HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Megérkezett a Chrome 6 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Megérkezett a Chrome 6 Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 03. 08:56

Napra pontosan két évvel ezelőtt bombaként robbant a hír, hogy a Google új taggal bővíti a webböngészők mezőnyét. A Chrome az azóta eltelt időben a motorháztető alatt rengeteget változott, és számos új funkcióval bővül. A most megjelent 6-os verzió ettől függetlenül inkább csak kisebb ráncfelvarrásnak tűnik.
http://www.hwsw.hu/hirek/45188/google-chrome-bongeszo-browser-6.html

#2 Felhasználó inaktív   DarkByte 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 03. 08:56

Kíváncsian várom hogy a WebGL és NaCL melyik verzióba fog véglegesen a nagyközönség számára. Szerintem túl sokáig már nem húzhatják, elvégre a ChromeOS indítására meg kell vele lenniük és azt pedig őszre ígérték.

#3 Felhasználó inaktív   barii 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 03. 09:03

elvileg erről épp hogy lecsuszott, és 7-ben jön

#4 Felhasználó inaktív   norbijúzer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 03. 09:21

és mire IE-ből kijön a 9-es verzió, addigra már a Chrome is ott fog tartani a verziószámmal :)
egyébként nálam a dev Chrome az alap, okos, ügyes, gyors, és atomstabil (annak ellenére is, hogy dev)

#5 Felhasználó inaktív   carstephun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 03. 10:32

macios alatt meg nem frissult, aszondja a legfrissebb van fennt

#6 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 03. 10:48

A Google yum repositoryjaban mar reggel benne volt, Fedora 13 alatt sittysutty frissult, hasit, szep.
--
SELinux, Xen, Red Hat, Fedora: http://sys-admin.hu

#7 Felhasználó inaktív   tjames 

• The Soul of GK
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 09. 03. 12:26

Nekem itt a cégnél XP alatt nem frissült magától....de majd akkor most manuálban....
Kép
Kép
Kép

#8 Felhasználó inaktív   G.Denes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 03. 13:01

Én annyira nem vagyok elájulva ettől a Krómtól. Van egy két dolog amiatt kifejezetten unszimpatikus:

-a Google Update service néhány makacs malware programot megszégyenítő sunyisággal épül be az engedélyem nélkül a legkülönbözőbb rendszerautomatikus indítási helyekre, mint pl.: a feladatütemező, szolgáltatásként is hozzáadja magát , ezenkívül vagy 2-3 példányban eleve elindul a rendzseremen
- nem a Program Files könyvtárba települ a Google Mappába, ahova pl. a Google Earth vagy a Talk, hanem a Documents And SettingsfelhasználónévLocal SettingsGoogle -be

hogy merészelik? honnan veszik a bátorságot?

#9 Felhasználó inaktív   Laziale 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 03. 13:35

@G.Denes: az élet nagy problémái :D

@tjames: nem egyszerre frissül mindenkinél

#10 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 03. 13:40

@G.Denes: Biztos benne volt a szerződésben...

#11 Felhasználó inaktív   törölt felhasználó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 03. 13:48

Az AppData-ba telepítés szerintem is gáz, állítólag a Google Pack a Program Files-be telepíti, nem próbáltam ki
http://pack.google.com/intl/en/pack_installer.html

#12 Felhasználó inaktív   martonx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 03. 19:49

Brutálisan gyors a benchmarkok szerint a 6-os Chrome, de ebből valahogy az átlag napi böngészésnél semmi nem jön át.
Engem zavar, hogy mennyire buta a kezelőfelülete, speed dial-je, könyvjelző kezelése. Sokaknak meg pont ez tetszik. Hiába no, ízlések és pofonok.

#13 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 03. 20:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Laziale - Dátum: 2010. 09. 03. 14:35

@G.Denes: az élet nagy problémái :D

Akkoris gánynak néz ki három példányban és levakarhatatlannak ezek a megoldásai. Az erőforráshasználata sem olyan baba, virtuális memóriával együtt lecsíp magának szumma 30-40MB-ot arra, hogy frissítéseket figyeljen. Legyen kicsi, egy példányban és egyszerűen tiltható. De ehelyett elbaszottul igénytelen és zavaró. Tipikusan az a dolog, ami miatt megutálunk egy szoftvert, az, hogy akarnok módon jobban akar tudni helyettem, ráadásul ehhez ragaszkodik is idiótán. Engem is zavar, az én gépem, én vagyok a rendszergazda, ennyi.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#14 Felhasználó inaktív   zdeaky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 04. 12:24

@didyman: Sztem jó, hogy több process fut, de alapból is multi-process architektúrára akarták megvalósítani, ugyanis alapértelmezetten minden egyes fül külön folyamat... így legalább nem omlik össze az egész böngésző, ha az egyik oldal lefagy. Amúgy ha jól tudom, alapból már legalább két folyamattal indul: Renderer, Browser, ehhez jünnek hozzá a tab-ok. Így a több magos procikat is jobban kihasználja, de ha téged ez zavar... Nekem a lényeg, hogy gyors legyen!

#15 Felhasználó aktív   potyo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 04. 17:31

Üzenet megtekintéseIdézet: zdeaky - Dátum: 2010. 09. 04. 13:24

@didyman: Sztem jó, hogy több process fut, de alapból is multi-process architektúrára akarták megvalósítani, ugyanis alapértelmezetten minden egyes fül külön folyamat... így legalább nem omlik össze az egész böngésző, ha az egyik oldal lefagy. Amúgy ha jól tudom, alapból már legalább két folyamattal indul: Renderer, Browser, ehhez jünnek hozzá a tab-ok. Így a több magos procikat is jobban kihasználja, de ha téged ez zavar... Nekem a lényeg, hogy gyors legyen!

Nem a böngészőről van szó ezesetben, hanem a frissítéseket figyelő processzről. googleupdater.exe vagy valami ilyesmi a neve.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#16 Felhasználó inaktív   G.Denes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 05. 03:26

@didyman: ebben egyetértünk, engem is pl. rohadtul zavar, hogy van egy alkalmazás ami telef*ssa az egész tasklistát és nem látom át a 26000 pix magasságú monitoron sem már emiatt a sok idiótán megírt program miatt.. Egy program Egy processz. (vagy max. 2 lásd firefox) ami meg nem az megy a lecsóba , legalábbis nálam.. az updatejeit pedig amiket 26 különbözõ helyen kell letiltani ahova besunyiskodja magát, azokat meg már említettem. (szörvájsz, regisztri, taszk sedúler stb..)
ezektõl eltekintve azért annyira nem rossz de minek? ráadásul nincs is meg még az a fícsöre semi, mint a két igazán jó böngészõnek : Firefox és Opera, hogy egyetlen könyvtárból fut relative path alapján , késõbb az újratelepítés után is. neeeem , még véletlenül sem... 46ezer helyre, a fájlrendszer legeldugottabb zegzugaiban is odakulázik egy-egy sunyifájlt amiket ha le merészelsz törölni akkor annak örülj ha csak a drágalátós króm nem fog majd elindulni és nem f*ssa magát össze az egész rendszered ! .

Szerkesztette: G.Denes 2010. 09. 05. 03:29 -kor

#17 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 05. 06:21

Üzenet megtekintéseIdézet: zdeaky - Dátum: 2010. 09. 04. 13:24

Szerintem nem erről beszéltem :-)
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#18 Felhasználó inaktív   Laziale 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 05. 13:21

@G.Denes: "ráadásul nincs is meg még az a fícsöre semi, mint a két igazán jó böngésznek : Firefox és Opera, hogy egyetlen könyvtárból fut relative path alapján" ennek csak úgy tudom értelmét látni, hogy oprendszer újratelepítés esetén nem kell a böngészőt is újrakni és testreszabni.
Majdnem ugyanezt az eredményt ezzel a Chrome kiadással is el lehet érni, szinkronizál mindent. Webről pillanatok alatt lehet telepíteni (itt eszi be magát a rendszerbe), utána a szinronizáció is pár pillanat és ugyanott vagy. Persze lehet hogy más értelme is van a dolgonak vagy én értelmezem félre teljesen hogy mi az a "egyetlen könyvtárból fut relative path alapján".

#19 Felhasználó inaktív   lgb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 06. 10:27

@G.Denes: Ezt te is erzed, hogy hulyeseg. Az egesz IT abba az iranyba megy el, hogy a CPU-k orajele nem no olyan meretekben talan mint eddig, helyette a parhuzamositassal tortenik a fobb novekedes, azaz egyre tobb mag/szal/stb lesz egy CPU-ban. Ez azt is jelenti, hogy az egy process/thread-kent futo program nem kepes kihasznalni a a CPU-t, es ez az arany egyre rosszabb lesz, ahogy abba az iranyba halad a vilag, hogy minnel tobb mag legyen egy CPU-ban (es ez nem is csoda, elvegre az emberi agy is eleg masszivan parhuzamos mukodesu ugye, a pelda adott ...), azaz egyre jobban az valik a hw-t megfeleloen kihasznalo programma, amelyik tobb process/thread-ben mukodik. Es akkor ugye itt meg nem is beszeltunk a biztonsagrol, ami miatt ez meg erdekes lehet. Az inkabb az adott monitorozo software (itt a feladatkezelo) hibaja, hogy nem kepes olyan nezetet adni, ahol egy process group (vagy barmi hasonlo) fogalom alapjan kepes pl egyben mutatni az "osszetartozo" dolgokat, ez csak megjelenites kerdese, ha jol ertem szavaidat, teged az zavar, hogy sok minden van a listaban egy adott software kapcsan, ilyen elven lehetne reklamalni a thread-ek miatt is, az mas kerdes, hogy azokat altalaban nem kulon latja mar most se az ember, azert nem zavart eddig. De a thread/process kozott kicsi a kulonbseg amugy is: valojaban az egyik fontos dolog csupan az, hogy a thread-ben kozos az adatterulet, meg process-ben nem, es altalaban copy-on-write technikaval "sokszorozodik" az adott lap, ahol iras muvelet fellep.

#20 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 07. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: G.Denes - Dátum: 2010. 09. 03. 14:01

Én annyira nem vagyok elájulva ettől a Krómtól. Van egy két dolog amiatt kifejezetten unszimpatikus:

-a Google Update service néhány makacs malware programot megszégyenítő sunyisággal épül be az engedélyem nélkül a legkülönbözőbb rendszerautomatikus indítási helyekre, mint pl.: a feladatütemező, szolgáltatásként is hozzáadja magát , ezenkívül vagy 2-3 példányban eleve elindul a rendzseremen
- nem a Program Files könyvtárba települ a Google Mappába, ahova pl. a Google Earth vagy a Talk, hanem a Documents And SettingsfelhasználónévLocal SettingsGoogle -be

hogy merészelik? honnan veszik a bátorságot?

Gyanítom azért települ a felhasználó könyvátárba, hogy Vista/Win7 felhasználóknak ne ugasson az UAC, hogy a Prog. Files-ba akar írni valami, hanem teljesen transzparensen lemenjen a frissítés.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó