HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Itt az IBM AIX 7 publikus bétája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Itt az IBM AIX 7 publikus bétája Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 15. 11:26

Megnyitotta az AIX 7 bétáját az IBM, így egy megfelelő Power hardver birtokában bárki letöltheti és kipróbálhatja. Ha az IBM tartja a korábban mutatott ütemet, akkor őszre a végleges változatot is kiadja.
http://www.hwsw.hu/hirek/44918/ibm-aix-7-beta-power7-virtualizacio-unix-operacios-rendszer.html

#2 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 15. 11:26

Mennek a hitviták,h valaki szereti a ms termékeket, vannak akik az apple termékeit favorizálják,mostmár ott a Gogol :D . Én az AIX 7-ben hiszek,és az ibm-től power 7-es asztali mainframet követelek :D

Egyébként érdekesnek találom, hogy egyre több a nagy rendszer(mindegy milyen konstrukciőban),és egyre kevsebb a unixos az ujak között(amilyen az AIX), vagy csak elrejti öket a többiek körüli hype szem elől ??

#3 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 15. 11:30

Ilyenekre gondolok mint windows datacenter edition, vagy mac os szuperszámítógépen (jó hogy az más szegmens valamelyest) de pár éve ilyesmikröl szó sem esett igazán.

#4 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 15. 11:35

@map: A UNIX-ok folyamatosan szorulnak vissza, részben a Windowsok, részben pedig a Linux miatt. Ez nem csak a te érzésed, az összes piacelemzés ezt mutatja.

#5 Felhasználó inaktív   fietspump 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 15. 12:09

@map: én elég sügér vagyok aix-hez, de ahogy hallottam sokkal korlátozottabb, mint egy linux, ami képességeiben és felépítésében is hasonló kategória. meg a linux tán olcsóbb is. mondom ezt hallomás alapján.

#6 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 15. 13:24

én is csak papiroon olvasgattam róla az érdekesség kedvéért...nem is nagyon oktatják. A linux biztos előre tör, már system z-t is kinál linuxal az IBM. Ha már ez az igény..gondolom AIXhoz értő üzemeltető, fejlesztő nincsen sok a piacon,ezekt jórész az ibm tarthatja üzemben nem külsősök...viszont az aix tudtommal nagyon megbizható,és biztonságos,és az is biztos,hogy a hozzá készült szoftverek baromi gyorsak.

#7 Felhasználó inaktív   GoRien 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 19. 11:58

@fietspump: Azért érdekelne, hogy miben nyilvánul meg a korlátozottsága a Linuxhoz képest. Részletezhetnéd, hogy mit hallottál. Hátha meg tudom erősíteni, vagy cáfolni.

Én Főleg AIX platformon dolgozok, de a hatáskörömbe tartozik pár Red Hat Linux-os szerver is. És persze az egyik fő desktop gépemen is Linuxot használok nap mint nap. Szóval van egy kicsi tapasztalatom a két platformban.

#8 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 13:01

@GoRien: Gondolom hardware kotottsegekre gondolt. Linux elfut szinte barmin (router,telefon,ps2-3,amiga,ppc,x86,power7). Ez nem igazan mondhato el AIX-rol:)
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#9 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 13:08

Ennyi erövel a mac os is elég korlátozott: csak apple hardveren fut, kicsit hekkelgetünk elfut máson is...na bumm :D

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó