...a voice from the darkness.....
Peter, fel kéne tenned a PowerMadet tényleg. Még egyszer, a hibák listája, amiket javít...
"
Other features
Startup videos are disabled
Integrated Colloseum tarot card fix -- fixed in 1.61/1.62 => removed in Powermad 3.62+
Integrated Ruins ammo box fix (thanks dooguesgoober4)
Integrated Abandonded factory destroyable objects fix (thanks dooguesgoober4)
Integrated Loony Park hidden fireworks sack fix
Integrated Stone Pit missing two chest at the beginning fix
Integrated Stone Pit out of level holy item fix (thanks Crazy)
Integrated Stone Pit holy item (statue) placement improvement
Integrated HUD showing only three digits of health fix (thanks Dayve)
Integrated Level statistics fix
Integrated language fix (switching languages through the config file works)
"
(Kalme)
És igen, a PM tulajdonképpen egy "félhivatalos quickfix": Kalme annak idején írt a PCF-nek ezekről a hibákról, így Ők mindegyikről tudnak és mindegyiknek a javítására ígéretet is tettek (legalábbis levélben). Ha valaha lesz egy 1.7-es patch (be van ígérve egy ideje), akkor a fenti hibák remélhetőleg hivatalosan is javítva lesznek. De én már alig-alig bízom abban, hogy a PCF kijön még egy patch-csel...
Egyébként az "Abandoned Factory"-t (és később a "Ruins"-t is) meg lehet csinálni a PM nélkül is, de csak egy bugot kihasználva...
Blazkowicz, teljesen egyetértek minden gondolatoddal, amit az említett topicban leírtál. A hozzászólások nagy részéről (tisztelet a kivételeknek, mert vannak!) amúgy is a következők jutottak az eszembe: butaság, szűklátókörűség, tájékozatlanság, irigység, intolerancia, és "antinyitottság" (a hencegést már tényleg ne is említsük) - az utolsó három amúgy is elég jellemző magyar viszonylatban szinte minden téren (nem egy vicc született már erről

)...

Úgy vettem észre, hogy sokan vannak, akik egyszerűen irigyek mások sikerére, és az illető egy adott dologban való jártasságát lebecsülik és/vagy nem ismerik el. Főleg mert történetesen ez az adott dolog most az FPS mint cybersport, amiről azonban sokaknak csak a "videójátékokkal való agypusztítás" jut eszébe, mert hát a videójátékok ugye úgy általánosságban "rém károsak és komolytalanok" és hazudik az, aki azt állítja, hogy lehet őket komoly hozzáállással és komoly szinten művelni és tanulni és önfejleszteni belőlük...

Holott ez tulajdonképpen ráhúzható lenne szinte bármelyik sportra vagy bármilyen játékra (ugye milyen sokan utálják pl. a focit is?

). Ha valaki egy videójátékban jó, azt általában nem ítélik meg túl pozitívan, hiába csinálja komoly szinten és sportból. Legyél jó a munkádban, keress pénzt 8 órában, vállalkozz, legyél karrierista, még akkor is, ha ezekért esetleg feladod önmagad, eltiporsz vele másokat, és beállsz a többi pózoló színész mögé (ez mennyivel jobb adott esetekben?)... Kötve hiszem, hogy pl. Fatal1ty bárkinek is árt a sikerességével. De amit alapvetően nem értek, az az, hogy mi zavar egyes embereket Fatal1ty sikerében és miért manifesztálnak egyfajta képzelt(!) személyiséget Neki? Anélkül találgatnak és ráhúznak mindenféle maskarát, hogy egyáltalán ismernék személyesen - ez számomra nonszensz. Vajon mi viszi az embereket ilyesmire ha nem a fentebb felsorolt negatív jelzők...? Hiszek abban, hogy mindenki ért valamihez, és ha valaki megtalálja azt, amihez valóban ért, és sikerül vele elboldogulnia az életben (legalább egy ideig), azt az embert nem irigyelni, hanem ünnepelni kell, mert nagyon szerencsés (nekünk pedig kitartóan keresnünk kell tovább)! Végezetül: szinte biztos vagyok benne, hogy a hozzászólók 98%-a még csak nem is látta a "Final"-t, sőt, szerintem egy demót/videót nem látott még ezektől a srácoktól... Blazkowicz, ha gondolod, belinkelheted ott a "Final"-videót (amit fentebb megadtam), hátha megnézi valaki, és legalább egy kicsit tájékozódik belőle. Az is probléma, hogy a legtöbben a saját korlátaikat gondolják a maximumnak (és ez a fejlődés egyik legnagyobb gátja is!): ha valaki már nagyon jó és nem képes tovább fejlődni (pl. mert nem lát másoktól új dolgokat), akkor a tájékozatlansága miatt már azt gondolhatja, hogy ennél magasabb szinten már nem lehet művelni az adott játékot (Revan001 perfekt példa erre) - pedig csupán arról van szó, hogy nem eléggé kreatív és/vagy nem látott még játékosokat, akik még őnála is sokkal magasabb szinten képesek "játszani". Játszani: taktikázni, gondolkodni, döntéseket hozni tizedmásodpercek alatt, és számítani az ellenfélre (ha ügyes vagy, még azt is tudod, hogy éppen milyen pajzsa és mennyi HP-je van!), valamint időzíteni (a profik nem csak a MH-re (1 perc), de már a GA-ra is időzítenek (20 mp), hogy még kevesebb esélye legyen az ellenfélnek) - a gyorsaság és a reflexek mellett ez egy "mind-game" is, ha az ember komoly szinten űzi, és ez persze nem csak a PK-ra igaz... A hencegés és a beképzeltség szégyenletes dolog (még akkor is, a van némi alapja). Én pl. sosem nevezném magam még csak "jó" játékosnak sem, mert sosem lehetek eléggé jó (örökös elégedetlenség önmagammal - de ez visz előre), és ha egyszer elkiabálnám, akkor csúfos és fájó lenne utána minden egyes vereség. Ennek ellenére gyakran lehet találkozni olyanokkal, akik azt állítják magukról, hogy piszok jó játékosok, aztán utána meg nagyokat buknak a meccseken (és "lecsítereznek" másokat)...
Ami engem zavar ebben az egészben az inkább a nagy felhajtás és a show-szerűség, na ezeket biztosan nem szeretem...

Meg azt sem, hogy állandóan megpróbálják eldönteni, hogy ki a legjobb, pedig ez annyira relatív és múlandó. Vajon ha "minden héten háború" lenne, akkor is mindig Fatal1ty kerülne ki ilyen "meggyőző" fölénnyel?

Egyébként szerintem is VoO-nak kellett volna nyernie: sokkal jobban mozog mint Fat' és mindenhol képes ott lenni a mapen (jó map-control), igaz, a célzás jobban megy Fat'-nek. Viszont Fat' gyakran nem is csinált mást mint "kempelt" pl. a GA-nál, amit nem éreztem valami virtuóz dolognak. És VoO-nak a "DM_Psycho" helyett a "DM_Sacred"-et kellett volna választania (ezt a lépését most sem értem: talán rágyakorolt a Psycho-ra, hogy meglepje Fat'-et? hát az nem sikerült)... Mindenesetre engem nem érdekel, hogy ki a "legjobb" (ez ugyanis mindenkinek a saját dicsősége, mellesleg pedig nem is hiszek abban, hogy "legjobb", csak abban, hogy "jobb és mégjobb és mégjobb"): én csupán élvezetes meccseket szeretnék látni, de ez a "Final" nem igazán volt élvezetes...
SYS "No sin is too great to be forgiven."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 11. 27. 21:50 -kor