HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: A mobilok után a notebookok is egységes töltőt kaphatnak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: A mobilok után a notebookok is egységes töltőt kaphatnak Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 05. 14:35

Belátható időn belül egységes műszaki/elektronikai tervezésű töltőt, illetve tápegységet kaphatnak a notebookok, feltéve, hogy az iparág felsorakozik egy most kibontakozó szabvány mögé. Jó jel, hogy a legnagyobb tajvani gyártóknak tetszik az ötlet.
http://www.hwsw.hu/hirek/44858/noteszgep-notebook-tolto-asus-acer-ieee.html

#2 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 14:35

Üdvözítő lenne. Bár eddigs em voltak nagy eltérések, egy laptop bemenete mindenképpen univerzálisnak tekinthető, és sokszor a dugó is egyező, egyedül a töltőazonosítós megoldások bonyolítanak. Ha azt is szabványosítják, akkor hurrá (bár az értelme ennek nem sok).
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 05. 14:41

Ez is majd úgy lesz, mint a mobiltelóknál. Dell elmehet ap icsába a lapos meg a lukas dugójával, ellenben az IBM-em most éppen egy Toshiba töltőn lóg. Előtte azzal a Toshibával egy Assu ment, szóval ez elég jól kijött, 19 volt, még a dugasz mérete is stimmel.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#4 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 14:54

Egységes mobiltöltő, ja, aztán a Nokia E52-esem csak a gyári töltőjéről hajlandó töltekezni, kolléga USB csatlakozós töltőjével szóba se állt. Meg az USB portok között is válogat, más kütyüt tölt a lyuk, az enyémet meg meg se rüccenti. :-) Az volt a szerencse, hogy nálam volt a notebook, arról már hajlandó volt táplálkozni.

#5 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 07. 05. 15:54

Egységes mobiltöltő, ja, aztán a Nokia E52-esem csak a gyári töltőjéről hajlandó töltekezni, kolléga USB csatlakozós töltőjével szóba se állt.

BB is ilyen volt, csak saját töltő, hiába stimmelt a luk meg a lófasz.

#6 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 15:43

A Dell laptop meg veszi a töltést 3rd party adapterrel, csak a kontroll led nem mutat semmit, ha a középső kis ló***sz nincs bekötve. Miért kellenek ezek az "okosságok"?
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#7 Felhasználó inaktív   blalo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 05. 15:50

A legtöbbön a 2mm-es hengeres táp bemenet van. Egyedül a feszültségekben van eltérés. Kb. 10ezerért már lehet univerzális töltőt kapni hozzájuk. Remélhetőleg nem egy újabbat "találnak ki".

#8 Felhasználó inaktív   vna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 16:01

Az a baj, hogy hiába van sok nokia-n és (gondolom más gyártó esetében is) micro USB a telefonon, azon keresztül nem megy a töltés, 2700 esetében sem, pedig az már a megegyezés után született. Azokhoz a készülékekhez, amiknél ez működik csak USB csatis töltőt adnak és nincs is más lehetőség a telefonon.

#9 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2010. 07. 05. 16:43

A Dell laptop meg veszi a töltést 3rd party adapterrel, csak a kontroll led nem mutat semmit, ha a középső kis ló***sz nincs bekötve. Miért kellenek ezek az "okosságok"?

Nem veszi. Nem tölt akkut, legfeljebb ami becsorog szivárgási áramként, vagy ha zárlatba kerül benne egy FET, akkor képes nagyon lssan töltődni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#10 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2010. 07. 05. 16:43

Nem tölt, csak működik róla.

#11 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: vna - Dátum: 2010. 07. 05. 17:01

Az a baj, hogy hiába van sok nokia-n és (gondolom más gyártó esetében is) micro USB a telefonon, azon keresztül nem megy a töltés, 2700 esetében sem, pedig az már a megegyezés után született. Azokhoz a készülékekhez, amiknél ez működik csak USB csatis töltőt adnak és nincs is más lehetőség a telefonon.

Ez rendben, de az is milyen már, mikor csak ilyen-olyan USB-k vannak (mikro, mini), azon keresztül tölt is, de BB pld. csak a saját töltőjével?

#12 Felhasználó inaktív   szabroy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 05. 17:58

Meg csak most indultak el az uton, majd lesz ez jobb is. Akkor viszont jol fog jonni, hogy a tolto nelkuli telcsit egy 5ossel olcsobban megkapsz.
Az N95 telcsimmel egy teljes kulfoldi nyaralast kihuztam tolto nelkul, mert minden kocsmaban volt legalabb egy....

#13 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 18:16

@Jahno: "Nem tölt, csak működik róla." - kb 10 percet néztem rá, futtában. A Windows írta, hogy tölt. Emelkedett is a telep töltöttségi százalék. Lehet szerencse volt?
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#14 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 18:29

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2010. 07. 05. 19:16

@Jahno: "Nem tölt, csak működik róla." - kb 10 percet néztem rá, futtában. A Windows írta, hogy tölt. Emelkedett is a telep töltöttségi százalék. Lehet szerencse volt?

Inkább hiba..

#15 Felhasználó inaktív   potyo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 19:29

Üzenet megtekintéseIdézet: szabroy - Dátum: 2010. 07. 05. 18:58

Meg csak most indultak el az uton, majd lesz ez jobb is.

Amikor egy új modell kijön, akkor azon nincs túl sokminden kitalálni való, hogy usb csatlakozóról töltődjön. Ez egy bites dolog, akarja a gyártó vagy nem. Nokia is akarhatta volna eddig is, csak épp szarházi és nem akarta. SonyEricsson is szarházi, mert ugyan töltődik usb-ről, csak kurvalassan. Hiába adok alá akár 2A-t, az usb kábele másik lábon viszi be a tápot. Na meg ugye a telefon felőli vége sem épp mini vagy micro usb...

Szerkesztette: potyo 2010. 07. 05. 19:34 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#16 Felhasználó inaktív   fietspump 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 19:29

@Jahno: ez milyen IBM? csak a csatik miatt érdekel.

nekem a motorola v3 csinálta azt, hogy kikapcsolt állapotban usb-ről nem töltött. aztán kifundáltam, hogy az usb szabvány ismer egy "dedicated charger" üzemmódot, ha a két data ér rövidre van zárva. ilyenkor kiadja a max ampert a csövön.

persze kiderült, hogy nem megy így se, mondom miaf... pinouts.ru aszongya nem véletlen, mert a titkos ötödik láb a negyedikkel valami x ohmos ellenállást kell mutasson, egyébként nem tölt. namondom anyáddal fogsz szórakozni, egyból vágtam le a gyári töltőről a csatit, usb kábelre ráforrszt, data rövidre zár aztán jónapot. azóta ez a hekkelt usb kábel a moto töltőm, nem cígölöm az adaptert.

gondolom kb ugyanez van bb-n is, legfeljebb más ellenállással.

#17 Felhasználó inaktív   fietspump 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 19:32

@fietspump: ja rájöttem, ha ibm, akkor az még a régi csati. próbálj meg egy újabbat tölteni vele, mondjuk t6x vagy későbbit. azon már az új csoda van.

mondjuk akkor nem értem a 19 voltot, mert a régi thinkpadokon csak 16 volt van. de a 20 voltos újak is töltenek 16v-ról a megfelelő csatival.

#18 Felhasználó inaktív   potyo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 19:56

Üzenet megtekintéseIdézet: fietspump - Dátum: 2010. 07. 05. 20:32

mondjuk akkor nem értem a 19 voltot, mert a régi thinkpadokon csak 16 volt van. de a 20 voltos újak is töltenek 16v-ról a megfelelő csatival.

Ez is csak azért van, hogy az egybites júzer másik tápot vegyen, nehogymár a régit birja használni. Autóba is vannak mindenféle átalakítók, aztán a legtöbbnek ha beadod a 12V-ot, akkor is megy, maximum nem tölti az akkuját.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#19 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: szabroy - Dátum: 2010. 07. 05. 18:58

Meg csak most indultak el az uton, majd lesz ez jobb is. Akkor viszont jol fog jonni, hogy a tolto nelkuli telcsit egy 5ossel olcsobban megkapsz.

Hiszed. Most rendeltem ebayről egy kis USB-s kamerát, saját akkuval, microSD foglalattal, tartókkal, satöbbi. Ezért fizettem 3600 pénzt, kábellel, töltővel, akármivel. Innentől kezdve egy basszal kevesebb, csak míg családban sok Nokia volt, addig minden sarkon tudtam tölteni, most először vastag/vékony Nokiatöltő, de most már szifon, Samu, miniUSB, microUSB, oszt faszom a sok hülyeségbe, táskámban csak USB kábelből van vagy fél tonna.

#20 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 20:05

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2010. 07. 05. 20:29

Amikor egy új modell kijön, akkor azon nincs túl sokminden kitalálni való, hogy usb csatlakozóról töltődjön.

Éééééés elérkeztünk oda, amit már 5 évente minden fél évben lehíreznek, oszt lófasz nem történt. Ugyanerről fórumozunk, csak a "mobil" stringet "notebook"-ra cseréltük.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó