Megnyitotta az AIX 7 bétáját az IBM, így egy megfelelő Power hardver birtokában bárki letöltheti és kipróbálhatja. Ha az IBM tartja a korábban mutatott ütemet, akkor őszre a végleges változatot is kiadja.
http://www.hwsw.hu/hirek/44918/ibm-aix-7-beta-power7-virtualizacio-unix-operacios-rendszer.html
Oldal 1 / 1
Re: Itt az IBM AIX 7 publikus bétája
Elküldve: 2010. 07. 15. 11:26
Mennek a hitviták,h valaki szereti a ms termékeket, vannak akik az apple termékeit favorizálják,mostmár ott a Gogol
. Én az AIX 7-ben hiszek,és az ibm-től power 7-es asztali mainframet követelek 
Egyébként érdekesnek találom, hogy egyre több a nagy rendszer(mindegy milyen konstrukciőban),és egyre kevsebb a unixos az ujak között(amilyen az AIX), vagy csak elrejti öket a többiek körüli hype szem elől ??
Egyébként érdekesnek találom, hogy egyre több a nagy rendszer(mindegy milyen konstrukciőban),és egyre kevsebb a unixos az ujak között(amilyen az AIX), vagy csak elrejti öket a többiek körüli hype szem elől ??
Elküldve: 2010. 07. 15. 11:30
Ilyenekre gondolok mint windows datacenter edition, vagy mac os szuperszámítógépen (jó hogy az más szegmens valamelyest) de pár éve ilyesmikröl szó sem esett igazán.
Elküldve: 2010. 07. 15. 11:35
@map: A UNIX-ok folyamatosan szorulnak vissza, részben a Windowsok, részben pedig a Linux miatt. Ez nem csak a te érzésed, az összes piacelemzés ezt mutatja.
Elküldve: 2010. 07. 15. 12:09
@map: én elég sügér vagyok aix-hez, de ahogy hallottam sokkal korlátozottabb, mint egy linux, ami képességeiben és felépítésében is hasonló kategória. meg a linux tán olcsóbb is. mondom ezt hallomás alapján.
Elküldve: 2010. 07. 15. 13:24
én is csak papiroon olvasgattam róla az érdekesség kedvéért...nem is nagyon oktatják. A linux biztos előre tör, már system z-t is kinál linuxal az IBM. Ha már ez az igény..gondolom AIXhoz értő üzemeltető, fejlesztő nincsen sok a piacon,ezekt jórész az ibm tarthatja üzemben nem külsősök...viszont az aix tudtommal nagyon megbizható,és biztonságos,és az is biztos,hogy a hozzá készült szoftverek baromi gyorsak.
Elküldve: 2010. 07. 19. 11:58
@fietspump: Azért érdekelne, hogy miben nyilvánul meg a korlátozottsága a Linuxhoz képest. Részletezhetnéd, hogy mit hallottál. Hátha meg tudom erősíteni, vagy cáfolni.
Én Főleg AIX platformon dolgozok, de a hatáskörömbe tartozik pár Red Hat Linux-os szerver is. És persze az egyik fő desktop gépemen is Linuxot használok nap mint nap. Szóval van egy kicsi tapasztalatom a két platformban.
Én Főleg AIX platformon dolgozok, de a hatáskörömbe tartozik pár Red Hat Linux-os szerver is. És persze az egyik fő desktop gépemen is Linuxot használok nap mint nap. Szóval van egy kicsi tapasztalatom a két platformban.
Elküldve: 2010. 07. 19. 13:01
@GoRien: Gondolom hardware kotottsegekre gondolt. Linux elfut szinte barmin (router,telefon,ps2-3,amiga,ppc,x86,power7). Ez nem igazan mondhato el AIX-rol
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.
Elküldve: 2010. 07. 19. 13:08
Ennyi erövel a mac os is elég korlátozott: csak apple hardveren fut, kicsit hekkelgetünk elfut máson is...na bumm
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó