HWSW Informatikai Kerekasztal: ÉKSZER szövegszerkesztő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ÉKSZER szövegszerkesztő Emlékszik még rá vki?

#1 Felhasználó inaktív   roberto 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 03. 12:09

Sziasztok! Olyan régi guruknak a segítségét szeretném kérni, akik ismerték, használták, netalántán fejlesztették az ÉKSZER nevű szövegszerkesztőt. Egy előadáshoz gyűjtök anyagot, és erről a programról a világon semmit nem tudok azon kívül, h vmikor a 90-es évek elején még használták. Bármi jöhet, h ki fejlesztette, milyen könyvekben találok leírást róla, tényleg bármi.

#2 Felhasználó inaktív   Loloke 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 06. 18:35

Idézet: roberto - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 12:09

Sziasztok! Olyan régi guruknak a segítségét szeretném kérni, akik ismerték, használták, netalántán fejlesztették az ÉKSZER nevű szövegszerkesztőt. Egy előadáshoz gyűjtök anyagot, és erről a programról a világon semmit nem tudok azon kívül, h vmikor a 90-es évek elején még használták. Bármi jöhet, h ki fejlesztette, milyen könyvekben találok leírást róla, tényleg bármi.

Kár, hogy ritkán nézek be ide. Volt valahol egy kb 50oldalnyi nyomtatott hasznutmutom hozza, meg valahol, 5,25" lemezen sztem meg is van maga a program (raadasul eredetiben). Egy a gond, hogy legkorabban jovohet elejere tudom megmondani, hogy megvannak-e egyaltalan ezek valahol, vagy eltuntek a sullyesztoben.
Loloke

C2D E6300 (1,86GHz), Gigabyte GA965-DS3, 4x512GiB 667MHZ Kingston DDR2, APC Smart UPS 700, Acer 2216WAs, Pioneer DVR-112L, 2x40GiB Samsung, Geforce 7300GT, Chieftek 400W, ThermalTake Soprano, Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 / Microsoft Natural Wireless Laser Mouse 6000

#3 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Kedvespatikus
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 06. 19:19

Idézet: roberto - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 12:09

Az ÉkSzer-t (mert helyesen így kell írni, ugyanis "Ékezetes Szerkesztő"-t jelent a neve) a CompuDrug fejlesztette ki, még a 80-as évek végén. Aztán a fejlesztőcsapat kivált a cégből, és önállóan vitték tovább - ez úgy 91-92 tájékán volt. Addigra az ÉkSzer már lézernyomtatókat is kezelt (pl. HP Lajos I és II), önálló driverei voltak hozzájuk.

Emlékszem, külön kis ünnepség volt, amikor a kódja elérte a 20 ezer sort - amúgy Pascal-ban írták.

A csapat vezetőjét Darvas Ákosnak hívják. A CompuDrug ma is létezik, budapesti cég (a mostani utcanév nem jut az eszembe - a XIII. kerületben a volt Fürst Sándor u. 5. szám alatt vannak, a Duna mozi mellett). Tőlük sok használható infóhoz juthatsz.

Persze, mint volt CompuDrug-os, kötelező jelleggel használtam - nem mellesleg kitűnő program volt a maga idején. :up:

Szerkesztette: Telcontar 2004. 12. 06. 19:41 -kor

"Ami nem volt, | az most úgy van! | Talán bizony megvadultam! | Egyre forgok körbe-körbe, | az egyenes most nagyon görbe. | Hogyha kibújik a szög a zsákból, | nem én művelem, | fránya ördög teszi ezt velem."
HWSW Felajánlások - egy csapat a rászorulók számítógéphez juttatására

#4 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 07. 06:30

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 19:19

Persze, mint volt CompuDrug-os, kötelező jelleggel használtam - nem mellesleg kitűnő program volt a maga idején. :up:

Mintha ennek lett volna valami hardver-kulcsa?
Vagy keverem? Valahol 5"-os lemezen +van meg.
by horex
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#5 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Mikka makka vejnemöjnen pilla vakka
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 07. 07:54

Idézet: horex - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 6:30

Mintha ennek lett volna valami hardver-kulcsa?
Vagy keverem? Valahol 5"-os lemezen +van meg.
by horex

A lemeze volt másolhatatlan és szükséges a futtatásához, egyébként istentelenül visított...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#6 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Kedvespatikus
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 07. 14:51

LameX-nél a pont. Kulcslemeznek neveztük a floppyt, ami nélkül nem indult. A CompuDrugban akkoriban ez volt a másolásvédelem. Persze, belső használatra nem kellett a kulcslemez. :)
"Ami nem volt, | az most úgy van! | Talán bizony megvadultam! | Egyre forgok körbe-körbe, | az egyenes most nagyon görbe. | Hogyha kibújik a szög a zsákból, | nem én művelem, | fránya ördög teszi ezt velem."
HWSW Felajánlások - egy csapat a rászorulók számítógéphez juttatására

#7 Felhasználó inaktív   roberto 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 15. 11:15

köszönöm mindenkinek a segítséget, az elmúlt héten úgy alakult, h nem voltam netközelben. Loloke említetted, h esetleg megvan még a program a régi cuccaid közt.  megnéznéd? előre is köszi.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó