HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kipróbáltuk: Google Android 2.2 Froyo - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Kipróbáltuk: Google Android 2.2 Froyo

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 11. 16:16

Mostanra kezd beérni az Android, mint okostelefon platform, s a korábbi frissítésekkel ellentétben a hatodik főverzió, a Froyo kódnevű 2.2-es Androidot szinte messiásként várták a felhasználók. Küllemében és funkcióiban ugyan nem olyan látványos a változás, de a várakozás nagyon is helyénvaló volt, egy igazi paradigmaváltás mérföldköve lehet az új verzió.
http://www.hwsw.hu/hirek/45073/google-android-2-2-froyo-kiprobaltuk-htc-desire-okostelefon.html

#2 Felhasználó inaktív   suckit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 11. 16:16

JátéktelefonOS (bár egyesek szerint játékra se jó, az iphone jobb). Munkára sokaknak továbbra is alkalmatlan, marad a Windows Mobile, vagy az iphone.

#3 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 11. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: suckit - Dátum: 2010. 08. 11. 17:16

JátéktelefonOS (bár egyesek szerint játékra se jó, az iphone jobb). Munkára sokaknak továbbra is alkalmatlan, marad a Windows Mobile, vagy az iphone.

WinMOnál sokkal jobb, ha tekerni kell vele. Bár az új OS nekem meg-megakad. De WinMOután a megváltás, nagyjából azt tudja, amit a marketing anno a kommunikátorról vagy a 6340es HPról írt. Csak ezen műxik. Nagyítani, webezni winMOval jóval döcögősebb volt, ez rugalmas, kézreáll, használható, hamar feléled a GPS, satöbbi.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#4 Felhasználó inaktív   suckit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 16:31

@Jahno: kinek, mire, nekem ezért használhatatlan: http://suckit.blog.hu/2010/07/31/android_2_2_hasznalhatatlan

#5 Felhasználó inaktív   avman 

• retired
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 08. 11. 16:43

@suckit: nem-e lehet-e esetleg-e, h nem a 90 fokkal leszabott síkkockák a célközönség, akiknek az ereiben egyesek és nullák kerengenek, és gondolkodásuk is kb. kétbites...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#6 Felhasználó inaktív   Chronos.hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 16:45

@suckit: Ha neked ilyen out-of-the-box / "minden elsőre működik" telefon kell, vegyél Blackberry-t. WinMo szerintem egyáltalán nem alkalmas ilyen célra. Amikor nekem volt, folyton hekkelni kellett, az újraindításokról már nem is szólok.

Jó ez az Android, nem való mindenre, de attól még jó.

#7 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 16:48

Üzenet megtekintéseIdézet: suckit - Dátum: 2010. 08. 11. 17:31

@Jahno: kinek, mire, nekem ezért használhatatlan: <a href="http://suckit.blog.hu/2010/07/31/android_2_2_hasznalhatatlan" target="_blank" rel="nofollow">http://suckit.blog.hu/2010/07/31/android_2_2_hasznalhatatlan</a>

Erre meg blacberry kell, bár ezeket a funkcikat nem használom, de nem hinném, hogy a Win jobban tolja. Arra egyből kellett az spb shell, hogy valami működjön, hamar fogyott a RAM, időnként nem ártott kikapcsolni, vagy ha nem, akkor a HTCm éjszaka közepén újraindulgatott. BKV menetrendet ne is akarj róla este böngészni.

Ízlések és pofonok, de pont nem a plázacicák tucatterméke. Ellenben a környékemen már vagy 15.öt vettek, tarol a cucc. Egyik infós kollégának sem jött be, bár előtte éppen a BBjét vagdosta földhöz.

#8 Felhasználó inaktív   ion 

• nincs
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 17:00

Visszatérve a froyora, én is azt tapasztaltam, hogy sokat javítottak a bugos, lassú rendszerükön, úgyhogy valóban gyorsabb lett. De vannak képességek, amik még mindig lassúak, pl a képernyőforgatásra az Desire ugyanolyan lassan reagál, mint 2.1-en, bár úgy érződik, hogy ez valami késleltetett beállítás, mert láthatóan ugyanannyi idő telik el minden forgatásnál, amíg a kép is elfordul (iPhone-nál ez nem érezhető, mert ott csilivili animáció van még forgatásnál is), de néha nem is fordul át, leginkább a függőleges állásnál.
G-sensort kalibráltam (settings / display).

A 720p videót nem kellett volna erőltetni, előfordul, hogy nem bírja a gép, és csak úgy újraindul hirtelen 720p videórögzítés közben.

#9 Felhasználó inaktív   beef 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 17:05

A JIT compiler jó ötlet volt, hogy bekerült. Az akku is, ha tovább bírja külön jó hír.
Kell a konkurencia a többi rendszernek, hogy ne aludjon be senki a mi kárunkra :)

OFF: Kissé ide tartozik ezért megkérdezem. Tud valaki olyan USB-s(?) ethernet portot ami működik Androidos vagy WinMo mobilokkal? (WiFi nem jó, csak kábeles kapcsolat jöhet számításba)

#10 Felhasználó inaktív   fagzal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 17:08

Tök mindegy ki mit mond, pár év, és megeszik a piacot az Android. Lehet fanyalogni.

#11 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 17:20

Üzenet megtekintéseIdézet: beef - Dátum: 2010. 08. 11. 18:05

OFF: Kissé ide tartozik ezért megkérdezem. Tud valaki olyan USB-s(?) ethernet portot ami működik Androidos vagy WinMo mobilokkal? (WiFi nem jó, csak kábeles kapcsolat jöhet számításba)

Vigyél magaddal saját AP-t, azt dugd be ethernetbe. Szerintem ilyen mini USBvel kártya még csakcsak lenne, de droidhoz drivert tudja a fene, szerintem majdnem a reménytelen kategória.

#12 Felhasználó inaktív   Chronos.hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 18:17

@Jahno: Linux kernelhez ha beforgatja a drivert akkor mehet. Más USB-s eszközöket működtettek már Androidos telóról.

Én még mindig azon agyalok mit is szeretnél :) Vezetéken netelni?

#13 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 18:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Chronos.hun - Dátum: 2010. 08. 11. 19:17

@Jahno: Linux kernelhez ha beforgatja a drivert akkor mehet. Más USB-s eszközöket működtettek már Androidos telóról.

Én még mindig azon agyalok mit is szeretnél :) Vezetéken netelni?

Főleg mert Androidon nem host van, így érdekes, ha más USB-s eszköz működött. Vagy ha igen, akkor van esély, kérdés meg szeretné-e törni, meg szopolni a fordításokkal? Én hamar letennék ott a drótos netezésről.

#14 Felhasználó inaktív   suckit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 18:59

@avman: nagyon el vagy tévedve. Ezeket a funkciókat a "90 fokkal leszabott síkkockák" errefelé nem is ismerik, mert Linuxon elérhetetlenek. Cégvezetők, CIO-k, CTO-k, nagykutyák, mi ezeknek csináljuk, és ők vagdossák vissza ezeket a vackokat, mert számukra (is) használhatatlan.

#15 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 19:47

Nekem az ilyen újdonságoknál az tetszik mindig a legjobban, amikor kiderülnek az előző verziók hibái (amiket az új verzió orvosol), pedig azokról az előző verziókról micsoda áradozás ment!
Lehet az android felőlem még ennél is ezerszer gyorsabb, mégsem kéne, mert az alapkoncepció nem tetszik. Ugyanilyen okok miatt nem kéne ifos és BB sem és majd Win Phone7 sem.
Ha majd tönkremegy a jelenlegi telefonos PDA-m, és hasonlót már nem lehet majd kapni, akkor inkább veszek egy egyszerű buta telefont, mint ilyen készülékeket, amik tele vannak zsúfolva többnyire olyan funkciókkal, amire semmi szükségem nincs, viszont cserébe hamar lemerülnek.

#16 Felhasználó inaktív   k_chris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 19:47

persze hogy használhatatlan out of the box... be kell lakni, körbe kell nézni mi az igényem és ezt milyen programokkal és milyen widgetekkel lehet megvalósítani. ehhez IDŐ és ENERGIA kell, ellentétben a mondjuk a szifonnal... ott még a home screent se lehet testreszabni... Na erre a CIO CTO-k szerintem képtelenek (nem rosszindulatból mondom) és nem is az ő feladatuk annál nekik drágább az idejük, hacsak nem kedvtelésből beleássák megukat a T-mába :).

#17 Felhasználó inaktív   k_chris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 19:49

nekem se tetszett a 2-es verzióig és WinMo "hívő" voltam (10 éve használom valamilyen formában WinCE-től kezdve), az egyik ami tetszik hogy hardverközeli infokat lehet kinyerni belőle mindenféle progival ami pl WinMo alatt lehetetlen volt, pl kapcsolódott CellaID, jelerősség dBm-ben, stbstb...

#18 Felhasználó inaktív   suckit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 19:53

@k_chris: a multi PDP contextet melyik widget csinálja? Megmondom: egyik sem, ezt az OS-nek kell tudnia. Ennek hiányában az intra/internet APN szétválasztást? Ilyen sincs. Van pár kézi APN váltós, de ha egy ilyen szutykot adsz az ötmilliót kereső cégvezérnek, letépi a hajad.
GAL lookup, meg olyan dolgok, amik alkalmazásoldalon kiegészíthetők, vannak (pld. touchdown), de ezek nem túl jól integráltak az OS-be, annak ellenére, hogy pénzbe kerülnek.

#19 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: lola - Dátum: 2010. 08. 11. 20:47

Ha majd tönkremegy a jelenlegi telefonos PDA-m

Szerintem Te zsigerből fikázol. Milyen a jelenlegi telefonos PDA-d? Nekem Android mindenre megfelelt, bug csak a kihangosítómmal van, azért a kurvannyát. Ellenben WinMo-n ez működött, csak mondjuk a némítás nem, és nem volt külön autós profil, viszont net/GPS/egyéb már nehezen volt használható. Akkor még azt hittem, kihúzhatós bill nélkül meg sem leszek, ennek ellenére az Android kijelzőjén teljesen jól elvagyok, sokat tanult is, prediktív most kvázi fullos. BB gombok elrendezése nem nekem való és túl kicsi. Azt nem bírom használni, ez elsőre kézreállt, holott ha visszanézel az első verziót még fikáztam is, meg máig nem találok wifi profilokat, amit a Symbol cuccoknál alapban be lehet állogatni.

#20 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 20:15

Üzenet megtekintéseIdézet: suckit - Dátum: 2010. 08. 11. 20:53

de ha egy ilyen szutykot adsz az ötmilliót kereső cégvezérnek, letépi a hajad.

Nekünk azoknak BBje és szifonja van, aztán meglátom, ezzel a részével nem foglalkoztam, elég vegyesfelvágott amit használnak.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó