HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Jól fogy a Starcraft 2, de nem bombaüzlet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Jól fogy a Starcraft 2, de nem bombaüzlet Értékeld a témát: *---- 1 szavazás

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 06. 15:58

A vártnál kevesebb játékot adott el és gyengébb kilátásokat tett közzé az Activison Blizzard, aminek hatására megzuhantak a cég papírjai. A vállalat eközben mérföldkövet ért el, miután online értékesítéseinek nagysága meghaladta a dobozos eladásokat.
http://www.hwsw.hu/hirek/45053/activision-blizzard-2010-negyedev-videojatek-piac-starcraft-2.html

#2 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 06. 15:58

Első?

Azért örülök neki, hogy a 13.000,- Ft-os árcédula megtette a hatását.

#3 Felhasználó inaktív   Balaimali 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 06. 19:39

SC2 25ezer Ft-ot is simán megér.

#4 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 06. 20:40

Már akinek.

#5 Felhasználó inaktív   Verrion 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 08. 06. 20:57

@Balaimali: Úgy hogy még magyar felírat sincs rajta ???

#6 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 06. 21:20

@Verrion: Az meg minek?
.:my deviantart:.
AMD Phenom II X4 945 | Gigabyte GA-MA790XT-UD4P | 2x2 GB OCZ Platinum 1600@1333 Mhz | Powercolor HD5850 | Dell Ultrasharp 2007 WFP | SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Enermax Liberty 500W | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2&3: Seagate Barracuda 300 Gb | OS: Windows 7 Professional 64 bit, Windows XP Professional SP3

#7 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 06. 23:37

@McElroy:
Nagyjából nekem is ez jut eszembe ilyenkor mindíg. :)

Nem kell írjam nyilván, hogy ez erősen szvsz, de én úgy vagyok vele, hogy aki megüti azt a korhatárt, ami alatt kezébe sem lenne szabad vegye ezt a játékot, az addigra jó eséllyel legalább 4 éve tanítják az oskolában angolul vagy németül(de megeshet mindkettőn), szóval ez nem kéne gond legyen...

#8 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 07:37

@Yv@n: Én például attól hogy nem probléma ha egy játék németül vagy angolul beszél attól még szívesen elhallgatom magyarul is ami ez esetben extra lenne a játékhoz. Ennyi pénzért meg főleg.

#9 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 07:46

Nyilvan nem bombauzlet ha 1.8 milliot adnak el 48 oran belul egy strategiai jatekbol. :D
<STRONG>My name is penis.</STRONG>

1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet hallnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#10 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 07:53

Ezt a nyelv kérdést én úgy látom, hogy nyugat európában, kb ha bárhol megfordulok, teljesen alap, hogy szinte mindenki tud angolul. Itthon meg szinte még mindig nagyítóval kell keresni az ilyen embert. Azt még valahol megértem, hogy a most 45-60-80 éves generáció kihívásokkal küzd az angol nyelv terén, nadehogy a mostani középiskolások illetve a 20-30 éves korosztályban is ugyanez van, na ez az über lúzerség. Bocs az offért
.:my deviantart:.
AMD Phenom II X4 945 | Gigabyte GA-MA790XT-UD4P | 2x2 GB OCZ Platinum 1600@1333 Mhz | Powercolor HD5850 | Dell Ultrasharp 2007 WFP | SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Enermax Liberty 500W | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2&3: Seagate Barracuda 300 Gb | OS: Windows 7 Professional 64 bit, Windows XP Professional SP3

#11 Felhasználó aktív   Szabcsi 

• félping
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 08:55

Üzenet megtekintéseIdézet: McElroy - Dátum: 2010. 08. 07. 08:53

Ezt a nyelv kérdést én úgy látom, hogy nyugat európában, kb ha bárhol megfordulok, teljesen alap, hogy szinte mindenki tud angolul.

Ez így van, ha a Franciákat nem számoljuk... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#12 Felhasználó inaktív   avman 

• retired
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 08. 07. 09:45

Üzenet megtekintéseIdézet: McElroy - Dátum: 2010. 08. 07. 08:53

Ezt a nyelv kérdést én úgy látom, hogy nyugat európában, kb ha bárhol megfordulok, teljesen alap, hogy szinte mindenki tud angolul. Itthon meg szinte még mindig nagyítóval kell keresni az ilyen embert. Azt még valahol megértem, hogy a most 45-60-80 éves generáció kihívásokkal küzd az angol nyelv terén, nadehogy a mostani középiskolások illetve a 20-30 éves korosztályban is ugyanez van, na ez az über lúzerség. Bocs az offért

szerintem kűffődön sem teljesen alap, h mindenki tud angolul, nem kell ezt az angol izézmizét az egekbe misztifikálni küffődön. meg volt szerencsén itthon német-osztrák vendégmunkáshoz. az építőmérnökön alul még németül sem nagyon beszéltek.
én meg úgy látom, rápakolhattak volna ennyi pénzért magyar feliratot. egyrészt, mert én és még sokan mások is kikapcsolódni szeretnének egy játékkal, és egyáltalán nem még fordítgatni is magukban. mivel nem beszélem anyanyelvi szinten az angolt, és nem is forgok olyan környezetben, ahol mindennap találkozom vele, így nem hiszem, h ez lúzerség lenne. mellesleg felirattal még a nyelvet is gyakorolja az ember, akarva-akaratlan.
bírom, amikor nyelvkérdésben valaki felül a magas lóra, oszt vágtába kezd. ebben az országban az emberek 90%-nak alapvetően semmi szüksége a nyelvtudásra, mert mihez is. nem mindenki forog multinacionális körökben. sőt, ez a kevésbé jellemzőbb.
filmhez, meg játékhoz a nagyrészének? ne röhögtess. kivétel, ha nyaralni megy, vagy ha turistát kell útba igazítani.

Szerkesztette: avman 2010. 08. 07. 09:49 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#13 Felhasználó inaktív   abydos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 08. 07. 10:15

@avman: Egyetértek, Mindig azon gondolkodom, hogy vajon ez az egyetlen egy ország a világban, ahol lenézik azt, aki nem tud angolul (vagy nyilvánosan kiröhögik azt, akinek rossz a kiejtése) vagy ez egy világban terjedő trend. Undorító, komolyan és azt hiszem, hogy ennyi pénzért ha már itt is forgalomba hozzák, elvárható, hogy anyanyelvi szintemen élvezzek valamit, akár csak feliratként is.
(Persze a Franciákkal én sem számolok, ott kb leköpnek az utcán, ha idegennyelven beszélsz vagy angolul próbálsz útbaigazítást kérni...). Egyszóval, én büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, de ha nincs szükségem idegen nyelvre, akkor senki ne nézzen le, hogy nem tudom használni vagy rosszul ejtem ki a szavakat! Van más, amihez értek és ahhoz nem kell angol... De ha ennyi pénzt kérnek valamiért, egy lokalizáció elvárható! Mellesleg csalásnak tartom továbbá azt is, hogy azért, mert a német helyett egy szavazat miatt angolul beszélnek amerikában, ezért az egész világra ezt a nyelvet erőltetik rá. Továbbra is egy mesterséges nyelvet tartanék fairnek, amit mindenki hasonló könnyedséggel tud megtanulni és nem kerül valaki jobb pozícióba attól, mert anyanyelvként beszéli az Angolt.

Annál undorítóbb dolgot pedig még nehezebb elképzelni, amikor magyar emberektől angol szavakat hallok mondani vagy ép magyar szövegkörnyezetben angol szavakat leírni, csak azért, mert menő. Elveszítjük a kiváló anyanyelvünket és elfelejtjük használni, csak azért, mert trend az angol.

@McElroy Európa nem Angliában kezdődik... Nem mellesleg ott is egyre kevesebben beszélnek idegen nyelvet, romlanak az arányok és ez a Nagy Európára is jellemző.

Mindegy, majd lesz egy szép háború Kína és az USA között, mi megint csak kommunista kézre kerülünk és meglátjuk kinek hogyan fog menni a kínai nyelv megtanulása, úgyis azt beszélik a legtöbben a világon, nem lehet olyan nehéz...

#14 Felhasználó inaktív   Balaimali 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 10:58

Kis ország kis pénz, ezért nincs felirat. Még kevesebb azoknak a száma akik megveszik.

#15 Felhasználó inaktív   Darwin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 11:03

Ha választhatok az angol nyelvű játék vagy a szomszéd Pistike középfokú angol tudásával készült félrefordított szövegű játék között akkor egyértelmű hogy az elöbbit választom .És ugyanez igaz a gagyi pusztai studióban készült papírról felovasott zéró beleélés nélküli játékszinkronokra is.

#16 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 11:03

@Virus9AX:
"Én például attól hogy nem probléma ha egy játék németül vagy angolul beszél attól még szívesen elhallgatom magyarul is ami ez esetben extra lenne a játékhoz. Ennyi pénzért meg főleg."
Persze, nem baj, ha azért van felirat. Viszont én ahogy az árakat néztem, nálunk így is olcsóbban hozták forgalomba, mint ahogy az EUR->HUF váltásból kijött volna az ára, nem hiszem hogy megérte volna még lokalizációval szöszölni.

@abydos_gk:
"Európa nem Angliában kezdődik... Nem mellesleg ott is egyre kevesebben beszélnek idegen nyelvet, romlanak az arányok és ez a Nagy Európára is jellemző. "

Ők abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy tudnak angolul.
Btw ha petőfiék nem pattognak anno, akkor lehet most nálunk is a német a hivatalos nyelv, és senkinek nem jelentene gondot, hogy nem rendelkezik a játék magyar felirattal... :)

#17 Felhasználó inaktív   abydos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 08. 07. 13:26

@Balaimali: Magyarországon is viszonylag jó eladásai vannak, sokan megvették.

@Darwin: Erre azt mondom, hogy kikapcsolható opció. Ha zavar, kikapcsolod, azt nem értem, hogy miért zavarhat bárkit is az, hogy egy honfitársa megérthet valamit, ami nem az ő nyelvén van...

@Yv@n: Külföldről behozatallal együtt 4000 Ft-ot lehetett spórolni, nálunk sokkal drágább volt, nem beszélve arról, hogy sokkal silányabb verziót készített a magyar forgalmazó, mint a kintiek. Itt egy szimpla DVD tok, kint viszont kartondoboz!

A nyelv egy kultúra legfontosabb eleme, ha elveszítjük a magyar nyelvet, nem leszünk magyarok. Én viszont ide születtem és bizony, büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, semmilyen más néphez nem tartoznék szívesebben, mint ehhez.

Amúgy ez nem Petőfiéknél kezdődött, ha Európa több háborúnál mellénk át (pl kezdjük a Törököknél) akkor most valószínűleg Európa legjelentősebb állama lennénk, a legnagyobb érc készlettel....

#18 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 14:37

Európában 48 euroba kerül a SC2; ez 280 Ft-os árfolyammal számolva 13440 Ft, és ugyanolyan DVD tokos kivitelû, mint itthon (és mint amilyen az extra kiadású változatban is van). Itthon ezt 13500Ft-ért lehet megvenni, és nem kell a Magyarországra való beszállításról gondoskodni. Emellett a Blizzard saját boltjában csak az elektronikus formában történõ vásárlással (nincs se DVD, se DVD tok) 60 euro (vagy 45 font)!

Mellesleg a kiadóknak csak olyan nyelvre érdemes "fordítani" (mivel a számítástechnika alapnyelve az angol(!), így a többi nyelv fordítás - akár elfogadja-e valaki, akár nem), ahol sok játékot el tudnak adni. Magyarország (és ezzel a magyar nyelvi verziók) nem olyan mértékûek, hogy megérje a nagyobb kiadóknak bármilyen játékot magyarra fordítva (extrémebb esetben szinkronizálva) készíteniük. Szinte minden magyar feliratos játék nem az eredeti kiadónak köszönhetõ (ritka kivételek az olyanok, ahol magyarok dolgoznak nagy számban, és így Õk megcsinálják a magyar honosítást is - pl.: King Arthur), hanem egy kisebb lokalizált kiadó által készíttetett megoldás. Ezek a kisebb kiadók sem a kiadáskor szerzik be a játékokat, hanem amikor már az eredeti kiadó amúgy is áttenné a budget kategóriába, akkor csapnak le rá (az ilyen kiadók pl.: a Legjobb Választás, TopSeller, BestSeller, Ezt Vedd Meg, ... csomagban dobják ki a termékeiket).

Az meg hogy itthon jól fogyott, az csak a hazai viszonylathoz képest egy jó mennyiség; a nemzetközi piacokhoz képest még mindig elenyészõ (bőven 1% alatti).

Szerkesztette: Jocika 2010. 08. 07. 14:41 -kor

#19 Felhasználó inaktív   avman 

• retired
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 16:05

most vagy a fórummotor szar, vagy én vagyok béna...

Szerkesztette: avman 2010. 08. 07. 16:08 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#20 Felhasználó inaktív   avman 

• retired
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Jocika - Dátum: 2010. 08. 07. 15:37

Európában 48 euroba kerül a SC2; ez 280 Ft-os árfolyammal számolva 13440 Ft, és ugyanolyan DVD tokos kivitelû, mint itthon (és mint amilyen az extra kiadású változatban is van). Itthon ezt 13500Ft-ért lehet megvenni, és nem kell a Magyarországra való beszállításról gondoskodni. Emellett a Blizzard saját boltjában csak az elektronikus formában történõ vásárlással (nincs se DVD, se DVD tok) 60 euro (vagy 45 font)!

Mellesleg a kiadóknak csak olyan nyelvre érdemes "fordítani" (mivel a számítástechnika alapnyelve az angol(!), így a többi nyelv fordítás - akár elfogadja-e valaki, akár nem), ahol sok játékot el tudnak adni. Magyarország (és ezzel a magyar nyelvi verziók) nem olyan mértékûek, hogy megérje a nagyobb kiadóknak bármilyen játékot magyarra fordítva (extrémebb esetben szinkronizálva) készíteniük. Szinte minden magyar feliratos játék nem az eredeti kiadónak köszönhetõ (ritka kivételek az olyanok, ahol magyarok dolgoznak nagy számban, és így Õk megcsinálják a magyar honosítást is - pl.: King Arthur), hanem egy kisebb lokalizált kiadó által készíttetett megoldás. Ezek a kisebb kiadók sem a kiadáskor szerzik be a játékokat, hanem amikor már az eredeti kiadó amúgy is áttenné a budget kategóriába, akkor csapnak le rá (az ilyen kiadók pl.: a Legjobb Választás, TopSeller, BestSeller, Ezt Vedd Meg, ... csomagban dobják ki a termékeiket).

Az meg hogy itthon jól fogyott, az csak a hazai viszonylathoz képest egy jó mennyiség; a nemzetközi piacokhoz képest még mindig elenyészõ (bőven 1% alatti).

nagyjából már 15 ezer forint per ív környékén meg lehet úszni egy fordítást. ehhez még jó esetben egy lektor meg korrektor, de legtöbbször már nem. egy ív 40.000 karakter. egy könyv kb. 15-16 ív. ezzel lehet kb. számolni. a nyelvet beleapplikálni jó esetben kb. egy mozdulat. tesztelésre általában már tojnak, de egyébként meg fillérekért szokták. de ha tokkal-vonóval nézzük, innen a pálya széléről nekem nem tűnik ám hűdenagyon borsos összegnek. néhány 100 példányból már visszajöhet.

Szerkesztette: avman 2010. 08. 07. 16:11 -kor

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó