HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Az Android miatt pereli a Google-t az Oracle - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Az Android miatt pereli a Google-t az Oracle Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 13. 13:36

Az Oracle pert indított a Google ellen a Java használata kapcsán, azzal vádolva a keresőóriást, hogy több szabadalmát is megsérti. Az Oracle csak nemrég, a Sun felvásárlásával jutott hozzá a Javához kapcsolódó jogokhoz és szabadalmi portfólióhoz. A Google egyelőre nem tudja, pontosan mi áll a keresetben.
http://www.hwsw.hu/hirek/45009/google-oracle-java-per-zabadalom.html

#2 Felhasználó inaktív   ion 

• nincs
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 13. 13:36

"a Java kód nyitottsága nem jogosítja fel a Google-t az ott felhalmozott tudás használatára"

ahaha, és van olyan cég vagy személy, akit feljogosít?
így kell az opensource-ból repedtsarkút csinálni, gratulálok Oracle

#3 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 13. 13:54

Az openszorsz mindig is repedtsarkú volt. Üdv a való világban. Nem a csillogó szemű lelkes komcsik fejlesztik az openszorsz valóban használható részeit, hanem a multik. Amit a lelkes komcsik belefejlesztenek az legfeljebb a masni a dobozon hogy a hülyejúzer ne fogjon gyanút. És nem szívjóságból. A guglit sem kell sajnálni egyébként, ő sem szívjóságból pakolja a pénzt az openszorszba.

#4 Felhasználó inaktív   Troppauer3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 13. 14:24

@LCoder: Itt ne politizálj gyökér! Azt se tudod, hogy miről szól a nyílt forrás.

#5 Felhasználó aktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 13. 15:15

@LCoder: ez a spec magyar jelenség a "Zuschlagizmus".
az a fajta világszemlélet, amely szerint: "mindent a pénz, multik és cinikus arrogancia irányít. aki ezt nem fogadja el az naiv idealista".
pedig ez egy valóságtól elrugaszkodott tévedés, ami meg is bosszulja magát a hívőinél.

#6 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 13. 16:28

@LCoder: kétségtelen, h a Gogol sem szívjóságból "pakolja a pénzt az openszorszba". Lám a "lelkes komcsik" fejlesztenek alkalmazásokat a Gogol cuccai-hoz/ra. ÉS igy nem a googlnek kell mindenkinek az igényeit lesni és feljesztgetni, hanem a közösség végez piackutatást, terméket tervez, használ,és tesztel, és fejleszt...mindezt elég jutányos áron :D
Az meg, hogy nekem mi a használható, azt majd én jól eldöntöm köszi :D

#7 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 13. 16:31

A cikkhez annyit: "Steve Jobs és Larry Ellison ugyanis közismerten országos cimborák" , ezt szinte le mertem volna fogadni... bár én azt hittem rokonok(mondjuk ikrek). :D Ha bizniszről van szó nagyon egy húron pendülnek.

#8 Felhasználó aktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 13. 16:54

@map: az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy két éve a Google is ott ült az Apple igazgatótanácsában. pont az Android megjelenése után távozott a Google önként, megelőzve a várható konfliktusokat.
lehet nem is volt olyan sok az a 7.4milliárt dollár :D a Googlenek nem kellett volna fogához vernie a garast és be kellett volna szállnia a SUN licitbe. így lehet többe fog kerülni.

#9 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 13. 17:24

Na, a Gogol csak egy példa,ha már éppen arról van szó... elég sok a nyilt forrású project. Kérdés mibe került volna, hogy a Google kezdjen valamit a Sunnal.
Az ő portfoliójukba üzleti portfoliójukkal nehzen fér össze a Sun, ez nem tom hogy jött neked :D

#10 Felhasználó aktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 13. 17:31

@map: lehet, hogy megúszott volna egy pert, ami végül 15milliárdjába fog fájni neki. úgy azért már megérte volna, nem? :)

#11 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 13. 17:37

Sok a lehet egyenlöre. :D Szegény Sun többi részét is gatyába kkellett volna rázni. Az hogy a gogol jelenleg jól megél,nem jelenti,h mindent fel tud futtatni, föleg a sun ügyfelek között. Legalábbis én ezért nem éreztem életszerünek a dolgot.

#12 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 13. 19:37

büdös gyökér egy cég ez az oracle.

#13 Felhasználó aktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 13. 20:17

@map: vagy azt csinálja, mint az Oracle. felszámol minden nyereséget nem hozó Sun részleget. de előtte azért még GPL duallicencelhette volna az OpenSOLt, DTraacet stb, hogy legyen valami esélyük az önálló fennmaradásra.
viszont a kezébe került volna egy csomó szabadalom, többek között minden Java szabadalom, ami nagyon sokat érhet mostanában.

#14 Felhasználó aktív   lordrolee 

• hettyempitty
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 13. 21:01

A kereset 12-es pontja szerintem világosan tükrözi az egész lényegét:
"12. Googles Android competes with Oracle Americas Java as an operating system
software platform for cellular telephones and other mobile devices."

Kép

Xfire profil

LordRolee

#15 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• droid
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 13. 22:43

@dikki: +1
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#16 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 14. 07:52

@Troppauer3: Egyszemélyes fejlesztőcégem van már úgy 15 éve (azelőtt úgy 7 évig különféle cégeknél dogloztam), ebből úgy 5 éven át csak linuxos fejlesztésből éltem, és nem PHP hanem C/C++/Kylix. Az első linuxom 94-ben telepítettem, még floppyról. Azóta követem hogy mi zajlik a linux házatáján. Volt KDE 1.0, 2.0, 3.x, 4.0 a gépemen, ahogy a Gnome minden verzióját is végigpróbáltam, volt slackware, debian különféle verziói, Redhat/Fedora különféle verziói, Mandrake/Mandriva, UHU, Ubuntu, Suse/OpenSuse. Úgy hogy valami kis fogalmam azért van arról, mi is az a nyílt forrás. Azt is volt alkalmam megfigyelni ahogy az openszorsz a multik egymás közti harcának eszköze lett.

#17 Felhasználó inaktív   bolha 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 14. 11:50

@dikki: mert pénzt akkar látni egy 7 milliárd dolláros befektetésből ?

#18 Felhasználó aktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 14. 16:00

@LCoder: "Gnome minden verzióját is végigpróbáltam, volt slackware, debian különféle verziói, Redhat/Fedora különféle verziói, Mandrake/Mandriva, UHU, Ubuntu, Suse/OpenSuse"

attól, hogy valaki distroturistaként végigpróbál mindent nem lesz opensource szakértő. így csak felületes ismeretekre lehet szert tenni.

#19 Felhasználó inaktív   mzso 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 14. 17:35

Éljen USA és a csodálatos szabadalmi rendszere! Hátha megint sikerül globálisan megszopatni az embereket mint a h.264-gyel.

#20 Felhasználó inaktív   sir ny2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 14. 17:54

@bolha: Ez egy kicsit csalóka, amit írtál. Dikki szerint azéprt büdös gyökerek, mert szétbasszák a világ egyik legnépszerűbb programnyelvét. Te erre azt írtad, hogy azért, mert vissza akarták szerdni a pénzüket.
DE ez nincs így, mivel nem elösször vették meg a SUN-t, és utána gondolkoztak, hogy hogy csináljanak belőle pénzt, hanem előre kitervelték, hogy szétbasszák a világ egyik legnépszerűbb programnyelvét, és ehhez akár fel is áldoznak 7 milliárd dolcsit. Szóval a lényeg az ok-okozaton van. Nem azért rongálnak, hogy visszakeressék a pénzüket, hanem azért költötték el a pénzüket, hogy rongálhassanak (és mégtöbb pénzhez jussanak, BÁRMI ÁRON).
EZÉRT büdös gyökér cég az Oracle.
mv aki_mást_állít /dev/null

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó