HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Az az ügyfél okoz valódi kárt, aki nem jelez vissza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Az az ügyfél okoz valódi kárt, aki nem jelez vissza Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 10. 11:59

Egy mobilszolgáltató ügyfélszolgálata a cég egyik legfontosabb kihelyezett harcállása. Amelyik vállalat ezt nem látja be, és nem helyzet hangsúlyt az ügyfélkapcsolati tevékenység javítására, fejlesztésére, hibát követ el, vallja Szabó Noémi, a Telenor Magyarország ügyfélkapcsolati igazgatója.
http://www.hwsw.hu/hirek/45056/telenor-ugyfelszolgalat-mobilszolgaltato.html

#2 Felhasználó inaktív   IllegalFreq 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 10. 11:59

Elég PR-szagú írás, főleg annak aki dolgozott ilyen munkakörben. (Csak picit lentebbi beosztásban és valóban kapcsolatban az ügyféllel).

#3 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 10. 12:03

@IllegalFreq: ha vannak first hand tapasztalataid, oszd meg őket a köz okulására! :)

#4 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 10. 12:22

csatlakozom. Marketing bullshit. Én lehúztam 2,5 évet ügyfélszolgálaton. (igaz nem az ex-papnnon ügyfélszolgálaton, hanem másik telkónál). Kifelé kb. ez a kommunikáció, de az ügyfélszolgálatot magasról lesz*rják mindenütt, mert nem termel kézzelfoghatóan pénzt. A vezetők meg kb. arra mennek rá, hogy meglegyen az elvárt service level, kilóra felvegyék a hívásokat, mert akkor nem rúgja seggbe a céget az NHH jó nagy bírsággal. Ez a cél és nem az ügyfél valódi kiszolgálása vagy a problémájának a megoldása... Ilyen szempontból az egyik telkó/ISP 19, a másik egy híján 20...
TárhelyPlaza - nagyméretű webtárhelyek egészen 32GB tárhelyméretig

System halted! Macska reboot!

#5 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 10. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: ganxsta - Dátum: 2010. 08. 10. 13:22

Ez a cél és nem az ügyfél valódi kiszolgálása vagy a problémájának a megoldása... Ilyen szempontból az egyik telkó/ISP 19, a másik egy híján 20...

Összes helpdesk ilyen, gázműveknél is meg van, hogy max. mennyi időt lehet beszélni a júzerrel, amúgy azért oldd meg a problémáját, de nehogy lerázd, meg megbasznak. Röviden, tömören, sokat, időre menni pisilni. Csókolom.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#6 Felhasználó inaktív   Makula 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 10. 13:09

holazx???

#7 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 10. 13:15

a füled mögött.

#8 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 10. 14:29

@Jahno: Pisálni is, csak x óránként, hiába óránként járna 10 perc szünet. De sok a hívás és csak ha a koordinátor kienged. Nem baj, ha magad alá hugyozol, éhen vagy szomjan döglesz a hívást kilóra akkor is fel kell venni....
TárhelyPlaza - nagyméretű webtárhelyek egészen 32GB tárhelyméretig

System halted! Macska reboot!

#9 Felhasználó inaktív   IllegalFreq 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 10. 14:37

Ádám, látod előttem már többen is megírták a tapasztalatokat, nekem is hasonlóan kellemesek vannak, a kedvencem az volt amikor betettek T-s bejövő hívásra (kimenősként), kérdeztem mik a paraméterek? (értsd: hogy oldom meg az ügyfél panaszát?) Válasz az volt: hogy írd fel a telószámát valahova excelbe mást úgyse lehet tenni, mondd, hogy majd visszahívjuk...de hívták a nagy ló..aszt.

#10 Felhasználó inaktív   Makula 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 10. 16:22

Szerencsére ott hagytuk őket és ebben nagyon vastagon benne vannak Noémiék....

#11 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• droid
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 10. 17:42

Nekem a pannon okozott kárt, pedig hívtam az ügyfélszolgálatot. Váltig állították, hogy én vagyok a hülye... Akkor lássam őket legközelebb, amikor a hátam közepét.
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#12 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 10. 18:35

Nekem 3 nap múlva válaszoltak pannonék. Érdekes válaszidő a riportalany nyilatkozatához képest. Fizetett és álcázott hirdetés lenne ?
A problémámat (netes számlabefizetés) 2 nap alatt megoldották, igaz, nem a reklamációm miatt. :P
Tényleg, hány webshop lehet az országban, ahol megengedhetnek maguknak egy kétnapos kiesést ?
Eddig egy webshopban találkoztam összesen a pannonon kívül ilyen hibával (a bankos link nem élt a webshopból, így nem működött a netes fizetés, de ugyanakkor két másik webshopban persze a bankos fizetés ment - ugyanazzal a kártyaelfogadóval/@TP/),ott a hibajelzés után 15 perccel már lehetett fizetni újra.
Az egy napra rá érkezett, kioktató stílusú email miatt tovább fog csökkenni az ügyfélkörük, kb. 5 hónap múlva.

#13 Felhasználó inaktív   Digitcam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 10. 18:39

Nekem a kedvencem most hogy a V nél smst küldenek akárhányszor sikerül nagy nehezen egy ügyfélszolgálatoshoz jutnom meg hogy össze vissza kell navigálni a menüben mire valakihez jutok mert véletlenül se akarnak ember hez kapcsolni mert az automata olcsobb ugyan 99% ban nem tud elintézni semmit az ügyfél szolgálat csak 95% ban
Felhívom a hiper csúcs VIP ügyfélszolgálatot email küldési problémával közlik náluk semmi baj nincs állítsam be az egészet újra köv hívásba hogy változtassak weben jelszót mert az lesz a gond 3ik hívás hát izé akkor lehet náluk van valami megoltják nem soká másnap délbe már letehett mailt küldeni kir:D

#14 Felhasználó inaktív   BobMaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 06:43

A hölgy azt mondta, amit ebben a pozícióban mondania kellett. Erre törekednek, ez az irány, ez a szemlélet. Ha van 380 kolléga, akkor bizony lesz szórás, lesz közöttük ügyfélbarátabb, meg lesz olyan is, aki szarik bele, csak kell a meló.

Örüljetek neki, hogy erre a cikkre hivatkozva mostantól számon kérhető pl. a 24 órás e-mail-es válaszidő :)

(Én úgy kezdem beszélgetést bármilyen ügyfélszolgálat felhívásakor, hogy "Üdvözlöm, volna egy látszólag apró, de számomra mégis bosszantó probléma, amire biztos vagyok, hogy közösen megtaláljuk a megoldást")

#15 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 07:04

Üzenet megtekintéseIdézet: HWSW - Dátum: 2010. 08. 10. 12:59

Egy mobilszolgáltató ügyfélszolgálata a cég egyik legfontosabb kihelyezett harcállása. Amelyik vállalat ezt nem látja be, és nem helyzet hangsúlyt az ügyfélkapcsolati tevékenység javítására, fejlesztésére, hibát követ el, vallja Szabó Noémi, a Telenor Magyarország ügyfélkapcsolati igazgatója.
<a href="http://www.hwsw.hu/hirek/45056/telenor-ugyfelszolgalat-mobilszolgaltato.html" target="_blank">http://www.hwsw.hu/hirek/45056/telenor-ugyfelszolgalat-mobilszolgaltato.html</a>

Hat hogyne, a felhasznalo a hulye, a mobilszolgaltato pedig megtesz mindent a felhasznaloert. :D
Ez igy is van, addig, amig felhasznalo nem lesz valakibol, addig aranyban is meghempergetnek oket.
Na de amikor mar bekerulnek a rendszerbe, jo magasrol levannak tojva. :D
Es ez majdnem az osszes magyar nagy szolgaltato cegre jellemzo. A szolgaltatas szinvonala pedig a kozepest se eri el, mikozben nyugat-europai tarifak felett dolgoznak szamos helyen.
Ezek utan meg van kepuk az emberek szemebe is hazudni. Vicc!!

Szerkesztette: Jakuza 2010. 08. 11. 07:04 -kor

<STRONG>My name is penis.</STRONG>

1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet hallnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#16 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• droid
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 09:08

@Jakuza: Ez teljesen természetes. Addig megy a csillogás, aztán egy-két hónap rendes működés után a túlszámlázások. Nálam a pannon játszotta el többször is. Legutóbb meg akarták magyarázni, hogy 5 kilobyte/sec sebesség mellett le tudtam tölteni 370 MB-ot 5 óra leforgása alatt. Aztán jött a huzavona, 30 napon belül válaszolunk, majd kaptam egy tértivevényes levelet, amiben közölték, hogy én vagyok a hülye, ők jól számoltak. A nyugat-európai tarifákat meg ne is említsük. Egy haver vett HTC Desire-t, 0 fontért, 35 font a havi díj. Ebben van 2000 perc más hálózat, 5000 hálózaton belüli, 5000 sms, 1 GB adatforgalom. Itthon nagy lelkesen odaadják 2 év rabsággal, de csengess ki érte majdnem 100 ezret, meg elég durva tarifákkal. Így lehet keresni. Legutóbb a Galaxy Spica árán dobtam egy hátast. Függetlenül, hivatalos forrásból 60-65e-ért hozzá lehet jutni. T-Mobile szerint a listaára 117000. Azt hiszem, hogy nem kell tovább ragozni.
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#17 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 09:25

@BobMaster: Én ügyfélszolgálatos vagyok, és a hátamon feláll a szőr az ilyen bejelentkezéstől, főleg, ha olyannal cifrázzák még, hogy "Valójában nem tudom, hogy az én hibám-e vagy a programé, mert legutóbb még az volt, hogy..." és elkezdjük a mesedélutánt ahelyett, hogy egyből a hibával kezdenék, hogy: "Jó napot kívánok! A következő problémám akadt a programmal:" és már mondja is. Nem raboljuk egymás idejét, és hidd el, a hosszú felvezető nem nyugtatja az ügyfélszolgálatost, hanem inkább idegesíti, hiszen még száz plusz egy hívás lesz aznap.
Bár lehet, hogy csak én látom így.
Sablonbolt - Ahol a weboldalak felöltöznek

#18 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 10:41

@Mykee: Hát igen, pont az jutott eszembe, hogy mindennek két oldala van. Az ügyfél valahol elvárja a maximális kiszolgálást, a gyors és hatékony ügyintézést de napi 100 hívás után ügyfélszolgálatosként, főleg ha sok nem hozzáértő, nem lényegretörő hívással kell küzdeni, akkor valahol meglehet érteni, hogy az üsz-es nem olyan kedves és lelkes mint mondjuk 8 órával azelőtt. Én nem is értem, hogy van olyan ember aki bírja idegileg ezt a melót, én tudom magamról, hogy nem bírnám. :) Amúgy van nálatok rendszeresítve pánik gomb vagy ilyesmi, amit nyomva tartva kidühöngheted magad? :)
.:my deviantart:.
AMD Phenom II X4 945 | Gigabyte GA-MA790XT-UD4P | 2x2 GB OCZ Platinum 1600@1333 Mhz | Powercolor HD5850 | Dell Ultrasharp 2007 WFP | SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Enermax Liberty 500W | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2&3: Seagate Barracuda 300 Gb | OS: Windows 7 Professional 64 bit, Windows XP Professional SP3

#19 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 10:57

Üzenet megtekintéseIdézet: McElroy - Dátum: 2010. 08. 11. 11:41

Amúgy van nálatok rendszeresítve pánik gomb vagy ilyesmi, amit nyomva tartva kidühöngheted magad?

Hát hogyne lenne. Azzal lehet kapcsolni a következő reklamálót - aki már vagy húsz perce gépzenét hallgat - és már tudja, hogy "az ön hívása fontos számunkra", meg hogy "minden ügyintézőnk foglalt". :nevet2:

#20 Felhasználó inaktív   ATC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 11:01

A ügyfélszolgálatosság nagyon nehéz szakma, le a kalappal előttük. Sajnos nem mindenkinek lehet a problémáját gyorsan, vagy egyáltanán megoldani, ezek az ügyfelek természetes módon hallatják a hangjukat mindenféle fórumokon és az a kép alakulhat ki, hogy az adott szolgáltató nem jól végzi a feladatát. Mert akinek a gondját megoldják, az általában hallgat. Vagyis a pár ezrelék, vagy tízezrelék elégedetlen ügyfél alakítja a képet a szolgáltatóról. és még az is lehet, hogy ezek az ügyfelek örök elégedetlenek, vagyis mindegy nekik, hogy ki a szolgáltatójuk, az nem jól végzi a dolgát. Szerencsére nem ez a jellemző, de azért ilyen ember is van...

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó