HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Üzembe állt a GTS-Datenet Carrier Ethernet hálózata - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Üzembe állt a GTS-Datenet Carrier Ethernet hálózata Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 26. 12:03

Befejezte Carrier Ethernet hálózati fejlesztéseinek első körét a GTS csoport, és a GTS-Datanet bejelentette az igénybe vehető új szolgáltatásokat, amelyeket kifejezetten nagy terhelésű vagy kritikus földrajzilag kiterjedt IP-hálózatok kialakításához ajánl, a bérelt vonali szolgáltatások kiváltására
http://www.hwsw.hu/hirek/44807/gts-datanet-carrier-ethernet-dwdm-virtual-private-line.html

#2 Felhasználó inaktív   Csernus 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 26. 12:03

Azt nem tudni, hogy ez a fejlesztés hogyan érinti a mezei felhasználókat? Tapasztalatom szerint, -én is bérelt vonalon vagyok- a T-komnak nem érdeke a net és egyéb kapcsolat problémamentes biztosítása. Számtalanszor megszakad a kapcsolat a világhálóval, naponta akár 10x is, még az sem kizárt, hogy szándékos kapcsolatbontás történik, de ezt felszereltség hiányában bizonyítani nem tudom, arról sincs tudomásom, hogy ezt a Datanet érzékeli, illetve vizsgálná. Épp emiatt erősen gondolkodom a szolgáltató váltáson. Ha valamej szolgáltató érdemben válaszolni szeretne, elérhetőségem: csernusok@citromail.hu.

#3 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 26. 12:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Csernus - Dátum: 2010. 06. 26. 13:03

Azt nem tudni, hogy ez a fejlesztés hogyan érinti a mezei felhasználókat? Tapasztalatom szerint, -én is bérelt vonalon vagyok- a T-komnak nem érdeke a net és egyéb kapcsolat problémamentes biztosítása. Számtalanszor megszakad a kapcsolat a világhálóval, naponta akár 10x is, még az sem kizárt, hogy szándékos kapcsolatbontás történik, de ezt felszereltség hiányában bizonyítani nem tudom, arról sincs tudomásom, hogy ezt a Datanet érzékeli, illetve vizsgálná. Épp emiatt erősen gondolkodom a szolgáltató váltáson.

Aztán mire tudná váltani? Amúgy elég érdekes. Optikád van, vagy milyen vonal? ÉN elmúlt években GTS mániás lettem, de sok helyen nincs baj a Tvel sem. Azzal jöttem ki a legszarabbul, mikor EnterNet adott béreltet T-s üvegen, az csak szopó volt. Aztán EnterNet balfaszságai miatt kiszórtam az összes szolgáltatást, szerencsére mindenhol tudtam GTS mikrót venni.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#4 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 26. 13:13

@Csernus: "T-komnak nem érdeke a net és egyéb kapcsolat problémamentes biztosítása"

Most komolyan? Miert ne lenne erdeke? Ez nevetseges. Milyen berelt vonalad van es hol? Honnan tudod, hogy megszakad? Lemegy a port?

Szoval itt sok-sok kerdes van...

Egyebkent a fenti cikk nem errol szol. Tudja valaki milyen orszagokban erheto ez el?:D
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#5 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 26. 13:15

@Jahno: Jahno, ha jol remlik neked valamilyen amerikai cegnek dolgozol. Merted mar, hogy melyik szolgaltatonak a legstabilabb/gyorsabb USA/Kanada kapcsolata?
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#6 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 26. 15:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Leni - Dátum: 2010. 06. 26. 14:15

@Jahno: Jahno, ha jol remlik neked valamilyen amerikai cegnek dolgozol. Merted mar, hogy melyik szolgaltatonak a legstabilabb/gyorsabb USA/Kanada kapcsolata?

Ja, olyasmi. Meg holland, ausztrál, mittomén :-) Sebesség teljesen változó, ráadásul garantáltat bárhol lehet venni. Ami érdekesebb, általában nem is az itteni szolgáltatóval van baj, hanem útközben valahol, aminél az sem mindegy, hogy honnan épül fel a kapcsolat. Ha USÁból kezdeményezek, akkor más ISPken keresztül jön a csomag, mint ha magyarhonból kifelé.

Régebben a BIXes szerveremre 70-80 megabittel jött külföld, most ez jóval kevesebb, valamint ha kihajtom, akkor diszkréten szól a szolgáltató. Irodai béreltet koppon kihajtom napi 22 órásban, akkor az a dolga. Első körben ez lepett meg, miért pont egy adatközpontban vigyáznak a sávszélre.

Ha meg már ISP-k, akkor idehaza viszonyokkal négyzetesen elégedettebbek lehetünk, mint ilyen viédkországokban. Technológia, rendelkezésreállás, ár, satöbbi. Odakint egy drága bizniszvonalnak olyanok a feltételei, mint kb. idehaza egy otthoni ADSLnek. Support meg lófasz.

Ha sebességek érdekelnek, akkor van pár vonalam, a héten extraérdekes hibákat kellene megfejteni, mert cégen belül vannak külső szerverek, ami közül egy csomóra 60-70 kilobyte/sec a sebességünk, de bármilyen vonalon. Külsős vagy USA hálóból viszont megy rendesen.

Itt most nekem Antenna Hugáriától van üvegem, valamint GTStől mikróm, ezeknek a nemzetközi irányuk is más, valamint országon belül más hálózat, a Tcomos nagy halált mindegyik hibátlanul túlélte, ha kontinensek közt borul valami, akkor kettő közül eddig legalább egyik fullosan megy, így nekem jó. Tkommal meg nem szívesen állok szóba, ott MPLS kell, hogy foglalkozzanak a júzerrel.

Továbbra is azt mondom, ez az AHRT/Verizon vonal az jó, ráadásul közösködnek GTS-el, azokon keresztül olcsóbb. Én mondjuk már kicsit más viszonyban lehetek a céggel, bemondásra tekernek a vonalon, aztán "majd lepapírozzuk", meg volt pár dolog, amiért fizetni sem kellett :-)

#7 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 27. 07:18

fejlesztés a datanetnél? hihetetlen.

mit lehet tudni az évek óta stagnáló /árban, sebességben..../ versenyképtelen hulladék -szvsz- yoneked csomagokról? ott semmi? :(

#8 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 27. 10:17

Üzenet megtekintéseIdézet: kisgabo - Dátum: 2010. 06. 27. 08:18

fejlesztés a datanetnél? hihetetlen.

mit lehet tudni az évek óta stagnáló /árban, sebességben..../ versenyképtelen hulladék -szvsz- yoneked csomagokról? ott semmi? :(

Abból biztosan nem szakítanak annyit, mint az üzleti csomagokból... :)
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#9 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 27. 13:22

Jahno a mikrot hagyjuk már... Jön egy vihar és szakad szét az egész. Gyönyörűen lehet látni hogy hol és mikor van vihar az országban: amikor a mikro-s szarkupacok leszakadnak.

#10 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 27. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Freddy - Dátum: 2010. 06. 27. 14:22

Jahno a mikrot hagyjuk már... Jön egy vihar és szakad szét az egész.

Napokban azért volt vihar rendesen, eddig 3-4 év alatt ilyen miatt 2x szakad, kb. 10 másodpercre. Asszem ennyi belefér. Aztán lehet máshol kényesebb, ésvagy.

#11 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 27. 19:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Freddy - Dátum: 2010. 06. 27. 14:22

Jahno a mikrot hagyjuk már... Jön egy vihar és szakad szét az egész. Gyönyörűen lehet látni hogy hol és mikor van vihar az országban: amikor a mikro-s szarkupacok leszakadnak.

Van benne igazság, de azért ne általánosítsunk. Én a mobiltelefóniából indulok ki, ahol a fél ország kommunikációja mikrón megy (és itt nem a bts-mobil kapcsolatra gondolok). Szép baleset lenne ha minden beszarna egy-egy keményebb vihartól. Nyilván nem kommersz wéertéötvennégyes cuccokról beszélünk jelen esetben. :)

Szerkesztette: b0rZ 2010. 06. 27. 19:34 -kor

-= ZenészHUB :: the one and only =-

#12 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 27. 21:48

Üzenet megtekintéseIdézet: b0rZ - Dátum: 2010. 06. 27. 20:33

Van benne igazság, de azért ne általánosítsunk. Én a mobiltelefóniából indulok ki,

Telefon sem szakad le a bázisállomásról. Igaz netnek nagyobb sávszél is kell, de érdekes módon működik a 3G is. GTS mikrói meg pont-pont direkt kapcsolatok, rálátással.

#13 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 28. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: b0rZ - Dátum: 2010. 06. 27. 20:33

Van benne igazság, de azért ne általánosítsunk. Én a mobiltelefóniából indulok ki, ahol a fél ország kommunikációja mikrón megy (és itt nem a bts-mobil kapcsolatra gondolok). Szép baleset lenne ha minden beszarna egy-egy keményebb vihartól. Nyilván nem kommersz wéertéötvennégyes cuccokról beszélünk jelen esetben. :)

nyilván nem wifiről beszélünk.
Amit írtam a mikroról, az több év alapján írtam. Van benne GTS is. És igen, túlzás hogy minden vihar alkalmával, de _túl sokszor_ szakadoznak. Ha nekem kellene megbízható kapcsolat, tuti nem mikrora szavaznék. Bár az ár a döntő legtöbbször.

#14 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 28. 18:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Freddy - Dátum: 2010. 06. 28. 19:04

nyilván nem wifiről beszélünk.
Amit írtam a mikroról, az több év alapján írtam. Van benne GTS is. És igen, túlzás hogy minden vihar alkalmával, de _túl sokszor_ szakadoznak. Ha nekem kellene megbízható kapcsolat, tuti nem mikrora szavaznék. Bár az ár a döntő legtöbbször.

Nekem árban kb. annyi, mint az üveg. Legfeljebb egyszerűbben telepíthető. Szakadás meg nem sok, idén a vihar miatt 1 volt, teljesen párban van bármivel.

#15 Felhasználó inaktív   Csernus 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 29. 11:27

Miért ojan hihetetlen, hogy szakadozik a netem? Nem állítom hogy szándékosan csinálja a T-kom, vagy bárki. Egyszerűen szar és kész, előzmény is volt. Valahol a közelben megtépték a földkábelt, és vele a vonalamat. BEjelentettem. azután később lett net, kipróbálom a telefont is, vonal nuku, beszóltam, hogy nincs tel.kapcsolat, kértem hívjanak fel ha kész, ellenőrizvén a kapcsolatot értesítsenek ha kész. Felhívtak, szerintük jó volt a kapcsolat, mert nekik ki csörgött, csak én nem hallottam. Másnap rájuk telfonáltam, hogy mikor lesz kész a vonal? Azt mondták hogy kész van , ők telefonáltak is csak nem vettem fel, mondtam hogy nálam nem csörgött a készülék, tehát a vonal akkor kész ha én beleszólok a készülékbe és ők halják a választ. Később felhívtak és volt csörgés is meg net is. De a kábel a régi, tehát még lehet rajta sérülés, ami okozhatja a problémámat, innentől kezdve szándékos a csatlakozás minőségrontása, ha valóban beázott a kábel, vagy sérült a szigetelése és nem vizsgálták rendesen. Nem tudom hogy ellenőrizték a kábelt, de mifelénk vilannyszerelőknél, szakadásvizsgálat, ellenállásmérés és szigetelésvizsgálat kötelező kábelhiba esetén minimum.

#16 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 12:10

@Csernus: "-én is bérelt vonalon vagyok"

A leirtak alapjan ebben nem vagyok olyan biztos:D

#17 Felhasználó inaktív   Csernus 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 29. 15:27

@Leni: Akkor miben vagy biztos?, Mert ezzel nem lettem okosabb. 3 modemet próbáltam már és a probléma ugyanaz. Gondolom az w.xp nem ojan ritka hogy csak nálam lenne rossz.

#18 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Csernus - Dátum: 2010. 06. 29. 16:27

@Leni: Akkor miben vagy biztos?, Mert ezzel nem lettem okosabb. 3 modemet próbáltam már és a probléma ugyanaz. Gondolom az w.xp nem ojan ritka hogy csak nálam lenne rossz.

XP és XP közt rengeteg különbség van, pld. mennyire van szétcseszve, elég friss, naprakész-e, nincs-e rajt valami elbarmolt tűzfal, vagy csak éppen annyi, hogy honnan származik, meg a kodekpakk.

#19 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 16:22

@Csernus: Kismillio oka lehet. Kabelek, adsl filter, tavolsag, Jupiter es a Venusz egyuttallasa....

#20 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 16:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Csernus - Dátum: 2010. 06. 29. 12:27

Nem tudom hogy ellenőrizték a kábelt, de mifelénk vilannyszerelőknél, szakadásvizsgálat, ellenállásmérés és szigetelésvizsgálat kötelező kábelhiba esetén minimum.

Esetleg a végén lévő port csatlakozási értékei alapján. Bizniszvonalat már így mérnek, lezárják szépen, aztán modem értékei mellett fizikai vizsgálat is.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó