HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Tesztelhetők a Microsoft új otthoni és kisvállalati Windows szerverei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Tesztelhetők a Microsoft új otthoni és kisvállalati Windows szerverei Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 17. 08:47

Megjelent a Windows Home Server Vail kiadásra jelölt verziója és a Small Business Server 7 bétája. A Microsoft emellett kiadta a Home Serverre épülő, de vállalatoknak szánt Aurora első előzetesét is, amelytől nagy sikereket vár a 25-nél kevesebb PC-vel rendelkező kis cégek körében.
http://www.hwsw.hu/hirek/45091/microsoft-windows-home-server-2008-r2-aurora-small-business-7-szerver-exchange-sharepoint-kisvallalat.html

#2 Felhasználó inaktív   scuynat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 17. 08:47

ehhez minek szerver? értem én, hogy mikrofosék szoros barátságban vannak az elektromos művekkel és a környezetnek eltökélt ellenségei, de ennek tényleg van piaca?

#3 Felhasználó inaktív   törölt felhasználó 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 17. 11:05

@scuynat: valószínűleg csak a vicc kedvéért léteznek ezek a termékek

#4 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: scuynat - Dátum: 2010. 08. 17. 09:47

de ennek tényleg van piaca?

Van. Otthonra én is elég értelmetlennek tartom a szervert, egy kis fogyasztású NAS vagy egy USB-s voinyóval okosítható router a legtöbb helyre elég lenne, de irodába azért elkél a rendes fájl- meg Exchange-szerver, ami húsz-harminc klienst ki tud szolgálni párhuzamosan.

#5 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: scuynat - Dátum: 2010. 08. 17. 09:47

ehhez minek szerver? értem én, hogy mikrofosék szoros barátságban vannak az elektromos művekkel és a környezetnek eltökélt ellenségei, de ennek tényleg van piaca?

3 fős cégnél már elő szokott fordulni, hogy jajj lássam annak a levelezését, jajj kellene szabadságolós automata válasz, megosztott naptár, feladatlista, szinkronizálás a telefonra, közös kontaktlista, doksitár, csiribiri.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#6 Felhasználó aktív   Szabcsi 

• félping
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 08. 17. 13:46

3 fős cégnél már elő szokott fordulni, hogy jajj lássam annak a levelezését, jajj kellene szabadságolós automata válasz, megosztott naptár, feladatlista, szinkronizálás a telefonra, közös kontaktlista, doksitár, csiribiri.

Ja, ez pont erre jó, a premiummal meg emberi áron lehetett beállítani még egy (fizikai) SQL szervert pl SAP alá...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#7 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 13:38

@Jahno: nem az ilyesmire találták ki a Google Apps-t és társait? :)

#8 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: HaZeX - Dátum: 2010. 08. 17. 14:38

Aztán lehet malmozni, hogy sokszor fizessünk keveset vagy egyszer (nem annyira) sokat.

#9 Felhasználó aktív   Szabcsi 

• félping
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 14:03

Több SBS-t használó ügyfelünk tesztel(t) Apps (for your domain) megoldásokat, de váltás még nem történt egy helyen sem, pedig 1-2 helyre valóban bőven elég lenne.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#10 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 15:21

@Szabcsi: Személyes tapasztalatom, hogy szeretik látni is a vasat, ha már fizetnek valamiért. Hajlamosak azt hinni, hogy amit nem tud leporolni az nem is létezik... :)
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#11 Felhasználó inaktív   zomby1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 17:56

@debaj: A home server pont NAS-nak tökéletes, hatékonyabb és gyorsabb mint a legtöbb NAS és a sok esetben kevesebbet is fogyaszt. Ráadásul intelligensen kezeli a fájlok duplikálását és bármilyen méretű diszkkel szabadon bővíthető úgy, hogy a "tükrözés" megmarad.

Ne teljes értékű PC-t képzelj el hanem pl. egy NAS kockát ami atom processzoros. Alapesetben nem is lehet pl. rajta video kártya kimenet, hanem csak távolból konfigurálható.

#12 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: zomby1 - Dátum: 2010. 08. 17. 18:56

Ne teljes értékű PC-t képzelj el hanem pl. egy NAS kockát ami atom processzoros.

Naja, csak erre mindek bármiféle Windows? Fogyasztásban meg nem hinném, hogy bármilyen atomos vas pariban lenne egy beágyazott oprendszert futtató kis párszáz megaherzes routerrel, vagy hasonló NAS-sal. Azt meg csak összedugja otthon az egyszeri, meg végigkattingatja, ami a kezelésiben le van írva, és már ott is vannak a cuccai, egy ilyen szerverhez meg azért hozzáértés sem árt. (Én ugyanis szigorúan otthoni környezetről beszéltem.)

#13 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 19:05

@debaj: "Aztán lehet malmozni, hogy sokszor fizessünk keveset vagy egyszer (nem annyira) sokat."

Na ja, de egy ilyen szerver TCO-ja nem abból áll, hogy megveszed a hardvert meg hozzácsapod a dobozolt szerverszoftvert. Ma Magyarországon egy 3 fős átlag kisvállalkozás ki tudja termelni egy informatikus bérét, aki telepíti és üzemelteti a szóban forgó szolgáltatásokat? Mert Mancika nem fogja megtenni két kávé megfőzése között imho.

#14 Felhasználó inaktív   zomby1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 19:14

@debaj: "egy ilyen szerverhez meg azért hozzáértés sem árt."
Kifejezetten otthoni felhasználóknak tervezték. Nem kell telepíteni a NAS-al együtt rögtön működik. Gondolom nem láttál még ilyet.

"beágyazott oprendszert futtató kis párszáz megaherzes routerrel"
Egy ilyenről még egy közepes felbontású filmet sem fogsz tudni akadás nélkül lejátszani.

#15 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 19:27

Üzenet megtekintéseIdézet: zomby1 - Dátum: 2010. 08. 17. 20:14

Egy ilyenről még egy közepes felbontású filmet sem fogsz tudni akadás nélkül lejátszani.

Majd erről ne felejtsd el értesíteni az Asus RT-N13U-mat. 1080p felbontású filmet kábelen, SMB megosztásként csatlakoztatva kín nélkül lejátszik.

Idézet

Ma Magyarországon egy 3 fős átlag kisvállalkozás ki tudja termelni egy informatikus bérét, aki telepíti és üzemelteti a szóban forgó szolgáltatásokat?
Vannak erre szakosodott cégek, kijön az ürge, megcsinálja, kiszámlázza. Nem kell ehhez főállású informatikus a három fő mellé.

#16 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 19:31

Sokan nem szeretnek váltani, az ilyen "Outlookban van minden" az teljesen jó. Appsot még szégyenszemre én sem láttam, de majd egyszer biztos lesz olyan is.

#17 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 19:41

Üzenet megtekintéseIdézet: HaZeX - Dátum: 2010. 08. 17. 20:05

Na ja, de egy ilyen szerver TCO-ja nem abból áll, hogy megveszed a hardvert meg hozzácsapod a dobozolt szerverszoftvert. Ma Magyarországon egy 3 fős átlag kisvállalkozás ki tudja termelni egy informatikus bérét, aki telepíti és üzemelteti a szóban forgó szolgáltatásokat? Mert Mancika nem fogja megtenni két kávé megfőzése között imho.

Ezeket csinálom, éppen ma néztem, hogy van egy 5 fős cégem, 2005. februárjában vettek 5 komplett új gépet, XP, Office, mellé egy SBS szervert, oszt jónapot. Össz költség melóval együtt bruttó 1.5 mill.

Azóta a szerverrel szopakodtam a legkevesebbet, időnként kértek valami mailcímet, vagy 2 havonta updateltem (de olyan cégem is van, ahol hajnalra ott az auto update és kész). Majdnem önjáró cuccok, a lassú az internet, meg visszapattant a spam, jajj nem nyomtat, meg hasonlókkal sokkal több a szívás, mint a rendes infrastruktúrával.

Most a héten jutottunk el oda, hogy 2 gép elhulott, előtte 2 jobbat vettek az új kollégáknak, majd most jön 3 újabb gép, ami már egyben Dell lesz Win7-el.

Infós dolgokra nálam 5 év alatt összesen bruttó 900 ezrest költöttek, amiben benne volt péár elpukkant eszköz, domain/webtárhely, szerverhegesztés, updatek, újabb vírusölő licensz. Ha elosztom, akkor havi 15ezer, ennyiért általányban oda nem adnám, ellenben eseti melókkal néha azért lefelé kerekítettem, meg esti 2 perces belerúgásért nem számoltam semmit, mert minek. 2 új komplett gép ebben nincs, meg otthonra egy vas, ott a vason nekem még volt felár, amiért beüzemelődött, ezt nem számoltam bele.

Most újra bővítés van, persze ki lehet hozni másképp/olcsóbban, satöbbi, de ezt mérlegeljük majd az ügyféllel, oszt döntse el maga.

Részemről tehát elég gyakori a megvesszük a vasat, oszt megy típusú hibaüzenet, legrégebbi szerverem kb. 6 éves, eddig 2 HDD döglött el benne és egy ventillátor, meg volt, hogy kirúgták a nyomtatót, meg ilyesmik. Bár júzer sem akar rá költeni, de egyszer úgyis szétrohad, az is 180ezresért pörög 6 éve, 6 embernek.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó