HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: A Silverlight menti meg a Symbiant a feledés homályától - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: A Silverlight menti meg a Symbiant a feledés homályától

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 07. 12:02

A Symbian mostanában nem büszkélkedhet sok mindennel, az iOS, Android és a Blackberry is nagy tempóban húz el mellette. A Microsoft viszont most emlékezteti a világot arra, hogy jelenleg még mindig symbianos okostelefonból van a legtöbb a világon.
http://www.hwsw.hu/hirek/44868/microsoft-silverlight-net-symbian-s60-nokia-platform-flash-windows-phone-7.html

#2 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 07. 12:02

"így egyelőre a Symbian okostelefonok privilégiuma lehet a mobil Silverlight"

ez bizonyára számos fejlesztőt vonz majd a platformra, ez a jövő akkor

#3 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 07. 12:28

"A Microsoft beszámolója szerint a fejlesztők kezében ott lesz a lehetőség, hogy (...) saját alkalmazásokat készítsenek a mostanság elhanyagolt platformra."

Most "elhanyagolt platform" alatt a Symbiant vagy a Silverlightot értjük? :D (Bocsánat)

Jó kérdés, hogy mi lesz mindebből, hiszen a .NET Compact Framework eddig is elérhető fejlesztői platform volt a Windows Mobile alatt, mégis nem nagyon élt vele senki. A Silverlight meg marha nehezen áll talpra, az eddigi verziók nudlit értek. És bár a 4-es verzió már kezd végre talpra állni, meg normális fejlesztői eszközzel rendelkezni (VS2010), még mindig nehezen rug labdába a Flash kiforrott múltja mellett. Az egésznek az lesz a kegyelemdöfés, ha a Flash is megjelenik Symbianra.

Egyébként nem a 2010-es Visual Studiót / Web Developert ajánlja a Microsoft? Valahogyan nehezen hiszem, hogy a 2008-ast ajánlanák, amikor az új .NET platformhoz és Silverlighthoz már a 2010-es kell.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#4 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 07. 12:35

"igaz csak a Nokia 5. generációs mobiljain."

Tehát alig egy pár kütyün. :-)

#5 Felhasználó inaktív   daylienn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 07. 13:15

A Symbian _már_ nem nagyon érdekel senkit, a Sliverlight _még_ nem nagyon érdekel senkit. Ezen kettő egyvelege nálam arra jöny ki, hogy szimplán nem nagyon érdekel senkit.

Úgy, hogy csak egy platformra lesz elérhető, nem fognak vele sokat érni, vagy rosszul látom?
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

#6 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 07. 13:27

Üzenet megtekintéseIdézet: daylienn - Dátum: 2010. 07. 07. 14:15

A Symbian _már_ nem nagyon érdekel senkit

Azért ez így erős.

#7 Felhasználó inaktív   daylienn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 07. 13:34

@debaj:
Miért? Kinek első számú fejlesztői platform? Az iOS és Android manapság sokkal felkapottabb és valahogy könnyebben is ösztönzik a vevőket a vásárlásra. (Köszönhetően mondjuk annak is, hogy jóval erősebb hardvereket dobnak alájuk.)

Írni meg nem azt írtam, hogy egyáltalán nem érdekel senkit, csak azt, hogy már nemigazán tartozik a húzóágak közé, még úgysem, hogy a legelterjedtebb.
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

#8 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 07. 13:37

Üzenet megtekintéseIdézet: daylienn - Dátum: 2010. 07. 07. 14:34

Írni meg nem azt írtam, hogy egyáltalán nem érdekel senkit, csak azt, hogy már nemigazán tartozik a húzóágak közé, még úgysem, hogy a legelterjedtebb.

Azt írtad, hogy már nem nagyon érdekel senkit, én erre írtam, hogy ez kicsit erős. Lehet, hogy nem húzóágazat, de azért elég nagy fejlesztői bázis áll mögötte, elég, ha csak felnézel a Nokia developer fórumaira.

Szerkesztette: debaj 2010. 07. 07. 13:38 -kor

#9 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 07. 14:03

Esetleg kiadhatnák C64-re is, az is kb ilyen hasznos lenne.
-ZsOlTi-

#10 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 07. 07. 16:03

nemazert, de a silverlight gyonge, csinaltam egy weboldalt vele ,a pc-men alig nyoszorog
akkor mit varhatunk egy telefon hardvertol

pedig maga a silverlightot fejleszteni nem rossz , sot, nameg ott van a 100 ezer ft-os fejlesztoi cucc, ki az az allat aki megveszi

The iPad Scene:
http://majic12.blog.hu

#11 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• félping
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 07. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: vers - Dátum: 2010. 07. 07. 17:03

nemazert, de a silverlight gyonge, csinaltam egy weboldalt vele ,a pc-men alig nyoszorog

nemazért, de ha szarul csinálod akkor kb tökmindegy miben kalapálod össze, nyöszörögni fog... :)

nameg ott van a 100 ezer ft-os fejlesztoi cucc, ki az az allat aki megveszi

aki mondjuk meg is tud élni abból a feljlesztésből amit vele végez?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#12 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 07. 16:41

pedig maga a silverlightot fejleszteni nem rossz , sot, nameg ott van a 100 ezer ft-os fejlesztoi cucc, ki az az allat aki megveszi

Az összehasonlítás kedvéért: Adobe Flash Pro CS5: 300 ezer Ft. (Referencia)
Egyébként ahogyan Szabcsi is írta, egy-két megrendeléssel visszahozza az árát.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#13 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 07. 07. 16:42

@Szabcsi: jo akkor kezdjuk az alapokkal , mond el hogy kell stabilan vsynchez idoziteni silverlight alatt
gpu tamogatas mellett
The iPad Scene:
http://majic12.blog.hu

#14 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• félping
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 07. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: vers - Dátum: 2010. 07. 07. 17:42

@Szabcsi: jo akkor kezdjuk az alapokkal , mond el hogy kell stabilan vsynchez idoziteni silverlight alatt

gpu tamogatas mellett

az alapok ott kezdődnek, hogy nem teszünk meggondolatlan kijelentéseket miután túl vagyunk az "egy" silverlightos weboldalunkon... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#15 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 08. 08:07

@Szabcsi: Lehet volt az kettő is. :)
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#16 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 08. 10:33

Jópár alkalmazást lefejlesztettem WPF alatt (Silverlight-os GUI technológia bővebben, desktop-re), mire kaptam egy olyan munkát, ahol dönthettem, hogy SL, vagy WPF lesz a platform. 2 hónapos SL-re való fejlesztést dobtam ki, s kezdtem elölről WPF alatt, mert mindig belefutottam olyan dolgokba, amiket az SL nem tud, pl:
- MainMenu Control
- normális CommandBinding a MenuItem-hez, ugyanis késik a Command CanExecute változásának a lekövetésével
- Adatkötésénél hiányzó beállítási lehetőség: UpdateDataSourceTrigger=OnPropertyChanged
- MultiBinding
- StatusBar Control
- MessageBox-ból csak egy primitív van benne, sajátot kell készíteni
- Elemet kötésénél ha rekurzívan keresünk pár szinttel feljebb egy Control-t, nem lehet TargetType-ot megadni, ettől ez használhatatlan
- Hiányzó CommandManager

Ugye említenem sem kell, hogy a WPF és a Silverlight technológiának lényege pont a kötés lenne, de csak WPF alatt működik tökéletesen.

Persze sok mindenre van kerülő megoldás, vagy 3. féltől származó Control csomag. De ezek alapvető dolgok lennének szerintem. Addig is van munkám, s érdeklődve várom, hogy az SL5 mit hoz be a lemaradásából a WPF-el szemben...

#17 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 09. 02:28

Nekem nem kell ahhoz Szilverlájt se hogy a Symbianos telómat NE cseréljem le semmi másra.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó