HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kétmagos Samsung processzor okostelefonokba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Kétmagos Samsung processzor okostelefonokba Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 07. 18:16

Már jövő év elejére piacon lehetnek az első okostelefonok, amelyek többmagos processzorokra építenek. A Qualcommot követően a Samsung is bejelentette, hogy elkészült kétmagos alkalmazás processzorával, amellyel multimédiás eszközöket céloz meg.
http://www.hwsw.hu/hirek/45211/samsung-orion-arm-cortex-a9-processzor-okostelefon-tablet.html

#2 Felhasználó inaktív   dreamice 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 07. 18:16

Sosem fogom megérteni, hogy minek egy okostelefonnak PC-knél tapasztalt multimédiás képesség. A 1080p is minek? Fog valaki is mobilon házimozizni vagy pl. FPS-es játszani?

#3 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 07. 18:24

tablak ember, ez a jovo
The iPad Scene:
http://majic12.blog.hu

#4 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 07. 18:44

@dreamice: Sosem fogom megerteni, hogy minek egy PC-be 640KByte-nal tobb memoria :D
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#5 Felhasználó inaktív   Pepitox 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 07. 18:46

Parasztvakítás dreamice.Senki se fog ilyen kis kijelzőn hd videót nézni,nincs is hd felbontású kijelző.Még normális netezésre is alkalmatlanok mert kicsik.

#6 Felhasználó inaktív   method 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 07. 19:14

Ugyanazzal a teljesítménnyel kevesebbet fogyaszt a proci, ha több a mag és kevesebb az órajel.

#7 Felhasználó inaktív   dreamice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 07. 21:05

@vers: megnézlek majd táblával a zsebedben :)

#8 Felhasználó inaktív   dreamice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 07. 21:14

@method: az a baj, hogy a kijelző a gyenge pont. Ha nagy, akkor nagy fogyasztás, nem fér zsebbe -> használhatatlan. Ha kicsi, akkor nem látni rendesen -> használhatatlan. Az arany közép útba pedig szerintem felesleges a brutális multimédiás képesség. A tablet az kicsit más kategória, bár ezekkel sem szeretne senki mozizni, meg persze a célközönség is más.

#9 Felhasználó inaktív   Atass 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 09. 07. 21:22

@Pepitox: Nem is az a lényege sztem h ezen a kijelzőn nézz full HD videót, az már inkább érdekes, ha dobnak egy ilyen kütyre egy HDMI-t és máris rátolhatod az 50"os LCD-re otthon, ott már jobb :). Vagy ki tudja, sztem eljutunk oda, hogy egy ilyen kis eszközünk lesz amire otthon rákapcsolunk egy monitort meg akár egeret billentyűt (bár addigra már lehet hogy csomo monitor érintős lesz és az új oprendszerek is támogatják majd rendesen) és használhatjuk teljesértékű Pcként :). Szóval szerintem nagy lehetőségek vannak ezekben a cuccokban :). De lehet csak én gondolkodom másként.

#10 Felhasználó inaktív   Atass 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 09. 07. 21:24

Ja és nem csak telefonba tehető a cucc, hanem sztem akár media dobozokba is ott meg szintán jól jön az 1080p :).

#11 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 07. 21:52

@Atass: pontosan. aki ennyit nem lát, arra sajnos a legjobb szó a: korlátolt.

#12 Felhasználó inaktív   X360_FaNbOy 

• ~ˇSgt. Reznovˇ~
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 07. 22:10

Ez igen..:D Több magos CPU a telefonokba...Mondjuk amiket a mai okostelefonokkal is le-lehet művelni...már az nem semmi..:D Itt is van 720p videorögzítés, bár az mintha már szeretne egy keményebb vasat..:)...Am ma jöttem rá, hogy tök jó FPS-t játszani telefonon. :)
De szerintem a magas minőségű videófelvevés az nem hátrány, hiszen úgy sem a telefonon fogjuk visszanézni...hanem egy nagyobb kijelzőn.
Kép

#13 Felhasználó inaktív   airmax 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 07:20

Szerintem azért kell a telefonokba is a HD képesség mert a világ afelé megy (és már majdnem ott van leszámítva a magyar tv csatornákat) , hogy minden kép hd felbontású. Senki sem szeretné, hogy a videóit NE lehessen megnézni a telefonján. Ezért kell támogatnia a mobil eszközöknek is ezt a felbontást.
Másrész a telefonok szépen megpróbálnak a személyi pc szerepébe is belépni. Már most rendeteg mindent intézek a telefonomon amihez eddig kellett egy pc. Főleg úgy, hogy megjelennek a tabletek is amik a fogyasztás miatt a telefonok hardwereiből nőnek ki. /véget vetve az intel, és a microsoft eddigi erőforráspocsékoló /bár abban a kontextusban ami nem számol a mobil világgal indokolható/ filozófiájával.
Nekem alapjában tetszik ez a személyi számítógépet újradefiniáló vonal...

#14 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 07:57

Üzenet megtekintéseIdézet: airmax - Dátum: 2010. 09. 08. 08:20

Szerintem azért kell a telefonokba is a HD képesség mert a világ afelé megy (és már majdnem ott van leszámítva a magyar tv csatornákat) , hogy minden kép hd felbontású. Senki sem szeretné, hogy a videóit NE lehessen megnézni a telefonján. Ezért kell támogatnia a mobil eszközöknek is ezt a felbontást.

Másrész a telefonok szépen megpróbálnak a személyi pc szerepébe is belépni. Már most rendeteg mindent intézek a telefonomon amihez eddig kellett egy pc. Főleg úgy, hogy megjelennek a tabletek is amik a fogyasztás miatt a telefonok hardwereiből nőnek ki. /véget vetve az intel, és a microsoft eddigi erőforráspocsékoló /bár abban a kontextusban ami nem számol a mobil világgal indokolható/ filozófiájával.

Nekem alapjában tetszik ez a személyi számítógépet újradefiniáló vonal...

Szóval, a HD-t definiáljuk, jó? Valamikor a DVD is az volt, a 720P-jével. Ma úgy kb. az 1080 pixeles kép az. Azaz, vízszintesen ennyit kell egymás mellé rakni. És két dolog még számít ezen kívül. A pixelek mérete, és egymástól való távolsága.
Most akit érdekelnek a részletek, az járjon utána, de a lényeg: Ennyi képpontot nem lehet akármilyen kicsire összesüríteni. Úgy max 15" az, ami még úgy-ahogy elviselhető, és ezt kb. 20-30 cm-ről kell nézni. Ha ennél kisebbre összenyomják, akkor nagyító szemüveggel kell nézni.

És a telefonodon nem azért nem tudod megnézni a HD videókat, hanem mert nincs lecsökkentve / konvertálva/ a kijelződ méretére...

A másik dolog a billentyűzet, az sem lehet akármilyen kicsi. Ez attól független, hogy a telefonok megpróbálnak a PC helyébe lépni, ami nem igaz. Semmi nem akar semmi helyébe lépni, nem nő ki semmiből semmi, csak az emberi agyakból, akik képesek alkotni a pénz megszerzése érdekében.
Az új procikat üdvözlöm, és arra várok, hogy majd a PC-kbe belekerülnek.
Tőlem ehhez a forrást megszerezhetik telefonok, tabletek útján, aki ezekért fizet, megköszönöm mert ezzel támogatja a dologot.

//Ugye, az nem baj, ha a PC is keveset fogyaszt?//

#15 Felhasználó inaktív   airmax 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 08:22

- a DVD függőleges felbontása kb 560 pixel. /ez azt jelenti ennyi sorból áll a képernyőn a kép (a visszintest most hagyjuk)
- a HD felbontás kétféle lehet 720pixel (HD ready) illetve 1080 pixel (full HD)
/talán nem nekem kéne utánanézni dolgoknak/

Nem az számít, hogy pont ennyi sorból álljon a telefon kijelzője, hanem az hogy azok a kodekek működjenek (legyen konvertálható) azon a felbontáson. Ehhez minél közelebb áll a fizikai felbontás annál jobb. Mégegyszer mondom nem az a lényeg, hogy te azon a kicsi képernyőn mit látsz. (az úgyis olyan amilyen) hanem az hogy a HD cuccok megnézhetők legyenek. (nem feltétlen nativ felbontásban)

#16 Felhasználó inaktív   airmax 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 08:29

Ja és nem is a képernyőről beszéltünk hanem a processzorról. A processzorba pedig komoly teljesétmény kell ha hd minőségű videót (akár kisebb felbontásra konvertálva) megnézhetővé akarunk tenni.

#17 Felhasználó inaktív   airmax 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 08:51

Ja és van egy kérdésem. Ha egy pc-be sokkal olcsóbb a nagyobb fogyasztású elemekből felépített alaplap akkor ki fog érte többet fizetni annyival amivel a mobil eszközökbe is jó elektronika kerül? Ha bedugjuk a konnektorba akkor már pár watt fogyasztási többlet nem számít, ellentétben a mobil eszközökkel. (viszont utóbbiakban meg is kell fizetnünk a technológia árát.)

#18 Felhasználó inaktív   Makula 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 09:03

"@airmax: Szerintem azért kell a telefonokba is a HD képesség mert a világ afelé megy (és már majdnem ott van leszámítva a magyar tv csatornákat) , hogy minden kép hd felbontású"

Én rendszeresen Németországban töltök napokat néha heteket, ott nem tapasztalom hogy ilyen baromira mennének a HD felé, sem a tv adók sem a fogyasztók.
A valóságban sokkal inkább arról van szó, hogy a marketing le dugja a torkunkon, hogy már a telefonod is fos lesz holnap ha nem hd-s.
Tovább már nem ember akinek nincs otthon HDMI képes média lejátszója tv-je és lassan telefonja.
Ez főleg a kevésbé fejlett piacokon sikeres stratégia mint mi vagy az oroszok, bulgárok, lengyelek (EMEA?).
Egy német, francia, brit fogyasztó eléggé kiröhögi az ilyesmit, ahogy a 3D-tv is.

#19 Felhasználó inaktív   Mr.Blacki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 09:43

" Makula"
Teljesen igazad van! Van nem 1 ismerősöm, akinek 100.000Ft alatti telefon süti a kezét, és a 6-12 hónapos telefon elavúlt.
De ha telefonálni kell, mincs pénz a kártyáján. És csak megcsörget másokat, hogy hívják vissza.
Viszont, ha telefont elő kell venni ahoz értenek...
Sajnos nagyon sokan így vannak, ez undorító magyar szokás.
Attól,hogy egy erőmű van a zsebedben attól még nem vagy gazdag és menő.

#20 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Makula - Dátum: 2010. 09. 08. 10:03

Én rendszeresen Németországban töltök napokat néha heteket, ott nem tapasztalom hogy ilyen baromira mennének a HD felé, sem a tv adók sem a fogyasztók.
...inkább arról van szó, hogy a marketing le dugja a torkunkon...

Hát, én nagyon nem értek ezzel egyet.
Az lényegtelen, hogy Németországban pár nap (néha pár hét) alatt mit tapasztalsz. Nem reprezentatív a minta. (Kicsit off, de szerintekm a volt NSZK és a volt NDK szerintem még ma is más világ.)
A világ igenis a HD felé megy. Ezt én onnan veszem észre, hogy a torrent áruházban szinte nem is látni mai (vagy pár éve sugárzott) nem HD sorozatot. Mindegyik 720p, a legtöbb alatt pedig 5.1-es hang van.

Idézet

Ez főleg a kevésbé fejlett piacokon sikeres stratégia mint mi vagy az oroszok, bulgárok, lengyelek (EMEA?).
Egy német, francia, brit fogyasztó eléggé kiröhögi az ilyesmit, ahogy a 3D-tv is.

Németet meg franciát nem nézek, ha valakit érdekel nézzen utána, a britekről 2 link:
List of HD channels in the UK
Sky+ HD Channels

Ez utóbbiról két mondatot idézek, ha valaki nem szeret kattintgatni: "Currently, there are 48 HD Channels available on the Sky+ HD EPG. Recent announcements have declared 50 channels will be available by December 2010, including the current confirmed launch forecast of 54 channels; including BBC One HD and ITV 2 HD."

Ebből nem az jön le, hogy baromira nem mennének a HD felé a TV-adók.

Aztán ezt hasonlítsd össze az EMEA-val, aztán rájösz mennyi a valóságtartalma annak, amit a végén írtál...
Dell Latitude D630, M-Audio Transit, Panasonic SA-XR55, AKG K530, Mordaunt Short Avant 904, HP ProLiant MicroServer N36L, Samsung Galaxy S, TP-Link TL-WR1043ND, Ipod Shuffle 2nd gen., Panasonic TX-P42S30E
volt: Asus O!Play HDP-R1, Panasonic TH-37PV7P, Linksys WRT54GL

'Geri': "a sony konzoljain csak az nem talál már ránézésre legalább 4-5 fogást jogilag, aki igencsak amatőr az informatikában."

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó