@zoozo: Ezekrõl már leírtam a véleményem: Valóban hasonlítanak OS X-es megfelelõkhöz az általad kifogásolt funkciók, de akkor nézzük inkább sorjában:
A vezérlõközpont a GNOME 3 miatt lett ilyen, a GNOME 2 korszakban még olyan volt amilyet a GNOME 2 használt, FSF/RH tájékán érdemes reklamálni.
Az alkalmazásmenü egy az egyben Workbench elven mûködik (nézz utána, ha nem ismered) ettõl függetlenül az OS X-ben is hasonló, az alkalmazásmenü behozatalának oka a helyspórolás, ugyanis mint észrevehetted, teljes képernyõre csapott alkalmazásoknál az ablakkeret beolvad a felsõ panelbe, ez már alapból pár pixellel megnöveli az alkalmazás magasságát, ugyanezen ok miatt hozták be a panelbe "rejtett" alkalmazásmenüt. Ha tudsz jobb megoldást, akkor írd le és továbbítom a fejlesztõknek.
A gyorsindítóról már ugyancsak leírtam, hogy lényegében egy OS X + Win 7 + Ubuntu keverék, nem értem miért lovagolsz még ezen.
Ahogy azt is leírtam, hogy valóban van hasonlóság az OS X-el, csak a "szolgai másolat" tényét vitatom.
@floatr:
A gombok azért vannak bal oldalra helyezve, hogy teljes képernyõn ne kattints véletlenül sem a systray valamely elemére.
@HaZeX:
Az Ubuntu alkalmazásindító a 12.04-től kezdődően elrejtésnél azon az elven működik, hogy nem elég a szélre vinni az egeret, még tovább kell tolni, ezzel megelőzve azt, hogy véletlenül előhívd. A képernyő bal szélén egy egyre erősödő árnyék jelzi azt, hogy mennyire teljesítetted a beállított erősséget, az érzékenység állítható a Rendszerbeállítások > Megjelenés alatt.
Szerkesztette: 5241451 2012. 05. 22. 14:59 -kor