HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus notebook szervíz - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus notebook szervíz

#1 Felhasználó inaktív   mtx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 14. 15:33

Sajna tönkrement egy M2E típusú Asus notebook. Nagy valószínűséggel, az alaplapi memória hibás, mert a gép működik, de néha elszáll. Memóriateszt segítségével kimutatható a hiba.

Szóval kellene valamilyen megoldás, hogy ne kelljen az egész alaplapot cserélni. Sajna az alapmemóriát nem lehet letiltani, legalábbis biosból biztosan nem, legfeljebb egy részét át lehet csoportosítani video memóriának, de ez nem segít.

Egy olyan szervíz kellene, akik ki tudják cserélni az alaplapi memóriachipet.
neduddki!

#2 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 16:55

hát azt kemény lenne kicserélni. Szerintem vagy új alaplap, vagy kiszedni óvatosan az összes chipet.

#3 Felhasználó inaktív   Locsoló 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 14. 18:39

Idézet: mtx - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 16:33

Egy olyan szervíz kellene, akik ki tudják cserélni az alaplapi memóriachipet.

A hivatalos Asus szervíz: Link ők. Ha alaplaphibás, olcsóbban jársz, ha veszel egy másikat. Részvétem. :rolleyes:

#4 Felhasználó inaktív   mtx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 21:06

Idézet: Locsoló - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 17:39

A hivatalos Asus szervíz: Link ők. Ha alaplaphibás, olcsóbban jársz, ha veszel egy másikat. Részvétem. :rolleyes:

Erről a cégről amit írtál, csak annyit, hogy oda vittem először. Visszaküldtek egy árajánlatot, miszerint az aksi szart be. Na mondom magamban hozzáértő emberek lehetnek ott, ha nem veszik észre hogy memóriahibás. Felhívtam őket és mondtam, hogy ok, én kicseréltetném az aksit, de nem vagyok meggyőződve arról hogy akkor megjavulna, mert sztem memóriahibája van és az így nem oldódik meg :) Mondtam nekik, hogy nézzék már meg memóriatesztel is. Erre visszahív a fickó, hogy megnézték, tök jó meg minden. Gondoltam szép kis memóriateszt lehetett, tán csak nem a bios memóriatesztjére gondoltak :).  Na mindegy mondtam nekik, hogy próbáljanak már ráinstallálni egy windózt. Erre néhány óra után visszahívtak, hogy rájöttek, hogy az alaplapi memóriachip hibás. Szal ilyen az a cég...
neduddki!

#5 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 21:21

1. reakció:  :nevet2:  :nevet2: 
2. reakció: Vagy pénzmosoda vagy hozzáértő emberek.

#6 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 21:27

ha semmi mód nincs rá, a chipek kiszedése előtt valahogy szerkeszteni kéne egy olyan bios-t ami eleve nem kezeli az adott memóriabuszra ráforrasztott ramot. Mert nyilván az egyik slot "helyére" van "betéve" a beágyazott ram. Esetleg hivatalos asus supporttól kéne érdeklődni mi ilyenkor a teendő. 
Mindenképpen javítható a dolog. Még 4-5 éve a pc guruban olvastam hogy egy 128-as kingston ramból 64-eset csináltak. :)
Egyébként amelyik szervíz megcsinálná, ők is kivennék a rossz chipeket, és szabadon hagynák. 1 szabad slot még van, nem? hát akkor? kalandra fel :)

#7 Felhasználó inaktív   mtx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 07:41

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 20:27

ha semmi mód nincs rá, a chipek kiszedése előtt valahogy szerkeszteni kéne egy olyan bios-t ami eleve nem kezeli az adott memóriabuszra ráforrasztott ramot. Mert nyilván az egyik slot "helyére" van "betéve" a beágyazott ram. Esetleg hivatalos asus supporttól kéne érdeklődni mi ilyenkor a teendő. 
Mindenképpen javítható a dolog. Még 4-5 éve a pc guruban olvastam hogy egy 128-as kingston ramból 64-eset csináltak. :)
Egyébként amelyik szervíz megcsinálná, ők is kivennék a rossz chipeket, és szabadon hagynák. 1 szabad slot még van, nem? hát akkor? kalandra fel :)

Igen van még benne szabad slot, sőt van is benne memória. Én is gondoltam erre a bios-os dologra, csak hát ez lenne a legbonyolultabb megoldás. Disassemblerrel nekiállni a biosnak, hát elég időtrabló dolog lenne. Gondolom ezek forráskódja nem hozzáférhető.

A baj az, hogy a gép valószínűleg nem működne az alaplapi chipek nélkül, mert a videokártya memóriáját ezek adják.
neduddki!

#8 Felhasználó inaktív   mtx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 08:21

Le sem merem írni, de működik!!!

Kiszedtem a chipeket egy preciziós csípőfogó használatával az egyik oldal kivezetéseit egyenként elvágva. Utána a chip másik oldalán található lábai némi mozgatás után eltörtek. Sajnos a lábakat nem lehetett úgy elvágni, hogy a végén ne érjenek össze, tehát nagyítóval minden egyes lábat szépen meg kellett vizsgálni.

De megcsináltam, és most teljesen jól működik, csak 128Mbyte-al kevesebb memóriával. Tehát tényleg csak a memóriachip volt rossz. Mellesleg az aksi is jó, csak nagyon le volt merülve.
neduddki!

#9 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 13:30

Aki mer az nyer :)

#10 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:11

Gratulálok!
Egyszerűen hihetetlen! Lehidalok!

#11 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:24

"szep" munka, sokat sporoltal magadnak :)  :respect:
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#12 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:58

hát nem megmondtam?  500ft lesz  :pokeas:  :D

#13 Felhasználó inaktív   mtx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 15:32

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 18:24

"szep" munka, sokat sporoltal magadnak :)  :respect:

Ja, azt mondták kb 115 ezer az lenne egy új alaplap  :eek:
neduddki!

#14 Felhasználó inaktív   mtx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 15:36

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 18:58

hát nem megmondtam?  500ft lesz  :pokeas:  :D

Igen, igen, megmondtad  :respect:
Hová küldhetem a pénzt?  :typing:
neduddki!

#15 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 19:01

Hali!
Nekem is most haldoklik a gépem. Viszi majd futár Pestre. :(

#16 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 23. 00:33

És? Ha már viszi, akkor van hely...Mi meg itt páran érünk ehhez, ha alaplapi memória, az cserélhető pár perc alatt,
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#17 Felhasználó inaktív   S3NS3i 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 09:12

Nekem a töltö csatlakozó kiszakadt az alaplaprol.Az alaplap nem sérült csak elengedte a forrasztás és a műanyag tört. Nem találok hozzá sehol az ég világon csatlakozót. Ha tudtok légyszi PM.
[Asus P5B-Deluxe WiFi-AP][Core 2 Duo E6300@2130Mhz][GeiL Ultra Kit 2x512 MB DDR2-800][Samsung 320GB 16MB][Gainward 8800GT 512MB GoldenSample][Codegen 300W]

[15,4" WXGA][Mobile Intel Alviso i915PM][Mobile Intel Pentium M Dothan 2MB/FSB533 1,73Ghz][512MB DDR2-533][80GB 8MB][ATi Mobility Radeon X700/128MB PCI-EXP]

#18 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 30. 23:04

Idézet: S3NS3i - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 10:12

Nekem a töltö csatlakozó kiszakadt az alaplaprol.Az alaplap nem sérült csak elengedte a forrasztás és a műanyag tört. Nem találok hozzá sehol az ég világon csatlakozót. Ha tudtok légyszi PM.

Általában tudom javítani a csatit is, de bontóból lehet szerezni olyat, ami egyben van.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#19 Felhasználó inaktív   susA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 18:37

Hali Mindenkinek!

Visszaolvasgattam egy picit, de nem találtam a hibámhoz hasonlót. Asus X51-es a gépem és csak úgy elment a touchpadom nem tudom használni. Próbálkoztunk a biosban gyári visszaállításal driver ujratelepítésel, de sajna semmi. Ha valakinek lenne ötlete szivesen fogadnám, (mielőtt elment a touchpadom előtte egy hónapig elem hibát jelzett gép aztán magától megjavult)
Ha nem akkor marad a szervíz:-((
előre is kösz a segítségeteket

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó