HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Vége az anonimitásnak a világ legnagyobb mobilpiacán - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Vége az anonimitásnak a világ legnagyobb mobilpiacán Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 02. 13:32

Egy az eddigi gyakorlathoz képest szigorú, több százmillió ügyfelet érintő rendelkezés értelmében mostantól kizárólag a személyazonosság igazolásával lehet Kínában mobiltelefon-előfizetéshez jutni.
http://www.hwsw.hu/hirek/45183/kina-mobilpiac-telefon-mobiltelefon-azonositas-china-unicom-telecom-mobile.html

#2 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 02. 13:32

"Jogvédők szerint valójában ez a döntés is - akárcsak az internet feletti erős kontroll - a cenzúráról szól."
A "jogvédőknek" mindegy mi a hír: ha Kína, akkor tiltakozni kell.
Ha van rajta sapka azért, ha nincs, akkor azért...

#3 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 02. 13:54

A bárki által megvehető meg osztogatott feltöltős SIM kártyák meg a terrorizmus melegágyai, legalábbis a sajtó ezt harsogta, amikor még a terrorizmus elleni harc volt a divat, nem a személyiségi jogok védelme. :-)

#4 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 02. 21:31

E tekintetben úgy látszik Kínában liberálisabb volt a szabályozás mint nálunk.

#5 Felhasználó inaktív   edward2 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 03. 03:02

@debaj: voltam éltem már több országban is europában. Olaszo.-ban vagy Mo.-n akarsz venni feltöltős mobilt befosás milyen procedúrán kell keresztül menni. Alapból minden überkomplikált ebben a két országban korrupció a csillagos eret veri és azért az állampolgárokat se kell félteni köztük is van sok "jó" ember... Tehát jogos a bűnözés elleni védekezés ezzel.

Nézzük a másik oldalt: Írország, Finnország. Bemész boltba leemeled top-up telefont és kiviszed. Nem is értik ott az állampolgárok amikor számlavásárlásról beszélek hogy pult nélkül olcsóbb az építőanyag mint különben stb...

#6 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 03. 09:18

Üzenet megtekintéseIdézet: edward2 - Dátum: 2010. 09. 03. 04:02

Olaszo.-ban vagy Mo.-n akarsz venni feltöltős mobilt befosás milyen procedúrán kell keresztül menni.

Ott osztogatták pár hónapja minden aluljáróban a Vodafone kártyát, amit ugyan regisztrálnod kellett, de senki sem nézte, milyen adatokat adtál meg. A Szigeten sem kellett túl sok okmány a szigetmobilhoz.

Éppen arról beszéltem, hogy amíg a terroristáktól féltünk, addig mindenhol azt gajdolták, hogy terrorizmus melegágya, most meg Kínában csak papírokkal lehet venni kártyát, aztán nyilván gajdolnak, hogy cenzúra meg személyiségi jogok, mert most az a divat a sajtóban, a személyiségi jogok meg a kínai cenzúra. Ez már eléggé van sapka-nincs sapka szituáció, mindegy, csak visítani lehessen. :-)

#7 Felhasználó inaktív   djculture 

• PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 03. 09:27

Van a tescóba meg spárba meg a többi helyen árult sim csomagos mobil ahhoz semmi se kell.Direkt úgy hirdetik helyszini szerződéskötés nélkül.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#8 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 03. 10:40

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 09. 03. 10:27

Van a tescóba meg spárba meg a többi helyen árult sim csomagos mobil ahhoz semmi se kell.Direkt úgy hirdetik helyszini szerződéskötés nélkül.

Igen, de azokkal nem lehet telefonálni, mert inaktívak.
Először aktiválni kell telefonos ügyfélszolgálaton, igaz, bemondott adatok alapján, s a megadott címre kiküldenek egy szerződést postán.
Ha nem küldöd vissza aláírva talán 60 napon belül, akkor -elvben- megszűnik a szolgáltatás (tehát kikapcsolják a kártyát). Ezt az utóbbit nem tudtam leellenőrizni, de így működik papíron.

Én is kaptam egyszer egy Vodás Sim-et ingyen, de ott is ez volt, náluk neten is lehetett regisztrálni-aktiválni talán, de utána 2-3 hét múlva jött a levél postán (valós adatokat adtam meg), igaz nem küldtem vissza az 1 oldalas szerződést, mert nem kívántam ügyfél lenni.4-5 hónap múlva megnéztem, és nem működött a SIM.

Szerkesztette: Kory 2010. 09. 03. 10:42 -kor

#9 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 03. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2010. 09. 03. 11:40

Először aktiválni kell telefonos ügyfélszolgálaton

Nekem ezekkel az osztogatott kártyákkal kapcsolatban valami online form kitöltése rémlik, de lehet, hogy keverem.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó