HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Vakításból vásárolják az okostelefonokat a hazai cégek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Vakításból vásárolják az okostelefonokat a hazai cégek

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 13. 14:57

Lesújtó képet fest a hazai vállalatok mobilos kultúrájáról a BellResearch kutatása. Egyre több okostelefon bukkan fel a vállalatoknál, de a képességeiket nem használják ki a dolgozók, inkább csak státusszimbólum szerepét töltik be.
http://www.hwsw.hu/hirek/44906/okostelefon-vallalat-piac.html

#2 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 13. 14:57

Magyarországon a mobiltelefon a kezdetektől fogva státuszszimbólum volt (Emlékszem még jó pár röhejes helyzetre, mikor korunk "vállalkozója" cipelte vagy cipeltette valakivel az aktatáskányi 450MHz-es készüléket, rosszabb esetben úgy próbálta magát fontosnak feltüntetni, hogy valakivel időközönként felhivatta magát.) és az is marad(t).
TárhelyPlaza - nagyméretű webtárhelyek egészen 32GB tárhelyméretig

System halted! Macska reboot!

#3 Felhasználó inaktív   barii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 15:17

"Noha itthon is folyamatosan ő az okostelefonok piaca, "

#4 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 15:22

@barii: kösz, jav

#5 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 15:28

@ganxsta: nagyon igaz :)

#6 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 15:31

Mondjuk ez is olyan dolog, hogy az üzletkötő, középvezető, felsővezető satöbbi esetén elég hülyén venné ki magát, ha egy Nokia 1100-zal menne tárgyalni. Akinél meg mindegy, hogy milyen kütyün lehet elérni, az sokszor még céges telefont se kap.

#7 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 15:36

Csendben megjegyzem, nem is érünk rá nagyon kihasználni. Csak olyan dolgokat hajtunk zömmel végre rajtuk, amik köztudat, vagy napi rutin részeként égették be magukat a fejbe. Mert elővesszük, ránézünk, aztán telefonálunk, vagy lewapoljuk a menetrendet, meg most már van benne GPS meg ájgó, de az is jobban néz ki a négyes kijelzőn, emilben ha kép, pépées jön, azt inkább majd melóban a gépen. Én a mai napig okos néküli tekefont veszek, mert az gyors, kevesebbet kajál, kisebb, satubbi. Én tudom, hogy sem igényem, se időm kihasználni egy okostelefon képességeit. És valóban, ezeket az okostelefonokat az árcímkéjük teszi kötelező státusszimbólum-eszközzé, az exkluzivitásuk a megjelenésük és árcímkéjük alapján helyeződik el, mert legalábbis szerintem, nagyon sok közülük nem való napi használat megbízható, gyors tárgyának.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#8 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 15:59

Én is azt láttam, h bizony nem sajnálják a pénzt a mobilokra... a kisvállakozások sem,ahol én magam is dolgoztam... furcsa látni,h erre jut pénz,míg másra ami inkább a tevékenységüket segitené pedig csakk "apró" jut.
Annyiban nem értek egyet,h ahol van vállalati levezeő (pl.: exchange),ott inkább idöt sporólhatnának a nagyon okos telefonokkal, plusz ugye nyomtatni,sőt aludni is lehet már az okostelefonokban llassan :D
Az viszont biztos,h vannak helyek ahol még a felső/közép vezetők is ugy állnak a dologhoz,h nekem ez keee mee láttam a neten,h ez menő. Ez ám a szegénységi bizonyitvány...csak ezt az ügyfelek nem látják . Na biztos nem sok ilyen ember van..de ha egyszer lát az ember ilyesmit...az már aggodalmakat kelt :D

Az exkluzivitásról szerintem pedig a Tag heuer és a Vertu esetében beszélhetünk.

#9 Felhasználó inaktív   cyberde 

• professional gugafan
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 07. 13. 16:36

Csendben megjegyzem, nem is érünk rá nagyon kihasználni. ...

:up:Esetleg mindenki csak annyit használ rajta amennyire szüksége van. Manapság ha valaki minden funkciót ki akar használni egy okostelefonon, akkor 7/24 a telefonját kell basztatnia. De akkor meg mikor dolgozik? Ráadásul a legtöbb funkció max helyettesítő kényszermegoldás.Arról nem beszélve, hogy a világ más részén, pont ugyanakkora a butabarom/kvázianalfabéták aránya, mint Mo-n, akik azt sem tudják mire lehet használni a gps-t, esetleg bluetooth-al akarnak csatlakozni a wifi-hez. De legalább a legújabb, legdrágább okostelefonnal butatelefonálnak. :-D Csak erről -gondolom- még nem készített felmérést a bellriszörcs. :-)

#10 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 16:18

Generációváltás kell itt is :D

#11 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 16:29

Mondjuk az is lehet hogy azért veszik mert nincs más alternatíva egy egy szükséges funkcióhoz.
Gondolok itt ara hogy középkategóriás készülékekbe nincs wifi vagy gsp stb..
Ha lennének ilyen hibrid készülékek lehet nem ez lenne a helyzet.

Ha magamat veszem alapul (habár én nem vagyok közép vagy felső vezetői pozícióban) akkor nekem elég lenne egy olyan készülék amibe van wifi, meg gps. Kamera blútyúk infra tapi kijelző meg hasonló cuccok nem kellenének. Kijelzője legyen picit nagyobb mint a mostani nokia 6280 de ne legyen féltégla ipone.

Az a baj hogy nagy a szakadék a mobilkészülékek közt ebbe a szegmensbe.

#12 Felhasználó inaktív   leslie 

• Hőstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 07. 13. 16:36

Csendben megjegyzem, nem is érünk rá nagyon kihasználni. Csak olyan dolgokat hajtunk zömmel végre rajtuk, amik köztudat, vagy napi rutin részeként égették be magukat a fejbe. Mert elővesszük, ránézünk, aztán telefonálunk, vagy lewapoljuk a menetrendet, meg most már van benne GPS meg ájgó, de az is jobban néz ki a négyes kijelzőn, emilben ha kép, pépées jön, azt inkább majd melóban a gépen. Én a mai napig okos néküli tekefont veszek, mert az gyors, kevesebbet kajál, kisebb, satubbi. Én tudom, hogy sem igényem, se időm kihasználni egy okostelefon képességeit. És valóban, ezeket az okostelefonokat az árcímkéjük teszi kötelező státusszimbólum-eszközzé, az exkluzivitásuk a megjelenésük és árcímkéjük alapján helyeződik el, mert legalábbis szerintem, nagyon sok közülük nem való napi használat megbízható, gyors tárgyának.

Mai napig egy asszem 8 éves siemens me45-öm van. Nálam a telónak 3 funkciója van: elérjenek rajta, sms-en tudjak matricát venni, és ébresszen. Akinek olyan a melója, h éjjel-nappal hívják, az utálja a telefont. Én meg olyasmire nem költök, amit gyűlölök.

#13 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 17:15

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2010. 07. 13. 18:11

Mai napig egy asszem 8 éves siemens me45-öm van. Nálam a telónak 3 funkciója van: elérjenek rajta, sms-en tudjak matricát venni, és ébresszen. Akinek olyan a melója, h éjjel-nappal hívják, az utálja a telefont. Én meg olyasmire nem költök, amit gyűlölök.

Ez jó :-)
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#14 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Zorro
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 17:33

Nekem meg két hét készenléti idővel rendelkező 6310i-m. Az 5110 után a valaha volt legjobb Nokia telefon.
"Légy szerény mint én..."

#15 Felhasználó inaktív   leslie 

• Hőstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 17:35

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 07. 13. 18:15

Ez jó :-)

Ha feltalálnám az időgépet, akkor a legelső dolgom az lenne, h edison, vagy bell, vagy ki a tököm után küldenék egy bérgyilkost. De az a baj, h akkor más feltalálná. :omg:

#16 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 17:54

... Én meg olyasmire nem költök, amit gyűlölök.

Te lagalább tudod, miért.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#17 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 18:20

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2010. 07. 13. 18:35

Ha feltalálnám az időgépet, akkor a legelső dolgom az lenne, h edison, vagy bell, vagy ki a tököm után küldenék egy bérgyilkost. De az a baj, h akkor más feltalálná. :omg:

Mi is a bajod a világítással meg a filmvetítéssel?
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#18 Felhasználó inaktív   An-Dee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 20:27

@leslie: Így is fel lehet fogni, nekem is vol ilyen hozzáállásom, de utána kaptam másik telefont és mást is használok.
Telefon, calendar, calculator, gps, email

Intel Core2Duo E8400@3GHZ, Asus Barebone, 2 GB DDR 800, Ati HD4670, Samsung 400GB Sata, LG Sata DVDRW, Gigabit Lan
AMD Athlon 1000, Epox 8kha+, 512MB DDR 266 MHZ, Ati 9600, Gigabit Lan, Sb live, LG DVDRW
Netgear ReadyNas Duo 2x1TB,  Buffalo MiniStation 120
Netgear FVS318 ProSafe router, Netgear GS105  Gigabit Switch
MSI PR210 Notebook, Popcorn Hour NMT C200
MySite

#19 Felhasználó inaktív   cyberde 

• professional gugafan
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 21:57

Üzenet megtekintéseIdézet: An-Dee - Dátum: 2010. 07. 13. 21:27

@leslie: Így is fel lehet fogni, nekem is vol ilyen hozzáállásom, de utána kaptam másik telefont és mást is használok.
Telefon, calendar, calculator, gps, email

clock? :think: Kimaradt? :-s :-D

#20 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 23:02

Mai napig egy asszem 8 éves siemens me45-öm van.
en az S35-on gondolkodom, hogy lassan le kene cserelni, de meg nem szantam ra magam. az ujabb akuk baromi erosek hozza, es tobb, mint egy hetet kibirt beszelgetessel egyutt, ez ma gyengelkedo akuval csokkent ugy 4-5 napra.
szoval minek is kene cserelni..? raadasul a jo viz es utesello telefonok eleg ritkak..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.