HWSW Informatikai Kerekasztal: BlueFish, és a Popszegecs esete !!!? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BlueFish, és a Popszegecs esete !!!?

#1 Felhasználó inaktív   Jurij 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 12. 20:55

Sziasztok !

Nem is tudom hogy kezdjem, olyan ideg vagyok.
Az egyik barátom vett ennél **** cégnél alaplapot (Abit KX-7 333) procit (Xp 2000+), 512M ram, Club 3D Radeon 8500LE, valamilyen DVD-t, és asszem házat is.
Haza vitte nagy örommel, feltelepitette a Win98SE-t, nem volt egyszerű... Fagyogatott neki egyfolytában, erre hiv engem, mert valamivel nagyobb tapasztalatom van a hardware-ekben. Vittem neki a legújabb drivereket stb.
A 3DMark nem akart lefutni, játékok kiléptek...
Voltam nála legalább 3 alkalommal, de nem sikerült stabillá tenni.
Vissza vitte ehhez a kékszar-hoz, csináljanak vele valamit. Erre legomboltak róla 1800.- Ft-ot software karbantartás cimén... :). Hazavitte, és folytatódott a probléma.
Cserélgette a PCI cuccokat benne, hátha IRQ gond.
Végső elkeseredésében ismét bevitte hozzájuk. Ott volt pár napig, és kideritették, hogy lesarkaztuk az Xp-t.
Megmerek esküdni, hogy nem nyúltunk hozzá !!!!!!!!!
Garanciában nem cserélték, ki kellett fizetnie.
Javasoltam neki a fogyasztó védelmet, de sajnos egy Bt. nevére vásárolta, és állitólag csak magánszemélyek fordulhatnak hozzá...
Kicserélték a 2000+ CPU-t 1700+@1900+ ra, Édesapja beleegyezésével, mert igy olcsóbb.
Gép ismét haza, bekapcs, lépne be a bios-ba, DE PASSWORD begépelese fogadja. Nem volt nehéz kitalálni, de egy büdös szóval nem emlitették nekik ezt.
És most jön a legdurvább, A HÁZ NÉGY CSAVARJÁBÓL AZ EGYIK EGY POPSZEGECS !!!
Nooormááálisak ezek ?????

Igy vásároljatok ennél a KÉKSZARNÁL !!!
Thermaltake Kandalf, Epox 8rda3+, Xp Barton 2500+ @ 10 X 200 MHz, HT101, 2 X 512Mb Corsair XMS3500, Western Digital 800JBRTL2, Maxtor DiamondMax Plus 9 160Gb, Quantum Fireball CX13, Plextor PX-320A,Sapphire HD 2600 XT, SB Audigy 2,Enermax EG465AX-VE(G)FMA, Xp Sp2; Samsung SyncMaster 910 MP.

#2 Felhasználó inaktív   hko 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 12. 23:33

Most lehet higy tanulatlan bunkónak tartasz de mijaza a popszegecs? :cool:

Amúgy a történet "jó"... ;)

#3 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 03. 12. 23:41

[url="http://"http://www.centrotool.com/sacto-popsz.htm"]http://www.centrotoo...sacto-popsz.htm[/url]
Kép

#4 Felhasználó inaktív   Jurij 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 00:23

A popszegecs egy olyan kötöelem, amit csak lefúrással lehet eltávolitani.
Egyszerű a használata, csak egy 4,2 mm-es furat kell, egy popszegecs húzó fogó, meghát a szegecs.
Amikor a fogót többször összenyomod, elkezdi húzni a szegecsen átdugott kb. 2,5 mm-es rudat. Ekkor belülröl kezd összezömülni a szegecs, addig amig tud, aztán meg elpattan az a kis rud, amit a fogó húzott.
Ez kb. 20-30 mp-es művelet, és egy "oldhatatlan" kötés.
Thermaltake Kandalf, Epox 8rda3+, Xp Barton 2500+ @ 10 X 200 MHz, HT101, 2 X 512Mb Corsair XMS3500, Western Digital 800JBRTL2, Maxtor DiamondMax Plus 9 160Gb, Quantum Fireball CX13, Plextor PX-320A,Sapphire HD 2600 XT, SB Audigy 2,Enermax EG465AX-VE(G)FMA, Xp Sp2; Samsung SyncMaster 910 MP.

#5 Felhasználó inaktív   MADár 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 03. 13. 00:26

De legalább a gép jó lett most?

#6 Felhasználó inaktív   Jurij 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 00:34

Ugy néz ki, hogy most jo. kop-kop.

Az Unreal 2-t végignyomta rajta, 3DMark loop stb.

#7 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 00:37

idézet:
Ezt írta Jurij:
Sziasztok !
...
Ott volt pár napig, és kideritették, hogy lesarkaztuk az Xp-t.
Megmerek esküdni, hogy nem nyúltunk hozzá !!!!!!!!!
Garanciában nem cserélték, ki kellett fizetnie.
Javasoltam neki a fogyasztó védelmet, de sajnos egy Bt. nevére vásárolta, és állitólag csak magánszemélyek fordulhatnak hozzá...
Kicserélték a 2000+ CPU-t 1700+@1900+ ra, Édesapja beleegyezésével, mert igy olcsóbb.
Gép ismét haza, bekapcs, lépne be a bios-ba, DE PASSWORD begépelese fogadja. Nem volt nehéz kitalálni, de egy büdös szóval nem emlitették nekik ezt.
És most jön a legdurvább, A HÁZ NÉGY CSAVARJÁBÓL AZ EGYIK EGY POPSZEGECS !!!
Nooormááálisak ezek ?????
...
[/quote]

OK, gondolkodj az ő fejükkel egykicsit. Behoznak egy gépet, hogy rossz. Műszerész megállapítja a lesarkazott CPU-t, észreveszi az esetleg nem megfelelően beállított BIOS-t. Kérdésem: biztos vagy-e abban, hogy a cég nem beszélt a srác faterjával a beépített "védelmi" megoldásokról, amik kesetleg közös megegyezéssel lettek implementálva? Én eddíg 30 "tuningzseni" gépét hoztam használható állapotra, átlagos szervizidő kb fél óra (amíg kivakarod a szarul implenetált hw mod-ot, rendbeteszed a szaxerűtlenül felszerelt hűtést, próbálod helyrehozni a szétbarmolt RAM-foglalatokat.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#8 Felhasználó inaktív   Jurij 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 00:54

A gépet ŐK rakták össze, ŐK tették bele a CPU-t, RAM-ot, szal amit náluk vásárolt !
A srác csak a TV tunert, hálokártyát, CD irót tette bele, 1000 % hogy nem nyúlt a procihoz !
Szerintem valami láma ott a bótba, "sokéves" szerviz tapasztalattal, és 30-nál kevesebb gép összeszerelésével, javitásával rendelkezett, és ezért szivatták meg.
Ja, és nem egy 12-15 éves tuning fenomén a gyerek, csak stabil gépet szeretne !

#9 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 06:51

idézet:
Ezt írta Jurij:
A gépet ŐK rakták össze, ŐK tették bele a CPU-t, RAM-ot, szal amit náluk vásárolt !
A srác csak a TV tunert, hálokártyát, CD irót tette bele, 1000 % hogy nem nyúlt a procihoz !
Szerintem valami láma ott a bótba, "sokéves" szerviz tapasztalattal, és 30-nál kevesebb gép összeszerelésével, javitásával rendelkezett, és ezért szivatták meg.
Ja, és nem egy 12-15 éves tuning fenomén a gyerek, csak stabil gépet szeretne !
[/quote]

Nincs igazad, mert le volt pecsetelve/zarva a gep? Nem. Akkor barmikor belenyulhatott barki. En is pont naluk vettem, osszeraktam, ment is szepen mig egy nap eldolt a tornyom egy LAN party osszeheggesztesi muveletei soran. Siman lepattant a proci sarka. Szerencsere nem lattak es mivel egy kis szineszkedessel a megijedt abszolut szamitastechnikaban jaratlan ugyfelet (elvittem a monitort is :) ) jatszottam siman ki is csereltek 1on1.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#10 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 13:50

idézet:
Ezt írta mocsi:

a megijedt abszolut szamitastechnikaban jaratlan ugyfelet (elvittem a monitort is :) ) jatszottam siman ki is csereltek 1on1.
[/quote]

Ügyes!
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#11 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 14:20

idézet:
Ezt írta kisbetu:

Ügyes!
[/quote]

Mintha volnanak itt nehanyan abbol a boltbol :rolleyes: Mindegy toluk is atvette a nagyker.

#12 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 15:03

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

OK, gondolkodj az ő fejükkel egykicsit. Behoznak egy gépet, hogy rossz. Műszerész megállapítja a lesarkazott CPU-t, észreveszi az esetleg nem megfelelően beállított BIOS-t. Kérdésem: biztos vagy-e abban, hogy a cég nem beszélt a srác faterjával a beépített "védelmi" megoldásokról, amik kesetleg közös megegyezéssel lettek implementálva? Én eddíg 30 "tuningzseni" gépét hoztam használható állapotra, átlagos szervizidő kb fél óra (amíg kivakarod a szarul implenetált hw mod-ot, rendbeteszed a szaxerűtlenül felszerelt hűtést, próbálod helyrehozni a szétbarmolt RAM-foglalatokat.
[/quote]

Teljesen igazad van. Hülyeségből nem állít egy üzlet hamisat. Tehát a proci miatt fagyott a cucc, vagyis valószínű vagy szarul volt fent a hűtés, vagy sarkazott volt.

[TOPIC indítójának] Eszetek gondolom nem volt elkérni kulcstartónak a rossz procit. :rolleyes: Valószínű az üzlet vigyorogva becseréltette az importőrével :(.

[ 2003. március 13.: Casoli szerkesztette a hozzászólást ]

#13 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 17:04

idézet:
Ezt írta mocsi:

..mig egy nap eldolt a tornyom egy LAN party osszeheggesztesi muveletei soran. Siman lepattant a proci sarka...
[/quote]

ezt el nem tudom képzelni :eek:
hogyan dőlt az el? leesett az emeletről? :confused:

#14 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 17:10

idézet:
Ezt írta Jurij:
Ez kb. 20-30 mp-es művelet, és egy "oldhatatlan" kötés.[/quote]

Pontosabban úgy fogalmazzák ezt, hogy
roncsolással oldható kötés :)
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#15 Felhasználó inaktív   Turboboszi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 22:15

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

[/quote]

Simán hibázhattak a boltban is, csak a szakember nem óhajt egy lesarkazott procit benyelni, ha ő csinálta akkor sem.

Láttam szakembert, aki a bekapcsolt gépet oldalára fordította. 40Gb HDD bánta.

Ne vedd kötözködésnek, de hogy tudsz szétbarmolt ram foglalatot rendbe hozni? :confused:
(Procihűtést AMD 2000+-on meg csak egyszer kell "rosszul" felszerelni, mert nem szokta túlélni. :rolleyes: )

Sok mindent elhiszek (dolgoztam szakbarbár mellett), de én is furcsállanám, ha önhatalmúlag bármilyen védelmet alkalmazna, bárki. (Minek csinálna magának + munkát?) Úgyhogy a kérdés jogos. Apuka tudja-e? :confused:
„Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga a másikra felülről lenézni, amikor annak talpra állni nyújt segítő kezet.'' Gabriel García Márquez

#16 Felhasználó inaktív   bbeke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 14. 02:32

Ezeknél tényleg sakál hülyék a szervíznél. Barátomnak vettünk egy gépet kompletten ECS mobo, AMD1800+, Spirehűtő, stb. Azért vettünk egyben, egy helyen, mert félt a srác a hűtő felrakásától. Két napot kellett várni mikor megjött a cucc, mert ugye "ők előbb tesztelnek mindent mielőtt kezükből kiadják."

Duma. Gép hazavisz, első bekapcs., windóz nem települ. Állandóan fagy, egyre gyakrabban. Oké, biosz megnéz, ~78°C a proci,egyre melegszik. Bazz! Lógott a hűtő az alaplapon. Hosszú teszt mielőtt kiadják? Lof*** a seggűkbe, nézik hülyének a vevőt.

A legjobb, h rakhattuk mi rá rendesen a hűtőt a gépen lévő matrica eltávolításával. A szervízes csávó mondta telefonon, h nyugodtan szedjük le. Háát... Bevittük volna, h csinálják meg, de nem lett volna jó poén még 1x 140km-t autózni. Azóta (4 hó) műxizik a gép.

Ennyit róluk. KékHalál.

BB

#17 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 14. 10:41

idézet:
Ezt írta pgyafi:

ezt el nem tudom képzelni :eek:
hogyan dőlt az el? leesett az emeletről? :confused:
[/quote]

Pedig ugy volt. Siman arrebb huztam egy asztalt, csakhogy alatta pont az en gepem volt sima midi toronyban. Eldolt, nagyot puffant -> Izzadas hogy lottek a vincsinek es a rajta levo adaoknak-> Proba be sem indul. Szetszedtem es egy nagyon vekony kis repedes volt a procin. Jha a hdd meguszta :D

#18 Felhasználó inaktív   Rucsy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 14. 14:47

idézet:
Ezt írta bbeke:
Ezeknél tényleg sakál hülyék a szervíznél. Barátomnak vettünk egy gépet kompletten ECS mobo, AMD1800+, Spirehűtő, stb. Azért vettünk egyben, egy helyen, mert félt a srác a hűtő felrakásától. Két napot kellett várni mikor megjött a cucc, mert ugye "ők előbb tesztelnek mindent mielőtt kezükből kiadják."

Duma. Gép hazavisz, első bekapcs., windóz nem települ. Állandóan fagy, egyre gyakrabban. Oké, biosz megnéz, ~78°C a proci,egyre melegszik. Bazz! Lógott a hűtő az alaplapon. Hosszú teszt mielőtt kiadják? Lof*** a seggűkbe, nézik hülyének a vevőt.

A legjobb, h rakhattuk mi rá rendesen a hűtőt a gépen lévő matrica eltávolításával. A szervízes csávó mondta telefonon, h nyugodtan szedjük le. Háát... Bevittük volna, h csinálják meg, de nem lett volna jó poén még 1x 140km-t autózni. Azóta (4 hó) műxizik a gép.

Ennyit róluk. KékHalál.

BB
[/quote]

Hm...
Nem akarom senki szavát kétségbe vonni, de egy 1800-as amd kb. 1 sec. alatt elfüstölt volna, ha csak lóg az alaplapon a hűtő.

#19 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 14. 16:10

Jurij: simán kiverhetted volna a tamtamot, mert nem áll jogukban password védelemmel ellátni a biost és "leszegecselni" a ház oldalát, mivel ezáltal te nem tudod "rendeltetésszerűen" :) használni. Ezen kívül nincsen joguk megfosztani téged attól a lehetőségtől hogy egy teljes árú terméket megvásárolva annak MINDEN szolgáltatását kihasználhasd. Punktum.
Na úgy látom nem csak a M.-nál nem vásárolok. Hála Istennek megvan a kedvenc boltom, ahol semmi bajom nem volt még (igaz én magamnak rakom össze a cumót...). Maradok a jól bevált helynél :)
De hogy ez a bolt (az elmondottak alapján) mekkora fostaliga, te Úristen! Pofám leszakad... :( Ezt neked EU...

[ 2003. március 14.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]

#20 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 14. 16:12

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Jurij: simán kiverhetted volna a tamtamot, mert nem áll jogukban password védelemmel ellátni a biost és "leszegecselni" a ház oldalát, mivel ezáltal te ne mtudod "rendeltetésszerűen" :) használni. Ezen kívül nincsen joguk megfosztani téged attól a lehetőségtől hogy egy teljes árú terméket megvásárolva annak MINDEN szolgáltatását kihasználhasd. Punktum.
Na úgy látom nem csak a M.-nál nem vásárolok. Hála Istennek megvan a kedvenc boltom, ahol semmi bajom nem volt még (igaz én magamnak rakom össze a cumót...). Maradon a jól bevált helynél :)
De hoyg ez a bolt (az elmondottak alaján) mekkora fostaliga, te Úristen! Pofám leszakad... :( Ezt neked EU...
[/quote]

Először is honnan tudod, mit intéztek az apjával?

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó