HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Megjelent az Opera 10.60 végleges verziója - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Megjelent az Opera 10.60 végleges verziója Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 01. 12:46

Tovább gyorsult és új képességekkel gazdagodott az Opera. A norvégok böngészője már a 10.60-as verziónál tart, támogatja a Google-féle WebM-et, a HTML5 AppCache-t és Geolocation API-t és még némi csinosításra is volt ideje a fejlesztőknek.
http://www.hwsw.hu/hirek/44844/opera-10-60-bongeszo-html5-webm.html

#2 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 01. 12:46

Nekem tetszik! A csinositás bizony ráfért, mert az elöző dizájn elég pórias volt. A Web Workers szintén örvendetes,h bekerült, persze még nem tudom,h mennyire müködik jól,de sok oldal "megfogta" az operát olykor,és egy-két pillanat kellett mig magához tért netbookon, xp-n.

Az elterjedtségéhez annyit,h Oroszországban, Ukrajnában a legnépszerübb böngésző tdomásom szerint, az azért sokat nyom a latban szerintem,még ha "glóbálisan" nem is nagy a részesedés.(felmerül a kérdés, h a felmérésben mi szerint, milyen oldalakon mérték a globális részesedést )

#3 Felhasználó inaktív   norbijúzer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 01. 12:57

nekem tetszik az opera. de a kiegészítők szerintem elég gyérek, ezért is csak másodlagosként használom. (az első helyet pedig átvette már rég a chrome a firefoxtől, nálam sokkal gyorsabb vele a böngészés)

#4 Felhasználó inaktív   *Iguana* 

• Too old to rock & roll
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 13:07

@norbijúzer: az Opera-hoz azért nincsenek kiegészítők, mert alapból van benne egy csomó olyan feature, amit más böngészők csak kiegészítőkkel tudnak. Nem minden kiegészítőnek van megfelelője az Opera-ban, ez tény, de a java részük megtalálható benne.
A néninek nagyon zsírnak tetszik lenni...

#5 Felhasználó inaktív   Poetro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 14:35

Elírások:
* hiába fejlődik gyorsan A böngésző
* StaTCounter
---------
Poetro

#6 Felhasználó inaktív   cousin333 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 07. 01. 19:24

"a bétában ez egyelőre a Wikipedia keresésekkel tesztelhető"

A véglegesbe még a Bing is bekerült.

"A Solaris-felhasználók továbbra is be kell érjék az Opera 10.11-es verziójával."

És ez így is marad, ugyanis a racionalizálás jegyében megszűnt a Solaris támogatása. Biztonsági javítást még lehet, hogy kapnak, de új verziókat már nem.

#7 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Zorro
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 19:32

10.54-hez képest tehát a 10.60 teljes mértékben támogatja a HTML5-öt, és a Geolocationt?
"Légy szerény mint én..."

#8 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2010. 07. 01. 20:32

10.54-hez képest tehát a 10.60 teljes mértékben támogatja a HTML5-öt, és a Geolocationt?

Jutyúk HTML5-ben vagy 2-3x akkora terhet ró szerencsétlen 2,2GHz-es Dothanomra, mint a flash. Nem arról volt szó, hogy a html5 jobban fog vigyázni az erőforrásokra?
Amúgy jó, a memóriahasználat elég jól csökkent, viszont a mail.com-ba a foga beletörik, vagy fél óra üres ablak után hozza be a leveleket..

Szerkesztette: didyman 2010. 07. 01. 21:09 -kor

Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#9 Felhasználó inaktív   pusrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 00:40

Én is alátámasztom didyman azon állítását, hogy a WebM-es video minimum 2x annyira terheli a procit mint a flash az opera 10.60-ban. Ez elég baj, mivel már önmaga az is siralmas, hogy a flash ilyen sokat bezabál a proci idõbõl egy egyszerû video megnézésére, erre meg rádob még egy lapáttal a WebM. Ezen nagyon remélem hogy javítanak, mert ilyen formában nem szimpi a dolog...

Összességében pedig azt vettem észre a linux-os verzión, hogy végre megint egyenletes a scroll-ozás és instant a tab váltás. Ez a 10.11-ben egyáltalán nem így volt, legalábbis a qt4-es kiszerelésben biztosan nem. Úgy néz ki, hogy tényleg jó ötlet volt eldobni a qt-t mert láthatóan meggyorsult tőle az egész.

Szerkesztette: pusrob 2010. 07. 02. 00:45 -kor

#10 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 02:33

Azért majd megnézem mikor az IE 9-en futó flessek már fele ilyen gyorsak lesznek majd, mint most az Opera 10.5 felett :banghead:

#11 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Cowboy from Hell
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 13:37

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 07. 01. 22:08

Nem arról volt szó, hogy a html5 jobban fog vigyázni az erőforrásokra?

De igen. Valószínűleg még korai, optimalizálatlan fejlesztés. Épp hogy implementálták. Tudom, akkor meg minek van? Azért, mert addig sem kell minden x@rhoz plugin. A YT webkódja sem makulátlan, saját legújabb böngészőjükkel is elég bugos a YT HTML5 videózás.

#12 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 07. 02. 14:37

De igen. Valószínűleg még korai, optimalizálatlan fejlesztés. Épp hogy implementálták. Tudom, akkor meg minek van? Azért, mert addig sem kell minden x@rhoz plugin. A YT webkódja sem makulátlan, saját legújabb böngészőjükkel is elég bugos a YT HTML5 videózás.

Furcsa azért ebben a mai nagy openszósz világban, világot rengető vasakkal alattuk, hogy egy szaros videó lejátszása 360p-s felbontásban, néhány alapvető vezérlőelemmel, ennyire gépigényes legyen, miközben ugyanez a gép HD-s videókat simán játszik le 1080p-ig és egy rühes WMP plugin alig pár százalék CPU-t emészt fel egy SD videó lejátszása közben. De komolyan, most miért nem lehet a szabót csak arra használni, hogy ruhát varrjon és a kaptafát inkább a cipészre bízni? Miért kell ebbe a rühedék flashba programozni videókat, miért nem lehet egy akármilyen más konténerbe dobálni ezeket az anyagokat és jól optimalizálva, feladatorientáltan lejátszani?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#13 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Cowboy from Hell
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 07. 02. 14:54

Miért kell ebbe a rühedék flashba programozni videókat ...?

Kérdezd meg BigBagót. Ő biztosan tudja.

#14 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 18:20

Elég régen használok már Operát, mondhatni szeretem.
De néha azért mantrázok közben; "az Opera a legkompatibilisebb böngésző, az Opera a legkompatibilisebb böngésző ...hare hare"

Ez meg a netbankom bejelentkezési képernyője:

bodyOnLoad()
STACK:nostack
NAME:Error

#15 Felhasználó inaktív   pusrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 23:38

Használtam mostmár 2 napig az opera 10.60-at (linux verzió), és azt mondom, hogy ezt csak RC vagy talán beta-ként kellett volna kiadni. Találtam benne pár elég durva hibát, a bug reportot már el is küldtem róluk. Ezt is elsiették, mint anno a windows-ra a 10.50-et. Arra gyorsnan jött is javítás, remélem erre is fog. Egyébként jó.

#16 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Zorro
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 23:53

@pusrob:Többek között milyen hibákat találtál?
"Légy szerény mint én..."

#17 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 17:15

a html5 (webm) codec kb független az operától, a gstreamer projekt cuccát használja. És mivel kb 1 hónapja vált nyilvánossá a webm jövője, mégis mit vártok egy sebtében összedobott dekódertől ami még sse-t sem használ?

@Gopher: igen mert a netbankok általában a leggányoltabb cuccok, sokszor ie-n kívül semmi mással nem is hajlandók működni.
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#18 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 23:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Sanyix - Dátum: 2010. 07. 03. 18:15

a html5 (webm) codec kb független az operától, a gstreamer projekt cuccát használja. És mivel kb 1 hónapja vált nyilvánossá a webm jövője, mégis mit vártok egy sebtében összedobott dekódertől ami még sse-t sem használ?

Tán nem kéne a világ egét lehazudni akkor és kiadni valami alig csiszolt gyémántot, hanem az ígért paramétereket legalább kicsit hajazó terméket odarakni és akkor nem lebeg az arcuk hiába.

#19 Felhasználó inaktív   pusrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2010. 07. 03. 00:53

@pusrob:Többek között milyen hibákat találtál?

Nos, 2 elég durva: Amikor egy oldalon van egy flash video meg egy kép mellette (amit ki lehet nagyítani), akkor a kép kinagyításakor a flash mögé megy a kép és nem elé. Ez gáz. A másik példa hogy az operát ki lehet majdnem teljesen fagyasztani, ha egy flash reklámos oldalt betöltesz, így:
1. nyomj rá az oldalra, hogy töltődjön be
2. görgess föl-le gyorsan, mielőtt az oldal teljesen betöltődne
3. nyomj rá a flash reklámra jobb kattal, hogy megjelenjen a flash lejátszó menüje
4. nyomj máshova, hogy tűnjön el a menu
5. várj pár másodpercet, és meglesz a hatás.
A hatás abban merül ki, hogy a tab bezárja magát, aztán szevasz, mert se újat nyitni nem lehet, se másikra nyomni, se főmenut nyitni, de mást se. Viszont simán ki lehet kapcsolni az operát, tehát nem crash-nek minősül mégse. Érdekes...

Ja, és mind a 2 hiba teljesen jól reprodukálható nálam, sőt több weblapnál is működnek.

Szerkesztette: pusrob 2010. 07. 04. 18:15 -kor

#20 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 21:04

Azért a Silverlight használata esetén ugyanolyan szépen dobja el magát az egész holmi, mint eddig. Telesport.hu. Mennek a meccsek, bepróbálkoztam az Opera-val is a Firefox után. Mindössze annyira esett hanyatt rajta, hogy csak a gép újraindítása után lehetett ismét működésre bírni a nagy piros O betűt...
Kép

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó