HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kipróbáltuk: Ubuntu 12.04 Precise Pangolin - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Kipróbáltuk: Ubuntu 12.04 Precise Pangolin Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   zoozo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 22. 13:58

Üzenet megtekintéseIdézet: 5241451 - Dátum: 2012. 05. 22. 14:19

@zoozo: Legalább egyszer ülj már le egy OS X és egy Ubuntu elé és kezdd el õket használni. Azt én sem tagadom, hogy sok felületes hasonlóság van, de az hogy az egész egy másolat és nem több, az simán bullshit. Annyit még hozzátennék, hogy a KDE a CDE koncepcióján alapszik és abban is rácsos elrendezésû a vezérlõközpont, csakúgy mint vanilla GNOME-nál.

Kösz! Ezt is OS X-ről írom és itt figyel virtuális gépen egy Ubuntu. :)

Beállítások:

Kép
OS X

Kép
Ubuntu Unity

Univerzális Grafikus Menüsor:

Kép
OS X

Kép
Ubuntu Unity

Alkalmazásindító dock:

Kép
OS X

Szerkesztette: zoozo 2012. 05. 22. 14:28 -kor

#22 Felhasználó inaktív   moreecqa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 14:13

Szerintem baklövés, hogy nem lehet választani telepítéskor a hagyományos és a ki*@szott juniti felület között..

Én ezért telepítettem a végül desktopra KDE-s Kubuntut, és a netbookra meg Xface-es Xubuntut. Soha ne is lássak Unity-t.
Pedig minden eddigi verzióban megpróbáltam... Hátha bejön, biztos csak én vagyok hülye, stb., de annyirta ellenszenves szegény, hogy egy hétnél tovább sosem bírtam elviselni...

Nem tudom, hogy ki, és miért ragaszkodik ehhez az elfuserált ideához.... Tán azt gondolják, hogy ránevelik az embereket? Egy nagy Lófaxot. Végső esetben inkább Ubuntu servert fogok használni, vagy valami minimal linuxot X nélkül, nano-val, lynx-szel, meg a mutt-tal.

#23 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 14:24

Beállítom, hogy a bal oldali bar eltűnjön, mert kis felbontású képernyőn nézem. Ha odaviszem az egeret, 5 alkalomból 4x nem jön elő. Ezt más OS-ben miért sikerült elsőre megoldani? NVidia GTX560 videokártya, a gyártó saját bináris drivere aktív, mégsem tud egy sima sd xvid-et teljes képernyőn normálisan lejátszani a rendszer. Ezt más OS alatt miért sikerült elsőre megoldani? Ha a másik partíción lévő hibernált Win7 fájljait akarom böngészni, miért kell parancssorból más paraméterekkel újra mount-olnom? Ezt más OS alatt miért sikerült elsőre megoldani? A mai napig előfordul, hogy beállítok valamit, leokézom és baszik megjegyezni a rendszer. Egységes fontot a mai napig szinte lehetetlen beállítani a felülethez. Ezek máshol miért mennek elsőre?

Telnek az évek és bármikor kipróbálom az Ubuntut, végig az az érzésem, hogy a GUI-t csak egy hajszál választja el az összeomlástól - egy rossz mozdulat és segfault.

#24 Felhasználó inaktív   styan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 22. 14:25

@moreecqa:

Én is így vagyok, kipróbáltam már minden környezetet ami linuxra létezik. Unity volt az, ami totál nem jött be... Barátnőm gépére feltelepítettem - de aki könyörgöm nem tudja még a linux appok nevét az hogy keressen rá a keresőben...

Most jelenleg linux mint debian edition használok full rollingra állítva. MATE (gnome 2.2) környezet vagy cinnamon (gonem 3-ra épülő).

Szerintem ez a két legjobban használható környezet jelenleg.

KDE is bejövős lehetne, de sajnos eléggé idegesítő a hogy alapbol ugy települ hogy a nepomuk indexelo szolgaltatas indexeli az egesz gmail fiokomat és lesz egy 20 gigas hash ... és arról ne beszéljük mennyire instabil még a K progi vonal...
By styan

#25 Felhasználó inaktív   floatr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 14:26

@zoozo: Valamit a dash-re is találj ki, mert ez így sovány.
Ti. win7, és gnome2-es képet is idenyomoríthattál volna ráérő idődben :)

#26 Felhasználó inaktív   styan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 14:28

@HaZeX:
"Ha a másik partíción lévő hibernált Win7 fájljait akarom böngészni, miért kell parancssorból más paraméterekkel újra mount-olnom?"

Windowsbol próbáltál már ext4 file rendszert kezelni? Az sem megy egyből, mellesleg debian alatt is fstabozni kell, sajnos...

A többi az sajnos igaz :(

By styan

#27 Felhasználó inaktív   answ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 14:28

@LInux-power:
Én is ugyanezt próbáltam először :)
Azonban nekem időnként befagyott (vagy inkább ilyen dermedések voltak), amelyek nagyon idegesítettek fejlesztés közben. Szóval váltottam Xfce-re és azóta sunshine és happiness. Ráadásul Xfce egyre jobban hasonlít a régi Gnome-ra, amit nagyon szerettem.

#28 Felhasználó inaktív   zoozo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 14:30

Kösz! Ezt is OS X-ről írom és itt figyel virtuális gépen egy Ubuntu. :)

Többről van itt szó minthogy hajaz az OS X-re az Ubuntu Unity. Ez már pontos másolása az OS X asztal fő elemeinek.
Az Ubuntu-sapkás Linux kommandó most biztosan rohamra indul. Csak az nem világos miért látják szitkozódásnak a Unity - OS X hasonlóság kimondását???????
Az OS X divatos cuccos. Az Ubuntu a Unity-vel egy trendi desktop-ot vesz át.
A végfelhasználónak az is mindegy, hogy mi régi Gnome örökség, mi jön a Gnome 3-ból, mi az ami már az ős-amigában is ott volt. A nem power-user átlag felhasználó azt tapasztalja az Ubuntu Unity-vel: ez tisztára olyan mint az OS X.
Meg különben is: Steve Jobs: Good artists copy great artists steal

Beállítások:

Kép
OS X

Kép
Ubuntu Unity

Univerzális Grafikus Menüsor:

Kép
OS X

Kép
Ubuntu Unity

Alkalmazásindító dock:

Kép
OS X

Kép
Ubuntu Unity

Bezár, kicsinyít, nagyít gombok:

Kép
OS X

Kép
Ubuntu Unity

Szerkesztette: zoozo 2012. 05. 22. 14:58 -kor

#29 Felhasználó inaktív   UnA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 14:32

@moreecqa: megy a gnome2 felulet is, csak a "gnome-panel" csomagot kell telepiteni.

http://www.omgubuntu.co.uk/2012/03/gnome-classic-in-ubuntu-12-04-its-like-nothing-ever-changed/

Nekem jol megy a Unity is, csak erdekessegkeppen :)

#30 Felhasználó inaktív   floatr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 14:35

@zoozo: A bal oldali gombokat! Írd azt, hogy a gombok is bal oldalon vannak!!!444négynégy :)

#31 Felhasználó inaktív   LInux-power 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 14:42

@answ: Az Xfce nekem is szimpatikus, de valahogy mégsem használom. Próbáltam KDE, e17 és még rengeteget de azok nagyon nem jöttek be. Amivel még sokáig toltam elégeddetten az a windowmaker volt. Pont ez a bajom az XFCE-vel, hogy ha tudna annyit mint a gnome akkor simán használnám, de most inkább egy feltuningolt windowmaker számomra. Az általad említett szaggatások nekem akor voltak amikor még a dell gépemen awn-t használtam. A dell gépen awn helyett docky megy és így viszont nincs bajom vele.

#32 Felhasználó inaktív   5241451 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 14:52

@zoozo: Ezekrõl már leírtam a véleményem: Valóban hasonlítanak OS X-es megfelelõkhöz az általad kifogásolt funkciók, de akkor nézzük inkább sorjában:
A vezérlõközpont a GNOME 3 miatt lett ilyen, a GNOME 2 korszakban még olyan volt amilyet a GNOME 2 használt, FSF/RH tájékán érdemes reklamálni.
Az alkalmazásmenü egy az egyben Workbench elven mûködik (nézz utána, ha nem ismered) ettõl függetlenül az OS X-ben is hasonló, az alkalmazásmenü behozatalának oka a helyspórolás, ugyanis mint észrevehetted, teljes képernyõre csapott alkalmazásoknál az ablakkeret beolvad a felsõ panelbe, ez már alapból pár pixellel megnöveli az alkalmazás magasságát, ugyanezen ok miatt hozták be a panelbe "rejtett" alkalmazásmenüt. Ha tudsz jobb megoldást, akkor írd le és továbbítom a fejlesztõknek.
A gyorsindítóról már ugyancsak leírtam, hogy lényegében egy OS X + Win 7 + Ubuntu keverék, nem értem miért lovagolsz még ezen.
Ahogy azt is leírtam, hogy valóban van hasonlóság az OS X-el, csak a "szolgai másolat" tényét vitatom.
@floatr:
A gombok azért vannak bal oldalra helyezve, hogy teljes képernyõn ne kattints véletlenül sem a systray valamely elemére.
@HaZeX:
Az Ubuntu alkalmazásindító a 12.04-től kezdődően elrejtésnél azon az elven működik, hogy nem elég a szélre vinni az egeret, még tovább kell tolni, ezzel megelőzve azt, hogy véletlenül előhívd. A képernyő bal szélén egy egyre erősödő árnyék jelzi azt, hogy mennyire teljesítetted a beállított erősséget, az érzékenység állítható a Rendszerbeállítások > Megjelenés alatt.

Szerkesztette: 5241451 2012. 05. 22. 14:59 -kor

#33 Felhasználó inaktív   floatr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 15:00

@5241451: A gombok azért vannak bal oldalt, mert egyrészt a windicators nevezetű fantom feature még vár a sorára, másrészt meg egy helyen vannak a kezelőfelület elemei, és nem kell a kép két oldala közt rohangálni az egérrel.
Csak vártam h a kolléga ezt is belinkelje a neten keringő gyors lista alapján :)

#34 Felhasználó inaktív   zoozo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 15:04

Üzenet megtekintéseIdézet: 5241451 - Dátum: 2012. 05. 22. 14:19

@zoozo: Legalább egyszer ülj már le egy OS X és egy Ubuntu elé és kezdd el õket használni. Azt én sem tagadom, hogy sok felületes hasonlóság van, de az hogy az egész egy másolat és nem több, az simán bullshit. Annyit még hozzátennék, hogy a KDE a CDE koncepcióján alapszik és abban is rácsos elrendezésû a vezérlõközpont, csakúgy mint vanilla GNOME-nál.

A KDE csak nevében hasonlít a Unix-os CDE-re. Kinézetében és működésében sokkal inkább a régebbi XFCE hasonlít a CDE-re.

Szerkesztette: zoozo 2012. 05. 22. 15:05 -kor

#35 Felhasználó inaktív   5241451 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 15:13

@floatr: A windicatorokról 2010 első fele óta nem hallottam, eleinte tényleg ez volt az oka, de nem hiszem, hogy már sok vizet zavarna, főleg annak fényében, hogy a helyet mostmár lefoglalta a systray. Ezért tartom logikusnak, hogy emiatt hagyták bal oldalt, bár az is lehet, hogy csak annyira bejön nekik az OS X.
@zoozo: A KDE a 4-essel már valóban eltávolodott a CDE iránytól, de a 3-mas (szerintem) még közel állt hozzá, egyébként az Xfce is egy CDE-szerű DE.

Szerkesztette: 5241451 2012. 05. 22. 15:19 -kor

#36 Felhasználó inaktív   kekegsm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 15:14

GEOS rulez...

#37 Felhasználó inaktív   zoozo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 15:19

Üzenet megtekintéseIdézet: 5241451 - Dátum: 2012. 05. 22. 15:52

@zoozo: Ezekről már leírtam a véleményem: Valóban hasonlítanak OS X-es megfelelőkhöz az általad kifogásolt funkciók, de akkor nézzük inkább sorjában:
A vezérlőközpont a GNOME 3 miatt lett ilyen, a GNOME 2 korszakban még olyan volt amilyet a GNOME 2 használt, FSF/RH tájékán érdemes reklamálni.
Az alkalmazásmenü egy az egyben Workbench elven működik (nézz utána, ha nem ismered) ettől függetlenül az OS X-ben is hasonló, az alkalmazásmenü behozatalának oka a helyspórolás, ugyanis mint észrevehetted, teljes képernyőre csapott alkalmazásoknál az ablakkeret beolvad a felső panelbe, ez már alapból pár pixellel megnöveli az alkalmazás magasságát, ugyanezen ok miatt hozták be a panelbe "rejtett" alkalmazásmenüt. Ha tudsz jobb megoldást, akkor írd le és továbbítom a fejlesztőknek.
A gyorsindítóról már ugyancsak leírtam, hogy lényegében egy OS X + Win 7 + Ubuntu keverék, nem értem miért lovagolsz még ezen.
Ahogy azt is leírtam, hogy valóban van hasonlóság az OS X-el, csak a "szolgai másolat" tényét vitatom.
@floatr:
A gombok azért vannak bal oldalra helyezve, hogy teljes képernyőn ne kattints véletlenül sem a systray valamely elemére.
@HaZeX:
Az Ubuntu alkalmazásindító a 12.04-től kezdődően elrejtésnél azon az elven működik, hogy nem elég a szélre vinni az egeret, még tovább kell tolni, ezzel megelőzve azt, hogy véletlenül előhívd. A képernyő bal szélén egy egyre erősödő árnyék jelzi azt, hogy mennyire teljesítetted a beállított erősséget, az érzékenység állítható a Rendszerbeállítások > Megjelenés alatt.

Ha bármelyik Gnome vagy KDE asztalt hasonítod a Windows bármelyik verziójához ilyen hasonlóságot nem találsz. Továbbra sem érzem cikinek azt, hogy a Unity hasonló az OS X asztalhoz. Ha teljes lenne az egyezés Unity és OS X között az is csak előny lenne az Ubuntunak. Teljesen jó az OS X asztal a Win7-et is veri. Már csak egy valóban elkötelezett hardvergyártó kellene az Ubuntunak, aki kompatibilis (driver hibáktól mentes) trendy és minőségi anyagokból gyártott notebook-okat gyártana és tisztességes supportot adna Ubuntus gépeihez.

#38 Felhasználó inaktív   floatr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 15:21

@5241451: A magam részéről nem nagyon érdeklődöm afelől, hogy ki kitől mit hogyan. Ha valaki ügyesen összerakja az összetevőket, akkor tegye, de ne legyen ez már bármiféle negatívum, pláne hogy ennyire erőlteti a hasonlóságokat. Az ifonra is megmondták, hogy mennyire innovatív, aztán szépen összetevőnként meg lehet mondani, hogy mi honnét való; viszont jól eltalálták, összerakták, és még marketinget is raktak mögé.

#39 Felhasználó inaktív   zoozo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 15:27

@floatr: Egyetlen szóval nem állítottam, hogy ez negatívum lenne. Ezt csak te látod bele.
Szerintem kifejezetten pozitív a Unity-re nézve az OS X hasonlósága.

#40 Felhasználó inaktív   5241451 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 15:30

@zoozo: Én sem tagadtam a hasonlóságokat, mindössze azt, hogy egy az egyben egy céltalan másolat lenne. A Rendszerbeállítások rész például abszolút nem a Canonical sara, ahogy az alkalmazásmenünek is oka van, aminek lecserélésen kísérleteznek is, mindenesetre remélem marad. Az OS X-el nekem sincs különösebb bajom, tehát nem az ellenszenv beszél belőlem, inkább használom azt, mint egy Windowst, főleg azért is, mert alapvető kezelésben tényleg nincs nagy különbség, így nem kell igazán átszoknom, ha egy OS X-re vagyok "utalva". Amit eddig ecseteltem az mindössze az, hogy az alkalmazásmenünek és az alkalmazásindítónak nem feltétlenül az az oka, hogy OS X-ben is benne van, hanem az, hogy jól funkcionál, beleillik a Canonical elképzeléseibe.

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó