Az elmúlt két hónapban folyamatosan nőtt az Internet Explorer népszerűsége, derül ki a Net Applications adataiból. A Microsoft böngészője leginkább a Firefox kárára nyert teret, a Mozilla szoftvere április óta veszít részesedéséből.
http://www.hwsw.hu/hirek/45021/internet-explorer-chrome-firefox-safari-opera-bongeszo-piac.html
Oldal 1 / 1
Re: Nőtt az Internet Explorer részesedése
Elküldve: 2010. 08. 02. 13:20
Nem tudom, hogy mi minek a következménye, de a ms-al kapcsolatos statisztikákkal mindig van az embernek egy kis fenntartása, pláne ha a http://gs.statcounter.com/ a cikkel szemben tökéletesen ellentétes véleményen van. Pár napja néztem ugyanitt, amikor még nem volt meg az utolsó hónapra vonatkozó statisztika, és valóban: akkor még úgy tűnt, mintha kezdene visszajönni az exploder, de most egy újabb másfél százalékos bukóforduló történt, ami láthatóan a ff részesedését növelte
Elküldve: 2010. 08. 02. 14:48
@floatr: Ha meg egy harmadik helyről való statisztikát nézel, akkor meg egy harmadik-féle eredményt fogsz kapni. Nincs két egyforma mintavételezés.
Elküldve: 2010. 08. 02. 15:03
@sarocker: Ez így elsőre jól hangzik. Bár egyrészt az ilyen jellegű statisztikákkal foglalkozó elemzések sem csak a netappsra építik a következtetéseket, többek közt a nem túl régi kozmetikázós balhé miatt, így jelenleg másodikként a legtöbb helyen a statcountert szokták előkapni.
Másrészt említettem a trendet is, hogy pár napja még így igaz is lehetett volna, de a statcounter már 1,5%-os csökkenést mutat, ami pl az opera mért részesedésével van egy nagyságrendben -- ekkora tévedés nemhogy túl durva, inkább kizárt. De szívesen bólogatok egy harmadik statisztikára, ha mutatod.
Másrészt említettem a trendet is, hogy pár napja még így igaz is lehetett volna, de a statcounter már 1,5%-os csökkenést mutat, ami pl az opera mért részesedésével van egy nagyságrendben -- ekkora tévedés nemhogy túl durva, inkább kizárt. De szívesen bólogatok egy harmadik statisztikára, ha mutatod.
Elküldve: 2010. 08. 02. 17:47
"Az Apple PC-k eladásai folyamatosan növekednek, a Mac OS X népszerűségének csökkenése arra utalhat, hogy a vevők Windowst futtatnak a cupertinói vállalat gépein"
a másik lehetőség pedig, hogy az összes PC eladások gyorsabban növekednek, különösen a 3ik világban, mint az Apple PC eladások. így növekvő eladások mellett is csökkenhet az OSX relatív részesedése. imho ennek nagyobb a valószínűsége.
a másik lehetőség pedig, hogy az összes PC eladások gyorsabban növekednek, különösen a 3ik világban, mint az Apple PC eladások. így növekvő eladások mellett is csökkenhet az OSX relatív részesedése. imho ennek nagyobb a valószínűsége.
Elküldve: 2010. 08. 02. 19:23
@prygme: Inkább a következtetéseddel értek egyet. Meg magamból is indulok ki. Azért nem vennék Macet, hogy aztán Windowst futtassak rajta. Ennyi erővel össze dobhatok egy sokkal olcsóbb dzsunka PC-t és használhatom az MS termékét.
Elküldve: 2010. 08. 04. 07:30
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó