HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#1 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 14:39

A korábbi téma ( https://forum.hwsw.h...showtopic=96735 ) itt folytatódik.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 15:09

Köszi, de azt szeretnénk kérni, hogy továbbra is legyen kiemelve a topic. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#3 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 21:46

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 12:07

...Reptéren is figyelni kell egyébként, amikor átküldöd a cuccot az átvilágítós berendezésen, akkor előfordul, hogy a másik oldalon elszalad valaki a cuccal... Persze közben téged is éppen ellenőriznek, így utánuk sem tudsz menni.

Wyco!
Erre is figyelj a reptéren.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#4 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 22:20

Mostanában amikor repültem, az őrök figyeltek erre, szóval már nem érzem nagy problémának, de az óvatosság sosem árt.

#5 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 10:01

Én amúgyis tudok már létező formátumról, ami azonos méretben sokkal jobb bír lenni a jpegnél, kettőről is (bár asszem egy tőről fakadnak): az lwf és a jpeg2000. Apró probléma velük, hogy a dekódolásuk borzalmasan lassú a jpeghez képest, meg az, hogy nem találtam semmilyen szoftvert, ami exif-et kezelne bármelyikkel. A jpeg2000-nek ráadásul van veszteségmentes módja is, ami igen jól tömörít, elég szépen veri a rart és a png-t is, a zipes tifről már nem is szólva. Persze bugos, és egy-egy bitnyi hibát a kép kisebb, négyzetes területein elszórva okoz, valami bug lehet az xnview jpeg2000 libjében :think: Pedig ígéretes. Csak sokkal gyorsabb dekóder kéne hozzá, meg exif támogatás (a formátumban szerintem biztos benne van, csak a szoftokban nem...)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#6 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 10:14

Sziasztok!

Jelenleg van egy nagy fotós hátizsákom és egy kis vállra akasztható tokom, amibe csak a gép és egy obi fér be. Meg egy polár és akksi. Kész. Most bővült a készlet egy vakuval és nemsokára még egy nagylátó obi is bejön a képbe, így táska is kell.

Vállra akasztható lesz, mert a hátitáska már adott, a nagy tele (Sigma EX 100-300 f4 IF HSM) kivételével mindennek bele kell férnie. Kinéztem a Lowepro Nova 5 AW változatot, ez kábé 19e HUF (mondjuk Hifi-Baby árát nézve). Korábban nézegettem a fórumot táska ügyben és talán Wizard ajánlotta a Tamrac márkát.

Ebből hasonló méret talán a Pro System 8 lenne. Vagy talán a Pro System 10 Ennek az ára viszont nagyon húzós, kábé 150 és 190 dollár, ami a Nova 5 65 dollárjához képest igen sok.

Azt tudom, hogy a gyártók által megadott tárolási kapacitás erőteljesen optimista, tehát ha két vázat adnak meg 5 optikával és egy vakuval, akkor az inkább lesz egy váz és 3 optika, valamint vaku és pár hasznos kacat. Vagyis ebben a kategóriában kell mozognom, ha "jót akarok".

Mondom, hogy minek kell beleférni. Szerintetek menni fog? EOS-10D váz. EF 28-135 IS USM, Zenitar 16 mm halszem. Vagy Sigma 15-30 vagy Tokina 12-24 nagylátó. 580EX vaku. Kis orosz stopperes elsütő, töltő, pót akksi. Step up gyűrű polárhoz. 82 mm-es polár, esetleg valami mini állvány vagy babzsák. Pénztárca, iratok, egy kis rész valami alimentációnak (szendóka vagy akármi).

A Tamrac képén sok dolog be van dugva, de a közel 3x-os ár elég drámai. Sok ügyes megoldás van rajta, gondolok itt a ceruza akksik "töltényövére", a tépőzárral rögzíthető filmtartóra és az elválasztó gátakra. A hálós belső zseb is le van védve, mint találmány, de azért ilyet más gyártó is alkalmaz. De ettől függetlenül profi táskának tűnik, számomra túl magas árral. De tetszik!

Kép

A Nova 5 leginkább a külső képpel próbál meggyőzni, Nikon fanok előnyben.

Kép

Ebbe állítva megy a váz, ami előny és hátrány is lehet. Az obikat eléggé optimalizálva lehet belepottyantani, ezért is tűnik soknak a megadott. Viszont a filmes rekesz helyére vélhetően be lehet erőltetni a vakut és remélhetőleg itt is lehet variálni a rekeszek méretét a Photo Trekker Classicban megismert tépőzáras gátakkal. Ez így van itt is? Valaki erősítse/cáfolja meg, legyen szíves!

Esetleg egy képet tudna lőni valaki a táska belsejéről? Itt kívül van a hálós tartó, ahova értelemszerűen csak egy csomag pézsét tennék vagy még azt sem, mert azt is ellopják a "fürge ujjak". Belülről viszont nincs túl sok infóm.

Most tehát itten vagyok nagy dilemmában. Augusztusig mindenképpen kellene a táska, tehát június-júliusban einstand kellene. Tudtok segíteni infókkal?

Köszönöm, üdv!
.
.
.

#7 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 11:05

nekem nova 4be ez fér be:
1d, 17-40, 28-135, 550ex.  és még egy nagyon kicsi rész marad üresen, ahhova 1 pótakkum fér be.

+ az első rekesz, ahova ceruza elem, memóriakártya....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#8 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 12:38

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 11:14

Esetleg egy képet tudna lőni valaki a táska belsejéről? Itt kívül van a hálós tartó, ahova értelemszerűen csak egy csomag pézsét tennék vagy még azt sem, mert azt is ellopják a "fürge ujjak". Belülről viszont nincs túl sok infóm.

Most tehát itten vagyok nagy dilemmában. Augusztusig mindenképpen kellene a táska, tehát június-júliusban einstand kellene. Tudtok segíteni infókkal?

Köszönöm, üdv!

Ha hazamentem és addig senki nem linkel képet, majd lefényképezem az enyém, nekem is Nova5 AW van. Egyébként belül szabadon variálható, rengeteg tépőzáras válaszfal van hozzá, nekem a készlet fele is elég lett.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#9 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 14:34

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 11:14

Szia donphobos!

Nova5_300D/10D/20D
Nova5_350D

Volt Nova4-em, ha a Sigma 100-300 EX-et nem akarod ebben hordani, akkor szerintem elférnél benne.
Nova4_AW_atrendezve

Hogy állsz a nagylátókkal? :)

Szerkesztette: eszpe 2006. 05. 26. 14:42 -kor

#10 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 15:18

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 14:34

Szia donphobos!

Nova5_300D/10D/20D
Nova5_350D

Volt Nova4-em, ha a Sigma 100-300 EX-et nem akarod ebben hordani, akkor szerintem elférnél benne.
Nova4_AW_atrendezve

Hogy állsz a nagylátókkal? :)

Sziasztok!

A nagylátó teszttel ma kell haladnom, mert egész héten 9 után értem haza. Most sokat hordom barátnőmet a városba be és onnan haza, mert most van neki az atom szezon. Szóval még időt kérek, de talán ma haladok egy jót. 11-re kell mennem érte, így addig pár képet majd összeütök.

Köszönöm a linkeket, megnéztem. Gyakorlatilag a tépőzáras gátakkal át lehet rendezni az egészet, ez pozitív. Vélhetően el fogok benne férni. Ha megveszem majd a nagylátót (bármelyik is legyen az), akkor hozzácsapom a táskát is és lehet vele egy csomagban mozogni. Ez lesz a "nagylátó csomag". Ha pedig tele is kell, akkor hátizsák. Azt már nem szívesen cipelném egy vállon.

De az a jó, hogy a Sigma teléhez adtak egy használható vállra is akasztható hordozó táskát, amit a másik vállamra fel tudok tenni. Így lehet az oldaltáskát bárhova használni. Ráadásul most ugrott be, hogy abban rejtettem el a napellenzőt, amit Wizard hiányolt és el kellene hozni szüleimtől. Király ez a fórum, még ezt is megoldottátok! :)

Üdv!
.
.
.

#11 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 15:20

Donphobos

Nekem egy Nova 5 AW-be a következők vannak

Canon Eos 10D + portrémarkolat
Canon 17-40 F4L
Canon 70-200 2.8 L IS
Sigma 150 EX DG Macro
Canon 50 1.8
Canon Speedlite 420 EX
+ kábelek, töltő, állványcsati, szürők

Jó kis táska, megéri az árát.

#12 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 15:58

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 16:18

De az a jó, hogy a Sigma teléhez adtak egy használható vállra is akasztható hordozó táskát, ...

Nem hiszem, hogy ez lesz a döntő érv a 2 nagylátó között, de a 15-30-hoz is adnak táskát. :Đ
Kép

#13 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 16:31

Az én elrendezésem: Nova5

1. 100-400L állítva.
2. Ide befér(t) a kitobi. Vagy egy doboz sör, ha arra nagyobb szükség van. :Đ
3. 20D+Tamron 28-75 hanyatt. Ekkor felfelé néz az obi. Oldalirányban is befér, de oldalról nagyobb az esély egy ütésre, mint felülről. Ez a zseb kissé talán nagyobb a kelleténél, de kényelmesen, gyorsan kikapom belőle a gépet, ha kell.
4. 100-400L lens hood. Alá befér pótakku, többnapos túra esetén töltő, kábel.
5. Szűrők. A 77mm-es Hoya tokjához pont elég széles.

A Sigma 100-300 sajnos állítva nem fog beleférni, így más elrendezésre lesz szükséged, te tényleg sokféleképpen berendezkedhetsz.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#14 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 17:45

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 16:31

Az én elrendezésem: Nova5

Köszönöm mindenkinek a képeket és linkeket! Ha az obi majd befigyel, akkor 99%, hogy Nova5 megy mellé, mert ennyi hely kell kábé nekem is.

:respect:  és  :up:

Üdv!
.
.
.

#15 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 18:50

Valahol olvastam a múltkorában, hogy kb hány %-osnak tartják az emberi bőr fényvisszaverő képességét, európai bőrtípus tekintetében, viszont nem emlékszem, hogy hol. Nem tud valaki segíteni?

#16 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 19:52

nemreg azt olvastam, hogy az arc-e pont 18%=os, mint a "norma". a bore vilagosabb. (de nem tudom elovenni, ahol olvastam..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#17 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 20:06

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 18:52

nemreg azt olvastam, hogy az arc-e pont 18%=os, mint a "norma". a bore vilagosabb. (de nem tudom elovenni, ahol olvastam..)

Tökéletes az is, ha a számokra emlékszel. Az arc jó lesz.

#18 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 20:31

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 15:58

Nem hiszem, hogy ez lesz a döntő érv a 2 nagylátó között, de a 15-30-hoz is adnak táskát. :Đ
Kép

Én ingyen és bérmentve odaadom az elpatkolt sigma 15-30-asom táskáját donphobosnak ha a tokinát választja. Egy kacattal kevesebb itthon...

#19 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 20:41

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 21:31

Én ingyen és bérmentve odaadom az elpatkolt sigma 15-30-asom táskáját donphobosnak ha a tokinát választja. Egy kacattal kevesebb itthon...

Ha esetleg nem férnél el, akkor én elugrok a 15-30-ért...egy újabb kacattal kevesebb :Đ
Bár 12-24-et akartam, de a kedvedért lemondok róla ;)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#20 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 21:20

Én is kaptam ilyen táskát a 105-ös EX-es makró obihoz...úgy látszik, az összes EX-s obi kap hozzá tatyót... :up:

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó