HWSW Informatikai Kerekasztal: nVidia nForce3-250Gb chipset és tűzfal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

nVidia nForce3-250Gb chipset és tűzfal Alaplapra integrált biztonság?

#1 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 02. 23:25

Valaki használja az nVidia nForce3-250Gb chipset által támogatott tűzfalat?
Egy MSI K8N Neo Platinum alaplap birtokában szeretném megtudni, hogy szerintetek milyen minőségű védelmet nyújt ez a szolgáltatás, mennyire jól konfigurálható, egyáltalán mennyire használható?
Eddig NIS 2004-et használtam, de szívesen lemondok róla ha meggyőztök és tapasztalataitok alapján rá tudtok beszélni erre az "újdonságra".  :confused:
Mother always says, Sharing is Good

#2 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 21:38

Hát a NIS-nél valószínüleg minden megoldás jobb :)
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#3 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 12:16

Idézet: sityak - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 22:38

Hát a NIS-nél valószínüleg minden megoldás jobb :)

Máris sokkal okosabb lettem. Kaptam tanácsot a konfiguráláshoz és tapasztalatokról is olvashattam. :p

#4 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 21:59

Látom senki sem próbálozott vele rajtam kívül. Egyébként semmit sem veszít aki nem próbálja ki, mert egyelőre elég használhatatlannak tűnik a kezelőfelülete. Hiába adok meg rulest és engedélyezek helyi hálóban ip címet, a fülre botját sem mozgatja. A universal Plug & Play 5000-es portját lezártam, meg is jelenik a tiltott portok között, a wigwam port tesztje mégis nyitva találja. Talán előbb vagy utóbb frissítik és lesz némi javulás.

Szerkesztette: MamaSaid 2004. 07. 09. 22:00 -kor

#5 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 19:06

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 22:59

Látom senki sem próbálozott vele rajtam kívül. Egyébként semmit sem veszít aki nem próbálja ki, mert egyelőre elég használhatatlannak tűnik a kezelőfelülete. Hiába adok meg rulest és engedélyezek helyi hálóban ip címet, a fülre botját sem mozgatja. A universal Plug & Play 5000-es portját lezártam, meg is jelenik a tiltott portok között, a wigwam port tesztje mégis nyitva találja. Talán előbb vagy utóbb frissítik és lesz némi javulás.

Nem rossz :( De sztem azert sem sokan irnak ide tapasztalatokat, mert me'g elegge ritka az NF3-250 chipset.

Fiery

#6 Felhasználó inaktív   vahurka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 11. 11:51

Szerintem tartsd meg a NIS-ed, lehet hogy nem a legjobb, de szerintem egy NIS + ad-aware kombináció otthonra megfelelő védelmet nyújt. A hardveres tűzfalak tulajdonsága általában az, hogy elég gagyik, egy NIS szintű personal firewall+ viruskereső párossal nem igen veszik fel a versenyt.
Ha vállalati szintre kell tűzfal, akkor meg szerintem egy Linuxos tűzfal a megfelelő.

#7 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 14. 13:36

Idézet: vahurka - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 12:51

Szerintem tartsd meg a NIS-ed, lehet hogy nem a legjobb, de szerintem egy NIS + ad-aware kombináció otthonra megfelelő védelmet nyújt. A hardveres tűzfalak tulajdonsága általában az, hogy elég gagyik, egy NIS szintű personal firewall+ viruskereső párossal nem igen veszik fel a versenyt.
Ha vállalati szintre kell tűzfal, akkor meg szerintem egy Linuxos tűzfal a megfelelő.

ezt Te most komolyan mondod, vagy csak viccnek szántad?

amúgy meg ha tűzfal és win, SZVSZ a kerio 2-es a lehető legjobb választás otthonra.. keveset eszik, és még inygyenes is..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#8 Felhasználó inaktív   veszettkutya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:47

Sztem a lényeg hogy az adott port zárva legyen, a többi részletkérdés.

Otthonra meg ugye Linux ajánlott mert nem kerül pénzbe.

#9 Felhasználó inaktív   vahurka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 16. 13:49

Idézet: charlie - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 14:36

amúgy meg ha tűzfal és win, SZVSZ a kerio 2-es a lehető legjobb választás otthonra.. keveset eszik, és még inygyenes is..

Nem viccnek szántam, egyébként biztos jó a kerio 2 is, de azt nem ismerem, amúgy hiába ingyenes, a NIS már MamaSaid-nek már megvan, a kerio-t meg meg kéne szereznie+installálnia. Szóval ha már a NIS fel van telepítve, ismeri (könnyű a kezelhetősége), megfelelő védelmet nyújt (otthoni elvárások), akkor minek váltson egy másikra. Az erőforrásigényt (ez lehet indok) nem jelölték meg problémának.
A NIS másik nagy előnye, hogy nem csak portot, hanem alkalmazást is tud szűrni, így jónéhány kémprogit is meg tud fogni, amely bejutott ugyan, de kifelé kommunikáláskor le is bukik.
Továbbá antivirus progi is van benne, amely szintén nem rossz (biztos van jobb is nála), így egy csomagban szinte minden benne van. (csak az ad-aware vagy valami hasonló progi hiányzik)

#10 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 16:46

Idézet: charlie - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 14:36

Hagyjátok már a 2.-t a 4. is ugyanolyan jó ha nem jobb ! Ráadásul magyarul van.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#11 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 07:36

Nekem is van egy ilyen "csoda chipsetem", és nagynehezen sikerült feltelepítenem a Network access manager+tűzfalat rá. Viszont nem egészen úgy működik, ahogy én azt szeretném: Először is a 80-as port állandóan nyitva van a hackerek nagy örömére. Másodszor meg amikor be van kapcsolva a tűzfal, akkor bizonyos web oldalak sokkal lassabban jönnek be, vagy egyáltalán nem. Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valaki, akinek működik ez a borzadalom, vagy csak én nem tudom normálisan bekonfigurálni?
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó