HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Februártól többe kerül Windows 8-ra frissíteni - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Februártól többe kerül Windows 8-ra frissíteni Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 22. 06:11

Még kiderül, hogy a Vista is stabilabb a W8-nál? :) Amúgy ha valaki megveszi az akciós upgrade verziót, azt bármikor, azaz január 31. után is telepítheti?
"Légy szerény mint én..."

#42 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 07:51

@Mykee: Csak istenigazából azt nem látom, hogy egy win8-as miért jobb mint egy win7-es. Sokkal ocsmányabbul néz ki, a classic shell ugyan jobb a semminél de még mindig messze nem win7 + aero.

#43 Felhasználó inaktív   PIFTA BÁCSI 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 22. 08:11

@Vasrúd: b*zi-e vagy? vagy csak  a telefonod árával és az almás lógóval próbálsz bevágódni a csajoknál, mert túl rövid a pajszer amíből már a sakter is levágott egy bőrdarabnyit ?

Szerkesztette: PIFTA BÁCSI 2013. 01. 22. 08:14 -kor

#44 Felhasználó inaktív   Csicsó82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 22. 08:19

A különböző számok a win 8 értékesítéséről pontosan mit takarnak? Benne van minden win 8 azaz a tabletre és pc-re eladottak is? Mert engem a CSAK pc-s win8 eladások, váltások érdekelnek. Az hogy PC-n mennyien használják lehet jobban árnyalná a képet.

#45 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 09:22

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2013. 01. 22. 06:11

Még kiderül, hogy a Vista is stabilabb a W8-nál? :) Amúgy ha valaki megveszi az akciós upgrade verziót, azt bármikor, azaz január 31. után is telepítheti?

Tudom, egy példa semmit nem ér, de érdekes. Van egy vérpistike vénájú ügyfelem, amolyan haver-féle. Tavaly szeptember közepéig havi rendszerességgel látogattam, valami mindig volt. Még megjelenés előtt lewarezolta a Win8 RTM-et, és kijelentette, hogy márpedig neki az kell. Ok, telep, KMS aktiválás működ, haver happy (persze Win7 image eltéve, úgy saccoltam egy hét múlva kelleni fog). Csak a hülye Asus o'Play-el szívtam mire hálózatba sikerült lökdösni, minden más pöpec. Slusszpoén: tegnap magamtól mentem oda, mert nem hittem, hogy minden rendben, látni akartam. És haver hallani sem akar a win7-ről, teljesen bejön neki a win8... Nincs fagyás, egy rezdülés se, egy olyan embernél, aki átlag 1-2 havonta újra telepített. Elárulom, én sem értem.
Amúgy igen, ha megvetted, megvan a kód, ráérsz telepíteni.

Más.
Ha csak én nem tudtam, bocs de nekem új a dolog: ez a január 31-ig élő 40 dolláros upgrade minden Windows 8 Consumer Preview, és Windows 8 Release Preview "felhasználóra" érvényes! Vagyishát gyakorlatilag bárki megveheti.

#46 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 09:25

@zoli62: Persze, normál regisztrációs kódod lesz. A WMC-t kell jan 31-ig aktiválni, mert utána már nem tudod. Viszont ha már aktiváltad, akkor (elvileg) bármennyiszer aktiválhatod. Más oldalakon írták: a lényeg, hogy a MS-nál be legyen jegyezve a WMC kód, hogy már aktiváltad, használtad.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#47 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 09:35

@LCoder: A külső egy dolog, az részben pótolható is. Különben (szívemre teszem a kezem) nem váltottam volna Win7-ről 8-ra. Szerintem is a Win7 jobb, mint a 8-as. Viszont úgy döntöttem, hogy mivel ennyibe kerül és a későbbi technológiák is erre fognak kijönni, végül mégis megvettem. Mivel szerencsére tudom úgy használni, mint egy Win7-et, ezért végülis nem baj. No meg azt mondták nekem: ez az új technológia, ha ebből kimaradsz, lemaradsz. Úgyhogy kényszerből is szoknom kell, ha nem akarok lemaradni, mert szakmai szempontból is ismernem kellene az új rendszert. :-)
Röviden ennyi.

#48 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 09:41

@KoLaMan: Plusz WinXP-re, Vistára, Win7-re is él, tehát minden "régi" rendszer frissíthető ezzel az árral jan. 31-ig. Ergo: majd" 9 ezerért lesz egy legális oprendszered, ráadásul a legnagyobb csomag, ami otthonra kapható. :-)

#49 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 09:52

Üzenet megtekintéseIdézet: KoLaMan - Dátum: 2013. 01. 22. 09:22

Tudom, egy példa semmit nem ér, de érdekes. Van egy vérpistike vénájú ügyfelem, amolyan haver-féle. Tavaly szeptember közepéig havi rendszerességgel látogattam, valami mindig volt. Még megjelenés előtt lewarezolta a Win8 RTM-et, és kijelentette, hogy márpedig neki az kell. Ok, telep, KMS aktiválás működ, haver happy (persze Win7 image eltéve, úgy saccoltam egy hét múlva kelleni fog). Csak a hülye Asus o'Play-el szívtam mire hálózatba sikerült lökdösni, minden más pöpec. Slusszpoén: tegnap magamtól mentem oda, mert nem hittem, hogy minden rendben, látni akartam. És haver hallani sem akar a win7-ről, teljesen bejön neki a win8... Nincs fagyás, egy rezdülés se, egy olyan embernél, aki átlag 1-2 havonta újra telepített. Elárulom, én sem értem.
igy ranezesre az lehet a feloldasa a tortenetnek, hogy eddig is warezolt windowst ahonnan csak tudott, oszt ki tudja, hogy mi volt abban a win-ben.. most a win8-bol meg nem jott ki az "okos" orosz verzio, meg hasonloak, es ez meg egy stabil verzio! :-p

nyugi, ha kijon ebbol is az "okositott", itt is lesz havonta ujratelepites! ;-)

(persze ez csak spekulacio a reszemrol.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#50 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 10:42

XP-ről, Vistáról érdemes a kedvező árral váltani.
Windows 7-ről még ingyen sem...full áron meg semmi képpen sem.
Metro nagy bukta, asztali gépen/notebookon használhatatlan.

#51 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 21:34

@Mykee: Lehet egy kerülő megoldás az, hogy a W8-at virtual playerre telepítem és azon aktiválom a WMC-t?

#52 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 06:53

@zoli62: elvileg igen, tehát ha már van Win8-ad telepítve, akkor szerintem bárhol aktiválhatod a WMC-t. Egy próbát megér. :-) Ha sikerül, utána elvileg már nem lesz gond. Max lemented az aktiválást.
Szerintem azt csinálja a Microsoft, hogy van egy adatbázisuk a kiadott kódokról, feb. 1-én megnézik, hogy azok közül miket aktiváltak, a többit meg letiltják.

Szerkesztette: Mykee 2013. 01. 23. 06:56 -kor

#53 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 07:34

@KoLaMan: Partner cégnél a mai napig 4 XP-n számláznak és egyszer sem fagyott, nem volt kék halál, pedig tizenéve megy. Előző melóhelyemen egy nagyon gányul felrakott win7 volt, nagyon ratyi gépen, mégis egy évig dolgoztam vele fagyás nélkül. Itthon volt XP, Vista, Win7, éveken át sem fagyás sem kék halál, pedig én elég sok progit rakok fel és szedek le, és a feleségem is használja a masinát.

A titok az, hogy nincs warez.

#54 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 15:38

@LCoder: Négy éve telepítettem utoljára Windows XP-t, három éve Win7-et. Előző egy Asus laptop, utóbbi egy Hp asztali gép. Van egy Toshiba, azon egy éve volt egy kék halál...

#55 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 16:16

Mai napig azt mondom, hogy a stabilitás miatt a WHQL bevezetése az egyik legjobb ötlet volt a driverek terén. Amióta a legtöbb gyártó törekszik a WHQL-es meghajtók készítésére, azóta szerencsére nem sűrűn fordulnak elő rendszerösszeomlások. Persze ha a hardver is megbízhatóan működik, nem dobja el magát. Viszont néha még bele lehet futni nem aláírt driverekbe és azok szoktak is furcsaságokat művelni.
Egy hátránya van ennek: így a gyártók jobban tudják szabályozni, hogy melyik rendszer alatt mehet az eszköz és mikortól kell kidobni (még ha semmi baja, akkor is). Legjobb példa erre a HP, ahol jó, ha két oprendszert támogatnak a kiadástól számítva, és ennyi. Előfordul, hogy ami ment Vista alatt Win 7 alatt nem és így tovább. Pedig a driver modell szinte semmiben nem különbözik az utóbbi három Windows esetében és mégis. Komolyan mondom, ha tudnám, hogyan kell drivert írni, én tenném meg, csak aztán nehogy úgy járjak, mint az a srác, akit anno a Creative elkapott, hogy miért is készít fullos drivert az Audigy kártyákhoz Vista/Win7 alá, amikor ők nem akarják? Miközben pont emiatt a hozzáállás miatt is sokan nem váltanak oprendszert, mert az anno drágán megvett eszközük még most is megbízhatóan megy, de az új rendszerhez nem készül driver. Értem a gyártókat is: miért csak a Windows eladások menjenek, miközben a vason ül a felhasználó?

#56 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 08:57

Üzenet megtekintéseIdézet: LCoder - Dátum: 2013. 01. 23. 07:34

A titok az, hogy nincs warez.

Azt gondolom, ez nyílt titok.

#57 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 09:28

Amúgy lássuk csak mennyit is telepítettem magamnak.
Ne menjünk nagyon vissza, kezdem a Vistával. Az a vacak "instabil" rendszer kihúzta az SP1-ig, akkor is csak azért telepítettem újra integrált SP1 telepítővel, hogy "tiszta" legyen. Nem mellesleg a fiam kapta meg azt a gépet (w7-nél vettem újat), és ugyanaz a telepítés azóta is gond nélkül megy nála. Még megemlíteném, hogy a Vista ciklusa alatt az akkori gépemben az alaplapon kívűl minden (hangsúlyozom, minden) ki lett cserélve fokozatosan, és egy rezdülése sem volt egyetlen cserekor sem.
Win7. Két telepítés, ez is csak azért lett kettő, mert elcsábúltam a filléres memóriaáraktól, és bevásároltam. Természetesen a 32-64 bit váltás miatt volt a második telepítés.
A Win8 meg októbertől van fent. Az összesen öt.
Látható, leginkább amiatt telepítek újra, mert új oprendszerre térek át (soha nem frissítettek régi oprendszerre, csak tisztán, szvsz ez is a stabilitás egyik alapja).
Szóval az MS az oka, hogy annyit telepítgetek.
És igen, fogalmam sincs mikor láttam utoljára kék halált, talán XP alatt volt még nekem, de komolyan nem emlékszem.
(és ne gondolja senki, hogy csak netezek és üres gép. Na jó Vers-féle áradat nincsen, de Delphi, VS Express, Office Home, torrent, némi asztali csicsa, steam egy rakat játékkal - párom is nyüstöli -, hogy csak a nagyobbakat említsem, meg persze rakat szokásos dolgok).
Hát, ennyit a stabilitásról.

#58 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 11:08

A stabilitáshoz én is hozzátennék pár mondatot: nálam a Windows 7 azóta megy, amióta megjelent. Egyszer sem lett újratelepítve, pedig én aztán tényleg nem vagyok szívbajos programok terén: ami ingyen elérhető (értsd: giveaway), azok javarészt 95%-ban felkerültek a gépre. Kétszer volt trójai fertőzés rajta, és csak a processzormag miatt nem tudok Win8-at tenni rá (erről anno írtam). Igaz, döcögős a rendszer ekkora súly alatt, de ez már csak így van, viszont rendszeres karbantartással még mindig megbízhatóan működik. Pedig hardver is van benne rendesen, szép listát sorolhatnék itt. Úgyhogy a stabilitás alapja a
- jó hardver
- a megbízható driverek és
- a rendszeres karbantartás.

Ezután bármennyi program pakolható fel, akkor sem omlik össze a rendszer.

Ja és mielőtt valaki ellentmondással vádolna: a Win8 új gépre ment fel, ott már 64 biten ketyeg. Viszont azt nem is pakolom tele. :-) Valahogy idegenkedem tőle, inkább csak ritkán kapcsolom be netezésre. A szívem csücske még mindig ez a "matuzsálem". :-)

Szerkesztette: Mykee 2013. 01. 24. 11:13 -kor

#59 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 12:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2013. 01. 24. 11:08

és csak a processzormag miatt nem tudok Win8-at tenni rá (erről anno írtam).
ezt kifejtened? erdekelne..h
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#60 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2013. 01. 24. 12:22

ezt kifejtened? erdekelne..h

https://www.hwsw.hu/...t-sse2-pae.html
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó