Az SAP beismerte felelősségét az Oracle által három éve indított perben, amely a TomorrowNow egykori leányvállalat által letöltött dokumentációk jogtalan hasznosításával kapcsolatos. Az Oracle szerint 1 milliárd dolláros kár érte, a németek ezt vitatják
http://www.hwsw.hu/hirek/45049/sap-oracle-tomorrownow-per-jog.html
Oldal 1 / 1
Re: Beismerte felelősségét az SAP az ipari kémkedési ügyben
Elküldve: 2010. 08. 09. 09:01
Zavaros, kavarva van.
Ezredfordulót követően SAP még Oracle alapokra épült. SAP egy felület, ami elfedi az adatbázist.
Aki SAP-nak tejelt,. Oracle-t használt, de legtöbb esetben erről tudomása sem volt. Oszt SAP érthetően (mindenki így tett volna) nézett magának jobb adatbázis kezelő alapot.
Ezt akarta továbbá a MySql, az M$ SQL, ésatöbbi, de a fenti mondat nekem nem áll össze.
Ha ügyfél szerződött a SAP-al, akkor szerződött vele. Nem az Oracle-val szerződött. SAP mit használ a háttérben az ő dolga. Persze, könnyebb úgy interpretálni, hogy nem ő akarta összerúgni a port az Oracle-val, hanem az ügyfelek nem akarták azt, ő meg az ügyfeleknek akart kedvezni. Erről van szó?
A másik, ha közzé teszek dokumentációkat, programokat, akár úgy, hogy fizetősen, jelszóval védett módon, ám letölthető formában, akkor miért kémkedés, az, hogy letöltik?
Ez politika, nem IT.
Ezredfordulót követően SAP még Oracle alapokra épült. SAP egy felület, ami elfedi az adatbázist.
Aki SAP-nak tejelt,. Oracle-t használt, de legtöbb esetben erről tudomása sem volt. Oszt SAP érthetően (mindenki így tett volna) nézett magának jobb adatbázis kezelő alapot.
Idézet
A TomorrowNow bekebelezésével az SAP azoknak szeretett volna alternatívát nyújtani, akik nem akartak az Oracle ügyfelei lenni, de továbbra is használni szerették volna J.D. Edwards vagy PeopleSoft rendszereiket. "
Ezt akarta továbbá a MySql, az M$ SQL, ésatöbbi, de a fenti mondat nekem nem áll össze.
Ha ügyfél szerződött a SAP-al, akkor szerződött vele. Nem az Oracle-val szerződött. SAP mit használ a háttérben az ő dolga. Persze, könnyebb úgy interpretálni, hogy nem ő akarta összerúgni a port az Oracle-val, hanem az ügyfelek nem akarták azt, ő meg az ügyfeleknek akart kedvezni. Erről van szó?
A másik, ha közzé teszek dokumentációkat, programokat, akár úgy, hogy fizetősen, jelszóval védett módon, ám letölthető formában, akkor miért kémkedés, az, hogy letöltik?
Ez politika, nem IT.
Elküldve: 2010. 08. 09. 09:20
Ezt a kémkedés dolgot én se értem. Ha az SAP megvesz bármilyen Oracle terméket és azt analizálja, akkor az miért lenne kémkedés? Ez teljesen mindennapos módja a konkurencia termékeinek elemzésére. Ha pedig nem volt letöltési korlát amit valahogy kijátszottak (a cikkből úgy tűnik, hogy nem volt ilyen), akkor nem értem miért baj, hogy napi 1800 letöltést indítottak. Ismerni kellene a szerződést az Oracle és az ügyfelei között, mert így még nem jön át, hogy ez mitől lenne kémkedés és milyen kár érte ezáltal az Oracle-t.
Elküldve: 2010. 08. 09. 09:22
@hkpk: miért kémkedés, az, hogy letöltik?
"Az alaposabb vizsgálat kimutatta, hogy a letöltéseket valójában nem maguk az ügyfelek indították, ugyanis a megadott jelszavakhoz tartozó e-mail címek, nevek és telefonszámok mind hamisak voltak."
Ezért. Nem az ügyfelek töltöttek le, hanem a SAP által megvásárolt TomorrowNow.
"Az alaposabb vizsgálat kimutatta, hogy a letöltéseket valójában nem maguk az ügyfelek indították, ugyanis a megadott jelszavakhoz tartozó e-mail címek, nevek és telefonszámok mind hamisak voltak."
Ezért. Nem az ügyfelek töltöttek le, hanem a SAP által megvásárolt TomorrowNow.
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó