Memória késleltetés, sávszélesség, IMC
Elküldve: 2004. 09. 08. 08:22
Elküldve: 2004. 09. 08. 08:59
Idézet: Rive írta:
Ez van. Az azért vigasztal, hogy más is mondott már hülyeségeket.
Idézet
Szerencsére a kutya sem beszélt WS alkalmazásokról, így aztán esetünkben teljesen lényegtelen, hogy a WS alkalmazásokon dob-e vagy sem az IMC. Na jó, nem lényegtelen, pont akkora százalékban lényeges, mint amekkora százalékban az Intel bevételei a WS processzorokból származik. Ami azért erősen egy számjegyű lehet.
Idézet
Szintén örülök, hogy a WS kategóriában nem jelentkezik, de ennek szintén kevés köze van a témához.
Idézet
Azért nem baj, ha mindig röhögök egy öblöset, amikor a desktop előkerül a Xeon, az Itanium meg a sokprocis Opteronok között? Ja, amúgy meg hányni lenne kedvem ettől
Gratulálok kultúrált hozzászólásodhoz! Mi lenne, ha a kisebbségi frusztrációdat nem itt élnéd ki? Szabad kérni, hogy betartsd a kultúrált társalgás szabályait?
Amúgy nem ugráltam a kategóriák között. Bár az tény, hogy szép lassan elmentünk offtopic irányba. De ettől azért még nem szokás hányni. A kedvedért leírom, hogy hogyan történt az egész:
- Egy Itaniumos hírre (miszerint a a Montecito csúszni fog) beírtam, hogy szvsz. az Intel erőforrás gondokkal küzd, mert túl sok mindent kell fejlesztenie és nincs rá elég embere. És itt jegyeztem meg, hogy pl. az IMC-t (meg az NX bittel is késik) sem fejlesztette ki a P4-re, pedig milyen jó is lenne az neki.
- Erre írtad, hogy az IMC nem sűrgős az Intelnek.
- Special javasolta a játékteszteket, mint tesztelési lehetőséget. Hoppá!
- Ezután hoztam az ominózus cikket. Amivel szemben nem az volt a kifogásod, hogy játékokat teszteltek benne, hanem az, hogy látni véltél benne egy memória sávszélesség növekedést. Ekkor tehát még nem tetted szóvá azt, hogy desktop teszteket hoztam.
Most pedig, miután igazából nem tudod megindokolni, hogy mi a fenétől gyorsult is igazából az a P4-es rendszer 5-10%-ot, egyszerűbbnek véled, ha kijelented, hogy "hányok ettől". Pedig tök egyszerű lenne a dolgod: meg kellene magyaráznod, hogy ha a memória latency csökkenésétől lényegesen javul a P4-ek teljesítménye a tipikus desktop alkalmazások alatt, akkor vajon az IMC-től miért nem?
A kedvedért még egyszer megismétlem. Az IMC implementálásának eldöntésénél nyilván két szempont játszik szerepet: a költségek (beleértve mindent, tehát a tervezést, a szervereknél történő átállást, ...) és a várható nyereség (nem csak pénzbeli nyereség). Ez utóbbi esetén fontos, hogy mekkora piacon és mennyit gyorsul a processzor. A legnagyobb piac a desktopok piaca, aztán jön a szerver és a WS piac. Természetesen igaz az, amit Special ír: vajon jelentős-e a pénzügyi nyeresége az Intel számára, ha a P4 gyorsul a desktopon? Szerintem már közepes távon is piaci részesedés veszteséggel kell az Intelnek számítania, ha nem tudja tartani a teljesítményversenyben a pozícióját. Ráadásul van itt még két dolog: az árak alakulására gyakorolt hatás (nyilván nem mindegy, hogy mennyiért tudja eladni a termékeit), illetve az, hogy vajon a felső (felső-közép) kategóriában (mondjuk a 200+ dolláros piacon) hogyan szerepel a vállalat (ezen piac magas nyereségessége miatt). Ez utóbbi esetén viszont nagyon fontos a játékok alatt nyújtott teljesítmény, így került a csizma az asztalra. Így aztán felesleges hánynod.
Mellesleg vannak olyan professzinális alkalmazások is, ahol szvsz. a Xeonok jelentősen gyorsulnának az IMC hatására. Például a webszerverek esetén elég jelentős az Opteron fölény, amire emlékeim szerint épp te írtad, hogy az IMC-nek köszönhető. Persze lehet, hogy az IMC nem lenne ilyen drámai hatással a Xeonok teljesítményére, sajnos ezen a területen ilyen késleltetési teszteket nem olvastam.
Elküldve: 2004. 09. 08. 09:31
Idézet: hvuk - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 9:59

Figyi, csak a tisztánlátás kedvéért. Most az egyszer.
- A vita az Itanium2 topikban indult. Az, hogy az Itanium, Xeon és Opteron dolgai között szerinted téma a desktop, legyen a magad gondja.
- Az is legyen a magad gondja, hogy szerinted a WS nem tartozik a témához az adott topikban.
- Sőt... Az is a te gondod, hogy szerinted a kultúrált társalgás szabályi között nálad miért nem tétel az adott terület mélyebb ismerete.
- Meg az is, hogy néhány bekezdéssel később miért jelented ki, hogy offtopik irányba ment szerinted is a társalgás, ha előtte meg a WS-t ítélted témán kívülinek

Azzal a linkelt cikkel kapcsolatban az adott témán belül marha sok kifogásom volt, ám semmi kedvem nem volt mindent leírni, hiszen magán a linkelés tényén akadtam ki leginkább. Csak a kedvedért néhány olyan dolog, amit a témán belül kötelező jelleggel észre kellene vennie bárkinek, aki megszólal, és nem szabadna szó nélkül hagynia, hamár linkel:
- Sávszélesség változása a késleltetés függvényében
- Használt tesztek relevanciája a téma szempontjából
- Tesztelési metódus
- Lehetséges hibaforrások, pl. IMC&LongPipe vs. NetBurst eltérő optimalizálási metódusai, jelenlegi helyzet
- A jövőre vonatkozó extrapoláció lehetőségei, buktatói
- Szoftverfejlődés irányvonalai, ezek hatása a tesztek eredményeinek interpolációjára
Az IMC piaci jelentőségére vonatkozóan ugyebár érvényes, amit említettem már: az Intel-féle ShortPipe úgy tűnik, IMC nélkül is alázza az opteronokat (is). Alsó szegmensbeli bevezetése a piac szempontjából rövid időn belül várható: olyan rövid időn belül, ami kétségessé teszi a foglalat- és chipsetváltás szükségességét, eredményét, különösen az Intel számára fontos chipset-piac miatt.
Ugyanezen architektúra dual-core változata a WS- és low-end szerverek számára nagyjából ugyanebben az időszakban várható, esetleg fél év késéssel.
SZVSZ két, két és fél év múlva - ami a szerverpiac számára nem sok, az AMD-nek meg kifejezetten kevés! - várható a quad-core Xeon ShortPipe. Ez valószínűleg egy új CPU-interconnect réteggel együtt jön majd.
Ezek, illetve az ezekhez a következtetésekhez vezető információk hónapok óta elérhetőek.
Az IMC az IO igényes alkalmazások körében nem lenne determináns hatással a Xeonok viselkedésére azok gyökér L1 DCache mérete miatt, ami a tényleges szűk keresztmetszet.
Marha sokmindent tendenciózusan figyelmen kívül hagysz az aktuális vesszőparipáid miatt. Ne kérd hát számon, hogy aktuális kedvem szerint

Szerkesztette: Rive 2004. 09. 08. 09:32 -kor
Elküldve: 2004. 09. 08. 10:19
Idézet
- Az is legyen a magad gondja, hogy szerinted a WS nem tartozik a témához az adott topikban.
Figyeltél arra, hogy miből indult ki a beszélgetés? Egy felvetésből, amit egy hír apropóján írtam be. Aminek aztán egy részét el kezdtük boncolgatni és az a rész bizony kőkeményen érintette a desktopot is. És aminek vonatkozásában a WS és szerver piacnak a jelentősége relatíve kicsi.
Idézet
Soha nem állítottam, hogy mély ismereteim lennének a témával kapcsolatban. Sőt, elismerem, hogy neked sokkal mélyebb a tudásod. Azonban én tudok olyat mondani, hogy bocsi, neked volt igazad, tőled ezt még nem hallottam. És mielőtt elbízod magad: nem azért, mert mindig igazad van.
Idézet
Tudod, különbség van a között, hogy a társalgás ment el offtopic irányba, meg a között, hogy az érvelésed hülyeség és nem releváns a témában kapcsolatban.
Idézet
Ha esszét írtam volna a témából, akkor ez elvárás lenne. Így azonban nem az. De azért menjünk sorba végig rajta!
Idézet
Szerintem attól, aki érvként hivatkozik rá elvárás lett volna, hogy észrevegye, hogy a használt mérőprogram mérési metódusa miatt mértek ekkora sávszélesség növekedést. Te nem vetted észre.
Idézet
Releváns. A téma az volt ugyanis, hogy vajon megérné-e az Intelnek implementálni az X86 vonalba az IMC-t. Ezen belül pedig az, hogy mekkora teljesítménynövekedés várható a tipikus alkalmazásokban. Egy ilyen témában a desktop tesztek pedig igenis relevánsak. Sőt.
Idézet
Mi van vele? Nekem is vannak erős kifogásaim a cikkel kapcsolatban (például a tömörítő progival mért hatalmas teljesítménynövekedés). De ettől még sok mérésével egyetértek, mert a tapasztalatok megegyeznek a régebben általam látott cikkekben írtakkal.
Idézet
- A jövőre vonatkozó extrapoláció lehetőségei, buktatói
- Szoftverfejlődés irányvonalai, ezek hatása a tesztek eredményeinek interpolációjára
Szerintem a P4 kapcsán csak jelenlegi helyzetről és a közeljövőrő érdemes beszélni, mert hosszú távon halott. Kérdés persze, hogy az Intelnek mikor lett tisztában a P4 vonal halott mivoltával és hogy mikor kellett volna hozzákezdenie az IMC implementálásához, ha akarta volna (a kérdést nyilván megvitatták). Ha 2003 vége felé vagy 2004 elején bevezették (be tudták volna vezetni) az IMC-t a P4 vonalon, akkor az kb. 3 évig használható lett volna. Ami persze lehet, hogy nem elég idő a megtérüléshez. Majd az idő eldönti, hogy helyes volt-e a döntésük.
Idézet
Ugyanezen architektúra dual-core változata a WS- és low-end szerverek számára nagyjából ugyanebben az időszakban várható, esetleg fél év késéssel.
SZVSZ két, két és fél év múlva - ami a szerverpiac számára nem sok, az AMD-nek meg kifejezetten kevés! - várható a quad-core Xeon ShortPipe. Ez valószínűleg egy új CPU-interconnect réteggel együtt jön majd.
Ezek, illetve az ezekhez a következtetésekhez vezető információk hónapok óta elérhetőek.
Mit értesz "short pipe" alatt? Gondolom az Itaniumot. Legalábbis az "az Intel-féle ShortPipe úgy tűnik, IMC nélkül is alázza az opteronokat (is)" kifejezés erre utal. De ugyanakkor a "quad-core Xeon ShortPipe" kifejezés inkább arra utal, hogy a Dothan leszármazottról beszélsz.
Mit értesz rövid időn belül történő alsó-szegmens beli bevezetésen? Az Intel ezt tudtommal 2007-ben tervezi, akkor kerül a Xeon és az Itanium közös platformon. Itt fontos a "tervezi" szó kihangsúlyozása. Az "új CPU-interconnect" réteg alatt gondolom ezt érted, de ez ugye nem 2-2.5 év, hanem 3 év múlva lesz. Az, hogy az AMD számára kevés-e vagy sem jó kérdés. Mivel akkorra a 4 magos K9 várható majd AMD részről, ezért én nem érzem a 4 magos Xeont akkora fenyegetésnek.
Szerkesztette: hvuk 2004. 09. 08. 10:22 -kor
Elküldve: 2004. 09. 08. 10:31

Lássuk hát azt az ominózus tesztet, amire Hvuk oly szeretettel hivatkozik

X-bit labs
A forrás megfelelő a desktop-piac gamer szekciójában. Más területre vonatkozóan gyakorlatuk, hitelességük nem ismert. A tesztelt rendszerek elég jól felölelik a majd' egy évvel ezelőtti top P4 rendszereket.
A második gond, ugyebár, maga a cachemem. Aminek a bizonytalansága elég magas a mért adatok szerint -> mindenféle számokon alapuló interpoláció szamárság.
A szintetikus ba+markokat eleve ki lehet hagyni. Érdektelenek. Ami marad:
WinRAR - késleltetésfüggő
MPEG-4 - nem meghatározó a késleltetés
Cinema4D - mindegyik tojik a késleltetésre
Q3 - késleltetésfüggő
UT - késleltetésfüggő
SSam - mérsékelten késleltetésfüggő
A többi saláta. Ezek közül a Q3 motorja már rég nem releváns a jövőre vonatkozóan. Az UT és a SSam szoftverhátterét nem ismerem, de valahonnan gyanakszom a kibocsátásuk időpontjainak sorrendjére...
A WS+ -piac tekintetében (Itanium2-topik!) azonban az összes játék eleve irreleváns: ami marad, az a WinRAR, MPEG-4, Cinema4D. Három teszt. Amiből kettőben nem meghatározó a késleltetés.
Érdekes kérdés, hogy a tesztek során hányszor futtatták az egyes programokat. Igényes teszt esetén legalább megemlíteni illik, hogy a runtime/fps/miegyébb több futás alatt is stabil.
Lássuk magukat a programokat, illetve a viselkedésükből levonható következtetések relevanciáját egy IMC&LongPipe jellegű architektúrára vonatkozóan!
A teljesítményigényes programok moduljait egy-egy architektúrán elérhető maximális teljesítmény érdekében architektúra-specifikusan optimalizálják. Az optimalizáció során az architektúra jellemzőinek megfelelő utasításkészletet, primitíveket használ a fordító. A legtöbb esetben profiling-alapú fordítás történik, tehát egy - vagy több - futás alapján gyűjtött információk segítségével egy második - sokadik - fordítási ciklusban a fordító az utasítások átrendezésével - esetenként talán a primitívek cseréjével is - növeli a kód hatékonyságát.
Ez természetesen azt is jelenti, hogy egy-egy prefetch helyét a fordító adott kód esetén a memória-alrendszer és a pipeline komplex viselkedésének megfelelően határozza meg. Ebből fakadóan egyáltalán nem extrapolálható automatikusan egy LongPipe architektúra eltérő késleltetések hatására mutatott viselkedése egy IMC&LongPipe architektúrára, hiszen a futtatott kód a piaci felhasználás során más és más lenne.
Ekkora architekturális eltérések esetén az programok esetén mutatott bottleneck helye és mértéke az, ami döntő a teljesítmény szempontjából. Ez itt maga a LongPipe, az órajel, valamint az alárakott elégtelen L1DCache. Csak olyan programok esetén várható erőteljes változás az IMC bevezetésével, ahol nem ezek a tényezők a meghatározóak. A maradék programok közül a WinRAR az egyetlen, ahol nem az órajel a szők keresztmetszet. Annak a programnak a viselkedése azonban jól ismert: ha a tömörítéshez használt könyvtár befér a gyorsítótárba, szárnyakat kap. Ha nem, késleltetésfüggő. A másik két program esetén az órajel a korlát, meghatározó változás tehát nem várható.
Az is fontos, hogy a programok tulajdonságai milyen irányban változnak a közeljövőben. A jelenleg észlelhető trendek alapján eltérően viselkedő programcsoportokra külön vizsgálandó a várható változás és az esetleges IMC szerepe.
A WinRAR fejlődése ebből a szempontból befejezettnek tekinthető: a tömörítés metódusa miatt folyamatosan nagy adatmennyiséget használ a processzor, ráadásul ennek az adatmennyiségnek a használati módja előre nem kiszámítható.
A másik két program már ma is erőteljesen optimalizált: bár további mérsékelt fejlődés valószínű, döntő változások már nem várhatóak.
Összesítve: a WinRAR esetében az eredmények alapján csak a gyorsítótár méretének függvényében tehető becslés. A másik két program nem mutat olyan tulajdonságokat, amik alapján meghatározó változás lenne valószínűsíthető az IMC bevezetésétől.
A gamer-piachoz meg semmi közöm az Itanium-topik kapcsán.
Szerkesztette: Rive 2004. 09. 08. 10:33 -kor
Elküldve: 2004. 09. 08. 11:03
Idézet: hvuk - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 11:19

https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=25331
Egy nyamvadt mobilprocitól
optimalizálatlan programokkal, szingli memóriavezérlővel nem rossz, ugye?

Elküldve: 2004. 09. 08. 12:02
Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 11:31

Lássuk hát azt az ominózus tesztet, amire Hvuk oly szeretettel hivatkozik

X-bit labs
...
Csak azért hivatkozok erre, mert csak korlátozott ideig kerestem ilyen teszteket és ezt találtam. Először az Ace'sHardware-n és a Chip Architect-en keresgéltem, aztán adtam csak lejjebb a színvonalat.

Az első gondod két részből áll:
- Game tesztekből áll, így a gamer szekcióba való
- majd egy évvel ezelőtti P4 rendszerekről van szó benne
A második egyrészt nem igaz, hiszen az ennél gyorsabb rendszer (EE-t most nem számolom) legkorábban idén tavasszal volt elérhető a P4 3.4E személyében. Másrészt az IMC bevezetése nyilván jövőre már elkésett lenne és értelmetlen (teljesítménynövekedéstől függetlenül), tavaly kellett volna meglépni. Persze a jövőre vonatkozóan jobb lett volna egy Prescott teszt.
Az első résszel kapcsolatban semmi gond nincs. Ha a P4 és IMC kapcsolatát vizsgáljuk, akkor esetén 3 nagy területre lehet osztani az alkalmazásokat:
- Desktop
- WS
- Szerver
Desktop esetén pedig gyakorlatilag csak a játék teszteknek van jelentőségük.
Koncentráljunk most csak a desktopra! Koncentrálhatunk a WS/szerver piacra is, de arról nincsennek tesztadataink. Ha lesznek, akkor majd érdemes lesz beszélnünk arról is.
A desktop esetén a 3 játék tesztprogram valóban nem a jövőt képviseli. Amikor kb. 1 éve az Athlon 64 architektúra vs. P4 architektúra jövőképességéről vitatkoztunk (és a programok stream-jellegűvé alakíthatóságáról), akkor megállapodtunk abban, hogy a jövőre vonatkozóan a Doom 3 és a HL2 teljesítménye lesz releváns. Azaz, ha ezek szárnyalni fognak P4-en, akkor a játékok tényleg stream feldolgozásúvá alakíthatóak, ha nem, akkor pedig nem. Ha stream jellegűvé alakíthatóak, akkor ez persze azt is fogja jelenteni, hogy nem lesznek késleltetésfüggőek.
Nos, jelenleg a Doom 3 esetén azt látjuk, hogy az Athlon 64 nagyon lealázta a P4-eket. Hamarosan lesz HL2 eredmény is, de ott sem várok ettől teljesen különböző eredményt. Ezek alapján le lehet szögezni, hogy a desktopon a fontos programok jelentős része nem alakítható át stream jellegűvé és így latency függők maradnak.
Amit az optimalizációnál írtál, azt elfogadom, de nem látom, hogy ebből következne a következtetésed. A kérdés ugyanis szerintem az, hogy az IMC olyannak tűnik-e a core szempontjából, mint egy extrém alacsony késleltetésű memória (persze ilyen alacsony késleltetésű nincsen, de most csak az elvről beszélek)? Szerintem igen, semmi okot nem látok, ami miatt nem így lenne. Tehát optimalizálni is úgy kell, mintha egy nagyon alacsony késleltetésű memóriára optimalizálnánk. Ha tehát egy 3-3-3 késleltetésű memóriára optimalizált programot (vélhetőleg erre voltak, mert ezek az elterjedtek) futtatunk egy 2-2-2-es rendszeren, akkor semmiképpen nem fog gyorsabban futni, mintha egy 2-2-2-re optimalizáltat futtatnánk. Tehát szerintem az általad felhozott következtetés ("Ebből fakadóan egyáltalán nem extrapolálható automatikusan egy LongPipe architektúra eltérő késleltetések hatására mutatott viselkedése egy IMC&LongPipe architektúrára, hiszen a futtatott kód a piaci felhasználás során más és más lenne. ") nem teljesen igaz, hiszen igaz, hogy az IMC-re optimalizált kód más lenne, de a lényege az, hogy jobban optimalizált, azaz gyorsabb. Persze ez csak akkor igaz, ha az IMC úgy viselkedik, mint egy erősen lecsökkent latencyjű memória.
Szerkesztette: hvuk 2004. 09. 08. 12:03 -kor
Elküldve: 2004. 09. 08. 12:15
Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 12:03

https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=25331
Egy nyamvadt mobilprocitól
optimalizálatlan programokkal, szingli memóriavezérlővel nem rossz, ugye?

Vazzeg, ez durva! És még te mondassz olyanokat, hogy "észre kellett volna vennem", meg te kapsz tőlem röhögőgörcsöt!

Gyengébbek kedvéért (itt elsősorban rád gondoltam):
A játékok alatt a szűk keresztmetszet a grafikus kártya, itt minden processzor hasonlóan szerepelt (nem volt ez gyanús neked?). Az Adobe esetén tényleg gyorsabb a Pentium-M az Athlonnál (kemény 2%-al), de a Maya tesztnél már brutálisan kikap (a 3400+ durván 35%!!!-al gyorsabb, mint a 2 GHz-es P-M). WME alatt közel 15%-al gyorsabb, a ScienceMark alatt meg 20-30%-al gyorsabb. A Lame tesztben kap ki megint egyedül, ott 15%-al lassabb. Tehát összességében a teszt az Athlon 64 3400+ szemszögéből nézve:
-2%
+35%
+15%
-15%
+25%
Ez azért messze van a "short pipe alázza az Opteront" kijelentéstől. MegaLOL. Én egyáltalán nem aggódnék ezen teszt alapján a Dothantól!
U.i. A nagyon hülyék kedvéért: azt kell észrevenni, hogy a grafikonokon ott van a "Lower times mean better performance" felirat.
Szerkesztette: hvuk 2004. 09. 08. 12:17 -kor
Elküldve: 2004. 09. 08. 12:19
Idézet: hvuk - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 13:15
Idézet
Ez utóbbi az, amit észre kell venni. Meg emlékezni kellene néhány másik tesztre, amit veséztünk. Meg egyebek.
Szerencsétlen

Elküldve: 2004. 09. 08. 12:21
Persze ez nem vonatkozik arra, ha azt akarják megnézni, hogy mennyi teljesítményt nyerünk, ha processzort cserélünk. Akkor jogos a normális felbontásban történő tesztelés.
Elküldve: 2004. 09. 08. 12:29
Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 13:19
Ez utóbbi az, amit észre kell venni. Meg emlékezni kellene néhány másik tesztre, amit veséztünk. Meg egyebek.
Szerencsétlen

1. Az Athlon 64-re kb. ugyanennyire optimalizáltak a programok. Sokkal jobban semmi esetre sem.
2. Az Athlon 64-en is single volt a memóriavezérlő. Szopás, mi?
3. Most ezt a tesztet idézted, ez alapján írtad le az Opteront, erről mondtam véleményt. Ha hozol mást, akkor majd arról mondok.
Úgy írtad ezt a "nem rossz"-at, mintha legalábbis egálban lettek volna. Miközben kikapott vagy átlagosan 15%-al. Hát, ha neked ez azt mondja, hogy ennek a szerver/WS verziója alázni fogja az Opteront, akkor váljék egészségedre.
Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy az Opteron még mindig 130 nm-en készül, a Dothan meg 90 nanon. Tudom, hogy szerinted nem fog az Opteron skálázódni, de arra sincs semmi garancia, hogy a Dothan fog. Ami biztos, hogy a 2.2-es Athlon 64 elpáholta a 2 GHz-es Dothant. Ha a csúcsprocesszort (3700+) vesszük alapul, akkor még csúnyább a szituáció, akkor 20%-al gyorsabb az Opteron a Dothannál. Ezt egy dual memóriavezérlő és egy gyorsabb busz nem fogja behozni.
Szerencsétlen bolond meg te vagy. Idehozol egy tesztet, amiben szarrá verik az általad preferált professzort és te még leírod, hogy a Dothan "alázza" az Opteront. LOL. Mókás gyerek vagy te, még jó, hogy ilyen vicceseket mondasz.
Szerkesztette: hvuk 2004. 09. 08. 12:32 -kor
Elküldve: 2004. 09. 08. 12:41
Elküldve: 2004. 09. 08. 13:02

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:21
Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 14:02

Ez gyors volt. Most vagy érdekel a téma vagy pedig egy MI fut a HWSW-n, ami észleli és beazonosítja a moderátor kéréseket.

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:36
Idézet: hvuk - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 14:21

Egyik sem, csak épp erre jártam.

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:25
Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 9:31
Miket nem találok...

Elküldve: 2007. 01. 29. 14:06
Idézet: Rive - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 13:25

Ja, a 2. bekezdés utolsó előtti mondata egész jó jövendölés volt.

BTW, a neten mikor kezdtek róla (Woodcrest, illetve Core 2 Duo) először pletykálni?
Upd.: Vazzeg, meg kellene tanulnom szöveget értelmezni. Átírtam és kivettem a hülyeséget belőle.
Szerkesztette: hvuk 2007. 01. 29. 14:10 -kor
Elküldve: 2007. 01. 29. 14:14