Compaq Deskpro 2000 reset
Elküldve: 2004. 09. 13. 10:58
Najo, tenleg nem fagy, viszont dualboot dos/win95, es softreset (ctrl-alt-del, vagy windozerbol reboot) utan nem mukodik a halokartya (EtherExpress10+ vagy 10/PRO nemtom, i82959FX). Mivel reset gomb nincs marad a ki/be kapcsolgatas, ez viszont nem kulonosebben hasznal sem a vinyonak, sem a tapnak (foleg a vinyonak, SCSI...), ugyhogy alternativ megoldasra lenne szukseg:)
Az alaplapon nincs reset header, de meg helye sincs, marad a kokanyolas. Arra gondoltam, hogy az egyik ISA slot RESET labara (B2, ha minden igaz) rahanyok egy mikrokapcsolot, ami jol logikai 1 szintre huzza azt, es ezzel reset-el.
A kerdes csak annyi, hogy ez elegendo, vagy van valami extra kivansag (mittomen, 200us-ig tartani kell a reset jelet, stb), ill. az ISA buszrol eljut-e a reset mindenhova, ahova kell?
Elküldve: 2004. 09. 13. 13:27
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 11:58
Najo, tenleg nem fagy, viszont dualboot dos/win95, es softreset (ctrl-alt-del, vagy windozerbol reboot) utan nem mukodik a halokartya (EtherExpress10+ vagy 10/PRO nemtom, i82959FX). Mivel reset gomb nincs marad a ki/be kapcsolgatas, ez viszont nem kulonosebben hasznal sem a vinyonak, sem a tapnak (foleg a vinyonak, SCSI...), ugyhogy alternativ megoldasra lenne szukseg:)
Az alaplapon nincs reset header, de meg helye sincs, marad a kokanyolas. Arra gondoltam, hogy az egyik ISA slot RESET labara (B2, ha minden igaz) rahanyok egy mikrokapcsolot, ami jol logikai 1 szintre huzza azt, es ezzel reset-el.
A kerdes csak annyi, hogy ez elegendo, vagy van valami extra kivansag (mittomen, 200us-ig tartani kell a reset jelet, stb), ill. az ISA buszrol eljut-e a reset mindenhova, ahova kell?
Érdemes még azzal a 6-8 éves P1 "csodával" ennyit vesződni ?

Egy barkácsolt "rézgombtól" nem lesz jobb.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2004. 09. 13. 13:32
Amugy meg csak azert pocsolok csak vele, mert allat modon futnak rajta a regi, atom game-ek:)
Windozer meg csak a 'rendes' halozatkezeles miatt vanik rajta (DOS-os msnetwork kliens kisse... erdekes)
Elküldve: 2004. 09. 13. 13:32
Elküldve: 2004. 09. 13. 13:38
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 11:58
Ha már kókányolsz, akkor miért nem a processzor RESET lábát keresed meg?
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 09. 13. 14:02
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 14:38
Az volt a masik lehetoseg:)
Csak ebben a gepben specko alaplap+specko riser kartya van, es a riser kartyara kenyelmesen ra lehetett volna forrasztani ket vezeteket, es a hatlapra felhekkelni egy kapcsolot. Processzorfoglalattol meg korbe kell huzni fel hazban a tyukbelet, meg szetszedni is mokas lesz (marmint a gepet, kokanyolas utan).
Najo, nezzuk mi van ezen a csodaalaplapon.
3db 74F245. Ez elvileg buszmeghajto, de ketiranyu, ketto gondolom az ISA adatbuszahoz tartozik, a harmadikat nemtom:)
74125. 3state buffer. Gyanus.
7407. Buffer, szinten gyanus.
Ezen kivul vanik egy TL431, 7486, 74125, 7400, 7408, 74165. Ezek gondolom alapbol kiesnek, a tobbi chip meg RAM (interganyolt VGA-hoz), chipset vagy super i/o, vagy RS232 transceiver vagy PLL. Ja, meg vanik egy flash is a BIOS-nak.
A 74125 imho nem RESET lesz, mert mi a fenenek ide 3state kimenet.
A tobbit meg megnezem.
Elküldve: 2004. 09. 13. 14:09

Ezen már meglepődtem én is nemrég, hogy nincs rajta reset gomb. Viszont cserébe szétrobbanthatatlanul stabil egy szerkezet.

Csak utálom, hogy a bios egy részét a vinyón tárolja...

Elküldve: 2004. 09. 13. 14:49
Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 15:09
Ezen már meglepődtem én is nemrég, hogy nincs rajta reset gomb. Viszont cserébe szétrobbanthatatlanul stabil egy szerkezet. :) És még jól is néz ki.
Csak utálom, hogy a bios egy részét a vinyón tárolja... :omg: Jobban örültem volna, ha nem csili-vili Windows-os gui-it kap a bios, hanem a hagyományost, de azt inkább eepromban tárolva...
En nem hasznalok szervizparticiot, mert en is ruhellem, ellenben mindig keznel van a beallito/tesztelo/akarmilyen lemezkeszlet az osszes (nalam elofordulo) markasabb gephez (cpq deskpro 2000 es 6200, ibm pc350, unisys-nek is van valami ilyen cucca, de arra meg nem volt szukseg:)
Tenyleg, ha mar itt tartunk mit lehet kezdeni egy olyan compaq geppel, ami be sem bootol, csak kitol egy hibat (vmi time&date not set) es sipol, mint allat?
ps. nekem mar a 486-os gepemen is ilyen winbios borzalom volt (vmi amibios stuff, amugy Shuttle lap:)
Elküldve: 2004. 10. 03. 23:39
Amugy,a Compaqnak volt az a mániája, hogy nem volt BIOSa, csak egy EEPROM a lapon, és maga a BIOS-prg meg lemezről kellett, beállitottad amit kell, befőzte az EEPROMba, oszt váz. Kreténség.
Ellenben a RESET. Jókora faxság hogy nincs rajta, de: a tápja sima AT, vagy amolyan félig-meddig AT-ATX hibrid marhaság? Nekem van egy P100as Siemens-Nixdorfom, az majdnem ATXes, és a RESET is érdekes rajta: ha egyszer rábökök, resetel, ha benyomom hosszan, akkor meg kikapcsol. Gondolom a tápban szakit valamit, mert nem a lapra megy ON gomb, hanem egyből a tápba.
Amugy, érdemes ennyit oblákolni a LAN kártya miatt? Intergányolt amugy, vagy csak olyan sima? Ha integrált, akkor én letiltanám a retekbe, ha meg nem, úgy kivágnám hogy csak úgy repül. Vergődnek mindenütt manapság, hogy hűűűű a 3com, meg az IBM, meg a HP, az asztán kártya, namost van nálam IBM, ami 100 Mbites hálón egy 3com officeconnect hubbal, meg 3com és digitel kártyákkal nem nyom ki csak 1,5 mega/secet, hajam hullik ki mire áttolok egy-egy image-t. A HP DeskDirect kártyám meg dual, azaz van rajt külön 10, külön 100as port, namost a 100as úgy döglött, ahogy kell, még a gyári lemezes HP testprg is csutkára fagy rajta. Élettartam-garis, de a HP köcsög ügyfélszolgálata a szememre hány, és kb 4 hónapja sz*rnak felhivni vagy visszairni, hogy hová dugjam a kártyát. És ez a maga idejében valami 70 ropis cucc volt. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy szaladjon az ember Realteket venni, de azért a 3comtól éppúgy nem ájulduzom, ahogy a többi úgymond márkás, aztán szomszédos dzsunkákon gondos sárga kezek hegesztette csodáktól sem.
Elküldve: 2004. 10. 04. 00:15
Idézet: 2-More - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 0:39
Na de kollega ur...:)
BIOS az vanik, mert anelkul se kep, se hang:)
Setup-ja volt lemezen (ill. szervizparticion), ami amugy tenyleg baromsag. De legalabb a hulye juzernek eselye sincs arra, hogy barmit elbasszon (lemez nelkul ugye...:P)
Idézet
AT-nek tunik, nem neztem meg alaposabban.
Idézet
Hat, a floppyzasnal jobb:)
Idézet
Sima. ISA Intel EtherExpress/PRO (vagy /10PRO, tudja a kolera, i82595FX, az elso postban el is kurtam, mert elirtam a chip tipusat, nem mintha barki is szova tette volna:)
BTW markas kartyaknak az egyetlen (imho vitathatatlan) elonye, hogy ha megdoglik, akkor teljesen elhallgat, nem vergodik, es nem bassza tele a halot szemettel, mint a realtek csodak alapbol:)
Elküldve: 2004. 10. 04. 11:02
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 1:15
nézd meg alaposan... az én itt porosodó Deskpro 5200MMX-em (vagy a DP 4000 neve? passz) ATX-es... ha a PS-ON (nézd meg egy másik tápon, hogy melyik az) vezetékre beraksz egy megszakító kapcsolót, akkor az cirka reset lesz... persze kikapcsolja a tápot, de csak rövid ideig kell nyomni, hogy a vinyók ne álljanak le...
Elküldve: 2004. 10. 04. 11:16
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 1:15
AT/ATX hibrid
Elküldve: 2004. 10. 04. 11:23
Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 12:02
Hat, elegge gany megoldasnak tunik...
Akkor mar inkabb power good jelet kene szaggatni, de ez is gany:)
BTW a deskpro 2000 es 5200 tok mas (arrol nem is beszelve, hogy mar harom fele 5200-at lattam...).
Elküldve: 2004. 10. 05. 12:04
Szerintem viszont a start cuccot vagy a pwr good-ot megszaggatni kevésbé gány, mint valahol rápatkolni egy kanócot a procifoglalatra vagy az ISAra. VAgy kitépni a lapot és tüzetesen átnézni alulfelül, hátha van reset rajta, csak nincs kivezetve, beforrasztva, hanem jóól el van dugva valahol.
Elküldve: 2004. 10. 06. 09:29
Volt egy gyanus csatlakozosor (2 tuske), de ha rovidrezarom, akkor szikrazik egyet, es a tapot lelovi a rovidzarvedelem, szoval ez nem reset;>
Elküldve: 2004. 10. 06. 10:35
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 10:29
Volt egy gyanus csatlakozosor (2 tuske), de ha rovidrezarom, akkor szikrazik egyet, es a tapot lelovi a rovidzarvedelem, szoval ez nem reset;>
Bizonyos szempontból ez is tekinthető resetnek

Elküldve: 2004. 10. 31. 00:06
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 23:15
Sima. ISA Intel EtherExpress/PRO (vagy /10PRO, tudja a kolera, i82595FX, az elso postban el is kurtam, mert elirtam a chip tipusat, nem mintha barki is szova tette volna:)
...
No nem mintha fontos lenne:
i82595FX : Intel EtherExpress PRO/10+ ISA adapter
AndrewGL