HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: A YouTube a Flash-re szavaz, a HTML5 túl kevés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: A YouTube a Flash-re szavaz, a HTML5 túl kevés Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 02. 09:27

Szinte hitvitává fejlődött webes körökben a HTML5 és a Flash összehasonlítása a webes videózás területén. Helyettesíthetik a HTML5 video címkéje a Flash videót? A YouTube szava fajsúlyos a kérdésben, ezért érdekes, hogy milyen érveket sorakoztat fel - a HTML5 ellen.
http://www.hwsw.hu/hirek/44848/google-youtube-html5-adobe-flash-video.html

#2 Felhasználó inaktív   jlovas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 07. 02. 09:28

Az a baj, hogy igazuk van.
Mindemellet továbbra is azt gondolom, hogy internetes szabvány csak nyitott formátumokra alapulhat, amit joga van mindenkinek ingyenesen és kötelmek nélkül implementálni és felhasználni. Ahová eddig eljutott ez a tehcnológia, az ennek az alapelvnek köszönhető jelentős részben, és a tovább fejlődés érdekében ehhez ragaszkodni kéne.

#3 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 02. 09:40

Ezt a "video címkét" lehet, hogy át kéne gondolni :-)

Mellesleg az Apple éppen azzal érvel a HTML5 mellett, hogy az mennyire jól kihasználja az erőforrásokat. Állítólag nem pörgeti annyira a procit egy HTML5-ös Youtube videó, a gyakorlatban műszerrel talán még ki is mérhető, a hőmérsékleteken annyira nem látszik, viszont a cikkben is emlegetett hiányosságok még jobban elveszik az ember kedvét. Egyelőre még nagyon gyerekcipőben jár ez a cucc ahhoz, hogy igazán használható legyen.

Szerkesztette: debaj 2010. 07. 02. 09:41 -kor

#4 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 10:01

@debaj: igen, ezért is érthetetlen picit az Apple hozzáállása. Még ők se tudják mikor lesz a HTML5 teljes értékű technológia. Jó tudom, most megtehetik, hogy széllel szembe hugyozzanak, de ha ezzel pár éven belül bebuknak az igen kínos lesz nekik.

#5 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 10:04

Az Apple-nak szerintem jobb most egy közös ellenségkép, mintha elkezdene valamit barkácsolni az Adobe-bal karöltve. A problémákkal majd foglalkoznak később, nem ez lenne az első eset.

#6 Felhasználó inaktív   Samott 

• proletar correctus
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 10:05

Ez nevetseges, en azt hittem hogy a HTML5 video tamogatja mindezeket (streamben ugralas, teljese kepernyos megjelenites, etc) es a valtas tenyleg csak elhatarozas kerdese. Ha ez meg ennyire gyerekcipoben jar, akkor tenyleg nem ertem miert kell mar most eroltetni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | film-kép-rejtvény | Minecraft

#7 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 10:07

Kérdéses, hogy mire a HTML eléri a Flash összetettségét, szolgáltatás mennyiségét, mennyiben lesz "gyorsabb", mert nekem úgy tűnik, most körtét akarnak összehasonlítani körtepálinkával. Az Adobe meg igazán kiadhatna egy butított QuickFlash lineáris, ablakos lejátszót, amiről elmondhatná, hogy kegyetlen gyors és erőforrás takarékos.

#8 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 10:09

@kockulat: az is érződik, hogy a Google kezdi meglovagolni a Flash-hős szerepet és kurva jól jön neki az Apple makacssága, mert az android így valós alternatívává válik, amit nem csak szimpátiából választasz, hanem praktikus okokból is.
Biztos vagyok benne, hogy a Google szándékosan kommunikál így. Jól érezhető a váltás/törés a korábbi időszakhoz képest.

chill,
aDoayen

#9 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 10:28

@Dojcsák Dániel: valóban. És ismerve a Google piaci szerepét a kereső - videómegosztó - böngésző szegmensekben az Apple-nél rá kell jöjjenek, hogy egy konkurens cég jóval nagyobb hatással lehet a HTML5 jövőjére mint ők. Jam, piaci verseny, csak nehogy a végén mi felhasználók szívjuk meg.

#10 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 10:56

@kockulat: úgy tűnik nekem, hogy ez egy olyan világ, ahol a user többnyire jól jár, akkor is ha nincs a kezében az irányítás, csak a választás lehetősége.
pont az okostelefonok és a web példája mutatja, hogy kurva gyorsan eltűnhet valaki az élről, ha nem jót csinál.
és kurva gyorsan feltörhet (mint az apple), ha rátalál valamire
chill,
aDoayen

#11 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: kockulat - Dátum: 2010. 07. 02. 11:28

És ismerve a Google piaci szerepét a kereső - videómegosztó - böngésző szegmensekben az Apple-nél rá kell jöjjenek, hogy egy konkurens cég jóval nagyobb hatással lehet a HTML5 jövőjére mint ők.

Mondjuk a vitát inkább egy működőképes és hatékony mobil Flash (HTML5) implementáció döntené el, asztali gépen inkább bosszantó, de elviselhető dolgok a Flash betegségei, mobilkészüléken (akár tableten, akár telefonon) viszont üzemidővel fizetsz a pazarlásért.

#12 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 11:29

Azért remélem jól látjátok a cikk címét, Xero mesterrel az élen ! :]

#13 Felhasználó inaktív   FTeR 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 02. 11:29

"video címke"
egészen addig nem értettem, h miről van szó, míg el nem jutottam az img címkéig. általában azt pártolom, ha cikkekben hanyagolják a külföldi kifejezéseket, ha van magyar megfelelője, de ez vhogy sosem jutott eszembe.

"Jelenleg a Flash az egyetlen teljes megoldás"
khm, SL.

#14 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 11:36

@FTeR: már inkább nem is mondok semmit. tegnap azért lettem lecseszve, mert angol kifejezést használok, ma meg azért mert nem angolul írok vmit :)
a tag - címke azt hittem érthető mindenkinek, de köszi a feedbacket, legközelebb vegyítem a kettőt szinonímaként használva, hogy érthetőbb legyen.

chill,
aDoayen

#15 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 11:37

@BigiCigi: what what what? (mi mi mi?)
chill,
aDoayen

#16 Felhasználó inaktív   daylienn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 11:50

A valós ok szerintem jóval egyszerűbb és rövidebben kifejthető: A Google megijedt, hogy hogyha ekkora csapást mér az Adobe-ra, akkor a Microsoft a későbbiekben komoly veszélyt jelenthet a Silverlight-al.

Ha meg már felhasználói élmény, akkor a drága kedves Adobe emelhetné a valagát és igazán elkészíthetné azt a tetves 64bit-es flash változatot Windows alá. Ennyit a teljeskörűségről, fényében annak, hogy a HTML5-ös videók futottak nálam a 64bit-es Firefox-on is, amire nem lehetett ráerőszakolni a nyomoronc Flash-t.
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

#17 Felhasználó inaktív   Xero 

• Dial-Up Hero
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 12:40

Üzenet megtekintéseIdézet: BigiCigi - Dátum: 2010. 07. 02. 12:29

Azért remélem jól látjátok a cikk címét, Xero mesterrel az élen ! :]

Attól még szar te korlátolt hozzá nem értő! :rolleyes:
#import <Cocoa/Cocoa.h>

#18 Felhasználó inaktív   molesbela 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 02. 13:50

A GsmLine.hu-nál láttam nem gyenge áron!

http://www.gsmline.hu/hir/195-apple-iphone-4-az-elso-magyar-tesztvideo

#19 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 13:58

Üzenet megtekintéseIdézet: molesbela - Dátum: 2010. 07. 02. 14:50

A GsmLine.hu-nál láttam nem gyenge áron!

<a href="http://www.gsmline.hu/hir/195-apple-iphone-4-az-elso-magyar-tesztvideo" target="_blank" rel="nofollow">http://www.gsmline.hu/hir/195-apple-iphone-4-az-elso-magyar-tesztvideo</a>

Akkor te most reklámozol?
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#20 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 14:04

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 07. 02. 14:58

Akkor te most reklámozol?

Nem, valaki elfelejtette bevenni a gyógyszerét, mielőtt nekiült új termékeket felvinni, úgyhogy sikerült összeraknia egy 390 ezres akciós árat.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó