Re: Olcsó és nyílt forrású PS3-hack szabadult el
Elküldve: 2010. 09. 02. 11:16
Kezd kicsúszni a kontroll a Sony kezéből, miután elkészült a PlayStation 3 hack nyílt forráskódú változata, amely bárhonnan beszerezhető, olcsó USB-s mikrokontrollerekkel is működik.
http://www.hwsw.hu/hirek/45179/sony-playstation-ps3-warez-modchip-jailbreak-hack-nyilt-forrasko-psgroove-psjailbreak-blu-ray.html
http://www.hwsw.hu/hirek/45179/sony-playstation-ps3-warez-modchip-jailbreak-hack-nyilt-forrasko-psgroove-psjailbreak-blu-ray.html
Elküldve: 2010. 09. 02. 11:16
Érdekes ez az konzolkalózkodás. Az Xbox 360 lényegében meg van törve, míg a PS3 mondjuk úgy, hogy nincs. Erre megnézzük a multiplatform címek eladásait, és mégis az MS konzolja áll jobban (pl a Mafia 2, mint legutóbbi cím). Érdemes lenne egy olyan elemzést is csinálni, hogy maga a kalózkodás ténye mennyire veti vissza a box játékeladásait.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt
Elküldve: 2010. 09. 02. 11:51
@Abu85: Összesített szoftvereladásban a PS3 nagyjából 1 éve beérte az Xboxot, és az idei első két negyedévben már toronymagasan felülmúlta.
Nagyban torzítja a percepciót az amerikai piac, mivel onnan jönnek adatok, és az a legnagyobb is, ahol ugye az Xbox toronymagasan vezet. Másrészt érdemes azt is megfigyelni, hogy az egyes játékstílusok hogyan teljesítenek egyes platformokon. Az Xbox bázis eléggé FPS-TPS-shooter orientáltnak tűnik. A wiki összegzése szerint a top10 Xbox 360 játékból az első 8 akció-lövöldözős, a PS3-nál sokkal vegyesebbnek tűnik a kép -- igaz, az adatok részlegesek itt is. Ezért egy Mafia II esetében ésszerű jelenség, hogy jobban fogy boxra.
Összességében nem hiszem, hogy ne volna jelentős kihatással a szoftvereladásokra az, hogy immár 3-4 éve lehet egyszerűen és olcsón kalózkodni a boxra. Nem tűnik egészségesnek, hogy idén eddig mennyire gyengén fogynak az Xbox 360 játékok, gyengébben, mint tavaly. Azóta nagyjából negyedével nőtt a felhasználói bázis, az sw eladások meg negyedével visszaestek az első félévben. A PS3 40 százalékos bázisnövekedéssel 60 százalékos játékeladás növekedést mutatott fel.
Kétségtelenül nagyban beleszólnak a számokba, hogy melyik platformra milyen exkluzív címek jelentenek meg és mekkora sikerrel, de nem hiszem, hogy el lehet tekinteni a kalózkodás kihatásától. Gondolj bele, hogy mikor a Microsoft takarít a Live-on, akkor több százezer gép kerül banra.
Összességében a lényeg, hogy a jelek szerint jobban fogynak a játékok már PS3-ra, és ha a Kinect vs. Move nem változtat ezen a dinamikán, ez valószínűleg így is marad a jövőben.
Nagyban torzítja a percepciót az amerikai piac, mivel onnan jönnek adatok, és az a legnagyobb is, ahol ugye az Xbox toronymagasan vezet. Másrészt érdemes azt is megfigyelni, hogy az egyes játékstílusok hogyan teljesítenek egyes platformokon. Az Xbox bázis eléggé FPS-TPS-shooter orientáltnak tűnik. A wiki összegzése szerint a top10 Xbox 360 játékból az első 8 akció-lövöldözős, a PS3-nál sokkal vegyesebbnek tűnik a kép -- igaz, az adatok részlegesek itt is. Ezért egy Mafia II esetében ésszerű jelenség, hogy jobban fogy boxra.
Összességében nem hiszem, hogy ne volna jelentős kihatással a szoftvereladásokra az, hogy immár 3-4 éve lehet egyszerűen és olcsón kalózkodni a boxra. Nem tűnik egészségesnek, hogy idén eddig mennyire gyengén fogynak az Xbox 360 játékok, gyengébben, mint tavaly. Azóta nagyjából negyedével nőtt a felhasználói bázis, az sw eladások meg negyedével visszaestek az első félévben. A PS3 40 százalékos bázisnövekedéssel 60 százalékos játékeladás növekedést mutatott fel.
Kétségtelenül nagyban beleszólnak a számokba, hogy melyik platformra milyen exkluzív címek jelentenek meg és mekkora sikerrel, de nem hiszem, hogy el lehet tekinteni a kalózkodás kihatásától. Gondolj bele, hogy mikor a Microsoft takarít a Live-on, akkor több százezer gép kerül banra.
Összességében a lényeg, hogy a jelek szerint jobban fogynak a játékok már PS3-ra, és ha a Kinect vs. Move nem változtat ezen a dinamikán, ez valószínűleg így is marad a jövőben.
Elküldve: 2010. 09. 02. 12:11
Idézet: special - Dátum: 2010. 09. 02. 12:51
Összességében nem hiszem, hogy ne volna jelentős kihatással a szoftvereladásokra az, hogy immár 3-4 éve lehet egyszerűen és olcsón kalózkodni a boxra. Nem tűnik egészségesnek, hogy idén eddig mennyire gyengén fogynak az Xbox 360 játékok, gyengébben, mint tavaly. Azóta nagyjából negyedével nőtt a felhasználói bázis, az sw eladások meg negyedével visszaestek az első félévben.
Viszont a felhasználói bázis növekedése biztosan lassabb lenne vagy kisebb ha nem lenne kalózkodás. Lehet pörgteni a szavakat, hogy így meg úgy kalózkodás, de attól még sokkal árnyaltabb annál a kép, mint ahogy a cégek számolnak, hogy 1 letöltött játék egy kiesett eladás és punktum. Mikor a valósgában lehet, hogy 20 letöltött játékra jut egy plusz eladott konzol. És olyanok is vesznek konzolt akiknek kalózkodás nélkül eszükbe se jutna, és bár lehet, hogy az 50 játékából 45-öt letölt, de az az 5 játék meg a konzol is bevétel, ami kalózkodás lehetősége nélkül nem lett volna meg ms-nek.
Ezt ms elszámolja 45*50 dollár kiesésnek holott ha a másik oldalról nézzük ez 250 + 5*50 dollár bevétel.
Elküldve: 2010. 09. 02. 12:21
A legtobb embernek (akinek minimum flashelve van a konzolja) ket Xboxa van: egyik a netre, masik jatekokat "probalni". Es igen, ha megtetszik nekik valami akkor megveszik hogy megkapjak az achievementeket es hozzacsapodjon az aktualis accountjukhoz.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")
Elküldve: 2010. 09. 02. 13:14
@Bizó Dániel: Akkor az amcsi piac itt a torz. Mondjuk a Mafia 2 elég hülye példa volt tőlem, mert a PS3 verzió sok szempontból gyengébb az xboxosnál. Ez is torzíthat a képen, mert akinek van mind a két gépe, az a boxost veszi.
Azt mondjuk most látom, hogy valóban nagy a műfajokban a szórás. Hát nehéz ügy itt okos kimutatást csinálni.
Mondjuk nem is tett ki idén annyira magáért az MS a játékfronton. Az Alan Wake jó nagy bukás lett, pedig attól várták a fellendülést. Becumizták.
Azt mondjuk most látom, hogy valóban nagy a műfajokban a szórás. Hát nehéz ügy itt okos kimutatást csinálni.
Mondjuk nem is tett ki idén annyira magáért az MS a játékfronton. Az Alan Wake jó nagy bukás lett, pedig attól várták a fellendülést. Becumizták.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt
Elküldve: 2010. 09. 02. 13:31
@Abu85: Amikor a PS3-at felörték anno (ugye ez volt idén január) végeztem egy kis elemzést. Szerencsére léteznek olyanok is, amik piacokra és platformokra is bontanak, nem csak US centrikus létezik, én a www.vgchartz.com-ot használtam. Addig a pontig - 2010 jan, ugye ekkor már 3 éve volt a PS3 a piacon, "töretlenül" - ez volt a helyzet: PS3 vasat többet adnak el mint X360 vasat, de játékból dollárban X360-ból több megy el. Azaz X360 tulajdonosok többet költenek játékra mint a PS3 tulajdonosok. "Normál" esetben ilyenkor a kalózkodást szokták előrángatni a kalapból, csakhogy ez ugye ez itt nem működött
)).
Mr. szerző érvét nem lehet tudom elfogadni, mert ebben a statisztikában viszont Japán is benne van (ahol ugye a japán gyártók aratnak, plusz sok sajátkonzol-exkluzív belpiacos játék van, ezeket a vgchartz tartalmazza.)
Most szerintem még nincs értelme újra elemezni az adatokat, a "kalóz" évből még hiányzik a legvége - a karácsonyi nagyeladások - tehát nem lehet érdemben megmondani, hogy a kalózkodás befolyásolja-e az eladásokat. Ezt majd jövő év elején, amikor egy éves lesz a törés.
Mr. szerző érvét nem lehet tudom elfogadni, mert ebben a statisztikában viszont Japán is benne van (ahol ugye a japán gyártók aratnak, plusz sok sajátkonzol-exkluzív belpiacos játék van, ezeket a vgchartz tartalmazza.)
Most szerintem még nincs értelme újra elemezni az adatokat, a "kalóz" évből még hiányzik a legvége - a karácsonyi nagyeladások - tehát nem lehet érdemben megmondani, hogy a kalózkodás befolyásolja-e az eladásokat. Ezt majd jövő év elején, amikor egy éves lesz a törés.
Elküldve: 2010. 09. 02. 13:41
@KisSzikra: Elvileg van PS3-hoz ez XFPS nevű eszköz ami engedélyezi, de a játékok erősen válogatják hogy hajlandóak-e menni.
Kérdésed jogos, mert egy egér+bill FPS gamer, konzolon hajba kap.
Kérdésed jogos, mert egy egér+bill FPS gamer, konzolon hajba kap.
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu
Elküldve: 2010. 09. 02. 13:47
A konzoleladasok osszehasonlitasat alapbol butasagnak tartom mert Xbox360-at csak jatekgepnek vesznek, mig PS3-at Blu-ray lejatszonak es jatekgepnek is. Nem tudom Mo.-on mennyire trend de itt a kozepkoruak es az annal idosebbek is siman beruhaznak egy PS3-ra a Blu-ray miatt aztan max. vesznek hozza egy Call of Dutyt amit havonta ketszer elovesznek.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")
Elküldve: 2010. 09. 02. 13:55
Egy dolgot nem értek én, nagyon nem értek.
Játékprogramok árai.
Adott volt egy bizonyos gém, megvan nekem Nintendo DS-re. Végső soron mindegy, hogy melyik.
Adott játékot én 15 ezer körül vettem meg DS-re. Megjelent a szifonra is az App Store-ban (tökugyanaz, nem butított vagy trial vagy lite verzió) 4.99 euróért. Persze tudom, doboz, szállítási ktg meg minden, de kérdezném hogy ez indokolja-e a 10x-es árkülönbözetet. A válasz egyszerű, minden játék ami kijön az kb 14-16 ezerbe kerül konzolra, oké, ennyiért eladható. Az App Store-ban meg körberöhögnének egy újonnan kijövő játékot ha az ennek megfelelő ~55 euróért jönne ki.
Lehet picit vissza kéne fogni a profitéhségből. Most nem varezoljunk felkiáltással mondom, mert ps3-am van egyébként ergo nincs varez játékom, csak elgondolkodtatólag írtam. Nem vagyok közgazdász, de lehet hogy olcsóbban többet, nagyobb haszonnal lehetne eladni, lásd App Store. 15 ezerért meg megveszi pár hozzám hasonló féleszű.
Játékprogramok árai.
Adott volt egy bizonyos gém, megvan nekem Nintendo DS-re. Végső soron mindegy, hogy melyik.
Adott játékot én 15 ezer körül vettem meg DS-re. Megjelent a szifonra is az App Store-ban (tökugyanaz, nem butított vagy trial vagy lite verzió) 4.99 euróért. Persze tudom, doboz, szállítási ktg meg minden, de kérdezném hogy ez indokolja-e a 10x-es árkülönbözetet. A válasz egyszerű, minden játék ami kijön az kb 14-16 ezerbe kerül konzolra, oké, ennyiért eladható. Az App Store-ban meg körberöhögnének egy újonnan kijövő játékot ha az ennek megfelelő ~55 euróért jönne ki.
Lehet picit vissza kéne fogni a profitéhségből. Most nem varezoljunk felkiáltással mondom, mert ps3-am van egyébként ergo nincs varez játékom, csak elgondolkodtatólag írtam. Nem vagyok közgazdász, de lehet hogy olcsóbban többet, nagyobb haszonnal lehetne eladni, lásd App Store. 15 ezerért meg megveszi pár hozzám hasonló féleszű.
Elküldve: 2010. 09. 02. 13:58
Idézet: lugosi - Dátum: 2010. 09. 02. 14:55
Lehet picit vissza kéne fogni a profitéhségbõl.
Ez itt lenn gyakran elhangzik, csak felfele nem jut el, oda, ahol ezeket a döntéseket meghozzák. Ha meg az esetek nagy részében jó irányba halad a piros grafikon a falon, akkor nem kezdenek el kísérletezgetni, hiszen a számaik megvannak, amiket még felsőbb szintek kérnek rajtuk számon.
Aztán ki tudja, hanyan vannak a világ boldogabbik felén, akik még életükben nem hallottak a warezról az FBI dörgedelmeken kívül, meg inkább megveszik a játékot, mert nekik az kevesebb macera, mint törögetni a konzolt, meg tőtögetni?
Szerkesztette: debaj 2010. 09. 02. 13:59 -kor
Elküldve: 2010. 09. 02. 14:08
@bakagaijin: Nem hinném, hogy ténylegesen "kalóz" évként lehetne az ideire tekinteni. Két-három hete létezik modechip, az év eleji törés legfeljebb a techdemo kategóráiba sorolható...
btw, a sony kezdheti magát nyeregben érezni a ps3 vs. xbox360 (a wii-t most szándékosan kihagytam) csatában. Több, jól fogyó exkluzív címe is van (az általad is említett chartokat ha megnézed láthatod), míg boxon az exkluzívok közül tonképp csak a halo széri villog...
btw, a sony kezdheti magát nyeregben érezni a ps3 vs. xbox360 (a wii-t most szándékosan kihagytam) csatában. Több, jól fogyó exkluzív címe is van (az általad is említett chartokat ha megnézed láthatod), míg boxon az exkluzívok közül tonképp csak a halo széri villog...
Elküldve: 2010. 09. 02. 14:11
Kieg.: PS3-ból többet adtak el - ez csak a 2009-es évre vonatkozott. Akkor még lehetett a vgchartz-on a software-t is évre bontani, nem csak a vasakat. Ezt a fícsört sajna már kivették
.
Összesített számokban egyébként ez látszik: kb azonos X360 és PS3 van (darabszám), mindkettőből a 40% US-ben. Ellenben játékból az X360-ból kb másfélszer annyi megy el mint PS3-asból (390M Vs 264M), úgy hogy a PS3-on nincs warez, és mondjuk erős túlzással - azonos mennyiségű konzolt adtak el. (42.6 - X360 és 37.2M - PS3). Ez azért több, mint érdekes
).
Ami jelentős eltérés az az hogy X360 játékpiac túlsúlyban US-re alapoz (eladások 92%-a), a PS3 már kiegyensúlyozottabb, de itt is 52% US-ben megy el. Ezek összesített adatok, nem évesek.
Összesített számokban egyébként ez látszik: kb azonos X360 és PS3 van (darabszám), mindkettőből a 40% US-ben. Ellenben játékból az X360-ból kb másfélszer annyi megy el mint PS3-asból (390M Vs 264M), úgy hogy a PS3-on nincs warez, és mondjuk erős túlzással - azonos mennyiségű konzolt adtak el. (42.6 - X360 és 37.2M - PS3). Ez azért több, mint érdekes
Ami jelentős eltérés az az hogy X360 játékpiac túlsúlyban US-re alapoz (eladások 92%-a), a PS3 már kiegyensúlyozottabb, de itt is 52% US-ben megy el. Ezek összesített adatok, nem évesek.
Elküldve: 2010. 09. 02. 14:54
Idézet: debaj - Dátum: 2010. 09. 02. 14:58
Ez itt lenn gyakran elhangzik, csak felfele nem jut el, oda, ahol ezeket a döntéseket meghozzák. Ha meg az esetek nagy részében jó irányba halad a piros grafikon a falon, akkor nem kezdenek el kísérletezgetni, hiszen a számaik megvannak, amiket még felsőbb szintek kérnek rajtuk számon.
Aztán ki tudja, hanyan vannak a világ boldogabbik felén, akik még életükben nem hallottak a warezról az FBI dörgedelmeken kívül, meg inkább megveszik a játékot, mert nekik az kevesebb macera, mint törögetni a konzolt, meg tőtögetni?
Ki van ez számolva, pontosan annyiért adják ahol a lehető legkevesebb munkával a lehető legtöbb bevétel van. Inkább festek le egy kerítést 15000-ért mint hármat 5000-ért még ha ugyanannyi is lenne a hasznom.

Súgó
Új hozzászólás

Multiidézés