Re: Még a Balaton Soundon is haszontalan a Foursquare
Elküldve: 2010. 07. 14. 14:19
http://www.hwsw.hu/hirek/44907/foursquare-helyfuggo-szolgaltatas-gps-okostelefon.html
Elküldve: 2010. 07. 14. 14:19
Na de komolyra fordulva: indult, vagy indul egy magyar szolgáltató is ,aki helyfüggő infókat szolgáltatna,de egyszer láttam róla egy cikket valahol,és ennyi....igy felhasználókat, és hirdetőket egyaránt nehéz toborozni egy webes szolgáltatáshoz, ha nem népszerüsitik olyan fórumokon ami elér a célközönséghez.
Elküldve: 2010. 07. 14. 14:25
Pl ma kezdődik (asszem) Veszprémben az utcazene fesztivál, rengeteg helyszínnel, vajh mennyien fogják ezt használni?
Elküldve: 2010. 07. 14. 14:49
Idézet
Ahogy egy korábbi cikkben volt a cégeknél sem használják ki az okostelefonokat. Miért lenne ez másképp a "lakossági" szférában? Hiszen adott esetben azok nem használják ki az üzleti életben az okostelefont, akik a magánéletben sem, hiszen a céges telefont a munkanap végeztével nem teszi be a fiókjába.
Elküldve: 2010. 07. 14. 15:02
Az, hogy az asszony tudja, hogy az ura éppen nem konferencián van, hanem hetyeg a titkárnőjével, megintcsak gond lehet
Egyébként meg nem tudom, tud-e pl. broadcast-elni egy ilyen cucc... azért az érdekes lenne. "Party nálunk, hozz sört!"
A Lattitude-ot én egyébként szeretem, mégha nem is érek sokat azzal, hogy tudom, a new york-i haverom most melyik utcában van
Elküldve: 2010. 07. 14. 15:21
Idézet: fagzal - Dátum: 2010. 07. 14. 16:02
Van, akinek nincs is akkora netcsomagja, ami ehhez kell (t.i. ezek a telefonok állandóan kommunikálnak ha van net, gyakorlatilag letilthatatlanul).
Gyakorlatilag letiltható. No meg akinek annyira okos meg egyéb telefonja van, annak legyen már egy havi 500 megás csomagja, amibe a világ fasza belefér. Nekem folyamatos 3G van, 1 hónap alatt 202 megabyteot forgalmaztam, ebben volt pár GPS track, gmailból fotó küldések, netről telepítés, alkalmazások frissítései, webezés, BKV menetrend nézegetés. Most ez olyan katasztrófálisan sok?
Elküldve: 2010. 07. 14. 15:23
Az amerikai üzleti modell akár sikeres is lehet usákiában, elvégre rájuk készítik, de ez itt nem usákia, annyira még nem agymosottak az emberek.
Elküldve: 2010. 07. 14. 18:04
"Az amerikai üzleti modell akár sikeres is lehet usákiában, elvégre rájuk készítik, de ez itt nem usákia, annyira még nem agymosottak az emberek."
Ez nem agymosás kérdése, hanem kultúráé. Ha megveszek valami méregdrága szart, akkor nem csak lobogtatom a szélben, hogy mindenki lássa telik rá, hanem használom is, lévén azért vettem. Jól látható a statisztikából, hogy az iPhone usereknél 3ból egy jut el addig, hogy megtalálja az app store-t, tehát a maradék kettő ékszernek veszi. Tippelném hogy ez akkor sem mutatna szebb képet, ha lennének mérési adatok az androidos telókról is. Egyszerűen az emberek még nem nőttek fel a feladathoz, hogy helyén kezeljék a dolgokat.
Elküldve: 2010. 07. 14. 19:22
Idézet: Jahno - Dátum: 2010. 07. 14. 16:21
Az nem, amit kernek azert a szanalmas 500 megaert forintban, na az a katasztrofalisan sok :/
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2010. 07. 14. 19:38
viszont én nem engedhetem meg magamnak, hogy konzervatív legyek és ne legyek nyitott mindenre, ami trendsetter, ami új, stb. Megnéztem, ahogy a Latitudeot is. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy a lokáció függő dolgok egyelőre még nagyon nem tudnak semmit adni. Viszont biztosak lehetünk benne, hogy ez jelöli ki az irányt.
btw nem okoz lelki törést, ha nem egyezik a véleményünk. sőt imádom a vitát, mert újabb gondolatokat és szempontokat hoz fel. a lényeg, hogy olvastad te is a cikket, remélem élvezetesnek találtad azért
aDoayen
Elküldve: 2010. 07. 14. 22:19
RT @Midnite_ mekkora poén lenne 4square-en random emberek otthonába bejelentkezni, aztán hagyni egy tippet hogy "jó numera volt"
aDoayen
Elküldve: 2010. 07. 14. 23:13
Idézet: asdf - Dátum: 2010. 07. 14. 20:22
telenor: 200 mega (utána lassítás) - 2k/hó
tmobile: 500 mega - 2k/hó
vodafone: 2 giga - 3k/hó (akciósan 1 évig 2.5k)
egy 100(+)ezer forintos okostelefonhoz (aminek az értékvesztése is simán havi 5k), feltehetően havi minimum párezres számla mellé nem mondanám katasztrofálisan soknak...
NAS: Intel Celeron E3300**Gigabyte G41M-ES2L**1 Gb DDR2**Western Digital Caviar Green 320 GB**3ware Escalade 9500S-12**RAID5 - 4x Western Digital Caviar Green 2 TB**FSP 400W**CoolerMaster RC-335
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az Ő szintjükre, és legyőznek a rutinukkal.
Elküldve: 2010. 07. 14. 23:35
Ez nem agymosás kérdése, hanem kultúráé" - az európai kultúra szerencsére nem azonos az usákiaival.
"Ha megveszek valami méregdrága szart, akkor nem csak lobogtatom a szélben, hogy mindenki lássa telik rá, hanem használom is, lévén azért vettem." - egyértelmű, de miért lenne kötelező fos sw-eket használni?
"Jól látható a statisztikából, hogy az iPhone usereknél 3ból egy jut el addig, hogy megtalálja az app store-t, tehát a maradék kettő ékszernek veszi." - nem feltétlenül. Van, aki nem csenget az app store-ban, hanem máshonnan szerzi be a programokat.
"Egyszerűen az emberek még nem nőttek fel a feladathoz, hogy helyén kezeljék a dolgokat." - vagy inkább pont ellenkezőleg. Nem akarnak minden szart, amire az égvilágon semmi szükségük.
PS: most ugyan nagy divat az ifos meg az android, de nem csak ezek léteznek. Erről talán nem kéne elfeledkezni.
Elküldve: 2010. 07. 14. 23:37
Elküldve: 2010. 07. 14. 23:43
Elküldve: 2010. 07. 14. 23:45
Idézet: lola - Dátum: 2010. 07. 15. 00:35
Tény, de azért ne higyjük már azt, hogy az itteni átlagember olyan francos mód okosabb, mint a "buta amerikai".
Minek vesz okos telefont, ha nem használja?
iPhone-ra? Arra App store-on kívül nem igazán teszel szoftvert, lévén nem lehet külső forrásból telepíteni(kivétel ha jailbreakeled, én elvetném a lehetőségét, hogy aki addig nem jutott el, hogy az appstore-ból leszedjen egy ingyenesen rendelkezésre álló programot, az eljutna egy jailbreak-ig). Az iPlatformon Sztív mondja meg, hogy mi kell neked. Kevered az androiddal, arra van tetszőleges install, ellenben arra nincs is ilyen statisztika, amit a cikkből látni.
Lásd második pont: Akkor minek veszik azt készüléket?
Szerkesztette: Yv@n 2010. 07. 14. 23:46 -kor
Elküldve: 2010. 07. 15. 00:51
"Minek vesz okos telefont, ha nem használja" - miért ne használná? Csak épp nem az ilyen fos sw-ekkel.
"kivétel ha jailbreakeled" - ugye?
"én elvetném a lehetőségét, hogy aki addig nem jutott el, hogy az appstore-ból leszedjen egy ingyenesen rendelkezésre álló programot, az eljutna egy jailbreak-ig" - te valóban azt hiszed, hogy mindenki csukott szemmel jár, és még az életben nem hallott erről? Az első dolga az lesz, hogy - ha ő maga nem is képes rá - megkér valakit erre. Az ingyen fingós programok csak a nagyon hülyéket érdeklik, a reklámmentesített hasznos programok annál többeket.
"Az iPlatformon Sztív mondja meg, hogy mi kell neked" - maximum a hülye usákoknak.
"Kevered az androiddal" - nem kevertem.
"Akkor minek veszik azt készüléket?" - pontosítok, mert látom, nem esett le: nem akarnak minden szar programot, amire az égvilágon semmi szükségük. De a szar programokon kívül vannak jók is, amiket ráadásul nem szükséges az appstore-ból beszerezni.
Elküldve: 2010. 07. 15. 01:00

Súgó