HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Jól kezelik a lefedettségi problémákat a mobilcégek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Jól kezelik a lefedettségi problémákat a mobilcégek Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 20. 12:25

Egy Nagy-Britanniában elvégzett fogyasztóvédelmi vizsgálat szerint a szigetország egyébként rendkívül kompetitív piacán működő mobilszolgáltatók felületesen tájékoztatják az új ügyfeleket a lakóhelyükön elérhető szolgáltatás minőségéről. Nálunk a jelek szerint nincs ilyen probléma, igaz, lefedettségben is jobban állunk, mint a britek.
http://www.hwsw.hu/hirek/44949/t-mobile-vodafone-telenor-2g-3g-mobil-terero-mobiltelefon-mobilinternet.html

#2 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 20. 12:25

Otthon, a házban nincs T-Com térerő, viszont Vodafone meg nagyon van.
Ez a lehető legjobb dolog, lévén a céges telefon T-com-os, a magán előfizetésem vodás :-)
Ennélfogva nagyon egyetértek a cikkel... de hogy hű legyen magamhoz:

"A probléma a mobilinternet dinamikus előretörésével ráadásul hazánkban is kézzelfoghatóbbá "

Irígylem egyesek problémáját! De ha ez megoldódik, akkor most szólok előre, hogy még a víz alatti térerő problémája is megoldásra vár, majd probléma lesz az is :-)

#3 Felhasználó inaktív   gonosz maci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 20. 12:27

De az viszont kimondottan röhejes, hogy a Telenor szélessávú lefedettsége a Duna-kanyarban sokkal jobb, mint Csepelen. A Szentendre sziget felső csúcsánál 1, 54Mb/sec jön ki a műszeren, míg a Csepeli HÉV végállomásától 300 méterre a Kis-duna felé meg 152Kb/sec látható...
Mivel a Telenor oldalán nen látható sebesség mérő műszer, mindkét helyen az ENet szerverét céloztam meg. Bárki kipróbálhatja, http://eqnet.hu/sebesseg.php

#4 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 20. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 07. 20. 13:25

Irígylem egyesek problémáját!

Jó a beleélő képességed, gondolom, neked is teljesen tökmindegy, hogy egy párezer forint/hó áron előfizetett szolgáltatást tudsz-e rendesen használni, avagy nem.

#5 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 20. 12:45

@gonosz maci: "152Kb/sec látható"

Ezzel most mi a baj, teljesen korrekt....:D
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#6 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 20. 12:46

@gonosz maci: Masodsorban meg ne bizz abban a sebessegmeroben, felet sem mutatja az itteni savszelemnek....
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#7 Felhasználó inaktív   gonosz maci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 20. 13:19

@Leni: Sajnos közben csepelen pirosan jelez a lámpa, ami a gépkönyv szerint a gprs szintű átvitelt jelzi, annak pedig van valami oka...

#8 Felhasználó inaktív   ortophera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 20. 13:39

@gonosz maci:

Azt hiszem minden azon vodás irígységét kihívtad magad ellen aki az országnak abban a kb. 80%-ában élnek ahol egyáltalán nincs 3G vagy csak marketing térerő van és szeretnék használni az Iphone-jukat vagy valamelyik másik márka amúgy igen drágán vett termékét, mivel a másik kettőnél van EDGE ami úgy kb annyi amit írtál és azért elég a szigorúan vett mobil igényekhez. De ha nem a vörösök pernere vagy és kiványcsi vagy ők mit éreznek nap mint nap akkor menj le a 2-es metróba (ha pesten jársz) ott csak GPRS van minden szolgáltatónak, és próbálgasd megnézni pl ezt az oldalt, vagy mást. Szóval ne panaszkodjuk, a 3G a helyhez kötött kiváltságosok játékszere. Én már szinte be se kapcsolom a telefonomon...

#9 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 20. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 07. 20. 13:41

Jó a beleélő képességed, gondolom, neked is teljesen tökmindegy, hogy egy párezer forint/hó áron előfizetett szolgáltatást tudsz-e rendesen használni, avagy nem.

Ööö, nem, nekem sem mindegy. Két hete próbálnak elérni otthon a vonalas telefonon az Inviteltől (régebb tudtak e-mailt is írni, ill tudják a mobilom számát is, úgyhogy nem értem), szóval hétvégét leszámítva minden nap telefonáltak, minden nap közölve lett velük, hogy nem vagyok otthon, melózom...
Azt akarják (mostanában fordul a hűségidő át hűtlenbe), hogy fizessek elő InviTV (internet+telefon+TV egyben) szolgáltatásra. Na, most tudom, hogy ennek technikai feltételei nincsenek meg. A VB döntő közben pl. a DSL kapcsolatot kb. 3 szor dobta a szerver. Ne mondja senki, hogy ez InviTV előfizetés esetén megszűnik. Soha nem történt meg a 4M sebbség maximum elérése, az upload meg egyenes fele / negyede a meghírdetettnek, igaz, a garantált alá sem ment soha. Szóval, tudom, ha előfizetek az erőszakosan kínált szolgáltatásra, csak a gond és méreg lenne vele, mert fizetnék, és folyton a supporttal veszekednék.
Ezért aztán nem fizetek elő. Tudom, másnál ez másképp működik. Lakhelyemen csak GPRS módban működik a mobilinternet. Ezt közöltem mindenkivel, aki megkérdezett, és ennek ellenére előfizettek rá többen is, mert nem hittek nekem, aztán mégis. Van, aki beletörődött és van aki nem, panaszkodik nekem, és havonta megtalál, hogy találjak ki valamit, mivel lenne javítható a kapcsolat. Nem tud érdekelni ez a probléma, akármilyen fontosnak tartják sokan. Az, hogy házamról omlik a vakolat, ez számomra "érdekesebb" probléma, de amikor felvettem panaszkodó technosznobnak, arra válaszul, hogy milyen lassú a mobilinternetje, csak nézett, mint aki nem érti a gondot... Hú, már megint mennyi offot írtam... bocs.

#10 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 20. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 07. 20. 14:59

Az, hogy házamról omlik a vakolat, ez számomra "érdekesebb" probléma, de amikor felvettem panaszkodó technosznobnak

Jó, hát valakinek meg a háza omlott össze pár hete, meg olyan is van, akinek saját fedél soha nem is adatott meg. Vagy szeretnéd, hogy az omló vakolatodról írjon inkább cikket a HWSW?

#11 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 20. 15:59

@gonosz maci: "gprs szintű átvitelt jelzi, annak pedig van valami oka..."

Mondjuk az, hogy mobilnetet hasznalsz?:) Gondolom tudtad, hogy arra fizetsz elo...

#12 Felhasználó inaktív   ATC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 20. 18:56

Utassy Roland fogyasztóvédelmi szakértő szóljon hozzá a túró és a tejföl lejáró szavatosságához, de olyanhoz nem, amihez nem ért! Teljesen igazuk van a szolgáltatóknak, hogy a térkép csak tájékoztató jellegű. Gondoljatok bele, hogy egy épületen belül mennyire ingadozhat, vagy akár meg is szűnhet a térerő. Menjen be valaki a budaörsi KIKA áruházba a T-Mobilos telefonjával és csodálkozzon azon, hogy a jel szinte nullára tud csökkenni. Mindez azért, mert az okos építész Faraday kalickát hozott létre a fém oldalfalakkal (ezért épített ott ki a Telenor és a Vodafone beltéri antennarendszert). Ez csak egy példa volt, számos okból lehet kicsi vagy megszűnő térerő épületen belül vagy akár a szabadban is nagy épületek között...

#13 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 20. 20:31

@ATC: marpedig ha egy ugyfel bemegy egy mobilszolgaltatohoz, es rakerdez, hogy adott cimen van-e lefedettseg, es igenlo valasz eseten megkoti a szerzodest, majd kiderul, hogy megsem tudja hasznalni a szolgaltatast, akkor nincs az a birosag, aki a szolgaltatonak adna igazat jogvita eseten.
Can you hear me, major Tom?

#14 Felhasználó inaktív   gonosz maci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 21. 07:22

@Leni: Gondolom tudtad, hogy arra fizetsz elő...
Ha esetleg megkeresnéd az eredeti hozzászólásomat, láthatnád, hogy nem egészen gprs-re fizettem elő, szerződésben, írásban; és mint írtam, van olyan hely, ahol műxik is a nagy könyv szerint...

#15 Felhasználó inaktív   ATC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 21. 08:16

@Koi Tamás: Márpedig ha a szolgáltató a megfelelő jelszintet biztosítja, de az a jel nem tud az előfizető által lakott / használt épület belsejébe behatolni, az alaphelyzetben nem a szolgáltató hibája. A szolgáltató méltányosságból hozzájáruljat a szerződés felbontásához, de ez nem lehet automatizmus.

#16 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 21. 09:22

@debaj: Nem, nem azt szeretném, de mind1. (Azt szeretném, ha nem a fogyasztódroidokat vezetné, de tény, hogy statisztikailag ezzel nagyon kevés ember van így, úgyhogy nem is érdemes ezen vergődnöm, a többség ezt igényli. Ami baj szerintem inkább az, hogy olyan dolgok vannak pronblémaként kezelve, kiemelve, amik valójában nem azok, de sokan szentül elfogadják, "felsőbb" szintre lépnek, és ha magoldódik a problémájuk, újat keresnek, na így lesz olyan ember, aki attól is kiakad, hogy kereszbe elmentem előtte átlósan, miközben ő a fontos célja felé haladt.)

#17 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 21. 10:32

@ATC: beszélhetünk elvekről meg teóriákról, de a döntést ilyen ügyekben akkor sem mi mondjuk ki, hanem az illetékes bíróság.
Can you hear me, major Tom?

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó