HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: A Sony elérte a modchipek árusításának felfüggesztését - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Re: A Sony elérte a modchipek árusításának felfüggesztését

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 31. 10:31

A Sony elérte, hogy ideiglenes intézkedéssel az ausztrál bíróság felfüggessze a PlayStation 3 konzolhoz gyártott modchipek forgalmazását. Az USB kulcsok jelenleg csak ausztráliai kereskedőktől szerezhetőek be egyszerűen, amelyek hongkongi forrásból táplálkoznak.
http://www.hwsw.hu/hirek/45155/sony-playstation-ps3-modchip-warez-kalozkodas-jatek.html

#2 Felhasználó inaktív   DemonDani 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 31. 10:31

"Emiatt nem világos, hogy a Sony milyen taktikát dolgozott ki annak érdekében, hogy megakadályozza a modchipek további forgalmazását. "

http://www.youtube.com/watch?v=czb4jn5y94g

itt a válasz XD

#3 Felhasználó inaktív   maxgraham 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 08. 31. 10:50

Üzenet megtekintéseIdézet: DemonDani - Dátum: 2010. 08. 31. 10:31

"Emiatt nem világos, hogy a Sony milyen taktikát dolgozott ki annak érdekében, hogy megakadályozza a modchipek további forgalmazását. "

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=czb4jn5y94g" target="_blank" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=czb4jn5y94g</a>

itt a válasz XD

A Sony-t kellene agyonlőni az összes fejessel eggyütt
"Lehet, hogy az alkohol az ember legnagyobb ellensége, de a Biblia azt mondja, szeresd az ellenségeidet."

"Nincs ronda nő,csak kevés pia"

#4 Felhasználó inaktív   Samott 

• proletar correctus
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 31. 10:57

Eztetet en nem ertem, nehany napja azon ment az ujjongas, hogy haszontalan a modchip, hiszen Továbbra sem törték meg a PlayStation 3-at, most meg az a hir, hogy betiltottak ezt a felesleges, haszontalan chipet? Az eredeti xbox-hoz keszitett chipek is illegalisak voltak, megis mindenhol megoldottak a dolgot.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | film-kép-rejtvény | Minecraft

#5 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 11:26

Én eleve azt tartom inkorrektnek hogy egy hardver gyártó (legyen az konzol vagy mobil) meg akarja mondani hogy én mit telepíthetek arra a vasra amit megvettem tőle.

#6 Felhasználó inaktív   DemonDani 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 11:47

Elvan itt mindenki tájolva... Meg olyan lehetetlen dolgokat irkáltok... picit is beleképzelnétek magatokat a cég helyébe, nem tudom igy gondolkodnátok-e!

Telepitgetni akartok minden szart? PC :-) vagy junix

#7 Felhasználó aktív   csozsi 

• Dzsóóó
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: DemonDani - Dátum: 2010. 08. 31. 12:47

Elvan itt mindenki tájolva... Meg olyan lehetetlen dolgokat irkáltok... picit is beleképzelnétek magatokat a cég helyébe, nem tudom igy gondolkodnátok-e!

Telepitgetni akartok minden szart? PC :-) vagy junix

Tényleg eltájolás esete forog fenn. A telefonodra, gps-edre nem raktál még semmi, nem gyári alkalmazást?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#8 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• WTS high-sp EVE char!
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 13:00

Üzenet megtekintéseIdézet: DemonDani - Dátum: 2010. 08. 31. 12:47

Telepitgetni akartok minden szart? PC vagy junix

Beteg vagy apukám :) Ha a mobiljára nem akar telepíteni semmit az ember, akkor nem vesz pl smartphone-t, hanem pl egy tucat series40-es Nokiát vagy akármit.

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#9 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 13:13

EULA :) Ha tetszik elfogadja a juzer, ha nem akkor nem kötelező vásárolni.
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#10 Felhasználó inaktív   Samott 

• proletar correctus
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2010. 08. 31. 14:13

EULA :) Ha tetszik elfogadja a juzer, ha nem akkor nem kötelező vásárolni.

Ez f.szsag... :) a hasznalt cuccoknal mit fogadsz el? Ott nem jatszhatjak el, hogy a csomag kibontasaval elfogadod a felteteleiket. Megvettem, kifizettem, azt csinalok vele amit akarok, meg ha a sony a feje tetejere is all.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | film-kép-rejtvény | Minecraft

#11 Felhasználó inaktív   djculture 

• PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 13:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 08. 31. 14:40

Ez f.szsag... :) a hasznalt cuccoknal mit fogadsz el? Ott nem jatszhatjak el, hogy a csomag kibontasaval elfogadod a felteteleiket. Megvettem, kifizettem, azt csinalok vele amit akarok, meg ha a sony a feje tetejere is all.

Samott

Azért vannak a használt játék kereskedelem ellen is...Tascoba külföldön lelehet adni használt játékokat és beszámítják az újba.Na ahogy olvastam egyböl fel is jelentették a tescot.Hivatkoztak narra hogy a játék tulajdonjoga az övék a vevő csak használati jogot szerez ők az átruházást meg tíltják.

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 08. 31. 13:47 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#12 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Enterprising voyager
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 08. 31. 14:40

Samott

Egyébként ha belegondolok a használt játék kereskedés károsabb a wareznél is, szóval aki elad egy eredeti játékot nagyobb szemét annál aki letölti. Hiszen aki megveszi a használt játékot az fizető vásárló, vagyis abban az esetben valóban fizető vevőtől esik el a sony vagy akárki, míg wareznél úgyse fizet érte semmit az illető, ha nem lenne lehetősége lewarozolni akkor se venné meg.

#13 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 14:16

@nhw: Azért az EULA-ban az úgymond fontos dolgokat ki kellene emelni.
Mivel nehezen elvárható, hogy 50-100.000Ft-os géphez az átlagfelhasználó végigbogarásszon 30 -ügyvédi nyelven írt- oldalt.
Azaz, pl. néhány játékra nagy betűvel ráírni: megvásárlásával csak használati jogot szerzett, a játék továbbértékesítése tilos.

#14 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 08. 31. 15:11

ha nem lenne lehetősége lewarozolni akkor se venné meg.

Aztán ez is megér egy misét, hogy aki x forintért megveszi használtan, az y forintért megvenné-e újonnan.

#15 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: kisrobert - Dátum: 2010. 08. 31. 15:16

Mivel nehezen elvárható...

Amíg nincs olyan jogi fogalom, hogy nehezen elvárható, addig vissza is fognak élni a nehezen elvárható dolgokkal. Az apróbetűs szövegekre mi a jogi keret? Az is nehezen elvárható, hogy valaki azon végigrágja magát, aztán mégis lehet lobogtatni, hogy de itt van feketén-fehéren.

#16 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 14:30

@debaj: azért szerencsére a fogyasztóvédelmi, bírói gyakorlat (már ahol ez a két intézmény működik) miatt már kezdik visszaszorítani ezt (Pl. utazási irodáknál, ahol az üdülés ára 50000Ft + reptéri illeték. Ami +20000Ft... ...de ez csak akkor derül ki amikor fizetni kell.)

#17 Felhasználó inaktív   djculture 

• PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 08. 31. 15:11

Egyébként ha belegondolok a használt játék kereskedés károsabb a wareznél is, szóval aki elad egy eredeti játékot nagyobb szemét annál aki letölti. Hiszen aki megveszi a használt játékot az fizető vásárló, vagyis abban az esetben valóban fizető vevőtől esik el a sony vagy akárki, míg wareznél úgyse fizet érte semmit az illető, ha nem lenne lehetősége lewarozolni akkor se venné meg.

Nemolyan biztos az.Én pl beállítottam egy max keretet magamba ,hogy tőlem lehet az isten játéka is annál többet én egy játékra nem adok ki.Végül úgyis pár év és a szemétbe végzik.Amúgy a legtöbb régi játékot már kapni se lehet sehol így annál kárt nemcsinál senki ha használtan megveszi.

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 08. 31. 14:48 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#18 Felhasználó aktív   csozsi 

• Dzsóóó
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 14:48

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 08. 31. 15:19

Amíg nincs olyan jogi fogalom, hogy nehezen elvárható, addig vissza is fognak élni a nehezen elvárható dolgokkal. Az apróbetűs szövegekre mi a jogi keret? Az is nehezen elvárható, hogy valaki azon végigrágja magát, aztán mégis lehet lobogtatni, hogy de itt van feketén-fehéren.

Mint a régiókódos dvd-k. A gyermek kapott Ausztráliából ajándékba meselemezeket, ill. anno vittünk magunkkal megvásárolt lemezeket oda. Magyarázzuk már el nekik, hogy ezt nem nézheted meg, mert idióta emberek úgy gondolták, hogy...
Mit ad isten, az összes kinti családnál a "komoly cucc" mellett volt egy hasonló LG, mint amit nálunk is forgalmaztak, és pár gombnyomással régiómentesíteni lehetett.
A "büdös kölök" miatt bűnözőkké válunk.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#19 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 14:54

Üzenet megtekintéseIdézet: kisrobert - Dátum: 2010. 08. 31. 15:30

@debaj: azért szerencsére a fogyasztóvédelmi, bírói gyakorlat (már ahol ez a két intézmény mûködik) miatt már kezdik visszaszorítani ezt (Pl. utazási irodáknál, ahol az üdülés ára 50000Ft + reptéri illeték. Ami +20000Ft... ...de ez csak akkor derül ki amikor fizetni kell.)

Egyébként ez olyan dolog, hogy aki annyira nem tud ügyesen, önállóan utánajárni, hogy mennyi az adott reptéren a reptéri illeték, hogy a helyszínen kell meglepődnie, hogy jajjmitörtént, az inkább maradjon csendben, és üldögéljen a sarokban, ne fogyasztóvédőkhöz rohangáljon.

Szerkesztette: debaj 2010. 08. 31. 14:56 -kor

#20 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Enterprising voyager
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 15:17

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 08. 31. 15:46

Nemolyan biztos az.Én pl beállítottam egy max keretet magamba ,hogy tőlem lehet az isten játéka is annál többet én egy játékra nem adok ki.Végül úgyis pár év és a szemétbe végzik.Amúgy a legtöbb régi játékot már kapni se lehet sehol így annál kárt nemcsinál senki ha használtan megveszi.

Az abondonware oldalak üldözése megint érdekes, ahol olyan programokat terjesztenek amiket már régóta nem lehet kereskedelmi forgalomban kapni. Ezeket miért baszogatják a kiadók? Sőt én törvénybe foglalnám, hogy ha egy film vagy könyv vagy szoftver már 5 éve nem kapható kereskedelmi forgalomban, akkor onnantól legyen freeware.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Gyors Válasz

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó