HWSW Informatikai Kerekasztal: Szociális munka Angliában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szociális munka Angliában Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   bbence 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 3.196
  • Csatlakozott: --

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 02. 00:13

Üdv mindenkinek!

Egy középiskolás ismerősöm a napokban megkeresett egy kérdéssel, aminek a tartalma az volt, hogy nem volna-e kedvem Angliában szociális munkára elmenni egy évre. Ő erről az iskolájában kapott tájékoztatást ill. fog majd még kapni, ha elmegy egy ezt a lehetőséget ismertető alkalomra. Rögtön kérdeztem tőle mindent, amit csak tud a szervezőkről (intézmény neve, székhelye) valamint egyéb dolgokról. Mint kiderült, egyedül az utazást kell fizetni, a többit ők (heti 60-70 font költőpénz, nem túl sok tehát), valamint a biztosítást is nekünk kell állni. A munkakört is megválaszthatja a jelentkező egy bizonyos határok között, valamint azt, hogy nagyvárosban szeretne-e ilyen elhelyezkedést kapni.
Őszintén szólva kicsit idegenkedem a dologtól még úgy is, hogy semelyik irányba nem döntöttem. Nem is félelem van bennem, mert az tényleg nincs, hanem inkább bizonytalanság, ami legalább olyan rossz. A másik kontra érv részemről az, hogy ha ilyen indíttatásból mennék ki külföldre, akkor pont azokat a dolgokat nem tudnám végezni, ami a két legfontosabb helyen szerepel nálam a külföldi hosszabb tartózkodási célok mérlegelésénél. Éspedig a tanulás és a munkavállalás. A tanulást természetesen valamilyen felsőfokú oktatási intézményben értem, a munkát pedig valami olyan helyen, ahol tapasztalatokat és gyakorlatot tudok szerezni az esetleges jövőbeni állásomhoz.
De mindenképpen szeretném meghallgatni a Ti véleményeteket is, esetleg ha valaki vagy ismerőse már tapasztalatokkal is rendelkezik ilyen téren, akkor azt ha megosztaná, hálás volnék.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2 Felhasználó inaktív   T2k 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott
  • Hozzászólások: 13.183
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 04. 02. 01:24

Ne gondolkozz: MENJ!

Ez egy NAGYON JO kezdo loket ahhoz, amit kesobbiekre tervezel - ugyanis ezzel a valogatos, kisse 'fisi-fosi' hozzaallassal :D nem jutnal messzire sehol... :D

Igy legalabb megedzodnel, de megsem kellene attol felned, hogy esetleg ugy jarsz, mint anno en a masodik honapban, miutan idejottem (ti. par hetig mocskos ehes voltam nonstop, mert nem volt egy kanyim sem addigra).
Nem is félelem van bennem, mert az tényleg nincs, hanem inkább bizonytalanság, ami legalább olyan rossz. A - Azaz felsz. :) Nem kell simitani, ezt IS felelemnek hivjak. :p

ha ilyen indíttatásból mennék ki külföldre, akkor pont azokat a dolgokat nem tudnám végezni, ami a két legfontosabb helyen szerepel nálam a külföldi hosszabb tartózkodási célok mérlegelésénél. Éspedig a tanulás és a munkavállalás. - nem vagy te egy kicsit NAGYON eltajolva? :D

Gondolod, hogy valogathatsz majd a munkak kozott es persze mellette a munkaadod megertoen mosolyog majd, amikor neked orara kell menned? :eek:
Egeszen vicces elkepzeleseid vannak a kapitalizmusrol, Bencem.

1. orulj, ha kapsz tanulovizumot
2. orulj, ha van loved befizetni egy iskolat
(itt NYCben a legolcsobb csumpedlaj college (tehat nem egyetem) is $10K/ev azaz $2,500 per quartertol indul
3. a tanulovizum szamos orszagban NEM engedi a munkavallalast - ahoz mvallalasi kell, azt meg ritkan adjak unatkozo, valogatos kulfoldieknek
4. ha megis, csaknem kizarom, hogy total kezdokent, meg az iskolaba jarva a szakmaban helyezkedj el (es ez NEM CSAK a nyelvtudas szintjere vonatkozik!)
5. de ha MEGIS, akkor az nem fog megtortenni az uccso egy-ket eved elott, akkor lehet elkezdeni internship temaban erdeklodni (addig ugyanis zerot ersz szakmailag, egy irastudo, am nativ anyanyelvu fekaval tobbet ernek, plane, hogy arra altalaban meg tamogatast is kapnak)
5. fentiek okan tehat a $10K pl nem annyi, mert enni-inni is kellene egy evig, azaz vmi melot kell talalni, azaz szepen elhuzodsz pizzat/ujsagot/ kihordani reggel/este meg hetvegen avagy bussernek vmi vendeglobe, rosszabb esetben runnernek

Kabe igy - namarmost ehhez a te vazolt hozzaallasod harmatos. :)

Magyaran azt tanacsolom, vallald el azt az angliai akarmit es tapasztalj.

Utana gyere vissza es megbeszeljuk, mennyire maskeppen latod mar a vilagot. :cool: :D

#3 Felhasználó inaktív   lameXpert 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott
  • Hozzászólások: 43.097
  • Csatlakozott: --

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 02. 06:18

Idézet: bbence - Dátum: 2004. április 2, péntek - 1:17

....... A másik kontra érv részemről az, hogy ha ilyen indíttatásból mennék ki külföldre, akkor pont azokat a dolgokat nem tudnám végezni, ami a két legfontosabb helyen szerepel nálam a külföldi hosszabb tartózkodási célok mérlegelésénél. Éspedig a tanulás és a munkavállalás. A tanulást természetesen valamilyen felsőfokú oktatási intézményben értem, a munkát pedig valami olyan helyen, ahol tapasztalatokat és gyakorlatot tudok szerezni az esetleges jövőbeni állásomhoz.....

Pontosan ez az a kettő, ami nem ellenérv.  ;)
Munkavállalás lenne a javából, ahol tapasztalatokat és gyakorlatot tudnál szerezni bármely jövőbeni állásodhoz és felsőfokú tanulás lenne. Magad és az emberek megismerése.

Azt nem mondtam, hogy könnyű is..........  :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#4 Felhasználó inaktív   bbence 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 3.196
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 04. 02. 09:35

Nos igen, egy ici-picit naiv vagyok, ezt eddig is tudtam. Persze ez a naivitás egy apró tájékozatlanságból fakad, ezt is aláírom.

Azt egyébként nem mondtam - és ezzel valamennyire tisztában is vagyok - hogy a tanulást és a munkavállalást nem egyszerre képzelem el, hanem időben egymás után. Tanulni meg úgy is lehetne, hogy valami szép kis ösztöndíjat kapok, de persze ez is csak egy bizonytalan lehetőség.
A másik dolog (tudom, most sorolom az érveket, amik elgondolkodtatnak, mert ezeket szeretném mindenképpen magamban mérlegelni, hiszen legalábbis az előnyökkel valamennyire tisztában vagyok), hogy itt le kéne pauzálni a tanulmányaimat egy évre (most első éves vagyok). Nem is tudom, ez miért baj, miért írom. :)

Kikérem magamnak, hogy válogatós volnék egyszerűen csak ... na jól van, bevallom: félek a dologtól. Nem tudom, mitől, ez a baj. Angliában már voltam háromszor, tehát nem teljesen új környezet, persze gondolom ott élni és ott nyaralni néhány hetet olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől. Talán ez az egy év soknak tűnik egyszerre, de nem azért, mert nem tudnám magam mögött hagyni az ismerőseimet, a barátaimat, a családomat. Szerintem ezt meg tudnám tenni.

Itt motoszkál valahol a "Let's go!". Ezt nem gondolom, hanem érzem. Lehet, hogy gondolnom is kéne, akkor már minden rendben volna. :)

Szerkesztette: bbence 2004. 04. 02. 09:36 -kor

Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

Téma megosztása:


Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó