de a components directory ezentúl a Firefox számára fenntartott terület.

demostmáraztánténylegdeténylegdetényleg...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#18 Felhasználó inaktív   martonx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 20:22

@gpek: alsó hangon 200 mega ramot???

64bites win7-esen, rahedli aktív pluginnel, 3 nyitott füllel kerek 150 mega. Te valamit nagyon szétk@@@tál a gépeden, meg a Firefoxodon, ha alsó hangon eszik 200 mega ramot.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó