HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Egymásnak feszül a Google Maps és a Facebook Places - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Egymásnak feszül a Google Maps és a Facebook Places Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 23. 13:58

A Google szerint havonta több mint 100 millió ember használja a Google Maps mobil alkalmazást okostelefonján. A Maps és a Facebook Places között óriási harc várható a helyalapú szolgáltatások és az ahhoz kapcsolódó hirdetések piacán.
http://www.hwsw.hu/hirek/45118/google-maps-android-mobil-okostelefon-facebook-places.html

#2 Felhasználó inaktív   Watt 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 23. 13:58

"A Google 200 újabb dolgozót vesz fel dublini központjába, akiknek a feladata a Google Maps fejlesztése lesz. Ez a bővítés nem csak azt jelenti, hogy a helyalapú szolgáltatások gyorsuló piacán a Google felveszi a kesztyűt, hanem egyben jó hír az európai felhasználóknak is, hiszen az itteni személyzet jelentős részének a feladata a földrajzi adatok pontosabbá tétele, a szolgáltatás minőségének javítása lesz."
Kb. az összes Google dolgozót ráállíthatnák a feladatra, mert Mo.-on nem nagyon használhatóak ezek a szolgáltatások. (Az adatok hiánya illetve pontatlansága miatt.) Ja és Magyarországon MAGYARORSZÁGOT értem nem pedig Budapestet!!! (Mint a pestiek 99%-a.)

#3 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 14:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Watt - Dátum: 2010. 08. 23. 14:58

Kb. az összes Google dolgozót ráállíthatnák a feladatra, mert Mo.-on nem nagyon használhatóak ezek a szolgáltatások. (Az adatok hiánya illetve pontatlansága miatt.) Ja és Magyarországon MAGYARORSZÁGOT értem nem pedig Budapestet!!! (Mint a pestiek 99%-a.)

Nemtom, engem még nem nagyon hagyott cserben a Google Maps, pedig sokfelé használom. Nyilván nem egy drága navigációs program tudását és naprakészségét nyújtja, de kis beleéléssel teljesen használható.

#4 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 15:02

@Watt: Mondj jobbat!
Mo. térképet a Topmaptól vette (bár nem tudom mennyire friss).
A műholdképek biztos, hogy elég régiek - legalábbis felénk.

#5 Felhasználó inaktív   airmax 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 24. 07:01

Én használom a google szolgáltatásait, és eddíg minden címet megtalált. /ami a bing-ről nem mondható el./ Az egy másik dolog, hogy az utcanézeti navigáció nem működik, bár egyik helyről a másikra elvisz térkép módban. Ez nem biztos, hogy a google hibája, én láttam az autójukat ami a felmérést végezte ehhez, (az a rész aránylag jól is látható abban az üzemmódban) De jött a sok nagyokos, az adatvédelemmel, meg hogy mi a francokat tárol a google amiket felmért (ami persze lehet érzékeny dolog adatvédelmi szempontból) . A vége az lett, hogy megálltak a dologgal, így a navigációnak ez a része ugraott egy időre. ennyi. El kell dönteni mit akarunk, google ingyenes navigációt, vagy kompromisszumok nélküli adatvédelmet. Nekem bármelyik megfelel, de akkor nem kell sírni, ha így választottunk, akkor ez van.
Ezesetben még nem lehet lemondani a az off line térkép és navigációs szoftverekről. Szerencsére ebből is van olyan ami néhány ezer forintért ad Osztrák, magyar, és horvát térképet kb 100 euroért.

#6 Felhasználó inaktív   Watt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 24. 07:27

Nem a térképre gondoltam, szerintem a cikk sem arról szól.

#7 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 24. 07:56

Az iGO-nak elég jó a POI adatbázisa, én azt használom. Ja, hogy az nem online? A gugli és a többi sem frissül hamarabb, hiába online. Ja, hogy az iGO-val nem láthatok reklámokat? Szerencsére. Nem hiányzik.

#8 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 24. 08:20

Üzenet megtekintéseIdézet: airmax - Dátum: 2010. 08. 24. 08:01

...és navigációs szoftverekről. Szerencsére ebből is van olyan ami néhány ezer forintért ad Osztrák, magyar, és horvát térképet kb 100 euroért.

Nem sok az a 100 Euró? (Még hardverrel együtt is soknak tűnik a 100 Euro.)

#9 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 24. 09:49

Üzenet megtekintéseIdézet: lola - Dátum: 2010. 08. 24. 08:56

Az iGO-nak elég jó a POI adatbázisa, én azt használom.

Meg ugye van hozzá megfelelő kütyüd, meg meg is kellett venned. Google Maps meg van ingyen.

#10 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 24. 11:15

@debaj: Megfelelő kütyü nélkül guglit sem tudsz használni. Tanulj meg érvelni!
PS: megsúgom, hogy van olyan mobil, amihez adták az iGO-t, akár kérted, akár nem.

#11 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 24. 11:45

Az iGO azért jóval válogatósabb kütyüszempontból, mint a gugli. (Szájbarágás: ha nem a barlang alján laksz, akkor a guglihoz van megfelelő kütyüd, iGO-hoz még nem feltétlenül, sőt.) Tanulj meg érvet értelmezni!

Megsúgom azt is, hogy a guglit minden olyan kütyüről ingyen (szájbarágás: a neten felüli plusz költség nélkül) eléred, amin van valamilyen net.

#12 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 24. 12:06

@debaj: kezdjük azzal, hogy iGO van már ifosra és androidiótára is, nem csak winmora. Még ha nem is kapnád a készülékhez, akkor is csak egyszer kell megvenned (ha jó fiú akarsz lenni), és használod a továbbiakban költségek nélkül. Nem kell hozzá mobilinterrettenet, pláne nem borsos roamingdíj, ha éppen külföldön vagy.
Az azért elég húzós tud ám lenni az ingyenes guglinál, ha külföldön vagy, és éppen azt akarod tudni, hogy éppen hol vagy, vagy éppen mi van a közelben. Ennyit a nagy ingyenességről. Ha pedig nem csengetsz, akkor esélyed sincs megtudni, hiába ingyenes a gugli. Ilyen költséged iGO esetében nincsen.

#13 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 24. 12:12

Jó, tehát speciális felhasználásra jobb a speciális szoftver. Meglepő. Ha meg nem jársz óránként külföldre, és amúgy is ott a zsebedben a mobil, ami éppen nem winmo, ifos meg androidióta, vagy ha az is, de nem akarsz kemény tízezreket pacsálni, akkor bőven jó a Google Maps is. A cikk erről az utóbbiról szól. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy az iGO elég anyátlan GPS nélkül, a mobilos Google Maps meg kiháromszögel szó nélkül mobiltornyok alapján, aztán milliárd esetből egyszer tényleg kirak Budapest közepén a Csendes-óceánra, de nagy átlagban elég használható módszer.

Mobilnet ellen meg kikeltél párszor, tudom, hogy az is nagy ellenséged, mint általában a modern technika, azt ne kezdd el még egyszer. Mindenesetre ha már úgyis ki van fizetve főleg emailezés miatt, akkor nem érv, hogy a Guugli netre menne, hűdedrága.

Szerkesztette: debaj 2010. 08. 24. 12:15 -kor

#14 Felhasználó inaktív   throw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 24. 12:47

Remélem, hogy lesz végre valami komolyabb versenytársa a google maps-nek, mert én azért nem vagyok vele maximálisan megelégedve.Ha csinál magának egy új térképadatbázist is az FB az új Place-hez mindenkinek jó lenne.... Egy kis verseny soha nem árt :)

#15 Felhasználó inaktív   Watt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 24. 13:03

throw: Itt a lehetőség, hogy tuti térképet készíts! :)
http://world.waze.com
Navigálni is lehet (majd egyszer, ha használható lesz a térképe. :) )

#16 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 24. 13:33

@debaj: Egy ismerősöm pár éve Olaszországban nyaralt 2 hétig, és néha kicsit internetezgetett, meg telefonált. Csupán majd" 1 millás számlát kapott. Ehhez képest elenyésző az iGO ára.
Számomra nincs olyan fontos levél, amit mobilon kéne tudnom elolvasni. De ha mégis, akkor használhatok wifit is.
A gugli maps azzal a jó háromszögeléses technikával engem ugyan nem a Csendes óceánra, de mindig a Duna közepére rak ki, innen kb. 5-7 km-re, pedig annyi cella van itt a környéken, hogy csak na. Máshol (Bp-en) nem próbáltam ki, de ennyi elég is volt. Egyszer külföldön próbáltam, ahol volt wifi is, ott meg azt mondta, hogy csak GPS alapján tudja megmondani, hogy hol vagyok. Mindezt természetesen ingyen tette, de még ingyen sem kell ilyen szar háromszögeléses semmire se jó szolgáltatás. (GPS alapján egyébként pontos, már amennyire a térképe pontos)
Félreértés ne essék: aki akarja, használja a guglimapset mobilinternettel. Senkit sem akarok lebeszélni róla. Csak nem kéne úgy beállítani, mintha az lenne a legjobb alternatíva, és nem is létezne más, ráadásul olcsóbb megoldás.
PS: a modern technika soha nem volt az ellenségem. Sőt! De a pénzlenyúlást meg a kémkedést nem szeretem.

#17 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 24. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: lola - Dátum: 2010. 08. 24. 14:33

PS: a modern technika soha nem volt az ellenségem. Sőt! De a pénzlenyúlást meg a kémkedést nem szeretem.

Akkor vegyél ólomkalapot és költözz a metró mellé.
Amiket meg kiemeltél, mint oly nagyszerű érv, egyáltalán nem mindennapos történetek, a szoftver maga ráadásul gyorsan fejlődik.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#18 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 24. 14:04

@didyman: "Akkor vegyél ólomkalapot és költözz a metró mellé." - miért is?
"oly nagyszerű érv, egyáltalán nem mindennapos történetek" - konkrétumokat írtam le, nem a levegőbe beszéltem.
"a szoftver maga ráadásul gyorsan fejlődik" - van még hova fejlődnie.

#19 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 24. 14:18

@didyman: Épp most néztem a laptopomon a guglimapset. Amikor még nem volt ennyire "fejlett", akkor sokkal gyorsabb volt. Most kb. olyan volt, mint a patkolt tetű.

#20 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 24. 14:19

Az isten szerelmére: debaj,lola ugye nem akarjátok ezt a topicot is feltölteni ... már szerintem túl sok olvasó ismeri a közöttetek lévö elellentét,és egy idö után csak oltjátok egymást.
Azt privátban kéne elintézni, egy dolog,h nem értetek egyet ,és megint más ha oldalkon keresztül csak egymás vérét szivjátok.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó