Re: Összecsap a tabletpiacon az Android és a Chrome OS
Elküldve: 2010. 08. 19. 12:49
http://www.hwsw.hu/hirek/45111/android-chrome-os-tablet-toshiba-htc-lenovo-asus-samsung.html
Elküldve: 2010. 08. 19. 12:49
Elküldve: 2010. 08. 19. 13:12
Elküldve: 2010. 08. 19. 13:21
Elküldve: 2010. 08. 19. 13:23
Elküldve: 2010. 08. 19. 13:49
sok szereplő van az opensource oldalon, nemcsak a Google.
Elküldve: 2010. 08. 19. 13:55
Elküldve: 2010. 08. 19. 15:15
Apple csinálj egyet jó akkor mindenki elkezdi gyártani.
Steve Jobs nem csak a vásárlokra van nagy hatásal hanem a cég vezetőkre is
(én mondjuk biztos iPadot vennék nem ezt a gyorsan össze összerakot cuccot.)
Elküldve: 2010. 08. 19. 15:39
Idézet: bolha - Dátum: 2010. 08. 19. 16:15
Én meg alig várom az Androidot, az legalább úgy működne, ahogy az ember elvárja. Rámásolok egy pdf-et, akkor ott lesz, majd bármilyen olvasóval megnyithatom, filekezelő van, foldereket csinálhatok, satöbbi. iPadnál minden megy az üreshalmazba, alig találtam megfelelő ingyenes alkalmazást, pdf-et nem rámasolni kell, hanem az adott olvasóhoz odaszinkronizálva konvertálni, bláááá. Arról ne is álmodjunk, hogy csinálok egy jegyzetet, amit .txt-be elmentek és rámásolhatom a gépemre is.
Elküldve: 2010. 08. 19. 16:46
Elküldve: 2010. 08. 19. 18:45
Apple csinálj egyet jó akkor mindenki elkezdi gyártani."
Már megint kilógok a sorból... engem ugyanis már nagyon-nagyon régóta érdekel a tábla PC megoldása!!
Az Apple csinált egyet gyorsan és olyan Apple-sen, és most úgy tűnik, hogy mindenki majmolja.
Pedig de nem is.
Bárki képes jobbat csinálni mint az Apple a vas oldaláról nézve, viszont senki, vagy majdnem senki nem tud olyan jól átgondolt szolgáltatásrendszert kitalálni mint ők! Ezt legfeljebb leutánozni lehet.
Nem értem a guglit miért csinált saját magának konkurenciát?!
Ha az android működik nagyobb képmérettel is, a Chrome OS meg kisebbel, akkor mire van ez az egész? Inkább egyet fejlesztenének tökélyre.
Elküldve: 2010. 08. 19. 23:19
http://www.dealextreme.com/search.dx/search.android
Elküldve: 2010. 08. 20. 02:04
Idézet: prygme - Dátum: 2010. 08. 20. 00:19
<a href="http://www.dealextreme.com/search.dx/search.android" target="_blank" rel="nofollow">http://www.dealextreme.com/search.dx/search.android</a>
$100 körül már láttam, de nem merem megkockáztatni, telefon méretű cumót már láttam, az elég vacakra sikeredett, aztán hiába van belőle jobb vagy rosszabb, azt így web túloldaláról nehéz eldönteni.
Elküldve: 2010. 08. 20. 07:56
Na most, ha a gugli a kis androidos kütyükkel és pláne a ChromeOS-szel netre költözteti a számítástechnikát, ez azt is jelenti, hogy úgy egy évtizeden belül a szerverek rohamosan koncentrálódni fognak. Az átlagos netes szerver nem a Pistike Kft x86-osa lesz, hanem az István Rt sokprocis nagy teljesítményű, de marha drága IBM-es vagy Oracle-es szervere. Egyre kevesebb szerver lesz egyre kevesebb szervezet kezében. Ennek a folyamatnak a győztese nyilván a gugli lesz, mivel már ma is megkerülhetetlen tényező a weben. Innentől kezdve persze az openszorsz mint olyan is halott, elvégre egyrészt ki a fenét érdekel majd a Chrome OS forráskódja amikor minden lényegi folyamat a szervereken zajlik, másrészt eleve nem tudsz fordítani semmit, mivel az átlag end-júzernek nem is lesz számítógépe csak terminálja amivel a netre csatlakozhat hogy igénybe vegye valamelyik multi szolgáltatásait. Vagy a multiét - akit történetesen guglinak hívnak...
Elküldve: 2010. 08. 20. 10:43
szerintem mindere lehet appot talalni, ha nagyon akarsz.
az, hogy ingyenes legyen alatalaban nem szempont, nagyon keves kiveteltol eltekintve az appok megallanak 5-10 euro kozott.
szinte mindennek van light vagy free verzioja is, szoval befurodni sem nagyon tudsz.
hasznalok iPadot, eppen most is.
nem sok ideje van meg, de még nem tudtam betelni vele.
Elküldve: 2010. 08. 20. 13:19
fillérekért tudsz cloud szervert bérelni, használati alapon, beruházási költség nélkül. a profi cloud szolgáltatók meg nem az (egyébként kurvára visszaszorulóban lévő) asztali kommersz PC alkatrészekből fognak építkezni.
ha meg "a netre költözik a számítástechnika" akkor a kiszolgálók felé megugrik a kereslet, amit követ a kínálat, és a verseny leviszi az árakat, alap közgáz, nem tudom hogy sikerült kihozni ebből az ellenkezőjét. szerintem ez egy széles piac, és a házi szerver és egy saját erőművel rendelkező adatközpont ma sem egymás versenytársai.
nem tudom milyen barkács környezetben mozogsz de inkább ne építs rá üzleti elméleteket.

Súgó