HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Jöhetnek a Flashből vagy .NET-ből fordított alkalmazások iPhone-ra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Jöhetnek a Flashből vagy .NET-ből fordított alkalmazások iPhone-ra

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 09. 16:15

Az Apple lazított korábbi vasszigorán és jelentősen átdolgozta az App Store szabályzatát.
http://www.hwsw.hu/hirek/45226/apple-iphone-app-store-adobe-flash-szoftver.html

#2 Felhasználó inaktív   törölt felhasználó 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 09. 16:15

Aloha :)

#3 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 09. 17:35

az a szopo, hogy az alkalmazasok 99.9 szazaleka nem general forgalmat
csak a top100 es top25 ben kategoriankent fellelheto programokat toltik a userek
igy aki egyaltalan valami kis penzt akar keresni annak kurva jot kell gyartania

The iPad Scene:
http://majic12.blog.hu

#4 Felhasználó inaktív   namostmáraztán 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 09. 17:58

Erősödik a konkurrencia... az van a háttérben...

#5 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 19:17

Kíváncsi vagyok, hogy egy magában futtatható állományra fordított C# kód mennyire hatékony tekintve, hogy nem igazán erre találták ki. Na majd meglesem ha lesz időm.

#6 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 19:51

@namostmáraztán: Én is így érzem. Jön a WP7-es ott is ott a Store, Symbianra is aztán most muszáj nyitni...
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#7 Felhasználó inaktív   törölt felhasználó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 20:51

@kockulat:
Annyira nem vagyok jártas a témában, szal ha valaki okosabb javítson ki :). Ha fordítasz egy MonoTouch projectet, abból natív kód lesz, nem bytekód. Mivel a C# és a Obj-C szemantikailag nagyjából megegyezik, a végrehajtás maga sztem nem lehet sokkal lassabb. A memória menedzselés, amiben biztos, hogy különbség van. A MonoTouch-ban nincsen retail/release/dealloc, hanem mindent autorelease-zel szabadít fel, ráadásul ezzel a fejlesztőnek nem is kell foglalkoznia (szóval lényegében van egy GC :)). Ez okozhat performancia különbséget.

#8 Felhasználó aktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 23:18

@x007: "Mivel a C# és a Obj-C szemantikailag nagyjából megegyezik, a végrehajtás maga sztem nem lehet sokkal lassabb"

Ez az állítás így nem áll. vagy nagyon nagy általánosságot kell érteni a "nagyjából" szón, de úgy olyan mintha semmit se mondanánk.

a memóriamenedzselésben valóban lényeges különbségek vannak. ennek következménye, hogy adott feladatra egy Obj.C és egy C# program közül a C# több memóriát igényel, de nem igényel extra számítási kapacitást.

Szerkesztette: prygme 2010. 09. 09. 23:28 -kor

#9 Felhasználó aktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 23:39

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2010. 09. 09. 19:51

@namostmáraztán: Én is így érzem. Jön a WP7-es ott is ott a Store, Symbianra is aztán most muszáj nyitni...

ez most poén lenne, vagy tactical facepalm?
felsoroltál két stabilan bukó mobilOS platformot, és pont kihagytad az iOS valódi ellenfelét az Androidot.
egyébként kettejük között is van különbség. a Symbian csak lassabban megy lefele a lejtőn, és jó esélye van arra, hogy meg tudjon kapaszkodni az alacsonyabb árú mobilok szegmensében, alsóközép kategóriában. ezzel szemben a Microsoft mobil platformjának eddigi produkciójára nem is a bukás a legkifejezőbb szó, ezt inkább zuhanásnak nevezik. a WP7 csak a pont lesz ennek a történetnek a végén.

Szerkesztette: prygme 2010. 09. 09. 23:45 -kor

#10 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 10. 07:03

@prygme: a várható sokszázmilliós marketingkampánnyal sajnos valszeg meg tudják cukrozni annyira a szart, hogy sokan bekajálják. jó étvágyat nekik.

#11 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 10. 07:12

Üzenet megtekintéseIdézet: prygme - Dátum: 2010. 09. 10. 00:39

ez most poén lenne, vagy tactical facepalm?
felsoroltál két stabilan bukó mobilOS platformot, és pont kihagytad az iOS valódi ellenfelét az Androidot.
egyébként kettejük között is van különbség. a Symbian csak lassabban megy lefele a lejtőn, és jó esélye van arra, hogy meg tudjon kapaszkodni az alacsonyabb árú mobilok szegmensében, alsóközép kategóriában. ezzel szemben a Microsoft mobil platformjának eddigi produkciójára nem is a bukás a legkifejezőbb szó, ezt inkább zuhanásnak nevezik. a WP7 csak a pont lesz ennek a történetnek a végén.

Az Android melyik fronton támadja a Symbian (Nokia) és Exchange (MS) közös business platformját?

Pl androiddal infrastruktúrális fejlesztés nélkül, adott Exchange környezetben a PUSH e-mail szolgáltatás kivitelezésére kíváncsi lennék. Még RIM-éknek sem megy... :)

Kapcsolódó cikk.

Szerkesztette: nhw 2010. 09. 10. 07:19 -kor

#12 Felhasználó inaktív   namostmáraztán 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 10. 09:28

@prygme: A májkrémszoft ráfekütt a témára. Szerintem odacsap (lásd XBOX) Október 11-től kiderül...

#13 Felhasználó inaktív   floatr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 10. 09:29

@nhw: A te androidos mobilodon nem megy? :) Akkor ~5eft-ért pakolhatsz rá megfelelő klienst, ami még multi IM kliensként is muzsikál

#14 Felhasználó inaktív   floatr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 10. 09:33

@prygme: Régebben láttam egy viszonylag egyszerű megoldást az automatikus felszabadításra Java-> C++ témában. Minden osztály kapott egy pointer osztályt, és a new operátort átdefiniálta a crosscompiler. Így minden objektum egy pointer lett, és létrehozott egy tényleges objektumot a heap-en, amit a pointer osztály destruktora pucolt ki. Sokat teszteltem, akkor az összes esetben jól működött, ami épp az eszembe jutott.

#15 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 09. 10. 10:36

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2010. 09. 10. 08:12

Az Android melyik fronton támadja a Symbian (Nokia) és Exchange (MS) közös business platformját?

Pl androiddal infrastruktúrális fejlesztés nélkül, adott Exchange környezetben a PUSH e-mail szolgáltatás kivitelezésére kíváncsi lennék. Még RIM-éknek sem megy... :)

Kapcsolódó cikk.

http://blog.brightpo...xchange-support

bár ez nagyban függ a készülék gyártójától is. htc készülékeken megy, az biztos.

Szerkesztette: dareal 2010. 09. 10. 10:37 -kor

www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) | www.darjani.org/jgrn - Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Ubuntu 11.04 / SuSE 11.1 / Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices: HTC Desire Amoled: rooted/AlphaRev 1.8 S-OFF HBOOT 0.93.001 - MIUI-Ekre (based on MIUI_Au) | Galaxy Tab: rooted stock 2.2 rom | iPhone4 / iPad2: JB 4.3.3 | Xperia x1i: own custom rom

#16 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 09. 10. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: namostmáraztán - Dátum: 2010. 09. 10. 10:28

@prygme: A májkrémszoft ráfekütt a témára. Szerintem odacsap (lásd XBOX) Október 11-től kiderül...

érdekes lesz, az biztos. személy szerint a felület szerintem ótvar randa és lassú, rengeteg korlátozás került be. bár már bőven pletykálnak arról, hogy a gyártók mégis használhatnak saját felületeket, illetve, hogy lesz pro változat, jóval kevesebb limitációval.
az xbox és winp7 együttes játékra kíváncsi vagyok, sok jót nem fűzök hozzá, max platformjátékok területén.

egy a lényeg, végre több minőségi mobile os lesz, ami csak nekünk kedvez. bár ehhez cross platform fejlesztések elterjedése is igen szükséges lenne, mert annak hiánya ismét csak hátrány (ha kell egy konkrét alkalmazás, akkor ne az alkalmazás miatt kelljen mobil platformot választani)
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) | www.darjani.org/jgrn - Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Ubuntu 11.04 / SuSE 11.1 / Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices: HTC Desire Amoled: rooted/AlphaRev 1.8 S-OFF HBOOT 0.93.001 - MIUI-Ekre (based on MIUI_Au) | Galaxy Tab: rooted stock 2.2 rom | iPhone4 / iPad2: JB 4.3.3 | Xperia x1i: own custom rom

#17 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 10. 10:44

@prygme: Vagy használjuk natívan egy Nokián haxolás nélkül. :)

De lényeg, a lényeg amire ki akartam térni, de már elkanyarodtunk, hogy a natív Exchange támogatás azért még segíthet, ne temessük a jelenleg piacvezető okostelefon gyártót. :)

Szerkesztette: nhw 2010. 09. 10. 10:46 -kor

#18 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 10. 10:47

Üzenet megtekintéseIdézet: dareal - Dátum: 2010. 09. 10. 11:36

http://blog.brightpo...xchange-support

bár ez nagyban függ a készülék gyártójától is. htc készülékeken megy, az biztos.

Csekkoltam a linket, félreértesz én teljes naptárbejegyzés, névjegyzék, feladatlista, korábbi üzenetek, SharePoint fájlok elérése + levelezésre gondoltam. :) Egy exchange mail kliens nem egyenlő az előbb említettekkel. :)

Láttam demozva, készülékbe "költözést" úgy, hogy minden adata (a fent említettek) egy távoli MS Exchange szerveren volt tárolva, és egy user pass párossal ezt az egészet áttolta az új telóba, meggyőző, különösen hasznos backup tekintetében.

Szerkesztette: nhw 2010. 09. 10. 10:49 -kor

#19 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 10. 10:51

Üzenet megtekintéseIdézet: dareal - Dátum: 2010. 09. 10. 11:42

egy a lényeg, végre több minőségi mobile os lesz, ami csak nekünk kedvez. bár ehhez cross platform fejlesztések elterjedése is igen szükséges lenne, mert annak hiánya ismét csak hátrány (ha kell egy konkrét alkalmazás, akkor ne az alkalmazás miatt kelljen mobil platformot választani)

Ezzel nagyon egyet tudok érteni. De ettől egyre inkább távolabb kerülünk... :s

#20 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 09. 10. 11:17

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2010. 09. 10. 11:47

Csekkoltam a linket, félreértesz én teljes naptárbejegyzés, névjegyzék, feladatlista, korábbi üzenetek, SharePoint fájlok elérése + levelezésre gondoltam. :) Egy exchange mail kliens nem egyenlő az előbb említettekkel. :)

Láttam demozva, készülékbe "költözést" úgy, hogy minden adata (a fent említettek) egy távoli MS Exchange szerveren volt tárolva, és egy user pass párossal ezt az egészet áttolta az új telóba, meggyőző, különösen hasznos backup tekintetében.

na, ezt nem tudtam, nálunk csak naptár, névjegyzék és levél szintig ment a dolog. :) az egyéb kiegészítések hiánya exchange környezet esetében valóban nagyon hiányozhat és valós igény annak támogatottsága.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó