HWSW Informatikai Kerekasztal: PC-t videomagnóként használnám... lehet? ... mi kell hozzá? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PC-t videomagnóként használnám... lehet? ... mi kell hozzá?

#41 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 03. 20. 21:01

idézet:
Ezt írta joe39:
Ha valaki tudna egy linket hozzá, vagy elküldené nekem, azt köszönettel venném.
[/quote]

Talán így:
[url="http://"http://www.google.com/search?q=PowerVCR+II+download&sourceid=opera&num=50&ie=utf-8&oe=utf-8"]www.google.com: PowerVCR II download[/url]

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2002. 03. 20. 21:01

idézet:
Ezt írta joe39:

Ha valaki tudna egy linket hozzá, vagy elküldené nekem, azt köszönettel venném.
crack már van vagy három, de a progi az nem akar megtalálódni. ;)
[/quote]

Bocs, de nem tudom belinkelni (mer hülye vagyok hozzá... :D). [url="http://"http://www.granavenida.com/vcdspain/down/powervcr/powervcr.htm"]http://www.granaveni...cr/powervcr.htm[/url]

#43 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 03. 21. 00:44

köszönettel vettem mindkét ajánlatot, ezeken jártam az elmúlt napokban :(((
helyesbítés: olyan linket, ami működik is.
a magyarhoz még oda is van írva, hogy nem jó a link
idézet:
MPEG1-2 capture nagy felbontásban is (gyors gépen). RAR, password a kicsomagoláshoz: alwarez, 13 x 1 MB
nem jó a link! :( EXE R00 R01 R02 R03 R04 R05 R06 R07 R08 R09 R10 R11

[/quote]

#44 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 21. 01:02

idézet:
Ezt írta joe39:
köszönettel vettem mindkét ajánlatot, ezeken jártam az elmúlt napokban :(((
helyesbítés: olyan linket, ami működik is.
a magyarhoz még oda is van írva, hogy nem jó a link
[/quote]

Csekkold [url="http://"http://dl1.51soft.com:8080/soft/133/pvcr30618.rar"]EZT[/url]

Nekem nem igazán jött be a powervcr,pl.képtelen vagyok rábeszélni az 720x576-ra(640x480-ra állítja magát vmiért)+van még vele gond bőven.Szvsz windvr szebb-jobb-egyszerűbb-stb.

#45 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 03. 21. 01:28

csekkoltam. :(
a japán nem az erősségem, de nem is találtam.
a windvr-ről még nem hallottam.

#46 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 21. 01:55

idézet:
Ezt írta joe39:
csekkoltam. :(
a japán nem az erősségem, de nem is találtam.
a windvr-ről még nem hallottam.
[/quote]

Pedig megy az ám,de látom gondojaid vannak a direktlinkel,no nem baj,kapod máshogy: [url="http://"http://down.51soft.com/soften.asp?softID=7640"]http://down.51soft.c...asp?softID=7640[/url]

Ha így sem megy,és felbosszantassz,akkor kénytelen leszek feltenni vhova,pedig nem szeretném ám (22megz).

#47 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 21. 08:25

Kazetta szervező funkciót használ valaki? SmartFile vagy SmartSearch (Sony), TapeLibrary (Pansonic), TapeManager (Philips). Úgy látom, hogy a sok extra közül ezt még használnám is, csak nem tudom, hogy a gyakorlatban mennyire működik.
(Aki nem ismeri: elvileg 4-5 kazettának megjegyzik a tartalmát, a Teletextből lehívják a műsor címét. Amikor az ember beteszi a kazit, bejön a menü a műsorcímekkel, hogy mi van rajta, kiválasztva odateker, és lejátssza. Meg kiírja a hátralévő időt is.)

A Hitachi márkáról mi a véleményetek?

Philipseknek nem lehet megnézni az árát valahol a neten? Az ebolt.hu-ban is csak egy-két típus van.

Szerintetek érdemes S-VHS videot venni otthoni film nézegetéshez? Kamerázni biztos nem fogok. 80000-ért lehet már venni S-VHS Panasonicot akciósan.

#48 Felhasználó inaktív   Magush 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 03. 21. 09:13

Azt hiszem akkor ezek a kellemes de kevésbé hasznos kategóriájú funkciók. Inkább akkor HiFi stereo alapítpus mellett maradok, valami nevesebb gyártó típusánál.

Szia!
Ne tedd!!! Bármelyik gépcsaládban és adott típusban (még Panában is - látsd Yogibear -) nem szabad alapot venni! A nagyobb szériaszámú ugyan tud ilyen "macskamozi" funkciókat, de mindig jobb a műszaki tartalmat tekintve (pl: mechanika fémaránya). A csiri-virit azért teszik a spécibb kivitelbe, mert ezzel lehet eladni a zömnek és ugye a gyárak is a piacból élnek. A tutibb vétel a korábban leírt cégek adott tipuscsalád magasabb szériaszámú darabjai( tehát nem a 618, hanem a 622!). Sajnos azonban ezekre is igaz a mai trend, hogy nincs 100%-os vétel. Némelyik nagypapa korodig megy, másik meg két év und dead. Valahogy az az érzésem, hogy a régi cuccok jobbak voltak. Én most íróval fürödtem be. A Mitsumi ezer éves 4x-es író még mindig kavar, a kéthónapos Asus meg ma ment garanciába. Szóval jön a fogyasztói társadalom mint Japánban, félévente dobd ki és vegyél újat. Mindezek után már esz a kíváncsiság, hogy hogyan döntesz, mit veszel. /Ja, tegnap este a meccs alatt elkészítettem a 150. próbafelvételt egy Leadtek tunerrel, még mindig nem az igazi! A feleségem meg felvette közben a filmmúzeumon a Kálmán Imrét!/ Na Pá!

#49 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 21. 12:01

idézet:
Ezt írta Magush:
Ne tedd!!! Bármelyik gépcsaládban és adott típusban (még Panában is - látsd Yogibear -) nem szabad alapot venni! A nagyobb szériaszámú ugyan tud ilyen "macskamozi" funkciókat, de mindig jobb a műszaki tartalmat tekintve (pl: mechanika fémaránya).[/quote]

Akkor inkább nézek egy csúcsmodell Samsungot vagy Aiwa-t?

Azért olyan nagyon nem szeretnénk 60 fölé menni. Másrészt, meg mivel nincs olyan sok pénz a kasszában videora, azt nem engedhetem meg magamnak, hogy tönkremegy 1-2 év után. Akkor inkább most még várok, és tupírozzuk a malacperselyt.

Beszélgettem néhány szerelővel. Szerintük ma már tök egyforma minden középkategóriás video belül (LG, Samsung, Aiwa, Sony, stb.). Talán Panának jobb a mechanikája, de annyival nem jobb, mint amennyivel többe kerül. Azt mondja, olyat vegyek, amelyiknek tetszik az előlapja...

Állítólag a VPS jeleket a hírdetők nem szeretik, ezért Németéknél is már csak a műsor elején és végén sugározzák, a reklámhoz már nem. Nálunk itthon meg tényleg nem valószínű, hogy egyhamar lesz, ezért azt mondták, ne legyen szempont egyáltalán.

Volt valaki az Elektroworldben mostanában? Milyenek az árak? Érdemes kinézni? Kocsim nincs, úgyhogy csak úgy körülnézni nem biztos, hogy ki tudok oda menni. :confused:

#50 Felhasználó inaktív   Magush 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 03. 21. 15:56

Szia Olee!

Én a Samsungra szavazok. Az előlap is fontos lehet, ha több cucc közé akarod benyomni a videót, de szépészeti szempont inkább legyen másodlagos. Abba a kócerájba meg csak ezért ne menj ki, de ha mész, szánj rá időt, mert sokáig lehet nyálat csorgatni. Úgy látom nem Te nyerted a lottó ötöst, ezért az erdeti témától kissé eltérve fel kell hívnom a figyelmed még egy apróságra: Egy jó archiváló videókazetta 800 körül indul, a gagyi is 400 kiló. Ha "felveszem a meccset, letörlöm a felvételt újra veszem a meccset" játékot játszol érdemes jobb kazit venni. Egyébként úgy látom a téma tutira kibeszélt. Kérlek küldj majd privit mit vettél, mert már esz a kukac! Na Pá!

Elküldve: 2002. 03. 21. 18:28

Samsung...

Na, '92 áprilisában volt 50 rupónk venni videót. Jó. Samsung (46.900.- )elég jónak tűnt akkori szolgáltatásaival (pl. az LCD -s távirányítón beütötted a felvenni kívánt műsor pontos adásidejét, csatornáját, SP/LP -t, stb., majd megnyomtál egy gombot, s CSAK AKKOR került át az adat a videóba !), bár az kapásból nem tetszett, hogy 30 sec -ig (!!!) tartotta magát áram nélkül, aztán már azt sem tudta, fiú -e vagy lány.
Augusztusra már 5. -ször voltunk Csillaghegyen (Észak-Buda) a központi szervízben, és vertük az akkori ferdeszemű vezető fejét, hogy kenje a hajára, suska meg vissza.
4 hónaposan már 5. javítás... Jó, tudom, a legszupibb márka legdrágább termékét is kifoghatod...
Ellenpélda : Samsung 37 cm TV : most, 8 évesen is jó a képe, és nem kell túlhajtani (kb. 1/3 -on van) sem a fényerőt, sem a kontrasztot.

OK, OK, bocs az OFF -ért.

Videónál : csak akkor vegyél S-VHS -t, ha digizni is akarsz teljes felbontásban, de mint már írtam, NE 80 ezreset !!!
Van egy mondás : Az olcsó a drága.
Gyűjts még pénzt, és inkább 80 -ért RENDES VHS -t vegyél (Sony, Panasonic (Matsushita Electric Co. :D), JVC, esetleg Hitachi, Onkyo, néhány Grundig.

DE THOMPSONT NE !!!

Megjegyzés : SZVSZ a Panasonicnak van a leggyengébb mechanikája, jó ha nem egyből kerreg. Tudom (tudni vélem :D), van tapasztalatom. Sajnos :mad:. 69 ezerért... :mad:

Most ennyi.

Üdv : Dj.Kakukk (Gábor)

#52 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 21. 19:24

Ha megnyerem, majd ilyet veszek:
:p[url="http://"http://electronics.cnet.com/electronics/0-6342369-1305-8606630.html?tag=rev-rev"]Panasonic DMR-E20 Standalone DVD-Recorder[/url]

Vagy ilyet:
:p[url="http://"http://www.arstechnica.com/reviews/2q00/tivo/tivo-1.html"]Philips TiVo (merevlemezes aszatali felvevő)[/url]

#53 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 21. 20:23

Üdv mindenkinek!
OLEE!
Magushnak teljesen igaza van kazetta-ügyben, én nemrég TDK-val szivtam meg, pedig csak egyszer lett rá felvéve, az is sz@r lett, viszont pl. Sony bevált, egy kékdobozosat 3 hónapja használok úgy hogy minden héten felveszek, visszanézen letörlöm (ráveszek). Birja. Igaz nem 400, hanem 700 volt (180 perc). Ez példa volt.
Amúgy magánügyem, de műszaki cikket "markec"-ben nem veszek. Vittünk oda cuccot, láttam, hogy "szállitják" á la targonca és villája. No meg ha 3 napon belül besz@rik, viheted ODA vissza (van rá példa nem egy) és ugyi vételkori kipróbálásra semmi esélyed, hogy legalább bekapcsol-e , tv-adás megy-e, csak az alapdolgok. A cimen, amit nemrég irtam, ahol én vettem a 622-est 65ért, ott az volt az első, hogy kicsomizta, bekapcsolta, behangolt rajta, majd benyomott egy (igaz kicst agyonhasznált) kazit, tehát legalább volt kép, volt hang, le tudott játszani (alapdolgok). Ez általában a szakboltokra jellemző, a "markecekben" ilyenre esélyed sincs. Majd otthon kiderül, Te fogtad-e ki a 100-ból azt, ami nem megy. Ez is egy szempont, mert lehet, hogy jó a cucc, és nyertél 5 rongyot (vagy kevesebbet, mert ugyi kocsival kell kimenni, oszt a benzin is pénz), de ha hibás a cucc, akkor (3 napon belül) séta vissza, és mérgelődsz, hogy többe van, mintha szakboltban veszed, ahol legalább bekapcsolják.
Magush másik hozzászólására is csak bólogatok (nem szabad alapot venni) nem az alapot, de nem is a felsőkategóriát (627-es) vettem.
Amúgy meg itt a húsvét, figyeld az árakat !!!! Vagy várd meg a nyári uborkaszezont, akkor is lehet akció. Vagy veszel a Bp piacból :)
Ott is vannak eldugott kis boltok, (minusz 6-10ezer az árból) csak arra kell vigyázni, hogy rendesen kipróbáld a cuccot és a garanciát ne "Józsi bácsi szervizje" adja, hanem pl. Pana esetén asszem a Videopart/Panasonic-Magyarország hivatalos márkaszerviz(11. kerület), vagy valami hasonló (most nincs előttem a garjegy). Persze jobb megbizható helyen venni, ami régóta műxik, biztos ami zicher.
Szvsz S-vhs felesleges, ha, mint irod, nem kamerázol, de pl. a Pana kvázi s-vhs lejátszást tud valamilyet. (még nem próbáltam).
Na ez jó hosszú lett, bocsi érte.
Viszlát mindenkinek: YOGIBEAR ;)

[ 2002. március 21.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#54 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 22. 22:28

Magyarán vegyek egy neves márkától, közép-csúcskategóriás készüléket, ezzel talán nem járok rosszul.

Hát körbenézek, aztán malacpersely alapján kiválasztjuk a legjobbat. A 80e borzasztóan soknak hangzik...

Elküldve: 2002. 03. 22. 22:31

idézet:
Ezt írta olee:
Magyarán vegyek egy neves márkától, közép-csúcskategóriás készüléket, ezzel talán nem járok rosszul.

Hát körbenézek, aztán malacpersely alapján kiválasztjuk a legjobbat. A 80e borzasztóan soknak hangzik...
[/quote]

Akkor várj még egy picit...

#56 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 22. 22:59

A Karinthy Frigyes úton, a Philips Márkaszervíz mellett van egy bolt, ahol sérült csomagolású, vagy kiállítási darabokat árulnak 30-40%-kal olcsóbban. Talán érdemes benézni.

Mondjuk, amit nem értettem, hogy a Philips VR710 náluk 67000, az ebolt.hu-ban pedig 65000. De a Philips VR-510 meg csak 30000, ez különben 50000 (a Philipsnek alap Hifi modellje, akkor tehát ezt nem vesszük).

Elküldve: 2002. 03. 22. 23:16

idézet:
Ezt írta olee:
A Karinthy Frigyes úton, a Philips Márkaszervíz mellett van egy bolt, ahol sérült csomagolású, vagy kiállítási darabokat árulnak 30-40%-kal olcsóbban. Talán érdemes benézni.

Mondjuk, amit nem értettem, hogy a Philips VR710 náluk 67000, az ebolt.hu-ban pedig 65000. De a Philips VR-510 meg csak 30000, ez különben 50000 (a Philipsnek alap Hifi modellje, akkor tehát ezt nem vesszük).
[/quote]

Nem akarlak elkeseríteni, de a kiállítási darabok - szal nem igazán újak. Lehet, sőt, talán biztos, hogy megkapod rá az 1 év garit, de ha két év után mechanikai sz@rrákopás, akkor gondolj vissza, mit mondtam. Max. YogiBear kijavít, bár nem igazán tételezem fel róla (tyű de magyar mondat !) :D A sérült csomagolás meg sokszor 'repült', 'átment rajta az úthenger', és egyéb nyalánkságok... Disznóság az ilyen, úgy ahogy van. Persze, próba - szerencse, csak mondjuk egy 3 rupós zsebrádiónál OK. Tízezreknél már nem annyira.

Most ennyi.

Üdv.

#58 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 22. 23:23

idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
Persze, próba - szerencse, csak mondjuk egy 3 rupós zsebrádiónál OK. Tízezreknél már nem annyira.
[/quote]

Igen én sem gondoltam a videot ott megvenni. Kiállítási darabra különben fél év, sérült csomagolásúra 1 év gari van ott a szervízben. Mondjuk, ha felért veszem, akkor és fele ideig teszi, az még elmegy. Inkább az a bajuk, hogy nagyrészt régebbi típusok, és újan jobbat lehet venni kevesebbért.

Elküldve: 2002. 03. 22. 23:29

idézet:
Ezt írta olee:

Igen én sem gondoltam a videot ott megvenni. Kiállítási darabra különben fél év, sérült csomagolásúra 1 év gari van ott a szervízben. Mondjuk, ha felért veszem, akkor és fele ideig teszi, az még elmegy. Inkább az a bajuk, hogy nagyrészt régebbi típusok, és újan jobbat lehet venni kevesebbért.
[/quote]

Jó, OK. Nem tudom, ezeknél hogy megy a gari, soh'se érdekelt, így nem nézegettem utána.
Viszont tudod mennyivel tovább tart 80 -ért a 4 év, mint 40 -ért a 2 év ???
Kb. olyan ez mint :
ötszázezer forint - félmillió forint. Ugye az utóbbi mennyivel több ???

#60 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 22. 23:29

idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
Persze, próba - szerencse, csak mondjuk egy 3 rupós zsebrádiónál OK. Tízezreknél már nem annyira.
[/quote]

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.