Re: Hol tartanak a böngészők 2011-ben?
Elküldve: 2011. 03. 25. 14:36
http://www.hwsw.hu/hirek/46364/internet-explorer-firefox-safari-chrome-opera-bongeszo-standardok.html
Elküldve: 2011. 03. 25. 14:36
fetch
mouse gestures
dragto
illetve más is, de ezek nélkül
esetleg egy firefox theme 2 még elférne.
maj" ha megy alatta, megnézem több tab szinte együttes megnyitása mennyire lesz dinamikus. a többi porhintés kevéssé érdekel.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2011. 03. 25. 14:48
Nekem így működik az all in one gestures és a Go to selection (fetch-hez hasonló) is.
Elküldve: 2011. 03. 25. 15:16
a dragit nevű addon meg egyből az új tabot meg is nyitja, amit utálok. általában úgy szoktam meg, egy adott híroldalon, vagy rss-ből, ami érdekel, kidobálom jobbra, majd elkezdem olvasgatni. igazából tudom, görgővel kattogtatva is lehetne, de ezt szoktam meg.
Elküldve: 2011. 03. 25. 15:16
OFF: egy kicsit szétesett ez a mondat: "az Internet Explorer 9egyenesen veri a Chrome 10-et és a Safari 5"
Elküldve: 2011. 03. 25. 15:17
Ez meglepett, bár már én is FF4-gyel böngészek.
Elküldve: 2011. 03. 25. 15:19
Elküldve: 2011. 03. 25. 15:33
mouse gesture: az egér szabadon válaszható gombját nyomva tartva lehet programozni egérmozdulatot. pl. nálam jobb egérgomb nyomva tart, felfele mozdulat: új tab, lefele mozdulat kezdőoldal (gúgli). vissza tabok, nagyítás, stb. sok minden hozzárendelhető, de sajnos a redox kivételével, nem találtam olyat, ahol hibaszázalékot is tudok állítani. a firegestures lebutítva még elmegy, most próbálgatom
fetch: egy hivatkozást, ami csak csak szöveg kijelölve jobb gomb ott fetch és új tabon megnyit.
drag: linket, képet, bármit jobb gomb nyomva tart, oldalra húzva egy "dobó" mozdulattal új tabnak megnyit.
röhej, mert mint kiderült ebből a két utóbbiból van ff4-es verzió is, csak ennek a fránya 4-esnek a frissítóje nem látja. a több vagy megy (kb. 10 db.), vagy nélkülözhető kb. 5 db).
Elküldve: 2011. 03. 25. 15:42
Idézet: avman - Dátum: 2011. 03. 25. 14:36
Ez nekem nem kérdés. FF3.6.x alatt a Bar Tab addont használtam, ezzel nem tölt be minden fület, meg lehet adni, hogy egyszerre hány fül töltődjön és mennyi maradjon memóriában. Így gyorsan indul a FF és sokkal kevesebb memót, procit eszik. Sajnos a Bar Tab még nem megy FF4 alatt, ezért marad az about:config oldalon a "browser.sessionstore.max_concurrent_tabs" értékének 0-ra történő állítása. Ennek következtében a FF4 csak az utolsó aktív fület tölti be, a többit csak akkor, ha először rákattintasz.
A többi kiegészítővel kapcsolatban nyugodtan csinálhatod, amit Mighty írt. Nem fog tőle crashelni, ha meg mégis, nem dől össze a világ, biztonsági módban eltávolítod a felelős addonokat egyesével.
Chrome, Opera, meg hiába gyors és jó. Az előbbi nem tudja a text-only-zoom-ot, az utóbbi pedig emellett még a form-autocomplete-et sem. Nálam ezzel kapásból kiesnek a versenyből. XP alatt meg az IE9 búcsúzik. A Safari nem tényező, marad a FF XP-s gépen.
Elküldve: 2011. 03. 25. 15:47
Elküldve: 2011. 03. 25. 15:53
igazából tényleg csak a redox maradt, amit lehet megbűvölök. van olyan addon, amivel régen mentek a letiltott addonok, mert letiltotta a tiltást meg a vizsgálatot, de most valamiért nem működik, vizsgálat tiltva van, nem böfög, de az addonok nem mennek. meg kellene néznem, van-e valami új a nap alatt ebből, meg egyáltalán melyik is most ez pontosan a sokból, ami fent van.
Elküldve: 2011. 03. 25. 16:12
Idézet: avman - Dátum: 2011. 03. 25. 15:53
Igen, olyasmi. Az utoljára megnyitott fülekbe nem nyúl bele, visszaállítja őket induláskor. Csak induláskor nem engedi, hogy a FF az összes utoljára megnyitott fülhöz tartozó lapot mind betöltse feleslegesen. Csak annyi fület enged az erőforrásokért versenyezni, amennyit megengedsz neki. Menet közben pedig azt is tudja, hogy ha egy fület nem használt x (megadott) ideje, akkor a fül látható marad, de a hozzá tartozó lapot kiszedi a memóriából, mintha be sem töltötte volna soha, így a fox nem eszik sokszáz MB memót a ritkán használt, mégis megnyitva tartott, rengeteg füllel. FF4 béta kompatibilis addon elvileg, gyakorlatilag viszont nem működik jól a végleges 4-essel. Várni kell erre is pár napot. Addig csak about:config oldalon lehet trükközni, félmegoldás, de jobb, mint a semmi.
Nekem eddig a FF4-re átállás ment a legkönnyebben. Mivel sokáig készült, a kiadásig már a legtöbb addon kompatibilis vele.
@Romakoma: új fület én is + ikonnal nyitok vagy a Tab Mix Plusban meg van adva, ha a fülsorra duplán balklikkezek, akkor új fül nyílik. A maosz geszcsörök az Operában jók igazán, ott külön grafikus help is van neki. Igaz engem mindig idegesített, mert néha egy téves mozdulat miatt elkezd akcióba lépni. Pedig jó dolog amúgy, csak meg kéne szokni.
Szerkesztette: Wile E 2011. 03. 25. 16:16 -kor
Elküldve: 2011. 03. 25. 16:14
Idézet: Romakoma - Dátum: 2011. 03. 25. 15:27
Beépített Flashblock Ctrl+F12->Haladó->Tartalom-nál.
A gyáritól okosabb, jelenleg még csak userJS formában van (csak tudnám miért nem írta még meg senki kiegészítő formába, amikor évek óta létezik).
Idézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 25. 15:42
AutoComplete, Buscomplete, amelyik tetszik. Text-only zoomot valóban nem tud (régebben mindenkinek az volt a baja, hogy az Operán kívül minden más böngésző csak olyat tud).
De megoldás van rá. Letöltöd ezt a kiegészítőt, majd az általad átméretezni kívánt oldalnak megadod például, hogy:
* { font-size: 120% !important; }
Elküldve: 2011. 03. 25. 16:33
azér" jó az a gestures, mer amikó fexek a zágyon, a bal kézzel támasztom a zállam, nem kell mókolni semmit egy új tabhoz.
Elküldve: 2011. 03. 25. 16:47
Elküldve: 2011. 03. 25. 16:48

Súgó