Re: Készpénz nélkül mulathatnak a fesztiválozók
Elküldve: 2010. 07. 19. 08:56
http://www.hwsw.hu/hirek/44930/metapay-rfid-elektronikus-fizetes-utalvany-balaton-sound-sziget-kartya.html
Elküldve: 2010. 07. 19. 08:56
nem azt mondom, hogy nem biztonságos, csak azt nézem mi van leírva.
Elküldve: 2010. 07. 19. 09:01
gondolom ez azért érthető.
sőt, mivel a kártyáknak egyedi azonosítója van, ezért másolni sem tudod, mert a másolt kártya rfid-chipjének az alap azonosítója más lesz, illetve a terminálokkal is össze van bindelve, ezért más olvasóval nem is tudod olvasni.
persze ettől még fel lehet törni.
el lehet lopni a váltózáras kocsikat is, csak könnyebb arrébb menni 20 métert és keresni egy olyat, amiben nincs. értjük?
aDoayen
Elküldve: 2010. 07. 19. 09:11
Samott
Elküldve: 2010. 07. 19. 09:17
1., lehet jattolni, és a kereskedőn múlik, h tényleg szétosztja-e
2., illetve egy terminál upgrade után lesz külön jatt rész,
én volt is h jattoltam borudvarban kártyával. mondtam neki h lőjön rá még 200-at
ami miatt nem fogják szeretni, hogy nem lehet lopni a kasszából, meg nem lehet játszani a standolással.
hiába csalsz el egy este mondjuk 1 üveg töményt azzal, hogy fél centekkel kevesebbeket töltesz, a tranzakciókkal nem tudsz szórakozni.
néhány ismerős pultoslány, (nem fesztiválon, hanem kocsmában) meglepően sok pénzt tudott ezzel keresni, annyira, hogy a jattot szinte már leszarta.
nah ez tényleg nem lesz kártyával. a user meg jól jár, mert nem fog fél centekkel kevesebbeket kapni
aDoayen
Elküldve: 2010. 07. 19. 09:20
Jo lenne mar elfelejteni ezt a borravalo gyokerseget. En speciel ruhellem az egesz borravalo "kulturat" (hasonloan a "szamla vegosszege x % szervizdijat tartalmaz" jeligeju lopas mellett). .
Miert nem kepesek ugy kalkulalni az arakat, hogy az nekik jo legyen, en meg majd eldontom hogy nekem meger e annyit...
Elküldve: 2010. 07. 19. 09:23
Elküldve: 2010. 07. 19. 09:36
a fürdős, az pont ugyanaz. itt inkább az a flash, hogy több tízezer user egyszerre akár több száz kereskedővel.
más a volumen. meg fordított a logika, mert ez pre-paid, a fürdőkben meg post. (jogilag más)
aDoayen
Elküldve: 2010. 07. 19. 09:45
Idézet: padawan - Dátum: 2010. 07. 19. 10:20
Mert attól még, hogy nem száz forint a körteízű szeszesital féldecije, hanem száztíz, a pultos nem feltétlenül fog több lóvét kapni, én meg nem a Berúgtam és Hánytam Bt.-nek akarom megköszönni a figyelmes felszolgálást, hanem Csapos Józsinak, aki pont a megfelelő mennyiségű és állagú habot nyomta rá a sörömre, meg elmondta, hogy ha jó halat akarok enni, akkor a Piroskáékhoz megyek a partra. Másrészt ez csak egy szokás, senki sem kötelez a borravalóra. A kötelező tételt, ami a számlán is szerepel, én is utálom, borravalót nem azért szoktam adni, mert kiszolgáltak, hanem azért, mert a kiszolgáláson felül kaptam valami pluszt.
A jó borravalót általában meg is szokták köszönni. Amikor Pesten vagyok, akkor viszonylag gyakran szoktam egy pizzériából rendelni, aztán nem sajnálom az aprópénzt (ha esőben, jégben jött a futár, akkor meg pláne), aztán valahogy a vállalt szállítási időre mindig rávernek 10-15 percet. Rá lehet mondani, hogy minek a jatt, amikor ez a munkája, meg kap fizetést a főnökétől, csak onnan is meg lehet fogni, hogy ami neked heti-kétheti száz-kétszáz forint, ami csak a pénztárcádat húzná le, az neki lehet, hogy egy új cipő a kölyöknek, vagy két új tankönyv, vagy még egy befizetett számla.
Viszont továbbra se kötelező.
Elküldve: 2010. 07. 19. 09:59
Idézet: padawan - Dátum: 2010. 07. 19. 10:20
Tokeletesen egyetertunk.
Samott
Elküldve: 2010. 07. 19. 10:00
Idézet: aDoayen - Dátum: 2010. 07. 19. 10:36
Azért műszaki embernek inkább ne mondjad, hogy nagy cucc, fürdőben is van pár ezer júzer, pár száz kereskedő. Amint meg van és létezik, onnantól már plusz 2 terminál, mazzag és nagyobb vas nem probléma. Prepaid gondolom a lógás ellen kell, kicsit nehezebb követni az egyenleget, de fürdőből fizetés nélkül ki nem mész, itt meg nyilván előre kell a lóvé a punkoktól.
Elküldve: 2010. 07. 19. 10:39
Ezekre a kártyákra gondolom nincs PIN, ezért semmivel sem biztonságosabb, mint a pénztáscás, készpénzes fizetés - csak gyorsabb. Gyors fizetés, nagyobb fogyasztás.
A kereskedők jól járnak vele (na jó, kényelmesebb is, mint a kp).
Elküldve: 2010. 07. 19. 10:44
Idézet: szilagyiv - Dátum: 2010. 07. 19. 11:39
Ezekre a kártyákra gondolom nincs PIN, ezért semmivel sem biztonságosabb, mint a pénztáscás, készpénzes fizetés - csak gyorsabb.
Azért jobban el lehet tenni, meg kevésbé egyszerű kiszúrni, mint egy bukszát. Ráadásul nem úszik az összes pénzed, iratod, igazolványod satöbbi, hanem csak az az összeg, amennyit rátöltöttél.
Elküldve: 2010. 07. 19. 10:50
aDoayen
Elküldve: 2010. 07. 19. 11:06
Melyik része nem tetszett a hozzászólásomnak?
Elküldve: 2010. 07. 19. 11:35
aDoayen
Elküldve: 2010. 07. 19. 11:49
Egyébként meg ennek a kártyának is csak akkor van értelme, ha valaki azonnal az összes pénzét rárakja a kártyára, mert különben lehet nálad kártya (pénzzel feltöltva) + kp, aminek sok értelme nincs, csak bejött egy plusz dolog, amit ugyan gyorsabban lehet használni, de körülményesebb (egyelőre) másra használni, valamint megnézni azt, hogy éppen mennyi van még a kártyán.
Mellesleg a rendszernek nem csak előnye van (gyorsabb a fizetés), hanem hátránya is, ugyanis járulékos költségek is vannak (ezáltal drágább lesz minden), ami a kp-nél nem jelentkezik.
Elküldve: 2010. 07. 19. 12:03
Idézet: lola - Dátum: 2010. 07. 19. 12:49
Ha ilyen cucc van nálam, akkor a bukszát nyilván nem hordom magammal, hanem leteszem valami biztonságos helyre, ahol a többi értékem is van. Onnan is ellopják nyilván, ha akarják, de azért nem annyira egyszerűen, mintha a rövidgatyám zsebéből lógna ki.
Elküldve: 2010. 07. 19. 12:15

Súgó