HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Elindult a Facebook Places - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Elindult a Facebook Places Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 19. 10:42

A Facebook valóban bejelentette saját lokációs szolgáltatását, amivel a felhasználóknak földrajzi helyzetüket oszthatják meg online. Ez egy kitűnő lehetőség a Facebooknak, hogy a valós és virtuális létet további szálakkal kapcsolja össze, és persze egy újabb necces pont a privát szféra védelmét szorgalmazók szemében.
http://www.hwsw.hu/hirek/45110/facebook-places-foursquare-gowalla-gps.html

#2 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 19. 10:42

Alapvetően nincs értelme, csak bizonyos esetekben. De úgyis sokan fogják használni, mert ez a trendi. :)
Alapvetően már kémekre sem lesz szükség, a zsebedben lesz a nyomkövető, rózsaszín mázba burkolva, hogy jól benyald, hogy ez neked jó. :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#3 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 10:51

Alapvetően sokmindennek nincs értelme. :-) Például tegnap ettünk sült tejet, annak se sok.

Amúgy én nagy jövőt jósolok a helyhez kötött szolgáltatásoknak, főleg az információkeresés és a reklám terén. Példa: ha mondjuk éhes vagyok, akkor nem feltétlenül az a szempont, hogy a Mekdonálcban vagy a Börgerkingben olcsóbb a sajtburger kiskólával, hanem az, hogy melyik van közelebb.

Szerkesztette: debaj 2010. 08. 19. 10:53 -kor

#4 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 11:41

Ettől az "500 millió felhasználó"tól nem kéne mindig hanyattesnie a cikkírónak, ugyanis ennyien regisztráltak, oké, de egyrészt van egy csomó olyan, aki többszörösen regisztrált, másrészt attól, hogy valaki regisztrált, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy használja is. Biztos, hogy sokan használják, de közel sem 500 millióan, és közel sem rendszeresen.

#5 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 11:43

"Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a Places segít az embereknek kapcsolatban maradni, bárhova menjenek is, s nem csak akkor, ha a számítógépük előtt ülnek" - úristen! És vannak, akik ezt meg is kajálják. Egy tökegyszerű mobillal, amivel csak telefonálni és sms-ezni lehet, talán nem lehet kapcsolatot tartani? LOL!

#6 Felhasználó inaktív   floatr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 12:13

@Socket: Google latitude -- pfejj mocskosge.ik lámpavas, Fáccse places -- zsírkirály, ééérteeeem :)

#7 Felhasználó inaktív   saabi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 19. 12:24

@lola: De, lehet, csak másképp. pl. egyszál telefonnal elég macerás sok ismerősömhöz szólni egyszerre...

#8 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 12:40

@saabi: egyszerre több ismerőssel nem akarok beszélni telefonon. És egyáltalán, csak akkor akarok beszélni akár eggyel is telefonon, ha az fontos. Lényegtelen locsogásra én sem vagyok kíváncsi. Amúgy meg, ha több ismerőssel akarok egyszerre beszélgetni, azt személyes találkozás során teszem. Az én életem nem arról szól, hogy állandó jelleggel tudni akarjam, hogy ki, hol, merre, meddig, és ugyanezeket tudatni sem akarom másokkal. Megvan ennek a megfelelő ideje és módja, nem pedig online. Kicsit olyan érzésem van, mintha egy nagy kommunát akarnának csinálni, de ez tőlem teljesen idegen. Nem irányított birka vagyok a csordában, hanem szabad akarattal és tudattal rendelkező ember. Ez persze a csordatagoknak általában nem tetszik.

#9 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 12:51

Üzenet megtekintéseIdézet: lola - Dátum: 2010. 08. 19. 13:40

@saabi: egyszerre több ismerőssel nem akarok beszélni telefonon.

Jó, akkor szervezz mondjuk osztálytalálkozót. Lehet persze szopni emailcímek vadászásával, telefonálgatással, meg gyalog is összekeresgélheted az arcokat egyenként, aztán fészbukon meg összekattingatsz mindenkit, akit megtalálsz, meg odaírod a végére, hogy szóljanak mindenkinek, akiket neked nem sikerült elérned, de még tartják a kapcsolatot.

#10 Felhasználó inaktív   saabi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 19. 12:55

@lola: Az álláspontod nagyon trendi, jól jellemzi a panelekben gondolkodókat. Így csak egyet kérek, bár a panelkondolkozástól ez elég messze áll. Fogadd el, ha más máshogy gondolja!

#11 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 13:14

@saabi: Milyen panelekre gondoltál? Kicsit érthetőbben, ha kérhetem.

#12 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 13:21

@debaj: sosem akartam osztálytalálkozót szervezni. De ha akarnék, akkor sem mobilról és pláne nem fb-ról.
Vannak emberek, akik számomra fontosak, velük rendszeresen tartom a kapcsolatot. Kivel így, kivel úgy. Akik számomra nem fontosak, azokkal semmilyen formában nem akarok kapcsolatot tartani, akárhányan is vannak. Ilyen egyszerű a képlet.
Te, mint a fb nagy rajongója, gondolom, hogy nem mind az 500 millióval tartod a kapcsolatot. Ha pedig ez így van, akkor azzal a pár emberrel lehet más módon is kapcsolatot tartani. Vagy a fb előtt te senkivel sem tartottál kapcsolatot?

#13 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 14:53

@lola: ez a szolgaltatas nem neked szol, ennyi.
nem tudom mit kell akadekoskodni.
ez egy lehetoseg.
nyilvan nem fogod hasznalni.
nyilvan lesz aki igenybe fogja venni.
kesz.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#14 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 15:07

@kukac7: Most ezzel milyen újdonságot akartál közölni?

#15 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: lola - Dátum: 2010. 08. 19. 14:21

@debaj: sosem akartam osztálytalálkozót szervezni. De ha akarnék, akkor sem mobilról és pláne nem fb-ról.

Jó, akkor te ne szervetzz osztálytalálkozót. Én tavaly segítettem be a mienkben, ne tudd meg, mi szopás volt még fészbukkal meg iwiw-vel is, amikor a társaság fele már a harmincadik telefonszámát használta, meg a huszadik helyre költözött, meg két éve a nyomát se láttuk, de azért csak szerettük volna megnézni a búráját, aztán csak elhívtuk. Te mit csináltál volna? Fészbukon tíz másodperc alatt megvolt az elérhetősége, mondj gyorsabb/egyszerűbb opciót.

Igen, a fészbuk előtt is tartottam kapcsolatot emberekkel. Ugyanúgy Szegedről Pestre is utaztak emberek a vasút meg az autó feltalálása előtt, csak éppen nem 2-3 óra üldögéléssel jutottak fel. Nem vagyok a fészbuk nagy rajongója, csak éppen veled ellentétben én ki is próbáltam, és képes vagyok hatékonyan használni anélkül, hogy az általad oly nagyra tartott "birkák" közé kelljen tartoznom. De persze te biztos nem az egyszerűbb utat választanád, ha lehet bonyolultabban is, csak nehogy ehhez a fészbukhoz kelljen nyúlnod akár egy ujjal is. Ezt már elmondtad az összes többi fészbukos cikk alatt is.

Szerkesztette: debaj 2010. 08. 19. 16:00 -kor

#16 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 16:01

Üzenet megtekintéseIdézet: lola - Dátum: 2010. 08. 19. 13:40

@saabi: egyszerre több ismerőssel nem akarok beszélni telefonon.

Mindig itt kötsz ki. Szerintem költözz lakatlan szigetre. Én meg egész jól el vagyok a konferenciákkal, mikor valamit meg kell fejteni, oszt mint ebben a pillanatban, hogy "várjál, megkérdezem a villamosmérnököt, aztán bekapcsolom a vonalba". És ez jó.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#17 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 08. 19. 17:01

Szerintem költözz lakatlan szigetre.

Hagyd, Bellék mellett üldögélve meg a távíró, az előtt meg a postagalamb mellett verte volna a tamtamdobot, csak hogy kifejthesse, ő mennyivel több, mint a bégető ötszázmillió.

#18 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 08. 19. 16:56

Jó, akkor te ne szervetzz osztálytalálkozót.

Ezt egyszer elküldöm a picsába, nekem is megmagyarázta, hogy hülye vagyok ha mobilnetezek, aztán itt is a trendizős fácsabúkos hülyeségnél kötöttünk ki, ment a köpködés ezerrel.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#19 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 16:39

@Jahno: volt már rá példa, te mindenhez értő(?) ezeregymester.

#20 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 16:40

@debaj: "Nem vagyok a fészbuk nagy rajongója, csak éppen veled ellentétben én ki is próbáltam, és képes vagyok hatékonyan használni anélkül, hogy az általad oly nagyra tartott "birkák" közé kelljen tartoznom." - életkori sajátosság, majd kinövöd.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó