HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Jövőre jön Európába a Google TV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Jövőre jön Európába a Google TV Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 07. 16:29

Eric Schmidt, a Google vezére a német fővárosban még zajló IFA 2010 rendezvényen bejelentette, 2011-ben Európában is megjelenik a Google TV.
http://www.hwsw.hu/hirek/45210/google-tv-sony-logitech-teve.html

#2 Felhasználó inaktív   mrlujoak 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 07. 16:29

Üdvözlöm a megoldást, és várom.

#3 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 07. 18:30

Sosem kéne.

#4 Felhasználó inaktív   Chronos.hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 07. 18:32

Szerintem nemsokára vége lesz a PC egyeduralmának.. az m$ sokat fog veszteni.

#5 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 07. 18:48

@Chronos.hun: A PC-korszaknak a lakossági piacon tényleg vége lehet hamarosan (bár azt azért ne felejtsük el hogy a világ nagyjából felének még el se jött), de a Microsoftot ez olyan durván nem fogja érinteni mint gondolod mert a bevétel és a profit túlnyomó többségét a vállalati vásárlások termelik, ott viszont még jó sokáig lesznek PC-k, meg szerverek meg egyebek, a cloud-korszakba is elsők között lépett a Microsoft, szóval Redmond pénztermelő képessége még évekre biztosítva van.

Nem beszélve arról, hogy a cég akkora tartalékokkal rendelkezik, hogy ha évekig (!!) nem lenne egy cent bevétele sem, a működése akkor is biztosított lenne.

No meg azért azt se szabad elfelejteni, hogy a Microsoft lényegében minden olyan területen jelen van, ami esélyes lehet a PC-k leváltására, például az okostelefonoknál, a játékkonzoloknál, interaktív tévés platformjuk is van (itthon például ilyenen működik a T-Home TV ha jól tudom), szóval azért nekik is van sejtésük arról, hogy merre tart a világ, már csak azért is mert jelentős részben ők alakítják... :)

#6 Felhasználó inaktív   geza38 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 07. 22:24

basszus. már megírtátok, hogy ezt jóvel ezelőtt megcsinálták. Itt, Magyarországon. És sokkal jobb is.
hybridbox.tv

#7 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: geza38 - Dátum: 2010. 09. 07. 23:24

basszus. már megírtátok, hogy ezt jóvel ezelõtt megcsinálták. Itt, Magyarországon. És sokkal jobb is.
hybridbox.tv

Jobb?
Nyilván pár hétig tesztelted mindkettőt, és ez alapján jutottál erre a megalapozott következtetésre.

ps.: Ez nem a hybridtv fikázása akar lenni, még nem próbáltam (csak letöltöttem), de örülnék ha sikeres lenne. (Csak nem látom életképesnek a jelenlegi FTA kínálat mellett, de ez off.)

Szerkesztette: xclusiv 2010. 09. 08. 13:22 -kor

Dell Latitude D630, M-Audio Transit, Panasonic SA-XR55, AKG K530, Mordaunt Short Avant 904, HP ProLiant MicroServer N36L, Samsung Galaxy S, TP-Link TL-WR1043ND, Ipod Shuffle 2nd gen., Panasonic TX-P42S30E
volt: Asus O!Play HDP-R1, Panasonic TH-37PV7P, Linksys WRT54GL

'Geri': "a sony konzoljain csak az nem talál már ránézésre legalább 4-5 fogást jogilag, aki igencsak amatőr az informatikában."

#8 Felhasználó inaktív   geza38 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 06:51

annyiban egyből jobb, hogy vannak benne magyar tartalmak.....és komplett PC-t is kapsz. meg tökmindegy milyen formátum, bármit lejátszik, NAS is, stb.
FTA meg bővülni fog, mondjuk jó magyar szokás szerint nem ingyenessel, hanem fizetőssel.

#9 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 11:17

Üzenet megtekintéseIdézet: geza38 - Dátum: 2010. 09. 09. 07:51

annyiban egyből jobb, hogy vannak benne magyar tartalmak

ami rétegigény, EU-n belül a 15m magyarul beszélőnek max. a tizede tudja és akarja megfizetni

Idézet

.....és komplett PC-t is kapsz. meg tökmindegy milyen formátum, bármit lejátszik, NAS is, stb.

ami simán jó, ez a legjobb része talán, hátrány lehet viszont a fogyasztás

Idézet

FTA meg bővülni fog, mondjuk jó magyar szokás szerint nem ingyenessel, hanem fizetőssel.

Ahhoz meg conax aljzat kéne, illetve olyan cég, aki ad csak kártyásan ktv-t (szerintem a DVB-T kb. halott).
Ha a nyomorult upc adna csak kártyás ktv-t, akkor én simán váltanék erre a dobozra.
Dell Latitude D630, M-Audio Transit, Panasonic SA-XR55, AKG K530, Mordaunt Short Avant 904, HP ProLiant MicroServer N36L, Samsung Galaxy S, TP-Link TL-WR1043ND, Ipod Shuffle 2nd gen., Panasonic TX-P42S30E

'Geri': "a sony konzoljain csak az nem talál már ránézésre legalább 4-5 fogást jogilag, aki igencsak amatőr az informatikában."

#10 Felhasználó inaktív   geza38 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 12:59

nem csak magyarra lesz jó. ez a kütyü összemossa a broadcast-ot a stream cuccokkal. + NAS, meg PC meg stb.

11w körüli. egyébként nem értem ezt a fogyasztás mizériát. valaki számolgatta már, mennyi a WC-jének a fogyasztása? ha valaki nagyon környezetvédő akar lenni, akkor sztem inkább ott kéne kezdeni. a lámpákkal.

van conax. lehet hogy halott a dvb-t, de 2012-től csak az lesz. sztem egyébként kurvára nem halott.

#11 Felhasználó inaktív   zoly15 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 16:13

Nem olvastam még utána: várható ára??
Szvsz egy ASRock ION-os nettop + Mythbuntu sokkal olcsóbban kijön és ráadásul az még magyarul is "beszél" :DD

#12 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: geza38 - Dátum: 2010. 09. 13. 13:59

11w körüli. egyébként nem értem ezt a fogyasztás mizériát. valaki számolgatta már, mennyi a WC-jének a fogyasztása? ha valaki nagyon környezetvédő akar lenni, akkor sztem inkább ott kéne kezdeni. a lámpákkal.

Számoljunk: van egy standby-ban 20W-ot fogyasztó doboz, nevezzük mondjuk fekete Thomson UPC doboznak.
Ennek a napi fogyasztása 480 W, de számoljunk 500 W-al mert azzal egyszerűbb. Ez egy 30 napos hónapban 15W fogyasztás.
Nekem a havi villanyszámlám 85-105 W között van (hűtő, tűzhely, sütő, elszívó, mosógép, plazmaTV, noti, router, erősítő, ventillátor, lámpa a fogyasztó, meg amit kihagytam), ez átlag 100 W-al számolva annak a 15 %-a. Amikor nem használom.

A wc lámpa más tészta, napi 30 perc kemény munkával és 5*2 perc kisdologgal számolva napi 40 perc használat, ha van bent egy 60-as izzó akkor is napi 40 Wh, 30 napra 1,2 kWh. Épp egy nagyságrenddel kevesebb, mint a fenti upc doboz standby-ban.

Idézet

van conax. lehet hogy halott a dvb-t, de 2012-től csak az lesz. sztem egyébként kurvára nem halott.

Szerintem a dvb-t azért nem alternatíva, mert az ingyen sugárzott az semmi (igaz, néha HD-ban).
Bővíteni jelenleg nem nagyon lehet sávszél miatt, illetve nem mennek rá a tartalomszolgáltatók, mert nincs efi, továbbá azok egy jó része upc/té tulajdonban van.
Ha sikerülne komolyabb csomagot összerakniuk akkor sem nagyon lehetne a 3 nagy (digi, upc, t) tányéros szolgáltató 2-4 eFt/hó ára alá menni.
Aztán ha összeül a családi kupaktanács, hogy analóg lekapcs előtt kéne valamit lépni, akkor úgyis külteni kell rá, és ha árérzékenyek is inkább mennek a digihez, mint a dvb-t bohóckodás.

Kábeltv-n lenne értelme ennek a doboznak szerintem, főleg mert ott van net is.

#13 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: zoly15 - Dátum: 2010. 09. 13. 17:13

Nem olvastam még utána: várható ára??
Szvsz egy ASRock ION-os nettop + Mythbuntu sokkal olcsóbban kijön és ráadásul az még magyarul is "beszél" :DD

Google TV - majd ha működni fog.
Híbridbox: menj el a honlapra, a verzió 55-től van. Ez a cucc amúgy imho full magyar nyelvű, mert itthon fejlesztik.

Én nettop témában Acer Revo-n gondolkodtam, de a kinti 200 USD ár itthon valami 80 eFt körül nézett ki, ennyiért inkább nem kell

#14 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 09. 13. 17:16

Számoljunk: van egy standby-ban 20W-ot fogyasztó doboz, nevezzük mondjuk fekete Thomson UPC doboznak.
Ennek a napi fogyasztása 480 W, de számoljunk 500 W-al mert azzal egyszerűbb. Ez egy 30 napos hónapban 15W fogyasztás.
Nekem a havi villanyszámlám 85-105 W között van (hűtő, tűzhely, sütő, elszívó, mosógép, plazmaTV, noti, router, erősítő, ventillátor, lámpa a fogyasztó, meg amit kihagytam), ez átlag 100 W-al számolva annak a 15 %-a. Amikor nem használom.

Na, helyesen: van egy standby-ban 20W-ot fogyasztó doboz, nevezzük mondjuk fekete Thomson UPC doboznak.
Ennek a napi fogyasztása 480 Wh, de számoljunk 500 Wh-al mert azzal egyszerűbb. Ez egy 30 napos hónapban 15 kWh fogyasztás.
Nekem a havi villanyszámlám 85-105 kWh között van (hűtő, tűzhely, sütő, elszívó, mosógép, plazmaTV, noti, router, erősítő, ventillátor, lámpa a fogyasztó, meg amit kihagytam), ez átlag 100 kWh-al számolva annak a 15 %-a. Amikor nem használom.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó