HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit lehet tenni kopaszodás ellen? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit lehet tenni kopaszodás ellen? Értékeld a témát: -----

#31 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 15. 00:39

A Rive által ajánlottakon túl (mert az is kell ám hozzá, amit ő mondott): télen sapka, kalap, usánka stb. szóval tetszőleges fej- és hajfedő viselése erősen ajánlott, ha nem akarsz túl korán úgy feltűnni, mint aki tesztoszteron-túltengésben szenved.

Amúgy a tesztoszteron-szint meg az ágybani teljesítmény közötti összefüggést ezer más tényező befolyásolja - szóval csak azért, hogy Te legyél a legjobb szerető a világon, még nem érdemes elkezdeni a kopaszodást. :)
... a trip back in time is all I need ...

#32 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 15. 00:42

idézet:
Ezt írta FCs:
elég sok oldal van a neten a témában. jelenleg úgy áll a kutatás, hogy vegyes kezeléssel meg lehet állítani, sőt vissza lehet fordítani a folyamatot. amit érdemes tudni, hogy minden masszázs, gyógynövény haszontalan, ha működne, már évezredek óta nem lenének kopasz emberek. ami működik, az a finasterid és dutasterid tartalmú gyógyszerek, amelyek jóindulatú prosztata nagyobbodás ellen lettek kifejlesztve. finaszteridet tartalmaz a propecia nevű gyógyszer, ezt közvetlen a férfiak örökölt hajhullása megfékezésére adják, a proscar /prosztata gyógyszer/ alacsonyabb finaszterid tartalmú változata. külső kezelésre 5 százaléknál magasabb minoxidil tartalmú szerek alkalmasak.[/quote]

Ja, ja, ezek jók, feltéve, hogy a hajhagymák még nem pusztultak el. Szóval, aki legalább 2-5 éve kopasz, ne nagyon reménykedjen - nála legfeljebb a további hajpusztulás állítható meg.

Mellékhatása viszont majd' mindennek van, legfeljebb még nem ismert... :) Helyesebb úgy fogalmazni, hogy mellékhatás nem ismert.

A Prosterid betegtájékoztatója:

Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a tájékoztatót, mielőtt elkezdené
szedni a gyógyszert!
Mi a Prosterid filmtabletta, és mire szolgál?
A Prosterid filmtabletta hatékonyan csökkenti a dihidrotesztoszteron nevű hormon mennyiségét a szervezetben, és ez a prosztata (dűlmirigy) méretének csökkenéséhez, a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás okozta kellemetlen tünetek (nehezített vizelés, vizeletelakadás) javulásához vezet.
Hatóanyaga: 5 mg finasteridum filmtablettánként.
Segédanyagként laktózt, titán-dioxidot és festékanyagot (E 132) is tartalmaz.
Mikor nem szabad szedni a Prosterid filmtablettát?
A filmtabletta összetevőivel szembeni ismert túlérzékenység esetén használata ellenjavallt.
Kizárólag férfiak kezelésére szolgál! Nők és gyermekek nem szedhetik!
Hogyan kell alkalmazni a Prosterid filmtablettát?
Kizárólag orvosi rendelvényre szedhető. Alkalmazásának időtartamát az orvos határozza meg.
Szokásos adagja napi 1 filmtabletta. Étkezés a készítmény hatását nem befolyásolja. A kívánt hatás eléréséhez a készítményt több hónapig kell szedni.
Mire kell ügyelni Prosterid filmtabletta alkalmazása közben?
A készítmény magzati korban a férfi nemi szervek normális fejlődését megzavarhatja, ha a hatóanyag bármilyen módon a terhes nő szervezetébe kerül. A fiú magzat károsodásának elkerülése céljából terhes nők, illetve olyan nők, akinél a teherbeesés lehetősége fennáll, a törött tablettát ne érintsék, és kerülniük kell finasteriddel kezelt férfi ondójával való érintkezést is; ezért kezelés alatt, és a kezelés befejezését követő két hónapon belül különleges óvatossági rendszabályokra van szükség:
1. Megbízható fogamzásgátló módszerek (hormonális fogamzásgátló, óvszer) alkalmazásával mindenképpen el kell kerülni az Ön szexuális partnerének a teherbeesését ez alatt az idő alatt.
2. Ha a szexuális partner terhes, teherbe eshet, ill. a terhességet nem lehet biztosan kizárni, el kell kerülnie az Ön ondójával való érintkezést, ezért szexuális érintkezés során óvszert kell használni ez alatt az idő alatt.
Mivel nem ismert, hogy a kezelést követően a finasterid mennyi ideig van még jelen az ondóban, ajánlatos, hogy Ön és szexuális partnere a fenti óvatossági rendszabályokat a kezelést követően még két hónapig betartsák.
Egyidejűleg szedett más gyógyszerekről a kezelőorvost tájékoztatni kell.
Milyen nem kívánt hatásai lehetnek a Prosterid filmtablettának, és mi a teendő, ha ezek jelentkeznek?
A készítmény alkalmazásával kapcsolatban várható mellékhatások nem túl gyakoriak, többnyire enyhék, és átmenetiek. A leggyakrabban észlelt mellékhatások: impotencia, a szexuális vágy csökkenése, az ejakulátum mennyiségének csökkenése. További mellékhatások lehetnek: a mell nyomásérzékenysége és megnagyobbodása, esetleg túlérzékenységi reakciók (ajakduzzadás, bőrkiütés). Amennyiben a tünetek nem szűnnek, vagy egyéb szokatlan jelenséget észlel, értesítse kezelőorvosát.
Hogyan kell a Prosterid filmtablettát tárolni?
Szobahőmérsékleten (15-30 oC), fénytől védve kell tartani.
A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.
A gyógyszert gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Amennyiben további kérdése lenne, beszélje meg orvosával, vagy gyógyszerészével!
8787/40/98

És ami kimaradt: az ára receptre 2176 Ft.

[ 2003. november 15.: Telcontar szerkesztette a hozzászólást ]

#33 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 15. 08:31

Ezt írta Telcontar:.........

Szia Telcontar!

Szerinted -bár tudom hogy nem fodrász vagy- a hajvágás gyakorisága és a hajszálak egészséges megerősödése közt látsz-e összefügést.Mert nem a hajhagymák kipusztulása és újra dugványuzása az utolsó megoldás. Akinek még van , annak a három-négyheti vágás estleg jó megoldás lehet ? Gondolok itt a töredezett szálak és egyéb anomáliák amputálására .
A másik az őszülés kérdése , szerintem a nőknél bejön .De ha valaki a pasija miatt festeti a haját , arra tapasztalat hiányában nem tudok mit mondani.
Arra pedig végképp nem ha egy pasi egy másik kan miatt festi a haját.Bár ez egy másik fórum..........
Éljen az egészséges fejbőr! :cool:
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#34 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 15. 09:56

idézet:
Ezt írta tolvaly:

Szia Telcontar!

Szerinted -bár tudom hogy nem fodrász vagy- a hajvágás gyakorisága és a hajszálak egészséges megerősödése közt látsz-e összefügést.Mert nem a hajhagymák kipusztulása és újra dugványuzása az utolsó megoldás. Akinek még van , annak a három-négyheti vágás estleg jó megoldás lehet ? Gondolok itt a töredezett szálak és egyéb anomáliák amputálására .
A másik az őszülés kérdése , szerintem a nőknél bejön .De ha valaki a pasija miatt festeti a haját , arra tapasztalat hiányában nem tudok mit mondani.
Arra pedig végképp nem ha egy pasi egy másik kan miatt festi a haját.Bár ez egy másik fórum..........
Éljen az egészséges fejbőr! :cool:
[/quote]

Kisgyermekkorban feltétlenül van összefüggés; ez személyes tapasztalatom. Kb. 3 éves koromban engem is kopaszra nyírattak, és én is kopaszra nyírattam a fiamat 3 éves korában. Mindkettőnknek érzékelhetően dúsabb és erősebb lett a hajunk, mire újra megnőtt.
Kozmetikusok szerint felnőttkorban is hasonlóan működik a dolog: nem véletlen, hogy a korai szőrtelenítési eljárások (pl. gyantázás, borotválás) mennek ki a divatból, és helyettük pl. az elektromos epilálás jön a képbe.

#35 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 15. 10:14

idézet:
Ezt írta Telcontar:

Kisgyermekkorban feltétlenül van összefüggés; ez személyes tapasztalatom. Kb. 3 éves koromban engem is kopaszra nyírattak, és én is kopaszra nyírattam a fiamat 3 éves korában. Mindkettőnknek érzékelhetően dúsabb és erősebb lett a hajunk, mire újra megnőtt.
Kozmetikusok szerint felnőttkorban is hasonlóan működik a dolog: nem véletlen, hogy a korai szőrtelenítési eljárások (pl. gyantázás, borotválás) mennek ki a divatból, és helyettük pl. az elektromos epilálás jön a képbe.
[/quote]

Én is arra gondoltam , hogy hasznos lehet és most sajnálom a nyolcvanas években viselt sörényt , bár ha akkor hordtam volna 3-8 mm-es hajat , háááááát biztos többször lettem volna előállítva.
És különben is , az ész a fontos nem a haj....... :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#36 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 00:57

[url="http://"http://www.hairsite8.com/misc/XXX.htm"]Dr. Carl Bazan (Mexico) To Introduce Hair Multiplication in 2004[/url]
2004 nyarától "Dorien" névvel vagyok. Privit ide ne küldj!

#37 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 04. 11:34

Sajnos nekem is aktuális, mindjárt átolvasom a topikot :(

#38 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 15:21

Idézet: Harta - Dátum: 2003. nov. 11., kedd - 10:16

A kérdés adott? Ki mit tud?

- Egyél kevesebb sót!
- Szárítsd meg a hajad hajmosás után.
- Hordj sapkát hidegben.
- Ne kóricálj annyit Chernobil közelében.
"Mindenkit szeressünk, békében éljünk, s nem szabad rosszindulatúnak lenni, me elég sok a rosszindulatú ember sajnos, és nagyon sok a veszedelem, ami má, ami má oda kéne figyelni a sok emberre. Amilyen infláció folyik itt ebben a rendszerben, most itt szeretni kell, ünnepkor szeretni kell az embereket a népeket, egymást, mindenki egyért, egy mindenkiért!” Gino az Oláh családból ja

#39 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 15:26

Tudjátok meg mi állítja meg a hajhullást?

....a padló  :D  ;)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#40 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 15:44

Idézet: dani83 - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 16:26

Tudjátok meg mi állítja meg a hajhullást?

....a padló  :D  ;)

Ez kemény!

Köszönjük ZÁRHATÓ!
"Mindenkit szeressünk, békében éljünk, s nem szabad rosszindulatúnak lenni, me elég sok a rosszindulatú ember sajnos, és nagyon sok a veszedelem, ami má, ami má oda kéne figyelni a sok emberre. Amilyen infláció folyik itt ebben a rendszerben, most itt szeretni kell, ünnepkor szeretni kell az embereket a népeket, egymást, mindenki egyért, egy mindenkiért!” Gino az Oláh családból ja

#41 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 16:15

Idézet: Harta - Dátum: 2003. nov. 11., kedd - 9:16

A kérdés adott? Ki mit tud?

Nyírd le köpaszra mindenhol. Én tuti ezt fogom csinálni, mondjuk most is 5mm hajam van, szal nem osztana/szorozna a dolog. Picit szigorúbb lennék, annyi.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#42 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 01:30

Kép

:p  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:

#43 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 12:28

Kép

#44 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 12:36

Idézet: Favágó - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 13:28

Kép

Ez kit abrazol???? :D  :D

#45 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 12:49

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 13:36

Ez kit abrazol???? :D  :D

Egy kopasz patkányt!
Elrettentő példa, mint az egyel előtt lévő is. :D

#46 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 14:40

akkor már inkább csupasz földikutya (heterocaphelus glaber)!  :D
az még sokkal rondább.

Kép

#47 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 08:26

A hajnövesztő szerekről mi a véleményetek? Van hatásuk vagy nincs?
Vagy valamilyen vitamin hatásosabb lehet? (melyik vitamin "felel" az ember hajáért?)

#48 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 12:57

Idézet: Favágó - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 16:21

- Egyél kevesebb sót!
- Szárítsd meg a hajad hajmosás után.
- Hordj sapkát hidegben.
- Ne kóricálj annyit Chernobil közelében.

Szüleim mindig is nyüstöltek az első 3-mal.
Egyiket sem tartottam be.
Most 3 hónap múlva leszek 40.
Szinte ugyanannyi hajam van, mint 20 éve.

Szerintem ez is egy a 'bekódolt' dolgok közül.
Ha úgy van kódolva születéskor, akkor akár 30 évesen tarkopasz lehetek. Ha meg nem, akkor ha az összes szabályt/jótanácsot áthágom, akkor sem.

Ismertem nem egy olyan bácsit szülővárosomban, aki életéből 50 évet végigdohányzott (na nem Helikon Light-ot).
És a végén nem voltak hajlandóak tüdőrákban meghalni. Gondolom, ahhoz is kell valami hajlam...
Gondolkoztál már ma?

#49 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 13:23

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 9:26

A hajnövesztő szerekről mi a véleményetek? Van hatásuk vagy nincs?
Vagy valamilyen vitamin hatásosabb lehet? (melyik vitamin "felel" az ember hajáért?)

Ahogy Macika írja... ez genetika.
Ha örökölted nincs mit tenni, maximum az idődet fecsérled az egésszel...

Nekem speckó vagy 10 éve folyamatosan hullik a hajam, lassan tényleg semmi nem marad felül.
Le kell vágni rövidre.
Persze ha nem egy szép fejformával álldott meg az Isten, akkor ez a művelet gázos lehet. :) :D

Amúgy pedig a lényeg az, hogy a kopaszodás a kisugárzásodon és az önbizalmadon ne rontson.
Ha ezt meg tudod tartani, akkor édesmindegy, hogy kopasz vagy-e vagy sem.
Nem számít.

Legalábbis az intelligensebb csajoknál biztosan nem. :)
RDaneel_hu

#50 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 13:50

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 14:23

Ahogy Macika írja... ez genetika.
Ha örökölted nincs mit tenni, maximum az idődet fecsérled az egésszel...

Nekem speckó vagy 10 éve folyamatosan hullik a hajam, lassan tényleg semmi nem marad felül.
Le kell vágni rövidre.
Persze ha nem egy szép fejformával álldott meg az Isten, akkor ez a művelet gázos lehet. :) :D

Amúgy pedig a lényeg az, hogy a kopaszodás a kisugárzásodon és az önbizalmadon ne rontson.
Ha ezt meg tudod tartani, akkor édesmindegy, hogy kopasz vagy-e vagy sem.
Nem számít.

Legalábbis az intelligensebb csajoknál biztosan nem. :)

Szüleim, nagyszüleim nem kopaszodnak :)
Csak nekem kezd felfele nyúlni a homlokom (nem középpen, hanem kétoldalt). 3 évvel ezelőtti fényképem és a mostani között már látható a különbség :( Pedig csak most leszek 25.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó