Re: Kétmagos Samsung processzor okostelefonokba
Elküldve: 2010. 09. 07. 18:16
http://www.hwsw.hu/hirek/45211/samsung-orion-arm-cortex-a9-processzor-okostelefon-tablet.html
Elküldve: 2010. 09. 07. 18:16
Elküldve: 2010. 09. 07. 18:44
Elküldve: 2010. 09. 07. 18:46
Elküldve: 2010. 09. 07. 19:14
Elküldve: 2010. 09. 07. 21:14
Elküldve: 2010. 09. 07. 21:22
Elküldve: 2010. 09. 07. 21:24
Elküldve: 2010. 09. 07. 21:52
Elküldve: 2010. 09. 07. 22:10
De szerintem a magas minőségű videófelvevés az nem hátrány, hiszen úgy sem a telefonon fogjuk visszanézni...hanem egy nagyobb kijelzőn.
Elküldve: 2010. 09. 08. 07:20
Másrész a telefonok szépen megpróbálnak a személyi pc szerepébe is belépni. Már most rendeteg mindent intézek a telefonomon amihez eddig kellett egy pc. Főleg úgy, hogy megjelennek a tabletek is amik a fogyasztás miatt a telefonok hardwereiből nőnek ki. /véget vetve az intel, és a microsoft eddigi erőforráspocsékoló /bár abban a kontextusban ami nem számol a mobil világgal indokolható/ filozófiájával.
Nekem alapjában tetszik ez a személyi számítógépet újradefiniáló vonal...
Elküldve: 2010. 09. 08. 07:57
Idézet: airmax - Dátum: 2010. 09. 08. 08:20
Másrész a telefonok szépen megpróbálnak a személyi pc szerepébe is belépni. Már most rendeteg mindent intézek a telefonomon amihez eddig kellett egy pc. Főleg úgy, hogy megjelennek a tabletek is amik a fogyasztás miatt a telefonok hardwereiből nőnek ki. /véget vetve az intel, és a microsoft eddigi erőforráspocsékoló /bár abban a kontextusban ami nem számol a mobil világgal indokolható/ filozófiájával.
Nekem alapjában tetszik ez a személyi számítógépet újradefiniáló vonal...
Szóval, a HD-t definiáljuk, jó? Valamikor a DVD is az volt, a 720P-jével. Ma úgy kb. az 1080 pixeles kép az. Azaz, vízszintesen ennyit kell egymás mellé rakni. És két dolog még számít ezen kívül. A pixelek mérete, és egymástól való távolsága.
Most akit érdekelnek a részletek, az járjon utána, de a lényeg: Ennyi képpontot nem lehet akármilyen kicsire összesüríteni. Úgy max 15" az, ami még úgy-ahogy elviselhető, és ezt kb. 20-30 cm-ről kell nézni. Ha ennél kisebbre összenyomják, akkor nagyító szemüveggel kell nézni.
És a telefonodon nem azért nem tudod megnézni a HD videókat, hanem mert nincs lecsökkentve / konvertálva/ a kijelződ méretére...
A másik dolog a billentyűzet, az sem lehet akármilyen kicsi. Ez attól független, hogy a telefonok megpróbálnak a PC helyébe lépni, ami nem igaz. Semmi nem akar semmi helyébe lépni, nem nő ki semmiből semmi, csak az emberi agyakból, akik képesek alkotni a pénz megszerzése érdekében.
Az új procikat üdvözlöm, és arra várok, hogy majd a PC-kbe belekerülnek.
Tőlem ehhez a forrást megszerezhetik telefonok, tabletek útján, aki ezekért fizet, megköszönöm mert ezzel támogatja a dologot.
//Ugye, az nem baj, ha a PC is keveset fogyaszt?//
Elküldve: 2010. 09. 08. 08:22
- a HD felbontás kétféle lehet 720pixel (HD ready) illetve 1080 pixel (full HD)
/talán nem nekem kéne utánanézni dolgoknak/
Nem az számít, hogy pont ennyi sorból álljon a telefon kijelzője, hanem az hogy azok a kodekek működjenek (legyen konvertálható) azon a felbontáson. Ehhez minél közelebb áll a fizikai felbontás annál jobb. Mégegyszer mondom nem az a lényeg, hogy te azon a kicsi képernyőn mit látsz. (az úgyis olyan amilyen) hanem az hogy a HD cuccok megnézhetők legyenek. (nem feltétlen nativ felbontásban)
Elküldve: 2010. 09. 08. 08:29
Elküldve: 2010. 09. 08. 08:51
Elküldve: 2010. 09. 08. 09:03
Én rendszeresen Németországban töltök napokat néha heteket, ott nem tapasztalom hogy ilyen baromira mennének a HD felé, sem a tv adók sem a fogyasztók.
A valóságban sokkal inkább arról van szó, hogy a marketing le dugja a torkunkon, hogy már a telefonod is fos lesz holnap ha nem hd-s.
Tovább már nem ember akinek nincs otthon HDMI képes média lejátszója tv-je és lassan telefonja.
Ez főleg a kevésbé fejlett piacokon sikeres stratégia mint mi vagy az oroszok, bulgárok, lengyelek (EMEA?).
Egy német, francia, brit fogyasztó eléggé kiröhögi az ilyesmit, ahogy a 3D-tv is.
Elküldve: 2010. 09. 08. 09:43
Teljesen igazad van! Van nem 1 ismerősöm, akinek 100.000Ft alatti telefon süti a kezét, és a 6-12 hónapos telefon elavúlt.
De ha telefonálni kell, mincs pénz a kártyáján. És csak megcsörget másokat, hogy hívják vissza.
Viszont, ha telefont elő kell venni ahoz értenek...
Sajnos nagyon sokan így vannak, ez undorító magyar szokás.
Attól,hogy egy erőmű van a zsebedben attól még nem vagy gazdag és menő.
Elküldve: 2010. 09. 08. 13:15
Idézet: Makula - Dátum: 2010. 09. 08. 10:03
...inkább arról van szó, hogy a marketing le dugja a torkunkon...
Hát, én nagyon nem értek ezzel egyet.
Az lényegtelen, hogy Németországban pár nap (néha pár hét) alatt mit tapasztalsz. Nem reprezentatív a minta. (Kicsit off, de szerintekm a volt NSZK és a volt NDK szerintem még ma is más világ.)
A világ igenis a HD felé megy. Ezt én onnan veszem észre, hogy a torrent áruházban szinte nem is látni mai (vagy pár éve sugárzott) nem HD sorozatot. Mindegyik 720p, a legtöbb alatt pedig 5.1-es hang van.
Idézet
Egy német, francia, brit fogyasztó eléggé kiröhögi az ilyesmit, ahogy a 3D-tv is.
Németet meg franciát nem nézek, ha valakit érdekel nézzen utána, a britekről 2 link:
List of HD channels in the UK
Sky+ HD Channels
Ez utóbbiról két mondatot idézek, ha valaki nem szeret kattintgatni: "Currently, there are 48 HD Channels available on the Sky+ HD EPG. Recent announcements have declared 50 channels will be available by December 2010, including the current confirmed launch forecast of 54 channels; including BBC One HD and ITV 2 HD."
Ebből nem az jön le, hogy baromira nem mennének a HD felé a TV-adók.
Aztán ezt hasonlítsd össze az EMEA-val, aztán rájösz mennyi a valóságtartalma annak, amit a végén írtál...
volt: Asus O!Play HDP-R1, Panasonic TH-37PV7P, Linksys WRT54GL
'Geri': "a sony konzoljain csak az nem talál már ránézésre legalább 4-5 fogást jogilag, aki igencsak amatőr az informatikában."

Súgó