Hi all
Lenne egy olyan problémám, hogy nemrég telepítettem újra egy gépet. Egy alap gép. Bekapcsolás után az intel kezdőképernyő (intel felirat) sokáig látható és csak utána indul a rendszer, vagy nem is indul, mert több percig intel bootképernyő van és reset szükségeltetik. Most flasheltem a biost is. Esetleg ott valahol be lehetne állítani? Vagy elképzelhető olyan, hogy egy usb eszköz miatt nem akar felállni a rendszer? Mert van hozzá egy webcam (elég gagyi) és tökéletesen fel van telepítve műxik is. Viszont van amikor az usb "elfelejti a kamerát" egyszerűen nem érzékeli, hogy csatlakoztatva van, ráadásul 2.0-ás usb-ben van és 1.2-nek írja, vagyis, hogy ha 2.0-ba dugnám akkor gyorsabb lenne. ezt írja ki. Viszont, ha egy kicsit meg van mozgatva a kamera dugója rögtön megjavul, esetleg kihúzom, visszadugom és jó. Na most lehet, hogy ilyen okból kifolyólag nem tűnik el az intelképernyő? Viszont a boot priority-nál a merevlemez az 1. Valaki segítsen pls. Ha a kamerás dologra tudjátok a választ akkor is. A napokban a saját logitech kamommal is kipróbálom, hogy kamhiba vagy mi a fene. de az összes usb porton így járok a kammal. Nagyon várom válaszotokat. Előre is köszöntem.
Respect
Kistestvér
Oldal 1 / 1
Intel kezdőképernyő biosban vagy máshol?
Elküldve: 2009. 06. 28. 22:34
USB boot letilt, USB legacy mód letilt. Hálózatos, egyéb bootolások biztos nincsenek elöl?
Make love not Wor.
Elküldve: 2009. 06. 28. 23:46
A biosban a boot logo-t tiltsd le (feltételezem ez az az intel grafika/felirat amiről beszélsz) és akkor látni fogod a hibaüzit a post screenen, ha van. De elvileg ki kellene írnia egy billentyűkombinációt is logo közben amivel átválthatsz logo-ról post-ra, illetve amivel bemehetsz biosba.
Szerkesztette: Valdy 2009. 06. 28. 23:46 -kor
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred
Elküldve: 2009. 06. 29. 09:51
Hi
Igen F2-vel lehet setup-ba belépni. A biosban már ügyködtem, de semmi változás. Már betöltöttem a gyári beállításokat is, de sovány. Igen válaszolva a kérdésre az Intel logo-ról van szó. A Boot prioritás úgy van beállítva, hogy hdd, cd/dvd-rom... szal elsődleges a winyó, hálozatos nincs. Egy kicsit idegesítő. Találtam valami olyasmit, hogy clear boot.... és még volt egy szó, csak már nem emléxem. Az volt hogy disabled, átállítottam enable-re, F10 mentettem a beállításokat, mikor legközelebb visszamentem biosba ismét disable volt. Nem hagyta meg a beállításaimat. De még szétnézek alaposan, csak nemtom mikor kerülök ismét az adott gép közelébe, de szivesen veszem addig is a tippeket, minél több alternatíva érdekel. Előre is köszönöm a tippeket és az eddigieket is persze.
Respect
Kistestvér
Igen F2-vel lehet setup-ba belépni. A biosban már ügyködtem, de semmi változás. Már betöltöttem a gyári beállításokat is, de sovány. Igen válaszolva a kérdésre az Intel logo-ról van szó. A Boot prioritás úgy van beállítva, hogy hdd, cd/dvd-rom... szal elsődleges a winyó, hálozatos nincs. Egy kicsit idegesítő. Találtam valami olyasmit, hogy clear boot.... és még volt egy szó, csak már nem emléxem. Az volt hogy disabled, átállítottam enable-re, F10 mentettem a beállításokat, mikor legközelebb visszamentem biosba ismét disable volt. Nem hagyta meg a beállításaimat. De még szétnézek alaposan, csak nemtom mikor kerülök ismét az adott gép közelébe, de szivesen veszem addig is a tippeket, minél több alternatíva érdekel. Előre is köszönöm a tippeket és az eddigieket is persze.
Respect
Kistestvér
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó
A téma zárva.