HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel 875PBZ Bonanza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel 875PBZ Bonanza az alaplap topic-ja Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 11. 09:53

Vennek egy Intel Bonanza D875PBZ lapot, 2x512 Geil 400MHZ memoriaval,
a lenyeg az lenne, hogy lehetoleg minel stabilabb legyen a gep, es viszonylag
konnyen lehessen osszerakni :D

Szoval mind a memoriaval, mind a lapal kapcsolatban lennek kivancsi
a velemenyetekre stabilitas teren, de a legjobb ha vkinek a ketto egyben van ;)

#2 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 08. 11. 16:38

Ezzel így ebben a formában nem lesz bajod stabilitásilag, az biztos. Bár nekem ipari méretben ilyen lap Kingstonnal megy, de egykutya, azon napi X órában melóznak. Reggeltől bedigiz, délután vág, éjjel meg konvertál DVD-t megír, utána folytköv. Jól zúzza, én Intel lap buzi lettem hamar.
Make love not Wor.

#3 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 11. 16:46

Stabilitás=Intel lap + Intel chipset + Intel processzor :respect: Memória... megbízhatóság, minőség reális áron = GeIL ;)

The perfect combination :respect:

#4 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 19:40

Koszi!, akkor ugy nez ki, hogy makom van  :D
Ezekhez tudok olcson hozzajutni egy boltbol, sulinetben  :cool:
Meg ugye tuningolni nem akarok, szal jo valasztasnak tunt, most ,
hogy ti is megerositettetek, meg jobb:)

De akkor miert nem hallani sehol Geil memoriakrol?, mindenki csak Kingstonrol,
Kingmaxrol, meg Corsairol beszel :confused:

#5 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 19:58

Mert GeiLhez qrva ritkán és kevéssé olcsón lehet hozzájutni. Mig itt manapság veri magát mindenki a Corsairre, 1 évvel ezelőtt a kutya nem tudta mi az, max a tomszhárdverről. És akkor még nem volt szó az OCZről meg a Mushkinről, meg a többi ritkaságról. A Kingston is nagyon jó, az Infineon is, kinek mi tetszik.

#6 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 21:53

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 20:58

Mert GeiLhez qrva ritkán és kevéssé olcsón lehet hozzájutni. Mig itt manapság veri magát mindenki a Corsairre, 1 évvel ezelőtt a kutya nem tudta mi az, max a tomszhárdverről. És akkor még nem volt szó az OCZről meg a Mushkinről, meg a többi ritkaságról. A Kingston is nagyon jó, az Infineon is, kinek mi tetszik.

Mi bajod a Corsair-rel? Valami személyes negativ tapasztalat ... ?
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#7 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 21:59

Frászt. Csak falra mászom attól, hogy egy évvel ezelőtt a kutya nem látott még Corsairt vagy GeIL-t, most meg a legutolsó 14éves is erre veri magát, hogy ezek mennyire rulz meg tunnying memoárok, közben más memóriát életében még nem látott.
Magával a rammal semmi bajom, csak a körő szövődő legendákkal, amit a tomszhardveren meg zuppergamezen meg próhárveren, nameg oldmeszn tunnyingrovaton nevelkedett gyökerek táplálnak. Mintha bizony más ram nem is lenne a világon.

#8 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 22:15

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 22:59

Frászt. Csak falra mászom attól, hogy egy évvel ezelőtt a kutya nem látott még Corsairt vagy GeIL-t, most meg a legutolsó 14éves is erre veri magát, hogy ezek mennyire rulz meg tunnying memoárok, közben más memóriát életében még nem látott.
Magával a rammal semmi bajom, csak a körő szövődő legendákkal, amit a tomszhardveren meg zuppergamezen meg próhárveren, nameg oldmeszn tunnyingrovaton nevelkedett gyökerek táplálnak. Mintha bizony más ram nem is lenne a világon.

:think:

- Azt modod, hogy "legenda" ... ? ... biztos vagy benne, hogy "csak" legenda és nincs benne valóság? Próbáltad?
- Ahogy olvastam az előttem leirtakat, először a Kingston került szóba (mivel valaki ezzel használta a kérdéses alaplapot) , de később a Geil is minősitve lett, mint megbizhatóság reális áron kategória.

... szóval nem igazán értem az ellenszenvedet (?) a tipussal kapcsolatban.

Szerkesztette: Blue-MOD 2004. 08. 11. 22:17 -kor

Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#9 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 22:22

Nincs ellenszenvem a tipussal kapcsolatban. A legendára annyit, hogy tudom hogy baromi jó modul, nagyon megbizható, nem ok nélkül életartam-garis, mindössze a topikinditó azon kérdésére, hogy a GeILről miért nem hallani, csak a Kingston, Kingmax meg Corsair, reagáltam emigyen.
Szóval, nem a tipussal szemben táplálok ellenszenvet, hanem azzal a szemlélettel, ami miatt a topikinditó nem hall ugye mást, csak hogy vegyé Corsairt mer az a kirájj, meg vegyé Kingmakszot mer az a kiráj, de más alternativa nincs.
Aztán ugye ha az ilyen szakértőknek mint amilyenek a prosz*rveren meg a többi gyökérbányász helyen megfordulnak, megpenditi netán az ember, hogy OK hogy Corsair, de mivan azzal a másik 6-8 márkával, akkor jaaa, az micsodaaaa? Meg ne vegyé mer sz*r, és csak ez a jó. Mert csak azt ismerik. Attól még más is lehet jó. Nem azt mondom hogy kezdjen esze nélkül OCZ után kaparni, mert előbb fog fehér hollót látni piros havon kapirgálva, csak annyit akartam, hogy izlés dolga, mit vesz. Nagyon megbizható a Kingston is, meg az Infineon is, nemcsak Corsairből áll a világ.

#10 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 22:28

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 23:22

Nincs ellenszenvem a tipussal kapcsolatban. A legendára annyit, hogy tudom hogy baromi jó modul, nagyon megbizható, nem ok nélkül életartam-garis, mindössze a topikinditó azon kérdésére, hogy a GeILről miért nem hallani, csak a Kingston, Kingmax meg Corsair, reagáltam emigyen.
Szóval, nem a tipussal szemben táplálok ellenszenvet, hanem azzal a szemlélettel, ami miatt a topikinditó nem hall ugye mást, csak hogy vegyé Corsairt mer az a kirájj, meg vegyé Kingmakszot mer az a kiráj, de más alternativa nincs.
Aztán ugye ha az ilyen szakértőknek mint amilyenek a prosz*rveren meg a többi gyökérbányász helyen megfordulnak, megpenditi netán az ember, hogy OK hogy Corsair, de mivan azzal a másik 6-8 márkával, akkor jaaa, az micsodaaaa? Meg ne vegyé mer sz*r, és csak ez a jó. Mert csak azt ismerik. Attól még más is lehet jó. Nem azt mondom hogy kezdjen esze nélkül OCZ után kaparni, mert előbb fog fehér hollót látni piros havon kapirgálva, csak annyit akartam, hogy izlés dolga, mit vesz. Nagyon megbizható a Kingston is, meg az Infineon is, nemcsak Corsairből áll a világ.

Ok. Csak tudni szerettem volna az álláspontodat. ... és még egyet is értek vele. Legalábbis ha jól értem, akkor az "elvakult" brand favorizálás ellen vagy inkább, mint maga a tipus ellen.

#11 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 22:30

Mégcsak annyira nem is a fanatizálás ellen. Én is csomószor észérvek és anyagiak ellenére vásárolok, csak mert tetszik valami, igaz nem azért, mert hüddemekkoramárka. Magával a tipussal semmi bajom nincs.

#12 Felhasználó inaktív   kuk@c 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 17. 10:10

Hi all.

Adott egy Intel Bonanza alaplap a legújabb BIOS-al, 2.4-es P4 procival. Az illető ki akarta cserélni egy 3.2-esre, de meg se nyikkant a gép vele. Visszatéve a 2.4-est, tökéletesen műxik... :confused:
Egy másik alaplapban megy a 3.2-es... Szal a proci nem lehet rosssz...

Mi lehet a gáz?
Mi a ráké nem megy egy Intel alaplapban az Intel procija?

@
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...

#13 Felhasználó inaktív   kuk@c 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 11:57

Senkinek sincs ötlete? :confused:
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...

#14 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 12:43

Idézet: kuk@c - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 11:10

Hi all.

Adott egy Intel Bonanza alaplap a legújabb BIOS-al, 2.4-es P4 procival. Az illető ki akarta cserélni egy 3.2-esre, de meg se nyikkant a gép vele. Visszatéve a 2.4-est, tökéletesen műxik... :confused:
Egy másik alaplapban megy a 3.2-es... Szal a proci nem lehet rosssz...

Mi lehet a gáz?
Mi a ráké nem megy egy Intel alaplapban az Intel procija?

@

Please, read the manuals first.  :reklamacio:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#15 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 12:47

3.2es gondolom Prescott. Meg köll nézni, hogy az adott revizió a lapból támogatja e a Prescottot egyáltalában, mett az intelnél bármi elképzelhető.
Procicsere előtt egy CMOS discharge nem fog ártani, esetleg bekapcs közben folyamatosan az Insert, de biztosabb a discharge.

#16 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 17. 14:53

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 12:47

... esetleg bekapcs közben folyamatosan az Insert, de biztosabb a discharge.

Ez nem csak Abit fícsőr? ;)

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#17 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 16:24

Tudja egy valag más lap is úgy tapasztaltam. De Abitnál se mindig megy.

#18 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 18:01

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 13:47

3.2es gondolom Prescott. Meg köll nézni, hogy az adott revizió a lapból támogatja e a Prescottot egyáltalában, mett az intelnél bármi elképzelhető.
Procicsere előtt egy CMOS discharge nem fog ártani, esetleg bekapcs közben folyamatosan az Insert, de biztosabb a discharge.

Chipset és kibocsátás éve nem mindegy. Elvileg az i845-ös csipszetnek is kéne tudnia kezelni az Prescottot, de tökmindegy, ha a gyártó úgy csinálta a lapot, hogy (BIOS frissítés ide vagy oda,) mégse megyen az Prescott csak a Willamette & Northwood.

Az alaplapleírásban "Manual" ott kéne pihegni, hogy Prescott ready. Ezt pedig eddig csak i865PE csipes lapoknál láttam még.
(A 2,4-es P4 tuti, hogy egy 533 QuadPumped FSB-s Northwood, a lap pedig i845?? csipes.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#19 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 08:07

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 19:01

A 2,4-es P4 tuti, hogy egy 533 QuadPumped FSB-s Northwood, a lap pedig i845?? csipes.

Te Zsivagoo: i875PBZ
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#20 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 09:00

Idézet: Vulpes - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 9:07

Te Zsivagoo: i875PBZ

És nem eszi a Prescottot ?  :eek:  :eek:

Pedig kéne neki. Mit mond "Manual" a "kubai edző" ?  :D

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó