HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Évente duplázódik a sebezhetőségek száma - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Évente duplázódik a sebezhetőségek száma Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 14. 11:49

Évről évre megduplázódik egy átlagos internetezőt fenyegető szoftversebezhetőségek száma, derül ki a dán Secunia 2010 első félévére vonatkozó, frissen közzétett felméréséből. A legnagyobb veszélyt nem a Windows vagy a Microsoft más szoftverei, hanem a külső fél által gyártott termékek hordozzák.
http://www.hwsw.hu/hirek/44904/biztonsag-sebezhetoseg-windows-secunia.html

#2 Felhasználó inaktív   floatr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 14. 11:49

Ez a cikk már a win8 app center reklámjának az előkészítése? :)
Amúgy amióta ubuntut használok, érzem azt h a "rendszer" gondoskodik helyettem a legalapvetőbb biztonsági frissítésekről, és valóban nem csillió rezidens updater figyelgeti az éppen futó/nem futó szoftverek állapotát elzabálva kitudja mennyi erőforrást a gépből. Öröm és bódogság h ezt az előnyféleséget a ms is észrevette, bár nem tudom mit sikerül belőle megvalósítani

#3 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Guten Tag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 12:12

Idézet

Egy éve 220, tavaly 420 sebezhetőség fenyegetett egy ilyen felhasználót, ...

kimaradt, hogy a "múlt évben pedig 640..." :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 14. 12:23

@Eleanor: kösz, jogos, javítva :)

#5 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Ludo ergo sum
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 12:44

Ez a Secunia PSI segít naprakészen tartani a rendszert, csak sajna kevesen ismerik. Pedig - ha már más nincs - ezzel az egy eszközzel le lehet frissíteni rengeteg cuccot.

#6 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 13:17

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 07. 14. 13:44

Ez a Secunia PSI segít naprakészen tartani a rendszert, csak sajna kevesen ismerik. Pedig - ha már más nincs - ezzel az egy eszközzel le lehet frissíteni rengeteg cuccot.

Ja, a PSI nagyon jó.

Múltkor röhögtem: újrahúztam egy gépet, adobe reader letölt & telepít, psi monnya höjj. Szóval az adobe-tól frissen letöltött program alapban sebezhető, patch is van hozzá, de nincs az ember orra alá dugva.
IT-s vagyok, láttam már sok dolgot, de ez egy kicsit meglepett.
Dell Latitude D630, M-Audio Transit, Panasonic SA-XR55, AKG K530, Mordaunt Short Avant 904, HP ProLiant MicroServer N36L, Samsung Galaxy S, TP-Link TL-WR1043ND, Ipod Shuffle 2nd gen., Panasonic TX-P42S30E
volt: Asus O!Play HDP-R1, Panasonic TH-37PV7P, Linksys WRT54GL

'Geri': "a sony konzoljain csak az nem talál már ránézésre legalább 4-5 fogást jogilag, aki igencsak amatőr az informatikában."

#7 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 14:47

Hajdanán az őskorban ez (is, de ez volt a döntő) kényszerített arra, hogy szélessávú internetre fizessek elő. Amikor csak betárcsáztam letölteni a leveleket, elkezdte magát frissíteni az a néhány szoftver, amelyik automatikusan teszi, és órákig tartott, mire lejöttek. Ennek aztán anyagi vonzata is volt rendesen, de nekem is tele lett a tököm, azzal hogy a levelek helyett folyton biztonsági frissítéseket kapok...

PSI is tud ám, de nekem a legnagyobb élményem egy SB Live 5.1 hangkari szoftverkörítésével volt. Egy gépbe telepítettem, kb 2-3 évig állt előtte egy láda mélyén. Mihelyst föltelepítettem, az SB szoftvere jelezte, hogy fontos frissítések elérhetők! És ez azért érdekes, mert annak a gépnek akkor még semmiféle netkapcsolata nem volt. Na, honnan a búsból tudta? (mondjuk igaza volt, de ez akkor is olyan, mintha SB eleve tudta volna, hogy szart ad el, mégis eladta, azt godolva, ráér kijavítani)

#8 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 14:52

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 07. 14. 15:47

Amikor csak betárcsáztam letölteni a leveleket, elkezdte magát frissíteni az a néhány szoftver, amelyik automatikusan teszi, és órákig tartott, mire lejöttek.

Mindez konfigható is volt, de van amit nem kell frissíteni, vagy hazahoztuk máshonnan. Éjszaka meg 150 forint volt, lejött 50 mega, most ettől tényleg összedőlt a világ? 2 KV-t lehetet rajt inni a sarki presszóban.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#9 Felhasználó aktív   potyo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 07. 14. 15:52

Mindez konfigható is volt, de van amit nem kell frissíteni, vagy hazahoztuk máshonnan.

Hát ja, én meg ezért használok tűzfalat még a router mögött, hogy mindenféle program nekem ne másszon a netre amikor úgy gondolja. Van pár program, amit frissítek rendszeresen, a többinek meg kuss, majd ha eszembe jut, akkor szedek le belőle újabb verziót...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#10 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 07. 14. 15:52

Mindez konfigható is volt, de van amit nem kell frissíteni, vagy hazahoztuk máshonnan. Éjszaka meg 150 forint volt, lejött 50 mega, most ettől tényleg összedőlt a világ? 2 KV-t lehetet rajt inni a sarki presszóban.

Na igen, de mekkora munka máshol összeszedni, ami az otthoni gépen van... Amúgy igen, voltak helyek, ahol olcsó modemes hozzáférés is volt, de ahol lakom az nem ilyen hely. Ma is így van ez, 2 szolgáltató közül lehet választani, egyik kutya, másik eb. Vacak és drága. :(

#11 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 17. 15:04

Ez tetszett:
"A dán biztonsági cég listája szerint az első félévben a legtöbb sebezhetőséget tartalmazó szoftverek listáját a Firefox vezette a Safari előtt, a harmadik helyen a Sun Java virtuális gépe volt, megelőzve a Google Chrome-ot, az Adobe termékeit (Flash Player, Reader, Acrobat, AIR), az iTunes-t és a Thunderbirdöt."
Akkor nem használok ezután Firefoxot, maradok az IE-nél. :-D
Sablonbolt - Ahol a weboldalak felöltöznek

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó